У дома Как да изберем Климатична техника Кой производител на климатик е най-добрият по отношение на цена и качество?

Кой производител на климатици е най-добрият по цена и качество

Всички искаме комфортни условия за живот и отдих. Това важи особено за нашите домове и микроклимата в тях. Толкова е хубаво да дойдеш от прашна улица до родния си край и да дишаш свеж хладен въздух. Или отидете от студ в стая, затоплена до комфортна температура. Системите за климатичен контрол ще помогнат в това и ако решите сами да закупите такова устройство, препоръчваме първо да прочетете рейтинга на производителите на климатици по отношение на качество и надеждност 2019 от нашия портал, както и да научите за няколко важни нюанса на избора на оптималния модел на устройството.

ТОП 9 най-добри преносими климатици с Aliexpress

Какво е климатик?

Какво е климатик

Съвременните климатични устройства са разделени на два типа дизайн - стационарни сплит системи и мобилни моноблокове.

Разделената система се състои от външно тяло с компресор и вътрешна част на устройството, което поема въздух от помещението. Предимствата на този тип са очевидни:

 • висока мощност и ефективност на работа;
 • безшумен;
 • мултифункционалност.

Вярно е, че за инсталирането на такъв монтаж е по-добре да се обадите на майсторите. Ще ви представим рейтинг на най-оптималните модели на този тип оборудване, като вземете предвид всички критерии за подбор. Е, вие ще вземете решението за покупка.

Мобилният бонбон бар ще помогне за охлаждане или проветряване на въздух в малка стая. Идеален за вили или апартаменти под наем. Често се използва и в помещения, където инсталацията на стенни устройства на фасадата на къщата е забранена. Ползи:

 • компактност;
 • липса на сложни комуникационни връзки и връзки;
 • относителна мобилност.

Можете сами да инсталирате устройството, просто трябва да се грижите за изхода на гофрираната тръба през прозорец или друг отвор. Мобилният климатик обаче може неприятно да изненада с работа с висок шум. ПО Година, много достойни опции за такова устройство бяха представени на световните пазари и ако нямате възможност или желание да инсталирате стационарен климатик, тогава надежден мобилен моноблок ще бъде отличен изход от ситуацията.

Стационарните климатици са разнообразни и универсални. В допълнение към техническите характеристики, които ще обсъдим по-късно, и производителите, които ще обсъдим по-подробно, такива устройства могат да бъдат инсталирани на стени, под тавани или в близост до пода, монтирани в окачен таван или дори да заменят колона. Те могат също да се различават в принципа на работа. Има обикновени устройства, които постоянно измерват температурата в помещението и след това включват и изключват въздушния поток през охлаждащата система.Има инверторни климатици, които работят постоянно, само променят нивото на мощност. Тази технология избягва резки температурни колебания. И също така, инверторните модели са по-икономични и по-малко шумни в работата. Те често стават лидери в рейтингите на популярност.

Режими на работа на стандартен климатик

Режими на работа на стандартен климатик

Добре е, когато една сплит система изпълнява няколко функции. Най-добрите и модерни модели могат едновременно да изпълняват 4 основни задачи на климатици:

 • готино;
 • топлина;
 • източване;
 • проветрете въздуха в стаята.

По-прости устройства, в допълнение към охлаждането, могат допълнително да изпълняват една или две функции от списъка. Също така в устройството могат да бъдат вградени допълнителни режими на работа - таймер, икономичен режим, самодиагностика и други.

Спецификации, които определят ефективността на климатик

Когато избирате надежден и ефикасен климатик, който ефективно и безпроблемно ще поддържа комфортен микроклимат във вашия дом, трябва да обърнете внимание на редица критерии и характеристики. Нека да ги разгледаме набързо.

 1. Сила на работа. Колкото по-висок е индикаторът, толкова по-бързо климатикът се справя с основната си задача. Обхватът на номиналната мощност на различните модели е от 2 до 14 кВт. За да разберете от какъв тип климатик се нуждаете, разделете площта на стаята с 10 - вземете желания индикатор за мощност на оптималния модел.
 2. Температурен цикъл - от 16 до 30 °. Ако планирате да отоплявате стаята с климатик при зимни студове, тогава е по-добре да изберете модел с горен индикатор 40 ° C.
 3. Ниво на шума - този индикатор варира от 20 до 60 dB. Можете да намалите шума на устройството, като използвате климатика с минимална мощност.
 4. Филтриране на въздуха. Всички устройства са оборудвани с филтри за груб въздух. Най-добрият климатик ще има и фини филтри - идеални за страдащите от алергия. Тази мембрана филтрира малки частици, прах и дори вредни микроорганизми. ПО година, такива модели са в особено търсене сред купувачите.

Е, време е да се сведем до фактите и да ви представим класация на най-добрите компании години произвеждащи климатици.

Вижте също - Кой външен климатик е най-подходящ за дома

ТОП 9 най-добри преносими климатици с Aliexpress

Рейтинг на най-добрите производители на сплит системи на годината

Рейтинг на най-добрите производители на сплит системи за 2017 г.

Този преглед на рейтинга беше съставен въз основа на вашите отзиви за конкретна марка, както и след анализ на най-популярните модели на различни онлайн платформи за търговия.

Най-евтините, но надеждни климатици се произвеждат от марката Electrolux... Тук ще намерите приятно изглеждащи и по-скоро многофункционални модели. Можете да изберете опции с функция за отопление или сушене, таймер, антиобледенител, турбовентилатор. Средни показатели за мощност и шум на работа. Компактни размери и здрави комуникационни връзки. Ценова листа - от .

Марката ще продължи класирането Samsung - ниска цена, но високо качество на изграждане. Това е реномирана компания, която се стреми непрекъснато да отговаря на изискванията на времената и показва стриктност и внимание към детайлите. Климатиците на Samsung ще ви зарадват с дългосрочна производителност и прости, интуитивни контроли. А наличието на таймер, самодиагностика и голям избор от режими на работа на програмата ще направят ежедневието ви по-лесно и удобно. Цената, средно, започва от .

Производител Panasonic - друг бюджет и ефективна опция в година. Много положителни отзиви са написани за тези климатици. Купувачите коментираха здравината и високата производителност на устройствата, съчетани с икономичността и ниското ниво на шума. Полезните допълнения включват мощна вентилация, бързо загряване и възможност за изсушаване на въздуха. Основно проектирани филтри, компактност и дълъг експлоатационен живот "включени". Цена - от 15 хиляди рубли.

Нашата оценка ще бъде продължена от трите най-добри и надеждни производители от най-висок клас.

Първи в списъка е марка Toshiba, Климатиците се характеризират като устройства с най-високо качество и пълен набор от възможности. Особено внимание се обръща на системата за филтриране на въздуха - разработчиците оборудваха най-добрите си модели с фини филтри, както и нови продукти на сезона - плазмени мембрани и филтри с функция на дезодориране на въздуха. Ако бюджетът ви позволява да инсталирате климатик Toshiba у дома, тогава в замяна ще получите точен и издръжлив електронен асистент. от .

Компанията ще продължи да преглежда Daikin - производител на високопроизводителни и технологично усъвършенствани климатици от елитен клас. Лесно можете да намерите универсален модел с широка функционалност и оптимални технически характеристики. Арсеналът на марката включва климатици с антиобледенител, бързо намаляване или повишаване на температурата в помещението, топъл старт, програмиране и запаметяване на настройките, регулиране на въздушния поток. Начална цена - от .

Последно в класацията - производител на надеждни и издръжливи климатици - марка Mitsubishi, Климатиците на тази марка използват съвременни и оптимизирани технологии - аксиален вентилатор, който произвежда по-малко шум и консумира по-малко електроенергия, контролно табло, вградено в силикон, антикорозионно покритие, програмиране разпределението на въздушните потоци около помещението, антиалергенни, ензимни, йонизирани филтри. Що се отнася до режимите на работа, изборът тук също е широк - таймер за включване, автоматични режими и настройки, енергоспестяващи програми, автоматично размразяване, функции за самопочистване на устройството и много други. Mitsubishi е лидер в много рейтинги за тази и последните години. Марката неуморно радва своите фенове с внимателно проектирани, модерни, лесни за управление и удобни за използване климатици от най-високо ниво.

Кое устройство ще отговаря на вашите изисквания зависи от вас да решите и изберете. С нашите препоръки относно техническите характеристики ще бъде по-лесно да вземете правилното решение, а рейтингът на производителите на климатици по отношение на качество и надеждност през 2019 г. ще ви каже на коя марка да обърнете внимание.

Вижте също:

7061 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите