У дома Отговори на въпроси Колко време мога да включа хладилника след транспортиране?

Колко време мога да включа хладилника след транспортиране?

Колко време трябва да се "утаява" хладилникът след транспортиране? Той стоеше изправен в магазина, един продавач каза, че ако носите не повече от 40 минути. , тогава той особено няма нужда да се защитава, добре, или няколко часа е достатъчно. Какво се случва, ако го включите?

 

 

Отговорът на нашите експерти:

Продавачът наистина казва абсолютно правилното нещо, не включвайте хладилника веднага след транспортирането. Следователно, здравето на хладилника не може да се провери по време на доставката, трябва да се помни, че ако включите хладилника дори за няколко минути, това може да му навреди и да повлияе неблагоприятно върху работата на компресора. Трябва също да знаете, че можете да оцените качеството на хладилника само няколко дни след продължителна употреба, когато сте сигурни, че устройството ви поддържа необходимата температура в камерите и се изключва след време.

Как да се държим по време на раждането?

Трябва внимателно да прочетете документите, които трябва да подпишете, това правило ще ви помогне да се предпазите от неуспешна покупка. Можете да поставите подписа си само там, където е посочено, че няма механични повреди на хладилника, но не забравяйте първо да проверите устройството. Не подписвайте документ, в който се посочва, че производителността на устройството е потвърдена от вас. Ако ви бъдат предоставени такива документи за подпис, откажете да закупите устройството в този магазин.

Вижте също - Как да си направим DIY хладилна чанта

За колко време мога да свържа хладилника към мрежата?

Първо трябва да попитате представителите на службата за доставка в коя позиция са транспортирали вашия уред. Хладилниците на най-новите модели не се препоръчва да се накланят повече от 40 градуса. За съжаление, не винаги е възможно да транспортирате уреда в правилно положение, тъй като поради височината му хладилниците често се поставят на тяхната страна.

Това кара двигателното масло на компресора да навлезе в веригата на хладилния агент. Следователно, когато хладилникът е незабавно свързан към електрическата мрежа, маслото може да тече по циркулационната верига. Течностите нямат способността да се компресират в сравнение с хладилния газ и поради това буталната система на двигателя ще бъде претоварена с работа. След известно време това ще доведе до повреда на компресора, която ще трябва да бъде заменена с нова. Подмяната на компресор ще е скъпа и ще отнеме известно време.

Има някои фактори, които ви позволяват да свържете току-що доставен хладилник към мрежата. Ето основните моменти, които трябва да знаете и помните:

 1. Когато транспортирате устройството хоризонтално, е необходимо да изчакате около 16 часа, поне 8 часа, така че разлятото масло да се върне в компресора.
 2. Вертикалното транспортиране на хладилника, като се вземе предвид топлата температура на улицата, ви позволява да включите устройството 2-4 часа след доставката.
 3. Вертикалното транспортиране на хладилника в студено време ще ви позволи да включите устройството в мрежата след 4-6 часа, така че през това време кондензатът да се изпари, когато се загрее до стайна температура.

Важно:

Не чукайте веднага нов хладилник с голям брой различни хранителни продукти, сложете ги малко, за да не претоварите работата на електродвигателя.

Внимателно следвайте правилата за работа на хладилника, за да избегнете внезапни повреди и ремонт на ново скъпо устройство.

Нови отговори на въпросите на читателите:

Всички отговори
23577 2

2 мисли за „Колко време мога да включа хладилника след транспортиране?“

 1. надежда:

  Добър ден! Вчера купиха хладилник Atlant и след транспортиране (30 минути по-късно) случайно го включиха (за около 2 секунди). Какви ще бъдат последствията?

  1. amaksil1:

   Добър ден! В такъв кратък период от време не трябва да има последствия. И ако хладилникът ви е бил транспортиран в изправено положение (изправено), тогава като цяло не можете да се притеснявате, всичко ще бъде наред.

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите