У дома Как да изберем Климатична техника ТОП 11 най-добри бойлери за дома според отзивите на клиентите

ТОП 11 най-добри бойлери за дома според отзивите на клиентите

Топлата вода не е лукс, а спешна нужда. Ето защо, ако централизираната система за водоснабдяване не може да осигури вашата къща или апартамент с топла вода 24 часа на ден през цялата година, трябва да помислите за закупуването на висококачествен и ефективен бойлер. Но как да направите избор? Кой тип устройство да предпочитам? Заслужава ли да се гони търговско лого? Ще отговорим на тези и други въпроси в тази статия. Освен това ще подкрепим нашите съвети с практическа информация - и ще представим на вашето внимание рейтинг на най-добрите бойлери за дома на годината.

Какви са видовете бойлери?

бойлер за дома

Според принципа на работа всички бойлери са разделени на:

 • преминаващ;
 • Набирателна;
 • и котли за непряко отопление

Те са разделени според вида на отоплението:

 • електрически модели;
 • и газ.

Кой бойлер е подходящ за вас зависи от задачите, с които устройството ще трябва да се справи, както и от това къде е инсталирано. Нека да разгледаме набързо всеки вид инструмент.

Моментните бойлери осигуряват бързо нагряване на водата. Такива устройства позволяват незабавно получаване на топла вода в неограничени количества. Вътре в такъв бойлер има мощен нагревателен елемент. Водата преминава вътре в устройството и има време да се загрее до 45-55 °. Добрият моментален нагревател е в състояние да произвежда 3 до 5 литра гореща вода в минута.

Вижте също - Как да изберем бойлер за апартамент

Предимства на моментален бойлер

моментален бойлер

 • компактност - размерите на устройството ви позволяват да го поставите на ограничено пространство и дори да го скриете в малък кухненски шкаф;
 • скорост на загряване на водата - няма нужда да чакате един час и половина до два часа, за да отидете под душа или да миете съдовете;
 • неограничен достъп до топла вода - горещата вода ще тече от чешмата, докато устройството не бъде изключено, потребителят не е ограничен от обема на резервоара за съхранение, тъй като в устройството просто няма резервоар за съхранение.

Където потокът нагревател ще се окаже най-добрият - в малък градски апартамент, офис или във временната кухня на лятна къща. В тези места, където е отделено минимум пространство за домакински уреди.

Използването на мигновени бойлери обаче има свои собствени нюанси - на първо място, те консумират много енергия - електричество или газ. За някои електрически уреди дори е необходимо да издърпате отделен проводник с голямо напречно сечение, така че да издържа на такива товари. Нашата оценка ще ви разкаже за най-ефективните и достъпни модели на този тип бойлери.След това да направите правилния избор ще бъде много по-лесно.

Вижте също:

Котел за съхранение и неговите характеристики

бойлер за съхранение

Този тип устройство е икономичен, въпреки че заема много повече място. Той загрява водата вътре в резервоара за съхранение, а обемът на врялата вода е ограничен точно от капацитета на резервоара. Но можете да получите вряща вода от 80 градуса, като същевременно намалите консумацията на енергия. Бойлер за съхранение на вода е в състояние лесно да разпределя гореща вода както в банята, така и в кухнята едновременно. Ако решите да изберете електрически бойлер, можете самостоятелно да се справите с неговото инсталиране и свързване. За работата на такова устройство е достатъчно просто да го включите в контакт. Газовият нагревател за вода ще изисква обаждане от майстор, но е по-евтино да загрявате вода на газ.

Ако имате голямо семейство и живеете в собствен дом, тогава би било по-разумно да обърнете внимание на бойлерите за съхранение. Но, ако в резервоара липсва вода при дадена температура, устройството ще вземе студена вода и ще започне да я загрява - поне час и половина. И това не винаги е удобно. Ето защо си струва да направите избор в полза на всеки тип устройство нарочно и внимателно.

Котлите с непряко отопление се инсталират в онези къщи, където има автономно отопление. Те използват енергията, генерирана от нагревателя, и загряват водата до предварително определена температура.

Котлите за непряко отопление се отличават със своята икономичност и достатъчна ефективност. Но те ще изискват доста свободно пространство за инсталиране и най-вероятно ще ви е необходима помощта на съветника, за да се свържете правилно и да стартирате системата.

Кой бойлер е по-добър зависи от вас и ние сме готови да разкрием нашите карти и да назовем най-надеждните, продуктивни и издръжливи уреди за година на различни марки.

Вижте също - Коя компания бойлер е по-добре да изберете

Рейтинг на най-добрите мигновени бойлери за дома

най-добрите моментални бойлери

Първо, ще разгледаме най-добрите проточни бойлери с електрическо отопление.

Timberk WHEL-7 OC - един от достъпните модели електрически битови бойлери. Такова устройство ще ви служи дълго и ефективно, като загрява 4,5 литра вода в минута. Консумация - 6,5 kW, обаче, потребителят може да намали мощността на устройството, използвайки тристепенен регулатор. Сред приятните предимства е наличието на терморегулатор, воден филтър за многократна употреба, функция за автоматично включване и изключване при отваряне на крана. Водонагревателят е затворен във водоустойчив пластмасов калъф, а вътре има специална крушка с дебели стени, изработена от супер устойчива термопластика и с перки. Собствениците са доволни от устройството и отбелязват отделно:

 • компактност;
 • бързо загряване на голямо количество вода дори при средна мощност (3,5 кВт);
 • стабилна работа;
 • лекота на инсталиране.

Чудесен за случайна употреба.

Electrolux NPX6 Aquatronic Digital - мощен, компактен, стилен бойлер. Моделът се управлява по електронен път и има оригинален LCD дисплей, който показва зададените параметри за отопление. Клиентите обичат възможността за контрол на отоплението на водата и ефективността на уреда (около 2,8 литра вряла вода в минута). Разход - 5.7 kW. Нагревателният елемент вътре в Electrolux NPX6 е направен от стоманена сплав с най-високо ниво на якост, а когато водата преминава, се създават вибрации, което от своя страна елиминира образуването на котлен камък върху нагревателния елемент. В допълнение, устройството е снабдено с чувствителен сензор за температура, който изключва устройството, ако водата е прекалено горещо, както и контролер за интензивността на водния поток. Предимствата на този модел са:

 • елегантен дизайн;
 • скромен размер;
 • дълготрайно стабилно представяне.

Най-добрият бойлер в своя ценови сегмент.

AEG RMC 75 - лесен за инсталиране и свързване, ефективен и практичен за използване на пропускащо устройство. Загрява 4-5 литра вода в минута на работа, консумация 7,5 kW. Подходящ за едновременно включване на няколко крана. Вътре в устройството има меден нагревателен елемент, механика и индикация за работа. AEG RMC 75 е защитен срещу прегряване и вода. От потребителските отзиви можете да разберете за следните предимства:

 • моделът не заема много място;
 • ще ви зарадва с мощно налягане на вряла вода;
 • има стабилни, трайни характеристики;
 • устройството се сглобява съвестно, всички части са изработени от висококачествени материали.

ПО годината моделът леко се е увеличил в цената, но все пак има оптималната комбинация от цена и качество.

Вижте също - Моментален или нагревателен бойлер - кое е по-добре?

Три от най-ефективните и надеждни газови моментални бойлери

газов котел

Нашата класация ще бъде продължена от трите най-ефективни и надеждни газови моментални бойлери.

Zanussi GWH 10 Fonte - надеждна, безопасна и продуктивна колона на газовия поток. Осигурява загряване на 10 литра вода в минута. Има отворена горивна камера, електрическо запалване, просто механично управление. Потребителските отзиви отбелязват наличието на:

 • термометър и дисплей;
 • многоетапна система за защита;
 • издръжлив и мощен меден топлообменник.

Също така плюсовете включват маркучи с широка връзка. Някои собственици отбелязаха високото ниво на шум, но огромното мнозинство похвали GWH 10 за издръжливостта и високата производителност на устройството.

Bosch WR 10-2P - Мощен и висококачествен модел от марка, който вдъхва увереност. От техническите характеристики - захранване с вряща вода - 10 l / min, максимална температура на водата - 60 °, механично управление, пиезо запалване.

Предимствата на модела:

 • доста компактни размери;
 • лесна инсталация;
 • тиха работа;
 • ефективност;
 • Продължителност и стабилност.

Въпреки това много собственици смятат топлообменника за слаба точка в този модел, който може да започне да изтича с течение на времето.

Ariston Fast Evo 11B - надежден, функционален и ефективен модел. Той се представя добре дори при нестабилно водно налягане. Има защита срещу прегряване, регулатори на потока на газ, индикатор за включване и неизправности. Производителност - 11 l / min, средна температура на нагряване - 35 °, максимално допустима - 65 °. Разпределя потока гореща вода на няколко крана без повреди, работи тихо, светва бързо и без памук. Едно от най-доброто качество на сглобяване - повечето потребители смятат така. Отрицателните отзиви за Ariston Fast Evo 11B, като правило, са свързани с настройките на модела, ако е възможно да се повери този бизнес на професионалист, проблемите с работата на високоговорителя ще изчезнат.

Отличителни характеристики на Fast Evo 11B:

 • бързо загряване на вода;
 • високопрофесионален монтаж и приятен външен вид;
 • обмислен дизайн;
 • внимателно внимание към системата за сигурност.

Вижте също - Газов бойлер или бойлер - кое е по-добре да изберете?

Най-производителните и висококачествени бойлери за съхранение

най-добрите бойлери за съхранение

Следващите кандидати за нашия преглед са най-производителните и висококачествени бойлери за съхранение. Първо, помислете за трите най-добри модела на електрически котли.

Zanussi ZWHS 50 Symphony HD - компактен, икономичен и издръжлив бойлер. Загрява 50-литров резервоар за вода до температура 75 ° за два часа, като същевременно консумира 1,5 кВт на час. Той е защитен от корозия и прегряване, изключва се при липса на вода, има предпазен клапан и магнезиев анод. Терморегулатор и индикатор са разположени върху здрав, термично изолиран корпус. Като цяло добър и надежден бойлер за съхранение на семейство от двама до трима души. Лесен за инсталиране и използване. Той има няколко режима на работа, поддържа температурата на нагряване на водата за дълго време дори в изключено състояние Безотказен, бюджетен вариант, но с високо ниво на изпълнение.

Timberk SWH RS1 80 V - стилен, защитен и високо продуктивен модел.Производителите на този бойлер се погрижиха както за отличните работни параметри, така и за приятен външен вид на устройството. Обемът на резервоара е 80 л, отопление - 2 часа, консумация - 2 кВт. В същото време можете да ускорите времето за загряване на водата, като свържете втори нагревател към процеса. Стилното и трайно стоманено тяло няма шевове благодарение на подобрената технология на производство. Също така вероятността от течове или корозия е значително намалена. Наличието на термометър на устройството ще ви позволи независимо да регулирате температурата на загряване на водата вътре, а светлинните индикатори също ще показват напредъка на работата. Въведена е надеждна защита срещу прегряване, свръхналягане и електрически течове.

Gorenje GBFU 100 EB6 - Умен избор за отопление на големи количества вода. Моделът се характеризира с висока издръжливост, мощен производствен потенциал и качество на изграждане, достойно за уважение. Обемът на резервоара е 100 литра, консумацията е 2 кВт / ч, след 3 часа работа получавате 200 литра разредена вода, комфортна температура 40 °. Надеждна топлоизолация, удобно управление, индикация за работа, защита от замръзване, предпазен клапан. GBFU 100 E B6 има универсален тип връзка, но по време на инсталацията е необходимо внимателно да фиксирате устройството към стената, тъй като има впечатляващо тегло. Един от най-надеждните и популярни модели бойлери с голям капацитет за съхранение.

Закръгляне на нашата рейтинг 2019 са най-добрите котли за непряко отопление

Baxi Premier Plus 150 - просторен, ефективен и висококачествен котел. Осигурява бързо и равномерно загряване на 150 литра вода до + 65 °. Устройството може да бъде монтирано на пода или прикрепено към стената. Лесна е за транспортиране и инсталиране, а също така е съвместима с всички котли. Освен това можете да оборудвате Baxi Premier Plus 150 с нагревателен елемент и да получавате топла вода, дори ако отоплението е изключено. Корпусът и всички вътрешни части са изработени от устойчиви, висококачествени материали, а внимателността на вътрешната структура позволява на водата да се затопля по-бързо и по-равномерно.

GORENJE GV 120 - просторен и безопасен котел за непряко отопление, един от най-добрите по отношение на надеждността и производителността. Производителят гарантира ефективността и икономичността на устройството, липсата на неизправности, както и лекотата на управление на котела. Емайлиран стоманен резервоар за 120 литра, наличието на магнезиев анод и дебел слой топлоизолация (40 мм) са ключът към дълго и обслужващо обслужване. Наличието на индикатор за работа, термометър и механично управление правят използването на устройството просто и не натоварващо. Като цяло - достъпно и икономично решение за отопление на вода за собствения ви дом или просторен апартамент, където живее семейство от 4-6 души.

Класацията на най-добрите бойлери за дома свърши на годината. Сигурни сме, че вече сте решили кои бойлери са подходящи за вашите условия и изисквания. Сега можете спокойно да отидете до магазина или да поръчате подходящ модел на сайта. Успех с вашия избор!

Вижте също:

21630 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите