У дома Отговори на въпроси Мога ли да сложа микровълнова фурна на хладилника?

Мога ли да сложа микровълнова фурна на хладилника?

Проблемът е в това: малка кухня и много домакински уреди. Поради липсата на свободно пространство бих искал да инсталирам микровълнова фурна на хладилник или пералня. Може ли това да стане? И няма ли да навреди на уредите? Също така се интересува от: къде можете и къде не можете да поставите телевизор. Чух такова мнение, че телевизорът не препоръчва да се монтира върху вибрираща повърхност. Така е?

 

 

Отговорът на нашите експерти:

Вижте също - Колко време мога да включа хладилника след транспортиране?

Проблемът с оптималното подреждане на домакински уреди в кухнята е познат на мнозина. Повечето от инструкциите обикновено не винаги дават препоръки. Да предположим: „домакинските уреди трябва да бъдат разположени на разстояние не по-малко от един и половина метра един от друг“ или „не е допустимо насилването хладилник или пералня».

Няма да критикуваме производителите, те със сигурност се стремят да се предпазят от вероятни проблеми и ще разгледаме разумно проблемите. В повечето случаи свободното пространство в кухнята силно липсва, така че трябва да комбинирате домакински уреди по различни начини.

Инсталирайте микровълнова печка Можете да използвате хладилник или пералня. Но трябва да бъдат изпълнени следните условия:

  • уверете се, че основата е достатъчно здрава, за да поддържа теглото на устройството и стабилна, за да се предотвратят силни вибрации;
  • проверете дали има малка празнина между микровълновата и основата (например, под краката могат да се поставят парчета уплътнител или дърво);
  • осигурете необходимата вентилация за устройствата (до най-близката стена трябва да е най-малко 15 см.);
  • основното е лекотата на използване и на двете устройства, задайте микровълновата печка на оптималната височина.

Важно уточнение: тези правила не са приложими, ако смятате да използвате микровълновата фурна като фурна, Продължителното нагряване на повърхността е вредно за технологиите.

Ако говорим за инсталиране на телевизор върху хладилника, наистина не се препоръчва да инсталирате този домакински уред върху вибрираща повърхност. Дори малките вибрации се отразяват неблагоприятно върху работата на съвременните устройства, да не говорим за старите модели, които лесно могат да се провалят. Най-добре ще е да поставите телевизора на отделен рафт или да стои стабилно монтиран на стената.

Вижте също - Как да почистите микровълновата печка у дома за 5 минути?

Нови отговори на въпросите на читателите:

Всички отговори
13810 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите