години според купувачите. Най-добрите модели по отношение на цена и качество. Сравнение на характеристики и характеристики. " />
У дома Как да изберем Малки домакински уреди ТОП 10 най-добри машини за хляб до отзиви на клиентите
отзиви на клиенти " /> отзиви на клиенти " />

ТОП 10 най-добри машини за хляб до отзиви на клиентите

Модели на машини за хляб в евтини (до ) и скъпо (от ) сегментите се различават по броя на програмните режими (9–20), дизайна, теглото на печене (750–1600 g), броя на специалните програми за конфитюр, кисели млека, печене, допълнителни функции, например, избор на цвят на кора, система за управление на сензори или псевдосензори, с дисплеи и без тях. Смята се, че колкото по-скъпо е, толкова по-добре. Нека се опитаме да проверим. Оценката включва модели, които са преминали „тестване“ по потребителски рецензии и броя на продажбите в онлайн магазините.

Midea BM-220Q3-W

Midea BM-220Q3-W

Машина за хляб на водещия китайски производител, цена - , Класически дизайн, информационен дисплей с надписи на руски език, 14 автоматични програми и 5 специални. Можете да печете и варите сладко, да изберете цвета на коричката, да регулирате теглото на печенето. Омесете тестото, използвайте бързия режим за печене. Устройство с интелигентно допълнение под формата на поддръжка на паметта по време на прекъсване на захранването за 10 минути. Но най-забележителното е, че количеството включва контейнер с капак за приготвяне на кисело мляко.

Професионалисти:

 1. Евтин, многофункционален (14 програми).
 2. Контрол на печене на кора.
 3. Тегло на голям хляб - 1000 g.
 4. Програма за готвене на конфитюр
 5. Контейнер за кисело мляко.

Минуси:

 1. Неправилни рецепти. Те изискват корекция и подбор на съставките.
 2. Няма четка за почистване на отворите на миксера за тесто.

Моделът се справя добре с печенето у дома 2 вида хляб и мъфини, готвене на сладко и готвене йогурти. Той няма „измамени“ функции, ненужни добавки от мултикукър, той качествено изпълнява основната функция - вкусен изпечен хляб. Производителността (1000 g) е подобна на Philips HD9016 и ENDEVER MB-62.

Вижте също - 6 най-добри машини за хляб до отзиви на клиентите

Redmond RBM-M 1920

Redmond RBM-M 1920

Модел на производителя, цена - , Не е по-нисък, но често превъзхожда скъпите производители на хляб от по брой програми - 19. Печене на кифли, ръжен хляб и френски багет. Готвене на каша, супа, кисело мляко, задушаване. Теглото на хляба (750 g) и мощността (550 W) е по-ниско от Midea BM-220Q3-W (1000 g / 580 W). С комбиниран калъф (пластмасов / метален), потребителски режим, дълъг захранващ кабел от 120 см. Специални функции - смяна на времето за месене, млечна каша, заваряване, мулти-пекарня, звуков сигнал за добавяне на съставки.

Професионалисти:

 1. Оптималната комбинация от цена и функционалност (19 програми за 4639, но не и за 7 хиляди, като Gorenje BM 1600 WG).
 2. Има прозрачен люк за проследяване на процеса.
 3. Омесването може да се контролира от времето.
 4. Можете да добавяте съставки по време на печене, да използвате като бавна готварска каша за зърнени храни на вода / мляко, задушавайте зеленчукови яхнии.
 5. Красив дизайн, метално тяло с хубава гладка повърхност.
 6. Интуитивен интерфейс на руски език.

Минуси:

 1. Хляб с леко тегло (750 g) е по-малко, отколкото в Scarlet SC-BM40003 (950 g), ENDEVER RBM-M1920 (1000 g).
 2. Случаят се нагрява, можете да се изгорите.
 3. Ако сложите опората на топлината, тя изгаря.
 4. Вибрира силно.

Евтин модел с усъвършенствани функции, надеждна, средна производителност, с много допълнителни опции. Ако имате нужда от по-продуктивен и мощен, обърнете внимание на Midea BM-220Q3-W.

Вижте също - 5 най-добри производители на хляб Redmond на годината

Vitek VT-1999

Vitek VT-1999

Модел на производителя, цена - , Основният "трик" е дозаторът, тоест способността да се добавят съставки в тестото, без да се чака звуков сигнал. Най-малкият производител на хляб в класацията е 500 вата, според отзивите на потребителите, но това не влияе върху качеството на печене, не забавя вдигането на тесто с мая. Напротив, хлябът вътре е добре изпечен, коричката и страните се покафеняват. Калъфът е изцяло метален, бронзов цвят. Има режим на приготвяне на кисело мляко. Производителността (750 g) и печенето на сортове хляб е подобна на REDMOND RBM-M1920.

Професионалисти:

 1. Функционален за 13 програми.
 2. Спестява енергия, защото с ниска мощност (500 вата).
 3. Дозаторът ви позволява да добавяте съставки според нуждите, което е важно при печенето на „правилния“ кифли и ръжен хляб.
 4. Красив цвят на калъфа.

Минуси:

 1. Загряване на калъфи.
 2. Лоша индикаторна светлина за цвят на кора.
 3. Понякога печенето пада, не издържа на температурните условия.

Класическа машина за хляб с голям брой автоматични програми и разновидности на хлебни изделия. Той надминава Scarlet SC-BM 400003 в тези области, но е по-нисък от него по производителност (750/950 g) и мощност (500/600 W).

Вижте също - 8 най-добри производители на хляб според отзивите на клиентите

Endever MB-62

Endever MB-62

Шведската марка, продуктите се произвеждат в Китай. Една особеност на модела е в максималния брой програми. Има 20. Разликата в цената с Vitek е (80 $ / 70 $), но хлябът тежи повече - 1000 g, а мощността е по-висока - 680 W, което означава печене и месене по-бързо. Можете да печете бородински хляб, безглутенови и без мая продукти. Характеристики: Функции - задушаване, размразяване, печене и, както в Редмънд, "мулти-пекарня".

Професионалисти:

 1. Максималният програмен обхват на режимите е 20.
 2. Висококачествено, бързо печене поради мощността и задаване на подходящите режими.
 3. Метален калъф, както в Vitek, практичен цвят стомана.
 4. Контролният панел е ергономично разположен вдясно, имената на режимите се показват на корицата, техният брой, което е удобно, не е необходимо постоянно да гледате инструкциите за дешифриране.

Минуси:

 1. Функцията за готвене е много безполезна; времето не е зададено.
 2. Лош монтаж - люфт на механизма на капака.

"Multibaker" с разширени функции, голямо тегло на готовия продукт. Броят на програмите е подобен на Moulinex OW240E Pain and Delice.

Вижте също - Избор на добра машина за хляб за дома

Philips HD 9016

Philips HD 9016

Холандска търговска марка. Цена - ниска цена за отлично качество на продукта. Белият цвят на пластмасовия калъф върви добре с всеки кухненски интериор. Подвижният капак е допълнителен плюс към лекотата на използване и поддръжка на устройството. Подобрената функционалност за 12 софтуерни автоматични режима е привлекателна. В рецензиите всеки пише, че киселото мляко е много вкусно, висококачествено, а хлябът е печен и великолепен. Добре написана и тествана от потребителите за книга с рецепти за информация и ползи.

Професионалисти:

 1. Висококачествен монтаж, детайлите са монтирани добре, няма отклонения или изкривявания.
 2. Голям хляб - 1000 гр.
 3. Пластмасов калъф, хигиеничен, устойчив на надраскване. Измива се по-лесно от метал, не се нагрява.
 4. Оптималният брой програми е 12, включени са всички възможни видове сладкиши, включително без мая и без глутен, конфитюр, кисело мляко.

Минуси:

 1. Кофа с щампи, а не гладка, както в Panasonic.
 2. Контейнер за съставки със слабо видима скала.

За любителите на качеството и надеждността разликата в цените няма да бъде значителна, но броят на режимите, по-малко с 8 в сравнение с ENDEVER MB-62, може да надвиши мнението на стюардесите в полза на втория.

Вижте също - Преглед на галета на Philips

Scarlett SC-BM40003

Scarlett SC-BM40003

Известна китайска марка. Мотото на марката е „повече добри продукти на достъпна цена“. Цената на машина за хляб е , Красив сребърен метален калъф с ефектен черен връх. Всички бутони за управление на панела са на руски език.Стоманеният калъф не се нагрява благодарение на технологията Cool-touch. По-дълго време за съхранение на паметта при авариен прекъсване на захранването в сравнение с предишните модели е 15 минути. Теглото на хляба е 950 g: малко по-малко от Panasonic SD-2510 (1000 g), но повече мощност е 600 W (550 W).

Професионалисти:

 1. Адаптиране на управлението за рускоезични потребители.
 2. Здрава стоманена каросерия без нагряване в работно състояние
 3. Голям хляб тежи до 950 g, което е малко по-малко от Philips HD 9016.
 4. Повече мощност - 600 вата, повече от Philips HD 9016.

Минуси:

 1. По-малко от Редмънд, Endever броят на програмите - 12.
 2. Неправилна книга с рецепти, е необходимо да се подобри съдържанието на съставките и условията на печене емпирично.

Скарлетът е подобен по характеристики на Philips HD9016, разликата в цената също е малка - , Но в полза на първия - метален корпус без отопление, контролен панел на руски език.

Вижте също - Избираме добър бавен котлон с функция на машина за хляб и омесване на тесто

Moulinex OW240E Болка и деликатеси

Moulinex OW240E Болка и деликатеси

Вниманието към детайлите винаги е отличавало френската марка от конкурентните компании. В производител на хляб за цената Започвайки от устройството, свързващо купата с двигателя, към предвидената спирала за отстраняване на скапулата / миксера, всичко ще зарадва внимателния потребител, който иска да извлече максимума от продукта за парите си. Единственият модел за оценка, който ви позволява независимо да изберете теглото на един хляб - 500-750-1000, 20 програми, както е в Endever MB-62. В допълнение към два вида кисело мляко, изварата се добавя към допълнителни функции, към пакета се добавя филтър за операция.

Професионалисти:

 1. Добро качество на изграждане.
 2. Прост контролен панел.
 3. Голям избор от режими - 20.
 4. Готварска книга за 27 рецепти.
 5. Можете да печете продукти по собствени рецепти.
 6. Три варианта за теглото и розовата кора.

Минуси:

 1. В режимите "обикновен хляб" и "торта" съставките са посочени неправилно.
 2. Случаят е много горещ.
 3. Кората не се пече до кафяво, остава бледа, не хрупкава.

С плащането на повече, отколкото за Philips HD9016 (), ще получите функционалността по-висока с 5 режима, 200 W по-мощно печене, пестете енергия. Плюс това можете да направите 2 вида кисело мляко и домашно извара.

Вижте също - 5 най-добри машини за хляб Moulinex на годината

Bomann cb 594

Bomann CB 594

Машина за хляб добре известна марка в Германия. Цена - .

Той привлича с голямо тегло за печене на хляб - до 1300 г, оборудван е с два миксера за тесто, което не е при всички предишни модели за оценка. Мощен (800 W), бързо се затопля и пече. Има две възможности за теглото на изпечените продукти, от които да избирате. Подобно на Philips HD9016, подвижен капак. Интересна форма на бял пластмасов калъф, имитиращ формата на хляб. Минималният брой автоматични програми е 9. Няма нищо излишно, няма готвене или приготвяне на кисели млека, така че с основната цел - да раздавате изпечен, пищен хляб - той се справя добре (мнение на потребителя).

По възможности за готвене е подобно на Midea BM-220Q3-W.

Професионалисти:

 1. Голямо максимално тегло на хляба - 1300 г. Повече от Philips HD9016 или Panasonic SD-2510 (1000 g).
 2. Прости бутони за управление.
 3. Два миксера за тесто
 4. Почиства се лесно след употреба, тъй като капакът е сменяем.

Минуси:

 1. Няма функция за запазване на програмата, когато захранването е изключено.
 2. Малко програми - само 9, докато Scarlett SC-BM40003 или Philips HD9016 имат повече.

Високо качество на сглобяване, компоненти, лесен за управление, пече се до хрупкава златиста коричка, работи според основните програми, в края - чудо хляб (мнение на потребителя). За голямо семейство - чудесен вариант. Само Gorenje BM1600WG (1600 g) е по-продуктивен от този модел.

Вижте също - Какво е по-добре да закупите: машина за хляб или бавна готварска печка

Gorenje BM1600WG

Gorenje BM1600WG

Компанията от Словения, известна със своята висококачествена технология, е представена в класацията по най-производителния модел по отношение на тегло на печене - 1600 g и максимална мощност - 850 вата. Цена - , Както в Bomann CB 594, два миксера за тесто. Единственият с дисплей с подсветка и защита от прегряване. Moulinex OW240E Pain and Delices изостава само с 4 програми (16/20). Необичаен дизайн - удължена форма, сребрист практичен цвят. Най-тежката машина за хляб в класацията: тегло - 7,2 кг.

Професионалисти:

 1. Време за печене - 3 часа, а не 3,5, както при не толкова мощните модели.
 2. Отлична стабилност, не скача при месене.
 3. Тегло на голям хляб - 1600 g.
 4. Touch управление.

Минуси:

 1. Рецептите на готварската книга не са всички правилни.
 2. Без заключване на настройки: ако случайно докоснете бутоните по време на работа, процесът спира.
 3. Бих искал мощността по-висока, хлябът се пече добре до 1200 гр. Ако теглото е повече, той остава влажен отвътре.

Според отзивите на потребителите, производителят на хляб не изпълнява декларираните 1600 г, не пече хляб. По-добре е да вземете голямо семейство Moulinex OW240E Pain and Delices за 1300 g или обикновен Midea BM-220Q3-W за 1000 g.

Panasonic SD-2510

Panasonic SD-2510

На пръв поглед характеристиките, това е обикновен модел, теглото на един хляб е 1000 g, както в Moulinex OW240E Pain and Delices, Philips HD9016, Ender MB-62, Midea BM-220Q3-W. Мощност, като Philips HD9016 и Redmond RBM-M1920 - 550 вата. По броя на програмните режими, като Vitek VT 1999 - има 13 от тях. ? За качеството на сглобяване, надеждността на единиците, частите и аксесоарите, за перфектното печене и коричка, за специалното диамантено-флуоридно покритие на купата.

Професионалисти:

 1. Добро качество на изграждане.
 2. Отличен вкус и други характеристики на печенето.
 3. Приятна навигация на контролния панел, интуитивен интерфейс и икони.
 4. С бързото изпичане може да се справи за 2 часа.
 5. Проверени и точни рецепти в готварската книга.

Минуси:

 1. Тих звук за изключване.
 2. За да омесите ръжен хляб, трябва да купите друга лопата.

Добър, с дълъг експлоатационен живот, с печене на хляб за семейство от 3-4 души. Той може да бъде заменен само с Moulinex OW240E Pain and Delices, за да се насладите на повече функционалност.

Вижте също - 7 най-добри хлебни машини Panasonic

2074 0


Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите