У дома Как да изберем Малки домакински уреди ТОП 9 най-добри производители на кисело мляко според отзивите на клиентите

ТОП 9 най-добри производители на кисело мляко според отзивите на клиентите

Производителят на кисело мляко е отличен помощник за кулинарни шедьоври с ферментирало мляко. Вкусно и питателно кисело мляко, толкова здравословно и направено с доказани от вас съставки, ще се превърне в любимо лакомство за вас и вашето семейство. Но как да изберем добро устройство сред цялото това разнообразие от цени и модели? Има ли смисъл да се преплаща за марка или разширена функционалност? Прочетете нашия преглед и разберете много интересна и полезна информация за това устройство. И също така да научите как да изберете производител на кисело мляко, въз основа на рейтинга на най-добрите модели 2017- години, съставени от прегледи на клиенти.

Защо ви е необходим производител на кисело мляко?

Защо ви е необходим производител на кисело мляко

Киселото мляко трябва да се появява в седмичното меню поне два пъти или три пъти. Този продукт е особено важен за деца. Киселото мляко с активни култури на „правилните“ бактерии ще помогне за нормализиране на работата на целия организъм като цяло и на стомашно-чревния тракт в частност. Наличието на ферментирали млечни продукти също има благоприятен ефект върху имунитета на човека.

Този уред се състои от резервоар, контейнери с кисело мляко и капак, който покрива уреда. В специални чаши, които вече са включени в комплекта, наливате пастьоризирано мляко, за предпочитане леко загрято, и добавяте специална ферментация с живи бактерии там. След включване производителят на кисело мляко бавно затопля сместа до 40 ° и продължава да поддържа тази температура, докато киселото мляко е напълно готово. Моля, обърнете внимание - най-добрите производители на кисело мляко не нарушават технологията на готвене и спазват температурния режим.

Вижте също - Рейтинг на най-добрите сушилни за плодове и зеленчуци според потребителските отзиви

Какво е важно да знаете, преди да купите производител на кисело мляко

Какво е важно да знаете, преди да купите производител на кисело мляко

Ако решите да купите производител на кисело мляко - за ваша собствена употреба или за подарък, тогава трябва да знаете кои критерии са важни и наистина влияят върху качеството на приготвеното кисело мляко. Наистина известни компании и нови продукти, по-скъпи и по-евтини модели са на рафтовете на магазините - кой от тях ще отговаря на вашите нужди? Нашата класация съдържа най-популярните и обсъждани модели производители на кисело мляко, което означава, че ще ви бъде по-лесно да изберете.

Но първо, ще ви кажем какво да търсите, преди да купите. Погледнете по-отблизо:

 1. Контейнери за кисело мляко. Има модели с порционирани стъклени или пластмасови буркани и има купи в пълен размер. Първите са по-практични за приготвяне на различни видове кисело мляко за голямо семейство. Моделите на чаши са по-компактни. Е, изберете - вие!
 2. Материал за изработка на контейнери за кисело мляко. Ако пластмасата е хранителна, но стъклото е оптимално, защото е по-лесно да се дезинфекцира. Интересен вариант са купи и контейнери за кисело мляко, изработени от керамика, такива модели са в нашия рейтинг.
 3. Ел. Въпреки че всички производители на кисело мляко работят на един и същ принцип, устройство с номинална мощност 8 - 18 вата все още ще бъде по-надеждно.По-мощните уреди могат да прегреят или загреят сместа с кисело мляко до 60 °. В такъв продукт броят на активните полезни бактерии ще бъде малко по-малък.
 4. Наличието на автоматично изключване на захранването. Това е разумно предупреждение. Устройството ще се изключи в края на работата и ще ви уведоми за това със звуков сигнал. По този начин няма да пропуснете момента, когато киселото мляко е готово и няма опасност от свръхкиселяване в производителя на кисело мляко. Именно този критерий често играе решаваща роля при избора на конкретен модел в рейтинга на най-успешните устройства за приготвяне на кисело мляко.
 5. Допълнителни опции - таймер, дисплей, забавен старт, режимът на приготвяне на извара или млечни десерти. Тези функции ще повлияят на цената на устройството, но ще направят вашия производител на кисело мляко по-удобен и продуктивен.

По време на съставянето на рейтинга обърнахме голямо внимание на тези критерии, а също изучихме огромен брой отзиви от клиенти. Кой модел беше предпочитан от посетителите на различни онлайн магазини? Коя производствена компания се е утвърдила като най-добрата? Нека разберем за това веднага!

Вижте също - Как да изберем добър производител на кисело мляко за вашия дом

Оценката на производителите на кисело мляко не беше лесна за съставяне. Почти всички модели от средния ценови сегмент се приготвят според принципа на постоянно отопление. Каква е разликата между модела от модела 5700 Трябва ли да плащам за марка или е по-добре да вземем функционален, но евтин? По-долу отговорих в описанието на ТОП моделите, фокусирани върху асортимента на изходящия продукт, конфигурацията и характеристиките на програмите на всяко устройство.

Galaxy GL2690

Galaxy GL2690

Производител на бюджетно кисело мляко за Китайски производител за приготвяне на кисело мляко и кефир у дома. С постоянно загряване до 40–450, механично лесно управление и автоматично изключване в края на процеса. Формата на кутията е кръгла.

Професионалисти:

 • евтин;
 • материал за буркан - стъкло, безопасно за съдомиялни машини;
 • за съхранение на кисело мляко в хладилника, бурканите се доставят с пластмасови капаци;
 • голям обем на продукцията на продукта - 1260 мл, това са 7 буркана с полезен обем 180 мл;
 • спестява енергия.

Потребителите не отбелязват недостатъци.

Евтин, за приготвяне на кисело мляко и кефир у дома. Голям добив на продукта. Не може да се използва за извара като VES H-270.

Kitfort CT-2007

Kitfort CT-2007

Моделът на местна компания за ... Стилният дизайн, удължената форма на кутията, бурканите са инсталирани в редица, а не в кръг, както в Galaxy GL2690. Предназначено за приготвяне на кисело мляко и оризово вино (съставка за приготвяне на сосове).

Професионалисти:

 • прости контроли. Панелът показва настройките за време и температура;
 • звуков сигнал за края на готвенето;
 • както в Galaxy GL2690, стъклени буркани с капак от 180 мл използваем обем, но по-малко количество - 4/7;
 • приготвя оризово вино, което се препоръчва за основата на сосове в китайската кухня. Можете да го пиете в чистата му форма, на вкус като сайдер;
 • информативна книга с рецепти - включена;
 • бежовият цвят на тялото е практичен и красив.

Минуси:

 • 4 буркана не са достатъчни за голямо семейство;
 • къса жица - 83 см, не е достатъчно, трябва да използвате удължителен кабел;
 • неправилна инструкция, половината от рецептите трябва да бъдат редактирани.

Стилен дизайн, евтин модел за семейство от 2-3 души с прости контроли - таймер и 2 бутона. Удобно готвене - по-удобно, отколкото в мултикукър, всички продукти са веднага в контейнера - извадих го и го изпратих в хладилника. Освен кисело мляко и кефир, можете да направите оризово вино, да опитате „екзотичното“ и, ако желаете, да го адаптирате за приготвяне на вина от горски плодове. В мрежата има много рецепти за Kitfort KT-2007. За семейства от 5-6 души обемът на изхода (720 ml) ще бъде твърде малък, те трябва да приемат Galaxy GL2690 (1260 ml) или Oursson FE1502D (1000 ml).

Scarlett SC-YM141P01

Scarlett SC-YM141P01

Компактен, практичен модел. В допълнение към киселото мляко готви ферментирало печено мляко, квас, кефир, кисело мляко, извара, сирене и кълнове от зърна. За разлика от Galaxy GL2690 или Kitfort CT-2007 няма буркани, една голяма купа на 1 литър.

Професионалисти:

 • можете да приготвите кисело мляко във фабрична (1 литър) картонена кутия с мляко;
 • 6 предварително зададени софтуерни режима;
 • има програма „Моята рецепта“;
 • автоматично изключване на програми;
 • просто електронно управление, както в Kitfort KT-2007;
 • компактно вертикално тяло;
 • съответства на цената относно функционалността и качеството на продукта.

Минуси:

 • няма звуков сигнал;
 • трябва сами да излеете готовия продукт, да купите контейнери;
 • не запазва настройките в случай на прекъсване на захранването.

Компактен и многофункционален модел за семейство от 2–4 души. Много харесвам възможността за покълване на зърна, като основа за здравословна диета - това е просто супер (от отзивите). Единственият недостатък, отбелязан в рецензиите, е липсата на малки контейнери в комплекта, както в Kitfort KT-2007 или Galaxy GL2690.

VES H-270

VES H-270

Уреди на испанския производител с добра функционалност и красив дизайн. Тя, подобно на Scarlett SC-YM141P01, няма малки контейнери, само два големи 2 литра. Гръцко кисело мляко и обикновени, извара и детска извара, кефир, заквасена сметана, ферментирало печено мляко и сирене Филаделфия за рула и чийзкейк подготвят чудо технология.

Професионалисти:

 • универсален, добре оборудван модел в само ;
 • филтър, доставен за гръцко кисело мляко;
 • контейнери, изработени от пластмаса с висока якост, които могат да се мият в съдомиялна машина;
 • голям обем на една купа - 2 литра;
 • таймер до 48 часа;
 • естетичен дизайн, компактност, могат да бъдат инсталирани на малък плот.

Минуси:

 • течно извара се оказва, не очаквайте ронливо;
 • няма краен сигнал;
 • няма малки контейнери.

Удобен, многофункционален, лесен за употреба производител на кисело мляко за голямо семейство. Компактен, заема място не повече от електрическа кана. Удобно е, че голяма порция се приготвя веднага. Отличен пълен комплект за готвене. Той няма програмни режими, както в Scarlett SC-YM141P01, но можете да намерите всички параметри в инструкциите и да го зададете сами.

Oursson FE1502D

Oursson FE1502D

Модел от премиум сегмент от шведска компания на цена ... Естетичен дизайн на основното тяло, три цвята, от които да избирате - млечно бяло, оранжево, червено. Няма голяма купа, както в VES H-270. 5 боядисани керамични буркана от 200 мл. В допълнение към приготвянето на ферментирали млечни продукти има програма за ферментация. Лесен начин да направите тесто с мая, домашен квас, вино, тинктури.

Професионалисти:

 • естетичен дизайн на тялото и бурканите;
 • материалът на буркана е керамика, а не стъкло, както в Galaxy GL2690. Продуктът издържа по-дълго. Капаците са със силиконово уплътнение;
 • ферментационна програма;
 • дълъг шнур 120см.

Минуси:

 • неудобно е да се прави извара в малък контейнер, но не толкова голям, колкото в Scarlett SC-YM141P01;
 • може да прегрее и да произведе кисело мляко.

Моделът е по-скъп от VES H-270 или Scarlett SC-YM141P01, а функционалността е много по-проста. Ако процесът на ферментация е толкова важен, вие сте любител на красивия дизайн, тогава моделът е ваш. Потребителите нямат особени оплаквания относно качеството на продукта.

Tefal YG260132

Tefal YG260132

Известната марка изненада и доволна от модела на интелигентен производител на кисело мляко. Тя ще приготви гъсто и течно пиещо кисело мляко, нискокалоричен кефир, ферментирало печено мляко, айран. Като Scarlett SC-YM141P01, една купа.

Професионалисти:

 • две температурни условия и две програми;
 • приготвя диетичен кефир без мазнини за деца;
 • автоматичен контрол на температурата и край на работа Lacteo;
 • купата и капакът могат да се мият в съдомиялната машина;
 • готовият продукт не е необходимо да се излива в малки контейнери. Контейнер със специална форма е разположен в страничното отделение на хладилника.

Минуси:

 • няма избор на температурен режим, само тези, определени за кисело мляко и кефир;
 • нулиране на програмата по време на спада на напрежението;
 • не показва температура;
 • в колбата няма градуиране на обема. Материалът е крехък, надраскан.

Лесна, удобна употреба, отличен вариант за съхранение на продукти без излишни действия и куп малки буркани. Добър модел за голямо семейство, при който 1750 мл кефир или кисело мляко се разминават за 1-2 дни. Скъпо () за приготвяне на кефир без мазнини. Scarlett SC-YM141P01 е 2 пъти по-евтин, но по-добър във функционалността. За приготвянето на "кисело мляко" детето може да вземе VES H-270.

Moulinex YG230 / 231

Moulinex YG230 231

Редовен класически производител на кисело мляко като Galaxy GL2690, същия материал, обем и брой кутии. Но тук е цената за по-висока ($ 50 / $ 12).Като не намерих особеностите на технологията на готвене в YG230 / 231, но аз разгледах много сайтове, официални и форуми, реших да прегледам ревютата. Резултатът е плюсове и минуси.

Професионалисти:

 • капаци за стъклени контейнери с настройка на датата на производство;
 • стъклени буркани, както в Galaxy GL2690;
 • приемлива цена за рекламираната марка - ;
 • специално отделение за съхранение на капаци.

Минуси:

 • киселото мляко не винаги се получава: понякога харесва ириса, понякога много течно;
 • лоша книга с рецепти;
 • прегрява продукта, трябва сами да изберете параметрите.

Съдейки по отзивите, потребителите са разочаровани от качеството на продукта, а асортиментът е лош. Един потребител разказа на форума как е избрала съставките и потърси рецепта за приготвяне на бебешки извара на Moulinex YG230 / 231. Мисля, че би било по-добре, ако спести пари и време, като закупи VES H-270.

REDMOND RYM-M5401

REDMOND RYM-M5401

Производителят радва със своите евтини и многофункционални домакински уреди. Производителят на кисело мляко веднага привлича вниманието с външния си вид. Случаят, за разлика от други съперници в класацията, е направен от метал, а не от пластмаса. Както в Moulinex YG230 / 231, капаците на буркана с маркери за дата. Той готви кисело мляко, ферментирало мляко, кефир, извара, заквасена сметана и още 35 рецепти, поставени в цветна готварска книга (включена в комплекта).

Професионалисти:

 • 8 стъклени буркана с 180 ml използваем обем;
 • отбелязване на дата на капачки;
 • цветна готварска книга с адекватни рецепти .;
 • просто управление на два бутона;
 • плоско дъно на производителя на кисело мляко, лесен за почистване;
 • автоматично изключване в края на работата;
 • лек, компактен;
 • удобно е да се показва остатъка от времето;
 • тиха на работа.

Минуси:

 • материалът на случая и прозрачната обща корица са с лошо качество. Драскотини бързо;
 • таймер - само за 12 часа;
 • няма функция за поддържане на топлина;
 • несменяем кабел.

Надежден в качеството на продукта. Голям асортимент от рецепти. Обем от 1440 мл е достатъчен за семейство от 2–4 души за 2-3 дни. Модел на по-скъп от Moulinex YG230 / 231 ($ 55 / $ 50), но според прегледите, той е 100% по-добър - както във функционалност, така и в грижата.

Tefal YG500132

Tefal YG500132

Най-скъпият рейтинг модел за ... Тя се различава от другите в набора от контейнери. Има 8 стъклени буркани, както в REDMOND RYM-M5401, обаче, обемът им е по-малък - 125 ml (срещу 180 ml). И ако трябва да сготвите нещо обемно или да направите извара, се монтира контейнер от 1 литър.

Професионалисти:

 • 2 режима за приготвяне на кисело мляко и извара;
 • специален контейнер с цедка за приготвяне на извара и 8 малки стъклени буркани за кисело мляко;
 • материал с висока якост на контейнера, буркани. Не е надраскан. Лесно се почиства в съдомиялната машина;
 • мощен - 300 вата.

Минуси:

 • прегряване на дъното на бурканите, понякога киселото мляко се изварява отдолу;
 • неравномерно загряване на буркани.

Потребителите го намират за по-ниска цена. Няма голяма разлика в готвенето на по-евтините VES H-270 или Scarlett SC-YM141P01, само в конфигурацията (малки и големи ястия).

18018 2

2 мисли за „ТОП 9 най-добри производители на кисело мляко според отзивите на клиенти“

 1. Олга:

  И все още не мога да реша да си купя машина за кисело мляко. За да бъда честен, не виждам критична нужда от това, готвя йогурти у дома само в стъклен буркан или в термос. Използвам суха ферментация на Bakzdrav и обикновеното магазинно мляко с 2,5-3,2% съдържание на мазнини. В производителя на кисело мляко са нужни 6-8 часа, за да ферментира мляко, а при по-ниска температура малко повече, около 14 приблизително. Тези. по принцип резултатът ще бъде идентичен, само ще трябва да чакате по-дълго. И с производителите на кисело мляко е трудно, мнозина пишат, че се затопля неравномерно, след това се затопля твърде много, като цяло допълнителни неприятности и заетото място в кухнята. IMHO

 2. Никитина Зина:

  Аз също не бях много нетърпелив да си купя машина за кисело мляко, но близките ми го подариха за рождения ми ден. Сега имам VIVO Yogobox, в който готвя детски кефир и кисело мляко, а също си правя кисело мляко за себе си. Тя е готина, компактна и можете да ферментирате кисело мляко направо в торбата - няма нужда да купувате допълнителни буркани, а след това да ги измиете и самия производител на кисело мляко.


Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите