У дома Как да изберем Малки домакински уреди ТОП 7 най-добри прахосмукачки Tefal по отзиви на клиенти

ТОП 7 най-добри прахосмукачки Tefal според отзивите на клиентите

Рекламният слоган на Tefal твърди, че компанията мисли за нас, за потребителите. Нека да проверим това твърдение с примера на прахосмукачки. Tefal предлага традиционно почистващо оборудване с шнур и маркуч, вертикални безжични прахосмукачки и роботи. За удобството на избора ще разгледаме традиционните модели в различни ценови сегменти. Ние отделно ще анализираме прахосмукачките, които работят, без да са обвързани с изход.

ТОП 5 в ценовия сегмент до

Съдържа както прахосмукачки с торба и фин филтър, така и модели без торби с циклонен филтър.

Tefal TY6543RH

Tefal TY6543RH

Този уред е оценен като евтино, самостоятелно устройство за ежедневно почистване. Вертикалната прахосмукачка не може да служи като пълна подмяна на кабелна, така че не бива да очаквате чудеса от нея по отношение на мощността и мощността на засмукване. Целта му е да събира прах и отпадъци от гладък под в кухня, баня или коридор. Не можете да почистите вашия килим или диван. Основни характеристики:

 • циклонен филтър, капацитетът на стъклото за събиране на отпадъци е 0,65 литра;
 • вертикален паркинг, сглобена височина 109 см;
 • литиево-йонна батерия;
 • автономна работа до половин час;
 • време за пълно зареждане 5 часа.

Въпреки скромните размери 22х26 см, прахосмукачката издава шум от 80 dB. Приятен бонус е подсветката на четката и потребителите казват, че тази функция е най-ефективна в тъмното, всяка петънце се вижда.

Tefal TW3931

Tefal TW3931 и Tefal TW3999

Голямото сходство на тези модели направи възможно анализирането им заедно. И двете устройства са предназначени за химическо чистене, събират прах в торби, обем от 3 литра. Всеки от тях е снабден с индикатор за попълване на кошчето за отпадъци. Бутонът за включване / изключване може да бъде натиснат с крак, което е плюс за ергономията, ниското тегло от 3,68 кг също е предимство, но регулаторът на мощността върху тялото е минус за удобство. Филтърът HEPA11 е отговорен за чистотата на изходящия въздушен поток. Мощност от 0,75 кВт допринася за икономия на енергия, а компактността и вертикалното паркиране ще ви позволят да отделите място за съхранение на устройството, дори в студио апартамент.

Долната граница на цената е приблизително същата. Цените за TW3931 започват от Начална цена TW3999 по-ниска въпреки по-интересния набор от четки. Ценовият диапазон е интересен: според първия разглеждан модел максималната цена е 6 хиляди рубли, за втория в някои магазини те питат .

Разликите между моделите са отразени в таблицата.

Параметри TW3931 TW3999
Шум dB 79 75
дължина на шнура m. 6,2 6,0
оборудване под / килим; мебели, комбинирани под / килим, за паркет, мини турбо, мебели, комбинирани и удължени, гъвкави прорези

Купувачите казват, че и двата модела са доста тихи, особено когато не се използват с максимална мощност. Висококачествена филтрация, чист въздух на изхода. Големият обем на контейнера за отпадъци издържа дълго време, въпреки че някои потребители не могат да намерят торбички за еднократна употреба в продажба.Недостатъците включват евтин пластмасов корпус и ниска мобилност на маркуча в контакта. Чести оплаквания за недостатъчната дължина на мрежовия проводник.

Tefal TW3731RA

Tefal TW3731RA

Бюджетна версия на циклонна прахосмукачка с допълнителен фин филтър. Няма нужда да купувате торби за прах. Обемът на контейнера за прах е 1,5 литра. Устройството е проектирано за химическо чистене. Ценови диапазон в магазините от 6 , Ниската цена предполага набор от най-прости функции, но е налице индикация за пълнотата на кофата за отпадъци. С мощност от 0,75 кВт прахосмукачката издава шум от 79 dB. Телескопична тръба, но асортиментът от дюзи е доста скромен:

 • за под и килим;
 • мебели;
 • пукнатина.

Теглото на устройството е само 3,8 кг, но може да се паркира само в хоризонтално положение. За удобство на потребителя е възможно да се изключи и на крака.

Купувачите отбелязват недостатъчната дължина на тръбата и ниската надеждност на закрепването й с маркуч, няма ключалка. Трудности се наблюдават при навиване на захранващия кабел. Потребителите са доволни от мощността и качеството на почистване и препоръчват често промиване на финия филтър.

Tefal TW3786RA

Tefal TW3786RA

Най-скъпият в категорията. Ценовият диапазон в онлайн магазините е от 7190. Използва се за химическо чистене, оборудван с циклонен филтър и фино почистване. 1,5 литров прахоуловител. Телескопична тръба, комплектът включва четки:

 • турбо;
 • за под и килим;
 • за паркет;
 • мебели;
 • пукнатина.

С единична мощност от 0,75 кВт, той издава звук с обем 79 dB. Прахосмукачката е доста лека, само 3,8 кг. Дължината на захранващия кабел е 6,2 метра. Може да се запише неудобен регулатор на мощността до минуса на устройството, това решение влошава ергономията на почистването.

недостатъци

 • големият размер на накрайника на пукнатината ограничава достъпа до тесни отвори и под ниски мебели;
 • малък размер на турбината четка;
 • недостатъчна дължина на маркуча
 • липса на резе на кръстовището на тръбата и маркуча.

Клиентите обичат комбинация от висока мощност, компактност, разнообразие от дюзи и тиха работа. Заключение: съотношението качество / цена е добро.

Най-интересните прахосмукачки на стойност над

Tefal TY9079RO

Tefal TY9079RO

И отново, рейтингът отваря вертикален безжичен самостоятелен почистващ препарат, цената му , Не е евтин, но в сравнение с евтиния му колега са открити много интересни функции, тяхното присъствие се дължи на увеличените размери. Височината е нараснала до 115 см, ширина и дълбочина съответно до 26 и 25 см. Анализираме конфигурацията:

 • стандартна четка;
 • два електрически, за пода и за мебели или трудно достъпни места;
 • накрайник за мебели;
 • пукнатина.

И най-вероятно, може би най-важната разлика от евтините модели е възможността да изключите малка прахосмукачка от стелажа и да я използвате за почистване на колата или труднодостъпни места в дома.

Обемът на торбата с прах намаля леко, 0,4 литра срещу 0,45 за евтин човек. Нивото на шума се увеличи до 85 dB, а времето за почистване беше намалено до 20 минути. Производителят обещава пълно зареждане на литиево-йонна батерия за три часа, въпреки че потребителите твърдят, че реалното време е почти два пъти по-високо от посоченото.

От хубавите бонуси - осветление на зоната за почистване и възможност за окачване на уреда на стената. Недостатъците включват липсата на триъгълна четка, която е оборудвана с Tefal TY8758RH и редица други модели. Купувачите отбелязват високата мощност на прахосмукачката. Той може напълно да замени жиците в студиа и малки апартаменти с минималистичен дизайн.

Tefal TW6477RA

Tefal TW6477RA

Въпреки изобилието от циклони и аквафилтри, доста голяма част от хората предпочитат традиционните прахоуловители. Аргументите са доста важни: можете просто да изхвърлите чантата, без да се притеснявате от промиването и издухването на новомодните филтри. В този модел Tefal наистина мислеше за нас, предлагайки много прилично устройство за 16, , въпреки че някои онлайн магазини искат за него и 22 хиляди. При същата мощност от 0,75 кВт нивото на шума намаля до 66 dB, обемът на торбата за боклук се увеличи до 4,5 литра, а дължината на захранващия кабел достигна 8,4 метра. Крачният превключвател е оцелял, но настройката на мощността се е преместила на дръжката. Добър набор от аксесоари:

 • подвижен четка под / килим:
 • две турбо четки с различни размери;
 • паркет;
 • за почистване на мека мебел;
 • пукнатина.

Тази прахосмукачка ще се справи с почистването на къщичката. Купувачите подчертават, че в сравнение с други, тази прахосмукачка е наистина тиха. Някои потребители отбелязват големите размери на устройството.

4858 0


Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите