У дома Как да изберем Малки домакински уреди ТОП 5 уреди за интелигентни дома от Xiaomi според отзивите на клиентите

ТОП 5 уреди за интелигентни дома от Xiaomi според отзивите на клиентите

Съвременните технологии значително промениха обичайния ни живот и направиха реално това, което буквално преди десетилетие изглеждаше нещо от царството на фантазията, давайки ни система „умен дом“.

Днес ви предлагаме преглед на Топ 5 „умни“ джаджи за дома, които ще го направят по-удобно, а животът в него по-добър и безопасен с помощта на „интелигентната“ домашна система.

Xiaomi Smart Home Aqara Сензор за човешко тяло

Оригинален сензор за човешко тяло Xiaomi Smart Home Aqara

Сензорът за човешко тяло Xiaomi Smart Home Aqara с IR сензор е проектиран да разпознава движението на човек или дори животно в стая и автоматично да включва светлината, а също така може да регулира нейната интензивност.

Вече не е нужно да се спъвате в мебели, когато решите да пиете вода през нощта или да се приберете късно. След като се свърже към системата „интелигентен дом“, той разпознава самото движение и активира светлината, като регулира интензивността си в зависимост от плътността на тъмнината наоколо, предавайки сигнал на други осветителни устройства в тази верига.

Сензорът за човешко тяло Xiaomi Smart Home Aqara може да действа и като допълнителна мярка за сигурност за вашия дом, тъй като когато се активира, той изпраща сигнал на вашия смартфон, че има движение в стаята.

Многофункционалният шлюз на Mijia ви позволява да свържете множество сензори, което е особено удобно в големи помещения, тъй като обхватът на устройството е 7 m.

Пакетът на човешкото тяло Xiaomi Smart Home Aqara включва невероятно практичен държач на сензори, който ви позволява да го монтирате навсякъде - на пода, тавана или стената, а също така позволява на устройството да се върти на 180 градуса.

Лесното активиране също е безспорно предимство на тази джаджа - просто я добавете към системата за интелигентни приложения APP „Mijia“ и изчакайте, докато синият индикатор на устройството се включи.

Xiaomi mijia детектор за пожароизвестяване Honeywell

Xiaomi mijia детектор за пожароизвестяване Honeywell

Сигурността на вашия дом ще бъде на първо място, ако разполагате с Xiaomi mijia Honeywell Fire Alarm Detector, който е разработен в сътрудничество със световния лидер в производството на сензори Honeywell.

Има заоблена форма и много компактни размери с бутон за активиране отпред. Комплектът съдържа всичко необходимо за инсталиране, както и батерия, тъй като не работи от електрическата мрежа.

Основната му разлика от стандартните пожароизвестители е, че той няма огромно количество ниско естетични проводници и се монтира след няколко момента.

След като инсталирате и активирате сензора за пожароизвестителна сигнализация на Xiaomi mijia Honeywell в интелигентната домашна мрежа чрез съответното приложение, той е готов за използване.

Основните функции на детектора за дим и пожар:

  • дистанционно известяване за пожар или дим към контролния портал и смартфона
  • прогресивна звукова аларма
  • периодична проверка на състоянието на сензорите с изхода на доклад към контролния шлюз и смартфона

Ще имате възможност да регулирате интензивността на допустимото ниво на дим за всяко конкретно помещение, в зависимост от неговия тип употреба, ако бъде надвишен, ще се включи аларма.

Xiaomi Aqara Сензор за температура на влажност

Xiaomi Aqara Сензор за температура на влажност

Следващият герой от нашия преглед, сензорът за температура и влажност Xiaomi Aqara сензор за влажност на въздуха, ще ви помогне да следите нивото на комфорт във вашия дом.

Подобно на предишните приспособления, той се свързва към портата за интелигентен контрол на дома и следи нивото на влагата и температурата в помещението. Когато зададените стойности надхвърлят допустимите граници, зададени в настройките, устройството автоматично активира овлажнителя или включва климатика.

Всички данни за нарушаване на показателите за комфорт в къщата ще бъдат прехвърлени към контролния портал и вашия смартфон. Също така, по всяко време можете да поискате реални данни за условията в къщата, като сте на всяко друго място.

Такова решение за интелигентен дом е особено подходящо за родители на малки деца и възрастни хора, които се интересуват от заобикалящата атмосфера в стаята за добро здраве.

Оригинални сензори за врати Xiaomi и сензор за Windows

Оригинални сензори за врати Xiaomi и сензор за Windows

Оригиналният сензор за контрол на сензорите за интелигентни врати Xiaomi и Windows също принадлежи към системата за сигурност в интелигентния дом. Той следи положението на прозорците и вратите и реагира на отварянето им, сигнализирайки за неоторизирано влизане в контролния портал и смартфона или просто включване на светлината за ваш комфорт.

Оригиналният сензор за врати и прозорци на Xiaomi се състои от две части и работи на принципа на отваряне на магнитната верига, когато се отвори прозорец или врата.

Подобно на другите умни джаджи на Xiaomi, той има компактни размери и просто се монтира с помощта на двустранна лента.

След като активирате сензора в контролния шлюз и собственото приложение, можете да направите всички необходими настройки, за да увеличите сигурността на помещението.

Xiaomi mijia Smart Home Aqara комплект за сигурност

Xiaomi mijia Smart Home Aqara комплект за сигурност

Многофункционалният набор от интелигентни сензори Xiaomi mijia Security Home Aqara Security Kit ще превърне дома ви в удобна крепост, защитена от различни неприятни изненади.

Многофункционалният мултифункционален уред Mi Smart Home Multifunction Gateway ще настрои любимата ви вълна по радиото и, ако е необходимо, включете подсветката на нощната лампа, която има много различни нюанси за комфорта на вашите очи, като коригира интензивността й в зависимост от нивото на тъмнината в стаята.

В допълнение към всички тези функции, устройството ще може да ви събуди сутрин с приятна мелодия на алармата.

Безжичният превключвател ви позволява дистанционно да контролирате всички интелигентни домашни системи от комфорта на вашето кресло.

Комплектът включва и сензори за отваряне на врати и прозорци, за които писахме по-подробно по-горе.

С този мултифункционален комплект за сигурност на Xiaomi mijia Smart Home Aqara животът в собствения ви дом ще стане още по-удобен и комфортен.

3302 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите