У дома Отзиви Sony KD-55AF8 телевизионен преглед

Sony KD-55AF8 телевизионен преглед

Телевизорът Sony KD-55AF8 с OLED дисплей е водещата разработка на 2018 г. и по-опростена версия на Sony Bravia A1 от 2017 г., която очевидно превъзхожда конкурентите, но стана известна със своята прекалено висока цена (повече ) Sony KD-55AF8 се различава от него по промяна на местоположението на събуфера, което според специалистите дори облагородява звука. Подготвил съм преглед, който ще даде пълна картина на характеристиките на модела, проведе сравнителна характеристика с моделите на други производители, които са с голямо търсене.

Този модел участва в най-добрите Sony телевизори.

екран

Sony KD-55AF8

Диагонал - 139.6 ”(139 см), разделителна способност - 3840 × 2160 px. Поддържа 4K UHD, HDR, HDR10, Dolby Vision. Процесорът Sony X1 Extreme ви позволява да определите дълбочината на рамката, да подобрите изображението при гледане онлайн с обработка на всички 8 милиона пиксела.

OLED технологията позволи на производителя да подобри много параметри - това е ултра тънък панел, наистина дълбок черен цвят, който се постига чрез възможността да изключва пиксели. Всеки пиксел се контролира индивидуално, което създава много ясни детайли. Използването на OLED не изисква допълнителна подсветка. Sony KD-55XF9005 и Sony KD-65XG9505 осигуряват подсветка с диоди по цялата повърхност на екрана (Директен светодиод), което не позволява те да са толкова тънки като въпросния модел и могат да повлияят на еднаквостта на черното.

Можете да контролирате настройките на изображението: регулирайте цвета, яркостта, контраста, черната дълбочина, гладкостта на дисплея, изберете режима на разширяване, включете сензора за светлина, за да промените автоматично яркостта в зависимост от осветлението в помещението.

Добър зрителен ъгъл - 178 °, висок контраст и яркост (500 cd / m22) Въпреки че KD-55XF9005 има по-висок параметър (600 cd / m22, а контрастът е 6000: 1), OLED телевизорът не е по-нисък, а по-скоро надминава картината по качество и реализъм. Гладкостта на изображението с бързо движение в кадъра е гарантирана от индекса на скоростта на опресняване от 100 Hz. За сравнение: Sony KD-65XG9505 разполага с 50 Hz, което не защитава от разкъсване, затваря в сцените на действие и влияе върху качеството на картината в режим на игра.

Външен вид

Sony KD-55AF8

Размерът на телевизора със стойка е 1226 × 717 × 255 мм. Тежи само 18,7 кг - предимство на OLED в сравнение с LCD: KD-65XG9505 тежи 23,5 кг.

На задната стена има фалшиви панели, които покриват напълно всички конектори и проводници, които са положени в специални отделения. Следователно телевизорът изглежда много чист - дори на стената, дори на пиедестала.

За монтиране на стена, комплектът включва стандартен VESA монтаж 300 × 200 мм и стойка за монтаж на маса или шкаф. Тя се различава по изпълнение от поддръжките на други модели Sony. В KD-55AF8 е плосък, без крак, с приятна текстура. С него телевизорът изглежда много по-елегантен, отколкото с два крака, както при двата сравнени модела.

конектори

Sony KD-55AF8

Телевизорът е оборудван с достатъчен брой конектори: AV, 4 HDMI, 3 USB, Ethernet, Miracast, изход за слушалки. Има Bluetooth, Wi-Fi. Сравнените модели имат сходни изходи. Но KD-65XG9505 все още има SCART, RGB, VGA.

Звук

Sony KD-55AF8

Sony KD-55AF8 е оборудван със специална технология Acoustic Surface, чийто принцип се основава на създаването на вибрации от две задвижвания, инсталирани на задния панел. Звуковата мощност се осигурява от 4 10 W високоговорители и 10 W субуфер, вграден в центъра на задната стена. По отношение на мощността и дълбочината на звука, той се различава значително от Sony KD-55XF9005 и Sony KD-65XG9505: те имат само 2 високоговорителя, всеки от 10 вата.

Dolby Digital и DTS декодерите правят съраунд звука по-реалистичен. Може да се изведе на безжични слушалки. Има автоматично ниво на силата на звука при превключване на канали (AVL).

Функции

Sony KD-55AF8

Платформата на Smart TV - Android, ви позволява да влизате чрез смартфон или браузър Chrome на компютър. Осигурени са достатъчен брой настройки и приложения. Можете да разберете нюансите или да получите помощ чрез интерактивния асистент.

Android превръща телевизора в игрова конзола за сметка на производителността на процесора. Например тук можете да пускате игри, които забавят вашия смартфон. За Android TV има версии на игри за няколко играчи с възможност за разделяне на екрана.

Дистанционно - с микрофон за гласово управление. Гласовото търсене на Google работи чудесно и гласови команди могат да се използват в инсталираните приложения. Ергономично дистанционно управление, с бутони за отдалечен достъп до приложението, магазина, киното.

Телевизорът може да бъде свързан в мрежа с други устройства. Можете да записвате на USB устройство. Има вградена памет от 16 GB. Има заключване на дете, таймер, възможност да спрете да гледате канал и след това да го покажете от точката на пауза.

Функция за предотвратяване на изгаряне на OLED панел, която практически не се среща при конкурентите. Органичните диоди имат продължителност на живота и благодарение на тази функция той се удължава. Трябва да го стартирате не повече от веднъж годишно в продължение на 1 час.

По отношение на консумацията телевизорът не е най-енергийно ефективен - 392 вата. Състезателите имат 245/313 вата.

Предимства и недостатъци

Sony KD-55AF8

Ползи:

  • страхотен дизайн. Изглежда по-добре на нощно шкафче, отколкото на стена благодарение на елегантната стойка. Всички проводници и конектори са скрити;
  • картина на високо ниво, добър контраст, яркост. Дълбоки реалистични цветове;
  • картината е гладка дори в динамични сцени;
  • дълбок съраунд звук;
  • Android OS работи отлично, няма замръзване;
  • ясен алгоритъм на работа на приложението, прост интерфейс, удобно управление;
  • гласовият контрол работи правилно.

Недостатъци:

  • според прегледите, има случай на бързо изгаряне на пиксели, което доведе до появата на черна лента в средата на екрана;
  • Някои потребители намират дистанционното за не особено модерно.

присъда

Sony KD-55AF8

Цената на телевизора е , който за OLED телевизор отговаря на описаните характеристики. Моделът се характеризира с мека висококачествена картина и отличен звук, огромен избор от приложения и настройки, наличие на гласово търсене. Оборудването на Android също го издига над Linux телевизорите на Sony. Все още има редица недостатъци, но достойнствата му са трудни за оспорване. Основната разлика от Sony KD-55XF9005 зад и 65-инчовия Sony KD-65XG9505 за застъпват OLED технологията и акустичната повърхност, които отговарят за качеството на изображението и звука.

647 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите