според купувачите Най-добрите модели по отношение на съотношение цена-качество. Сравнение на функции и функции. " />
У дома Как да изберем Климатична техника ТОП 10 най-добри климатични комплекси от отзиви на клиенти
според отзивите на клиентите " /> според отзивите на клиентите " />

ТОП 10 най-добри климатични комплекси от отзиви на клиенти

За да изберете най-добрия климатичен комплекс за дома или офиса, предлагаме ТОП-10 модела за година. Проучихме отзиви от клиенти, прегледи и резултати от тестове от експерти, за да предоставим обективна информация за всяко устройство. Функциите на комплекса са почистване и овлажняване. Някои от тях са модернизирани: те са в състояние да дезинфекцират, ароматизират въздуха. Те имат прост принцип на действие, така че се справят по-добре със задачата за овлажняване свръхзвуков устройства и по-лесни за поддръжка. Плюс в сравнение с ултразвуковите е липсата на локви в близост до устройството и плака върху мебелите, възможността да се използва нефилтрирана вода за залива.

Winia AWX-70

Winia AWX-70

Климатичният комплекс се различава от много рейтингови модели по високата си консумация на вода - 700 ml / h. Той овлажнява въздуха много по-ефективно от другите - два пъти по-бързо от Boneco W2055D. Winia е оборудван с биофилтър със сребърни топки за йонизация и два HEPA филтъра, които улавят най-малките частици прах, алергени. На контролния панел има само 4 бутона - включване, избор на режим, скорост и включване на йонизация. Дисплеят показва индикатори, описващи работните параметри, включително нивото на овлажняване в интервала от 20 до 60%. Има светлини, които ви казват кога трябва да се подменят филтрите или кога водата в резервоара изтича.

Ползи:

 1. Направен е здраво, всички материали са регулирани, няма пукнатини (пластмасата не скърца, както в Boneco).
 2. Лесен достъп до всички филтри, включително до предварителния (прах, вълна се събира върху него), които трябва да се мият веднъж на 1-2 седмици.
 3. Дисковете са изработени от метал и следователно безопасни за миене на съдове.
 4. Капацитет на резервоара - 9 литра.
 5. Добре написана инструкция на руски език.

Недостатъци:

 • Хигростатът не може да се регулира. Комплексът се изключва, достигайки марка от 60%.
 • Комплексът всъщност не се вписва в интериора поради малко "кубичния си" дизайн. Не бива обаче да е облегнат на стената. Трябва да има 10 см отзад и 30 см отстрани.
 • Кабелът може лесно да се извади от контакта. Ето защо, ако има деца, трябва да се внимава.

Цена Winia AWX-70 - , Предвид възможностите, функционалността и лекотата на използване, овлажнителят може да се препоръча за закупуване. Той не изисква честа смяна на консумативи (не повече от веднъж годишно), не оставя локви на пода и консумира малко енергия (24 W).

Вижте също - 6 най-добри пречистватели на въздух до отзиви на клиенти

Boneco W2055D

Boneco W2055D

Работи в две позиции: нормално с висока влажност и през нощта, което се характеризира с нисък шум (само 25 dB, което е по-тихо от тиктакането на часовника). Boneco W2055D, за разлика от Boneco W2055, е оборудван с дисплей.Показва показатели за ефективност, нивото на влагата се променя. Устройството постига зададените стойности и ги поддържа. Подходящ за ароматизиране на въздуха, за който е необходимо да поставите тампон, напоен с ароматно масло в капсула. Снабден със сребърен прът за йонизация, дезинфекция на водата. Според експертите на EcoStandard, Boneco W2055D не е по-нисък от пречиствателите на въздуха с HEPA филтър.

Ползи:

 1. Дисковете са направени от пчелен материал. Те са безопасни за миене на съдове.
 2. Хигростат точен. Потребителите проверяват показанията за влага с независими инструменти.
 3. Много тиха работа в нощен режим, не пречи на съня, като другите марки овлажнители.

Недостатъци:

 1. Водната залива е неудобна: шията е разположена отстрани, поради което не е възможно да се напълни резервоара напълно.
 2. Според прегледите комплексът не може да се справи с площта, декларирана в характеристиките (50 кв. М). Наистина овлажнява въздуха в стая до 25 кв. м.
 3. Ароматизиращата функция е слаба. Лек аромат се усеща само в близост до устройството и само в началото (не се разпространява из стаята).
 4. Много ярка подсветка на дисплея, може да бъде досадна през нощта.

Цена Boneco W2055D - оправдава себе си. Но услугата е лоша. Както всички останали, той трябва да се мие поне веднъж седмично. Поради големия брой издутини в тигана, порестата структура на дисковете, измиването му отнема около 30 минути, докато във Venta отнема само 5 минути.

Вижте също - 10 най-добри овлажнители Boneco

Остър KC-G41RW / RH

Остър KC-G41RW RH

Серията KCG се различава от другите машини на Sharp по своя усъвършенстван дизайн, вградени високочувствителни сензори за прах, миризма, температура и влажност. Самият той регулира работата, като взема предвид текущите параметри. Йонизацията се случва с помощта на технологията Plasmacluster, когато потокът на йони е насочен в определена посока (при други модели те излизат по хаотичен начин). Така се йонизират въздушните и текстилни аксесоари.

Ползи:

 1. Пълна нощна програма: тих звук, изключете светлините.
 2. Почиства и овлажнява добре.
 3. Надежден монтаж, качествени материали.
 4. Данните за хода на почистването се показват от индикатора.
 5. Резервоарът има широко гърло, така че се почиства лесно отвътре.

Недостатъци:

 1. Дълго време няма достатъчно вода поради малкия обем на резервоара (2,5 л). Необходимо е да се допълва няколко пъти на ден.

Цената на Sharp KC-G41RW / RH е 300 долара. Според прегледите комплексът почиства и овлажнява въздуха благодарение на подобрените технологии по-добре от описаните модели.

Вижте също - 5 най-добри остри овлажнители на годината

Electrolux EHAW 7510D / 7515D / 7525D

Electrolux EHAW 7510D 7515D 7525D

Touch управление. Два пъти по-голяма производителност от Boneco W2055D - 500 ml / h. Дисплеят променя яркостта автоматично, в зависимост от нивото на осветление в стаята. Конусът съдържа сребърен прът за отстраняване на бактерии от водата. Влажността се поддържа на зададено ниво от вграден хигростат.

Ползи:

 1. Не изисква смяна на филтрите (почистване е необходимо на всеки 1-2 седмици).
 2. В нощен режим работи почти безшумно.
 3. Овлажнява въздуха бързо дори при минимална скорост.
 4. Изключва се, когато се достигне необходимото ниво на влажност.
 5. Ако всички врати са отворени, влажността постепенно се увеличава в целия апартамент. За бързо овлажняване в една стая е по-добре да затворите вратите.
 6. Пълнежът е по-удобен от Boneco.

Недостатъци:

 1. Горната част на тялото е трудна за обличане. Някои клиенти се притесняват, че това може случайно да повреди дисковете им.
 2. Показва нивото на влажност, което се различава с 10% от реалното поради факта, че сензорът е разположен на устройството.
 3. Няма да работи за прехвърляне от стая в стая, лесно е да пръскате вода.
 4. Сензорът е много чувствителен. Случайно превключване е възможно дори от животни.
 5. Не се включва автоматично, ако електричеството е изключено за кратко време.
 6. Всеки път, когато отново трябва да настроите влажността (нивото автоматично се задава на 55%).

Цена на Electrolux EHAW - , Подобно на Boneco в изпълнение и изграждане. Той има по-рационален атрактивен дизайн от Venta. Поради високото си представяне клиентите го препоръчват за покупка.Но те показват сложността на разглобяването на конструкцията.

Вижте също - 8 най-добри Electrolux овлажнители и пречистватели на въздух

Panasonic F-VXH50

Panasonic F-VXH50

Климатичният комплекс има няколко дизайнерски разлики. Работните дискове и резервоарът се изплъзват отстрани. Производителността е подобна на Electrolux EHAW. Три филтъра - HEPA, въглен (дезодориращ), хидратиращ. При висока скорост работи доста силно (51 dB). Резервоарът за вода е 2,3 литра, което е достатъчно за 4-6 часа работа. Много режими на работа, включително еко, ръчен, автоматичен, нощен, учебен режим. Таймерът ви позволява да изключите комплекса след 8 часа.

Ползи:

 1. Качествени материали. Няма колела, но той се плъзга добре по повърхността поради гладката пластмасова основа.
 2. Яркостта на индикаторите и дисплея се затъмнява от светлинен сензор.
 3. Благодарение на предния вход за въздух, той може да бъде поставен близо до стената.
 4. Отделението за вода се плъзга на място плавно.
 5. Почти всички индикатори излизат на тъмно, не пречи на съня.
 6. Има уникални функции като режим на опресняване на дрехите.
 7. Резервоарът има въртяща се стойка, така че да стои плосък при изливане на вода.

Недостатъци:

 • Филтърът за гъба трябва да се почиства често, за да се предотврати натрупването на бактерии. Има проблеми с подмяната (консумативите са трудни за намиране).
 • Не можете да зададете точното ниво на влажност (само ниско, средно и високо).
 • Често е необходимо да се добавя вода.
 • Шумна работа.
 • Някои трудно намират управление.

Цената на Panasonic F-VXH50 е 310 долара. Според прегледите, по-лесна поддръжка в сравнение с Sharp, Daikin, Philips, Boneco. Най-лесният и удобен залив на вода.

Вижте също - 10 най-добри овлажнители за отзиви на клиенти

Venta LW45

Venta LW45

В сравнение с по-ранните модели Venta, горният капак е увеличен. Поради това въздушният поток е по-силен и ефективността е по-висока. Според много експерти Venta LW45 е лидер по качество в линията на скъпите мивки. Икономичен за работа - консумира само 8W благодарение на високо прецизната електроника и сензорното управление.

Ползи:

 1. На палета има дръжки, които Venta LW44 няма.
 2. Има ароматизираща функция.
 3. Прост дизайн, висококачествени материали.
 4. Овлажнява добре въздуха.
 5. Резервоарът издържа почти ден, без да се допълва.

Недостатъци:

 1. По-силно от по-ранната Venta LW44.
 2. Дисковете не се мият добре.
 3. Обемен, заема много място, не много красив на външен вид.

Цената е 300 долара, което потребителите считат за неразумно висока. Тя се различава от всички модели за оценка с много дълга гаранция от 10 години, което показва доверието на производителя в качеството.

Вижте също - 10 най-добри йонизатори на въздух за вашия апартамент

Форма за Stadler Robert Original R-007 / R-008

Форма за Stadler Robert Original R-007 R-008

Това е подобрена версия на международно наградения основен модел на Робърт. Скоростта на изпарение е 13,2 l / ден - това е един от най-високите показатели за измиване на въздуха от този сегмент. Затова е подходящ за големи помещения - от 80 квадратни метра. м. Консумира 7-30 вата, мощността зависи от режима на работа. Горният панел разполага с голям 5,32-инчов сензорен дисплей със сензор за движение. В комплект с бактерициден филтър и филтър за омекотяване на вода. Удълженият пакет включва арома масло и малък хигрометър Selina, който помага да се контролира нивото на влажност и температура. Цената на последната с индивидуална покупка е около .

Ползи:

 1. Вграденият хигрометър работи актуално. Показанията на практика не се различават от показаните от външно устройство.
 2. Само необходимите режими.
 3. Добра степен на хидратация.
 4. Обработва големи пространства.
 5. На външен вид той се различава значително от другите мивки по качество и дизайн.

Недостатъци:

 • Ароматизиращата функция е лошо качество. Практически не овкусява въздуха поради малки прорези в капсулата. И производителят не препоръчва да добавите повече от две капки, за да не повлияете на качеството на пластмасата.
 • Шумът е значителен, включително в нощен режим. Когато се задейства автоматизацията, се чуват щраквания, понякога се появяват вибрации, се чува триене на зъбните колела.
 • Действителният капацитет на резервоара за вода е 4 литра вместо обявените 6,3 литра.
 • Възможно е да има проблеми с обслужването, тъй като не във всеки град има центрове.

Цена - ... Материали с добро качество, стилен дизайн, висока скорост на овлажняване, но не всеки го препоръчва за закупуване поради завишените цени, ниското ниво на обслужване и шума по време на работа.

Вижте също - 10 най-добри овлажнители за според отзивите на клиентите

Daikin MCK75JVM-K

Daikin MCK75JVM-K

Комплекс със стилен дизайн и впечатляващи размери. Снабден е с най-голям брой филтри: катехин, гофриран (работи заедно с плазмен йонизатор), каталитичен дезодориране, с минерал, съдържащ титан. За разлика от много от описаните модели, той не съдържа HEPA филтър, който изисква честа подмяна. Следователно оперативните разходи на комплекса са намалени. Съдържа източник на изпускане на струя за унищожаване на спори от плесени и бактерии и премахване на неприятни миризми. 6 режима на почистване, включително нощно, турбо и анти-прашец. Той може да избира скоростта автоматично в зависимост от данните на сензорите за прах и миризма. Това е едно от малкото единици в рецензията с дистанционно управление, а не само бутони на тялото. Резервоарът за вода е малък - само 4 литра. Това е достатъчно за работен ден при ниски скорости. Ако е необходимо, овлажнете въздуха в помещението 40 квадратни метра. Ще трябва да се допълва 2-3 пъти на ден. Скоростта на овлажняване може да бъде зададена или той ще избере нужния. Дезодориращ патрон може да се постави в шкаф, кола. Тогава той ще трябва да бъде поставен в специално отделение на комплекса, където ще върне функциите си.

Ползи:

 1. Много тиха работа в нощен режим.
 2. Може да работи независимо, без потребителски настройки (в автоматичен режим). Той избира скоростта и режима. Например при наличие на прах цигареният дим засилва работата на вентилатора.
 3. Всеки филтър има индикатор за замяна (експлоатационен живот - 1 година).
 4. Овлажнява бързо. От 30% до 50% вдига за един час.
 5. Чувствителни сензори за прах, миризма.

Недостатъци:

 1. Няма индикатор за пълнене на резервоарите, което е недопустимо за комплекс от висок ценови сегмент.
 2. Бих искал по-голям резервоар за вода.
 3. Стъпката на таймера е 4 часа, което не е много удобно.
 4. Тавата има прорез, на който е трудно да се премахне плака.
 5. Системата за пълнене на вода не е много популярна при клиентите (трябва да вземете резервоара).

Цена Daikin MCK75JVM-K - ... Той е със закачлив дизайн, различава се от конкурентите си по своята многофункционалност: многостепенно пречистване на въздуха, овлажняване, дезодориращ патрон. По отношение на скоростта и качеството на овлажняване е по-ефективно от Venta. Удобен за работа, поддръжка. Може да се препоръча за покупка.

Вижте също - 10 най-добри климатични комплекса до според отзивите на клиентите

Panasonic F-VXK90 / F-VXK90R-K

Panasonic F-VXK90 F-VXK90R-K

Пречиствател за въздух Panasonic с интелигентен контрол на чистотата на въздуха. Патентованият йонизатор на капсули от Nanoe. Модулът генерира радикали, които елиминират бактериите и миризмите. Не се износва, не изисква подмяна. Технологията Econavi помага да спестите до 60% енергия в сравнение с други модели. Скоростта и яркостта на дисплея зависи от присъствието на хора и осветление благодарение на сензорите за движение и светлина. Снабден с груб, HEPA филтър и дезодориращ компонент.

Ползи:

 1. Благодарение на издърпващия се панел, той премахва тежки замърсявания, прах на 30 см от пода.
 2. Въздухът се вкарва през предния панел, така че да може да стои близо до стената.
 3. През нощта преминава в енергоспестяващ режим.
 4. Мощна регулируема хидратация - до 830 мл / ч.
 5. Висококачествено пречистване на въздуха.

Недостатъци:

 1. Резервоар с малък обем При интензивна хидратация е необходимо доливане няколко пъти на ден.
 2. При високи скорости издава шум.

Цената е 800 долара. По отношение на качеството на пречистване на въздуха той е по-нисък от Daikin, но има по-висока ефективност на овлажняване.

Вижте също - 12 най-добри овлажнители според отзивите на клиентите

Boneco H680

Boneco H680

Комплексът е оборудван със стандартен набор от филтри (предварителни, HEPA за пречистване на въздуха), гъба за овлажняване. В резервоара - дезинфекционен патрон със сребърни йони. Може да работи отделно за почистване, овлажняване или в комбинация. Има сензор за прах, индикатор за влага. Има специални режими, включително авто, нощно и бебешко (повишено ниво на влага, което е важно за малките деца). Ароматизира въздуха. Управлява се от дистанционното управление.

Ползи:

 1. Влажността се увеличава бързо - с 8% на час.
 2. Ароматизиращата функция работи добре. За разлика от други модели с рейтинг, в стаята се появява лек аромат.
 3. Тихо. При нощен режим - тих (45 dB).
 4. Приятен външен вид, въпреки че губи малко в дизайна на Daikin и Panasonic.

Недостатъци:

 1. Резервоар с висока вода. Заливът не е много удобен.
 2. Дистанционното управление е неинформативно.
 3. Няма копчета или колела, които да се движат.
 4. Маслото с ароматно масло е неудобно.
 5. Дисплеят е неинформативен.

Цена на Boneco H680 - , Устройството се справя с почистване от фин прах и овлажняване. Различава се с най-висока производителност в сравнение с всички представени модели - 1000 ml / h. Качеството на пречистването на въздуха е по-ниско от Daikin. За този ценови диапазон комплексът не осигурява всички необходими удобства при експлоатация и управление. Съдейки по прегледите и тестовете, Daikin и Panasonic губят.

Вижте също - 10 най-добри овлажнители Boneco

2008 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите