У дома Отзиви Преглед на роботизираната прахосмукачка GUTREND SENSE 410

Преглед на роботизираната прахосмукачка GUTREND SENSE 410

ПО година компанията GUTREND представи нов продукт - модел SENSE 410 с разширен набор от функции. Това е първата прахосмукачка на марката, която може да се управлява чрез смартфон. Устройството е подходящо за сухо и мокро почистване. Налична настройка на смукателната мощност. Работата на вградения жироскоп влияе върху маневреността и по-добрата ориентация в пространството. Предлагам подробен преглед на роботизираната прахосмукачка GUTREND SENSE 410.

baner_ali_white

Външен вид

GUTREND SENSE 410

SENSE 410 е с чист дизайн. На горния лъскав панел има контролен панел: можете да активирате желания режим на работа, да насочите устройството към станцията за зареждане. Тук е разположен и Wi-Fi индикаторът. Горещата "светлина" показва активирана връзка.

Производителят приложи логото на марката върху горния панел от здрава пластмаса. Има и бутон за механично извличане на контейнера за прах.

На страничния панел - 11 двойки сензори за сблъсък. Те откриват препятствия, предотвратявайки сблъсъка на електронния асистент със стени или мебели. Подвижна броня, предпазваща от удари, защитава предмети от интериора в случай на случайно сблъскване с устройството.

В долната част има бутон за механично изключване на робота. Той изпълнява течащата основа на прахосмукачката - колела и въртяща се ролка, централна турбо четка и две странични четки за химическо чистене. На долния панел се намира док-станцията.

Панелът за закрепване от микрофибър е разположен отдолу. Инсталирането на резервоара за течност вместо прахоуловителя ще помогне при мокро почистване.

оборудване

GUTREND SENSE 410

Комплектът за доставка включва аксесоари, инструменти - целият комплект за ефективна работа и поддръжка на устройството.

Съдържание на пакета GUTREND SENSE 410:

 1. Роботна прахосмукачка с вграден жироскоп.
 2. Док за зареждане.
 3. Адаптирано зарядно устройство.
 4. Контейнер за течност (необходим за мокро почистване).
 5. Плат от микрофибър (2 бр. - основен и резервен).
 6. Филтри: HEPA и пяна.
 7. Ограничителна лента (управлявана с магнит).
 8. Дистанционно управление (+ батерии за него).
 9. Странични четки (2 основни и 2 резервни).
 10. Инструмент за почистване на контейнера за прах.
 11. Плат за грижите за робота.
 12. Инструкции за експлоатация с гаранционна карта.

Функционалност

GUTREND SENSE 410

Технологията OPTIMAL ROUTE 2.0 е отговорна за навигационните характеристики на инструмента. Той е по-добре ориентиран в пространството, изгражда оптимален път за почистване. Електронният асистент има функция за съхранение на размера на стаите.

Технологията SMART DRIP 2.0 ви позволява да контролирате мокро почистване, да регулирате интензивността на подаване на вода към кърпа от микрофибър. Когато роботът спре, подаването на течност се блокира. Това помага да се избегне натрупване на вода и локви по пода.

SENSE 410 е първият модел в гамата от модели GUTREND с функция за управление чрез мобилното приложение.В напълно русифицирана програма можете да задавате задачи за прахосмукачката, независимо от вашето местоположение. Наличните функции включват планиране на график за почистване, избор на режим и връщане към докинг станцията.

Функцията Delicate Cleaning елиминира потенциални сблъсъци със стени или мебели. Ако бъде открито препятствие напред, електронното почистване бавно ще се забави. На уж свободни зони скоростта на движение се увеличава.

Благодарение на подобрената навигация и компактност, прахосмукачката GUTREND SENSE 410 се справя добре с почистването на трудно достъпни места. Отбелязва се успешното преодоляване на первази до 1,5 см височина.

Има 8 режима на работа на електронния помощник:

 1. Мокро почистване (с автоматично подаване на вода към микрофибър).
 2. Интелигентно почистване. Устройството избира оптималния път за цялостно почистване.
 3. Спонтанно почистване (без планиране на маршрута). Производителят препоръчва използването на режима за по-щателно почистване на килими.
 4. Почистване на петна. Роботът се движи в спирала, водоснабдяване в автоматичен режим. Алгоритъмът осигурява почистване на упоритите замърсявания.
 5. Почистване по периметъра. Използва се за по-щателно почистване на пространството по стените и мебелите.
 6. Планиран. Устройството ще започне да работи в съответствие с предварително определен график (можете да изберете ден и час).
 7. Работете на максимална мощност. Когато вземете упорита мръсотия, увеличете смукателната мощност. Моделът SENSE 410 има функция за регулирането му.

Обемът на прахоуловителя на роботизираната прахосмукачка (0,5 литра) ви позволява да не почиствате контейнера след всяко почистване. Опитът на потребителите показва, че можете да го почистите след 3-4 почистване. Контейнерът за отпадъци се отстранява с едно движение.

Системата за тройна филтрация влияе върху комфорта на вътрешния микроклимат по време на почистване. Филтрите почистват ефективно входящия въздух, като същевременно поддържат чистота и свежест.

Увеличеното време на работа на електронния почистващ препарат GUTREND SENSE 410 се забелязва в сравнение с други модели на компанията. Средно се увеличава с 30 минути.

baner_ali_white

Предимства и недостатъци

След анализ на функционалността на роботизираната прахосмукачка GUTREND SENSE 410, изтъквам силните и слабите страни в работата.

Ползи:

 1. Управление на смартфон (мобилно приложение на руски език).
 2. Навигационна система OPTIMAL ROUTE 2.0.
 3. Регулиране на подаването на вода.
 4. Широка гама от режими на работа.
 5. Мощността на засмукване може да се регулира.
 6. Компактност.

Недостатъци:

 1. Няма вграден лидар и камера.
 2. Магнитна лента вместо виртуална стена.
 3. Гласът не може да се контролира.
 4. Висока цена.

присъда

Потребителите отбелязват доброто качество на сглобяване на роботната прахосмукачка SENSE 410. Няма конкретни оплаквания за работата. Възможно е да се контролира чрез мобилно приложение. Функционалността остава достойна. Основният недостатък е високата цена. Това се обяснява с въвеждането на подобрени технологии, които влияят върху качеството на почистването.

305 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите