У дома Как да изберем Аудио инженерство ТОП 8 най-добри звукови карти според отзивите на клиентите

ТОП 8 най-добри звукови карти според отзивите на клиентите

Съвременните дънни платки, дори и в бюджетния сегмент, могат да се похвалят със способността за свързване на 5.1 и дори 7.1 акустика, но това решение не може да бъде наречено най-доброто за любителите на музиката. За да изведе сигнал към слушалки или високоговорители, компютърът е снабден със звукова карта. Много амбициозни музиканти използват компютър за запис на своите песни. За тази цел са предназначени звукови карти с параметри, надвишаващи потребителските. Но не всеки знае коя звукова карта е подходяща за запис на глас или музика в определена посока. След като проучих отзивите на клиентите, коментарите на експертите, съставих рейтинг на най-добрите звукови карти на годината.

ASUS Xonar DG

ASUS Xonar DG

Оценката ни се открива от евтин модел Asus с три аналогови конектора и един вход за микрофон. Има оптичен изход. Колкото и да е странно, характеристиките са достатъчни за повечето потребители. Звуковата карта на Xonar DG има вграден усилвател за слушалки, технология Dolby Headphone 5.1 и изключителен процесор за аудио ефекти GX 2.5. Всичко това осигурява ясен, детайлен звук с прецизно позициониране на източници на звук в пространството, което прави Xonar DG достатъчно достойна карта за геймърите. Има 3 режима на усилване за различни приложения: VoIP режимът е необходим за гласова комуникация по мрежата. Играта подобрява пространственото позициониране на източниците на звук, докато музиката осигурява по-мощен бас и дълбочина на звуковата сцена. Моделът има вграден процесор C-Media CMI8786, максималната честота на ADC е 96 kHz, капацитетът на ADC е 24 бита.

Ползи:

 • Ниска цена.
 • Бърза инсталация.
 • Вграден усилвател за слушалки
 • 3 режима на усилване
 • Има оптичен изход.

Недостатъци:

 • Местните драйвери са криво инсталирани на компютъра.
 • Без поддръжка на Linux
 • Вграденият усилвател работи само за обратно свързани слушалки.

Приличен бюджет на звуковата карта на Asus. За обикновения потребител, който не очаква специални аудио ефекти, но иска добър звук, това е много добра опция. Искам да отбележа вградения усилвател за слушалки с технологията Dolby Headphone 5.1: той наистина значително подобрява качеството на звука. Когато инсталирате драйвери от диска, потребителите започват да имат проблеми поради нискокачествените драйвери, затова ви съветвам да ги изтеглите от официалния сайт. Цена - ... На Yandex. Пазар 78% от купувачите препоръчват този продукт.

Creative X-Fi Surround 5.1 Pro

Creative X-Fi Surround 5.1 Pro

Външната звукова карта Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro превръща вашия компютър или лаптоп в развлекателна система с технологията SBX Pro Studio и дистанционно управление. Платката се монтира лесно чрез USB 2.0 връзка. Вместо нискокачествени вградени аудио компоненти за превъзходна свързаност, можете да използвате дистанционно управление с бутони за заглушаване, регулиране на силата на звука и контрол на възпроизвеждането на музика.Висококачествен позлатен RCA стерео жак и оптичен цифров изход за най-добро възпроизвеждане на звук, удобно разположени жакове за слушалки и микрофон при чат в Интернет. Технологията SBX Pro Studio е специално проектирана да предоставя страхотен звук. С технологията Dolby Digital Live можете да свържете декодер с един кабел, за да възпроизвеждате звук от всеки източник. Максималната честота на ADC е 96 kHz, капацитетът на ЦАП е 24 бита.

Ползи:

 • Възможността за получаване на 5.1 звук.
 • SBX Pro Studio технология.
 • Dolby Digital Live технология.
 • Приличен звук с добри максимуми и средни, стегнат бас.
 • Дистанционно.
 • Удобен и интуитивен интерфейс за аудио контролен панел.

Недостатъци:

 • Проблемен софтуер.
 • Няма подкрепа за руския език.
 • Устройството може да реагира на други IR дистанционни в дома ви.
 • Софтуерът зарежда системата доста силно, карта за по-мощни системни единици.

Популярната външна звукова карта, която ще ви позволи да получите 5.1 звук, е ключовата му разлика от ASUS Xonar DG. С всички тези нови вградени технологии, изходът е висококачествен звук с приемливо ниво на бас. Но за старите компютри тази звукова карта няма да работи: след инсталирането тя много зарежда системата, така че компютърът ви ще се забави много. Тя, подобно на ASUS Xonar DG, има проблеми с качеството на драйверите, но е по-лесно да се настрои благодарение на удобния интерфейс в Audio Control Panel. Цена - ... На Yandex. На пазара 80% от купувачите препоръчват този продукт.

BEHRINGER U-PHORIA UMC202HD

BEHRINGER U-PHORIA UMC202HD

Behringer U-Phoria UMC202HD е малка настолна карта, която осигурява съвместимост на аналогови устройства за запис и обработка на звук и персонален компютър без професионална звукова карта със специфични аудио конектори. Както всички преобразуватели от серията, U-PHORIA UMC202 работи с висококачествен звук. Карта с два XLR микро входа, комбинирани с 1/4 '' TRS конектори за инструменти. За всеки от тях на контролния панел се разпределя секция с контролни елементи - регулатор на въртяща чувствителност, линеен / Hi-Z превключвател за TRS конектор и превключвател Pad. Секциите на канала съдържат светодиодни индикатори, които сигнализират за активността на входния сигнал към конектора и появата на изрязване. Основната секция на панела съдържа ¼-инчов жак за слушалки, контрол на силата на звука за изходния сигнал, подаден към него, директен превключвател за режим на наблюдение, в който входният сигнал се изпраща към слушалките. В същия раздел има контрол на силата на звука на изходните конектори, индикатори за мощност и фантомно захранване +48 V на входовете на микрофона. Записът и възпроизвеждането на звук се осигуряват до 24 бита / 192 kHz. Този модел е съвместим с популярния софтуер за запис, включително Ableton Live, Avid Pro Tools и Steinberg Cubase. Подобно на Creative X-Fi Surround 5.1 Pro, UMC202HD е свързан чрез стандартен USB 2.0 конектор.

Ползи:

 • Запис на звук и възпроизвеждане до 24-битова / 192 kHz.
 • Удобен, лесен за работа.
 • Има директен бутон за наблюдение.
 • Поддържа драйвер за ASIO.
 • Има 48 V фантомна мощност.

Недостатъци:

 • По време на запис на музика се чуват слаби шумове.
 • Ако компютърът е слаб, тогава при запис на вокали периодично се чуват кликвания.
 • Шофьорът периодично лети, трябва да го инсталирате отново.
 • Без бутон за включване / изключване За да прекъснете връзката, трябва да изключите USB.

Добър модел за музиканти, които започват да записват своята музика и песни у дома. Работи чудесно с популярен софтуер за запис като Ableton Live, Avid Pro Tools. Двете предишни образци не могат да се похвалят с това. Но непрекъснатата работа ще бъде осигурена само на добър модерен компютър. Ако имате стар компютър, ще чувате кликвания, шумове при запис на музика. Драйверът периодично лети, трябва да го инсталирате отново. Няма оплаквания за качеството на звука, то е на високо ниво. Цена - ... На Yandex. 87% от купувачите препоръчват този продукт.

Creative Omni Surround 5.1

Creative Omni Surround 5.1

Друг Creative модел, който лесно се свързва чрез USB и прави звука на компютъра ви толкова реалистичен, колкото в киносалона. Тази звукова карта използва технологията SBX Pro Studio, така че незабавно превръща компютъра ви в система за развлечение 5.1 със съраунд звук, прецизно позициониране и допълнителни персонализирани звукови ефекти благодарение на контролния панел Sound Blaster Omni. Sound Blaster Omni е подходящ за гласова комуникация с интегрирания двоен микрофон, който използва CrystalVoice, технология, която осигурява дистанционно гласово приемане без слушалки, като повишава чувствителността на микрофоните в честотния обхват на гласа на потребителя и намалява шума извън този диапазон.

В Creative X-Fi Surround 5.1 Pro няма такава технология. А за тези, които обичат висококачествения звук, картата Omni е оборудвана с усилвател за слушалки с 600 ома, гарантиращ възпроизвеждане на студийно ниво. Sound Blaster Omni Surround 5.1, подобно на Creative X-Fi Surround 5.1 Pro, използва Dolby Digital Live, усъвършенствана технология за обработка на аудио, която доставя дискретен 5.1-канален съраунд звук за цифрови развлекателни системи чрез един цифров кабел. За любителите на видеоигрите технологията на скаутския режим ще ви позволи да чувате врагове отдалеч, като ви дава тактическо предимство в битка. Ергономичен приличен, висококачествен позлатен стерео RCA жак и оптичен цифров изход за най-добро възпроизвеждане на звук, удобно разположени жакове за слушалки и микрофон - всичко това ще бъде на една ръка разстояние.

Ползи:

 • Красива гледка.
 • Технологии SBX Pro Studio, CrystalVoice, Dolby Digital Live.
 • За геймърите - скаутски режим.
 • Висококачествен звук чрез високоговорители или слушалки.

Недостатъци:

 • Когато са свързани слушалките, високоговорителите започват да светят.
 • Липса на поддръжка за Linux, само за Windows.
 • Проблем е инсталирането на софтуер.
 • Когато свържете слушалките, всички други функции са деактивирани.

Картата издава отличен звук както на високоговорители, така и на слушалки, но при условие, че последните са с високо качество. Както в повечето модели, и тази извадка има проблеми със софтуера: софтуерът е трудно да се конфигурира, не се инсталира за първи път, но след инсталирането системата ще ви зарадва с отлично качество на звука, микрофона. Това е много технологично устройство, сравнено например с ASUS Xonar DG, в което практически няма технологии. Цена - , На портала на Yandex. На пазара 89% от купувачите препоръчват този продукт.

Creative Sound Blaster Z

Creative Sound Blaster Z

Sound Card Sound Blaster Z е представител на високоефективната Sound Blaster Z-серия карта с PCI-Express интерфейс. Моделът внедрява технологията за обработка на звук SBX Pro Studio за реалистичен звук и зашеметяващи пространствени звукови ефекти чрез високоговорители или слушалки. Устройството е оборудвано с нов високоефективен Sound Core3D процесор за обработка на аудио и речеви сигнали, ускорявайки работата със звук и глас.

Производителят е разработил четириядрен звуков процесор Sound Core3D, за да премахне тежестта от прилагането на ефектите на SBX Pro, Studio Pro, CrystalVoice от основния процесор на компютър. Усещанията, получени от игрите, се подобриха поради увеличаване на честотата на кадрите със значително повишаване на качеството на възпроизвеждането на звук и глас. Моделът поддържа драйвери за вход / изход Audio Stream (ASIO), които правят Sound Blaster Z картата отлично решение за висококачествени аудио записи с ниска латентност. Полезна функция, която не е налична в предишните модели, е възможността да превключвате сигнала от слушалките към високоговорителната система и обратно, като просто натискате превключвателя. Dolby Digital Live и DTS Connect технологии - свързването към декодер или домашно кино е възможно чрез един цифров кабел за 5.1 съраунд звук от всеки източник. Обхватът на доставка включва микрофон с променлива ширина на лъча, който може да се счита за бонус.

Ползи:

 • Много съвременни технологии.
 • Нов звуков Core3D процесор.
 • Поддръжка за драйвери за ASIO.
 • Красива гледка.
 • Превключете сигнала от слушалките към високоговорителя, като натиснете превключвателя.
 • Добро качество на изходния звук.
 • Мощен усилвател за слушалки
 • Ярко червена подсветка.

Недостатъци:

 • Висока цена.
 • Подсветката не се изключва.
 • Кликнете в колоните при включване / изключване / рестартиране на компютъра.
 • CrystalVoice не работи добре.

За парите това е добър модел, който на практика е лишен от недостатъци. Високотехнологичен, има собствен процесор за намаляване на натоварването на компютърния процесор. Няма подобна функционалност в нито една от посочените проби. Има поддръжка за драйвери на ASIO, превключване между високоговорители и слушалки. Не харесвах работата на CrystalVoice: На практика бях неразбираема. Не разбирам също защо разработчиците направиха такава ярка червена подсветка (тя не се изключва по никакъв начин), когато светлината е изключена, тя осветява стаята доста силно. Цена - , На портала на Yandex. Пазарен 84% от купувачите препоръчват този продукт.

Фокус Скарлет Соло 3-ти ген

Фокус Скарлет Соло 3-ти ген

Моделът има USB Type-C връзка за по-бърз трансфер на данни и по-бърза работа (съвместим с USB 2.0 / 3.0). В нито една от изброените проби няма такава връзка. Балансираните TRS изходи ефективно елиминират съскане, бръмчене при свързване на монитори с балансирани входове. Инструменталната входна схема за директно свързване на китара или бас е напълно актуализирана, добавени са 6 dB на входа, така че дори при свързване на китари с активни сензори няма да има претоварване. Focusrite Scarlett Solo 3rd Gen разполага с едно ново предусилвател от трето поколение, което предлага до 56 dB печалба. Той има сменяем режим Air, който подражава на едноименната технология, използвана в легендарните предусилватели ISA. Интерфейсът поддържа режими на дискретизация до 24 бита (192 kHz). Моделът реализира независими контроли на усилването, които задават нивата на входния сигнал. За свързване има един микрофон XLR вход, TRS вход на инструмента, изход за слушалки, 2 TRS изхода за студийни монитори, USB-C порт. Solo 3rd Gen се предлага с набор от следните програми: Avid Pro Tools First, Ableton Live Lite, XLN Audio Addictive Keyys, Softube Time and Tone Bundle, Focusrite Red Plug-in Suite, Redrite Focus 3 Plug-in.

Ползи:

 • Красива гледка.
 • Връзка чрез USB Type-C.
 • Балансирани TRS изходи.
 • Вграден предусилвател 3 поколения.
 • Голям набор от програми в пакета.

Недостатъци:

 • Много завишени.
 • Когато е включен, силни щраквания в високоговорителите.
 • Проблеми с инсталирането на софтуер.

Новото поколение звукова карта Focusrite Scarlett SOLO 3rd Gen изглежда по-интересно и привлекателно от пробите от предишното поколение. Преработеното попълване подобри параметрите, а новопоявеният режим на емулация на AIR емулатор отличава интерфейса от другите бюджетни карти. Имайки предвид балансираните резултати, които се появиха, можете да ги препоръчате за запис и създаване на музика в домашното си студио. Функциите на Focusrite Scarlett SOLO 3rd Gen са достатъчни за използване с нискотарифни микрофони за начално ниво и студийни монитори. Но цената е очевидно завишена. Бих препоръчал например Creative Sound Blaster Z, който по характеристики и качество на звука не е по-нисък от Focusrite Scarlett Solo 3rd Gen. Цена - , На портала на Yandex. На пазара 80% от купувачите препоръчват този продукт.

Creative AE-7

Creative AE-7

AE-7 позволява на всеки да усети разликата между звука на дискретен аудио чип и вградената дънна платка. Комплектът за доставка включва звукова карта и външен модул за управление - това е разлика от изброените табла. Контролният модул е ​​свързан към картата, за тях е много удобно да променят настройките за силата на звука. Следните конектори са разположени на задния панел: оптичен изход TOSLINK, изход на задния високоговорител (3,5 мм), събуфер (3,5 мм), 1 вход за микрофон (3,5 мм), изход за слушалки (3,5 мм) и отпред (3,5 мм). Устройството има технология Dolby Digital Live и DTS Connect. В Sound Blaster AE-7 производителят модернизира DAC чрез добавяне на усилвател ESS Saber 9018, което увеличава съотношението сигнал / шум до 127 dB с коефициент на хармонично изкривяване 0,0001%. Самата карта предоставя пълен пакет от инструменти за подобряване на звука, включително персонализирани еквалайзери, звукови профили и Surround, Crystalizer, Bass, Smart Volume и Dialog Plus, които допълнително подобряват качеството на звука. Има функция Scout Mode, която геймърите ще оценят.

Ултра нисък изходен импеданс - 1 Ohm, поддръжка за студийни слушалки с импеданси от 16 до 600 Ohms, включително равнинни магнитни слушалки от клас Hi-End. Ясният наситен звук при възпроизвеждане в 32-битов / 384 kHz PCM и DSD64 е най-високият сред тези проби. Новият софтуер за звук Blaster Command е осигурен за допълнително персонализиране на звука с превключвател за бързо активиране или деактивиране на ефектите на аудио обработката.AE-7 звукова карта с двуканален усилвател за слушалки Xamp, която захранва всяка чаша отделно от първия етап на усилване до аудио изхода.

Ползи:

 • Plug-in външен контролен модул.
 • Страхотен звук, мек бас.
 • Удобен софтуер.
 • Без звънене при свързване / изключване на слушалки.
 • Красиво осветление.
 • Добавен усилвател ESS Saber 9018.
 • Нисък изходен импеданс.

Недостатъци:

 • Висока цена.
 • Задният канал улавя смущения от видеокартата. Ако имате система 5.1 с дискретна графична карта, тогава ви се гарантира намеса.
 • Запис на звук - шумен, не с най-високо качество.

Не мога да нарека Creative AE-7 звукова карта, която осигурява напълно ново ниво на качество на звука за домашните системи. Но можете да препоръчате тази звукова карта, ако ще записвате звук на нивото на разговори в игри или прости подкасти, но за вас е важен висококачественият звук в слушалки или в домашна система 5.1 / 7.1, звукът на който може да се насладите благодарение на хардуерното кодиране на Dolby Digital Live и DTS За запис на вокали и музика това устройство не е най-доброто решение. На цена трудно е да се отделят обективни недостатъци, въпреки че сумата е значителна, но бихте усетили разликата в качеството на звука между Creative AE-7 и ASUS Xonar DG от първите минути. Бих искал да видя по-добър звуков запис. На Yandex. Пазарен 83% от купувачите препоръчват този продукт.

Родни инструменти Пълно аудио 6

Родни инструменти Пълно аудио 6

Native Instruments KOMPLETE AUDIO 6 не е само USB звукова карта, тя е шестканален аудио интерфейс, който предлага всичко необходимо за запис, възпроизвеждане и представяне на вашата музика. Моделът има четири аналогови I / O, цифрови I / O, MIDI, минимална латентност. Удобно издръжливо метално тяло на звуковата карта, два входа за микрофон с предусилватели, Cirrus Logic конвертори, отговорни за прецизен прозрачен звук.

Аудио интерфейсът е много гъвкав, с много опции за свързване на микрофони, китари, MIDI инструменти или други външни устройства. Независимо дали играете на виртуални инструменти или записвате звук, този нов пакет има всички виртуални инструменти и ефекти. Устройството предлага и нови чипове, аудио драйвери, схеми за ниска латентност. Според Native Instruments функцията за пряк мониторинг осигурява пълен директен контрол върху записите на китари, вокали или други източници на живо. Има 6 входа / изхода: 2 комбинирани балансирани входа за микрофон / линия / инструмент (XLR /1/4„) С фантомна мощност и индивидуален контрол на усилването, 2 балансирани входни линии (1/4”TRS), 4 балансирани аналогови изхода (1/4"TRS).

Цифров S / PDIF стерео вход и изход (RCA), MIDI вход и изход. Изход за слушалки (1/4”TRS) с независимо регулиране на силата на звука, избор на източник на мониторинг. Подходящ за домашно или професионално използване в студио, той е добро решение за продуцентите на звук. Моделът осигурява Директен мониторинг с нулева латентност, бутон за смесване на микс, моно превключвател, голям и удобен контрол на силата на звука, 15 индикаторни светодиода за пълен „визуален“ мониторинг. Пълна поддръжка за ASIO, Core Audio, DirectSound, WASAPI.

Ползи:

 • Подходящ за домашна и професионална употреба.
 • Cirrus Logic конвертор.
 • Функция за директен мониторинг
 • 15 индикаторни светодиода за пълен мониторинг.
 • Директен мониторинг.
 • Поддръжка на ASIO, Core Audio, DirectSound, WASAPI.

Недостатъци:

 • Висока цена.
 • Понякога картата замръзва, звукът изчезва и се третира чрез рестартиране на компютъра.

Този модел с право заема водеща позиция в нашата класация. Основното му предимство е, че може да се използва както у дома, така и в професионално звукозаписно студио. Има функция за директен мониторинг, много изходи и входове, ниска латентност, S / PDIF, MIDI, фантомна мощност на два входа на микрофон - има много предимства пред останалите конкуренти в класацията. Този модел си струва парите, похарчени за него. Цена -, Няма проблеми с устройството, той се свързва към компютър без проблеми, лесно се конфигурира. На Yandex. Пазар 78% от купувачите препоръчват този продукт.

922 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите