У дома Как да изберем Малки домакински уреди ТОП 5 най-добри машини за почистване на роботи

ТОП 5 най-добри машини за почистване на роботи

Днес съставих рейтинг от ТОП 5 на най-добрите прахосмукачки за почистване на робот до 2020 година. Полиращите машини са най-бързо развиващият се сегмент от роботизирани прахосмукачки, който заслужава вашето внимание. Оценката включва топ модели от различни производители. Местата се разпределят въз основа на функционалността и моето лично мнение. Опитах се да бъда обективен и да аргументирам всяка позиция в класацията, като взех предвид моя опит в използването както на роботизирани прахосмукачки, така и на полиращи машини.

Hobot LEGEE-688

Hobot LEGEE-688

Започваме с лидера на класацията. Това е най-добрият почистващ машина за под на робот за миналото и настоящата 2020 г. и затова му е присъдено почетното първо място в класацията. Основната характеристика на модела са два подвижни блока, които изпълняват до 10 вибрации в секунда. Между тях има дюзи, които намокрят повърхността. Едната салфетка мие пода, а другата полира.

За разлика от други участници в класацията, Hobot 688 премахва едновременно фини отпадъци и прах, мощността на засмукване е до 2100 kPA. Имайте предвид, че полиращата машина не е подходяща за почистване на големи отломки, но с фин и прах - се справя добре!

Ако опростите всичко, получавате следната схема на работа: Прахосмукачка - Суха кърпа - Спрей вода - Мокра кърпа.

Система от лазерни сензори отговаря за навигацията, те работят като лидар. А също и жироскоп, електромагнитен компас, сензори за разлика във височината - стандартен комплект от топ робот. Според моя опит с помощта на полиращия перфектно разбира местоположението на препятствията, компетентно изгражда карта на стаята, не пропуска никакви зони и особено стаи.

Можете да управлявате както дистанционното управление, така и чрез приложението. Предлагат се 7 режима на почистване, в персонализиран режим можете да зададете интензивността на спрей течността и силата на засмукване на прахосмукачката. Възможно е да зададете дневен график за почистване, да създадете дневници за почистване.

Ползи:

 • Ефективно почистване в ъглите благодарение на D-образното тяло.
 • Лазерна навигация.
 • Изгражда карта на стаите.
 • Свързване към смартфон чрез Wi-Fi.
 • Уникална система за миене, която симулира ръчно почистване на пода.
 • 7 режима на почистване.
 • Тиха работа.
 • Автоматична инсталация на зарядното устройство.

Недостатъци:

 • Виртуалната стена не е включена.

Средната цена днес е 32... Имайте предвид, че Hobot 688 е предназначен за почистване на твърди повърхности, не е подходящ за килими, както всички полиращи машини от класацията.

iRobot Braava Jet M6

Второто място заема полиращият под от iRobot. Казвате iRobot и второ място? Как така? Просто е - този модел просто напръсква течността пред себе си и я избърсва със салфетка. Това е по-добре от просто мокро почистване със салфетка, можете да добавите почистващи препарати, но изтриването на мръсотията от пода ще бъде забележимо по-лошо от Hobot.

Вторият е единствено полиращ. Въобще няма прахосмукачка. Това е още един недостатък в сравнение с Hobot.

Но има и готини маркови функции от iRobot.Jet M6 може да работи в тандем с други роботи от производителя - iRobot Roomba i7 / i7 + и Roomba s9 / s9 +. Прахосмукачката завършва с почистването, дава сигнал, след което полиращата на пода започва да работи. Този подход прави процеса по-ефективен и автономен.

Ползи:

 • Изгражда карта на стаята, помни оформлението.
 • Включена виртуална стена.
 • Работи в тандем с прахосмукачка с роботи от същия производител.
 • Свързване и управление на смартфон чрез гласови асистенти.
 • Голяма зона за почистване.

Недостатъци:

 • Панелът за миене е неподвижен.
 • Цена.

Прахосмукачката за пране на робот се управлява чрез смартфон, приятелски е с гласовите асистенти Google Assistant и Alexa. Навигацията, базирана на iAdapt 3.0 и vSLAM технология, изгражда карта. Няма оплаквания за навигация, тя изгражда и запазва карта, всичко е в стила на iRobot. Комплектът включва виртуална стена, която Hobota няма. Е, да преминем към основния критерий за подбор, към цената и това е така , Какво става още Hobot Надплащане за марка или качество? Ти решаваш. Роботът определено си заслужава вашето внимание.

ilife W400

iLife W400

Почистваща кърпа от известна китайска марка роботизирани прахосмукачки. 3-то място получава заради скромната си цена, в Aliexpress можете да закупите , което е 2-3 пъти по-евтино от конкурентите. И втората причина е самата система за почистване, тя е уникална по свой начин! От резервоара се изпомпва вода и се пръска върху повърхността, подът се почиства с въртящ се валяк, той улавя всички остатъци, които се събират от въздушния поток в специален резервоар. Зад ролката има скрепер, който завършва процеса на почистване и изтрива останалите петна. Мръсната вода се събира в друг контейнер, доста необичайно и интересно решение.

Навигационната система е представена от сензори за откриване на препятствия OBS и сензори за разлика във височината. Разбира се, няма лидар, изграждане на карта на стаите и приложение за смартфон. Липсата на връзка със смартфон няма да се счита за недостатък, за тази ценова категория - нормален пакет. Като цяло това е добър и евтин полиращ под с добре обмислена система за измиване. Само Hobot 688 с подвижните си дюзи е по-добър от него в това отношение, но цената на Hobot също е по-висока, въпреки че той също не е предназначен за химическо чистене.

Ползи:

 • Цена.
 • Добре обмислена система за мокро почистване.
 • Голям обем резервоар за вода.

Недостатъци:

 • Малки колела, препятствия преминават лошо.

Ilife W400 се инсталира ръчно на докинг станцията, но това също не може да се отдаде на недостатъци, тъй като след измиване на пода, във всеки случай, трябва да изпразнете и почистите резервоара и филтрите, преди да продължите със следващото почистване. Така роботът всъщност има цялата функционалност, необходима за неговата работа.

Xiaomi SWDK ZDG300

Умна машина за почистване Xiaomi SWDK (ZDG300)

Този модел е класиран на четвърто място в класацията ми. Издаден в година и вече се е доказал добре. Мокрото почистване е подобно на процеса Hobot - две миещи глави вибрират, за да симулират движението на ръцете си при миене на пода. На предната дюза е инсталирана твърда салфетка, отзад мека кърпа, която завършва измиването. Водата идва от резервоара през 4 отвора, ако роботът спре, захранването с вода спира. Всъщност те шпионираха технологията от Hobot. Основната разлика е, че водата не се подава на пода, а на салфетката. Няма данни за честотата на движение на подвижните глави в мрежата. Нито има режим на вакуум, който има Hobot.

Моделът е интересен и за навигационната система - камера с ъгъл на видимост 135 градуса далеч не е лидар, както при модела Xiaomi S5 Maxx, но по-добра от липсата му. Има инфрачервени сензори и жироскоп, цялата получена информация се анализира от 4-ядрен процесор и карта, като се вземат предвид всички препятствия. По принцип той се справя с навигацията, заобикаля iLife, но е по-нисък от Hobot и iRobot. Управлява се чрез смартфон в собственото приложение Mi Home. Средна цена 18, което е доста добро за подобна функционалност.

Ползи:

 • Измиване с вибриращи приставки.
 • Добра навигационна система, базирана на камера и жироскоп.
 • Визуална SLAM картографска система.
 • Управление на смартфон.
 • Автоматична докинг инсталация.

Недостатъци:

 • По време на работа издава забележим шум.
 • Няма виртуална стена.
 • Не работи под IOS.

Едно от смелите оплаквания е, че приложението не работи на IOS, производителят знае за проблема и обещава да го отстрани, но имайте предвид. Препоръчвам полиращ под за закупуване, той избърсва подовете по-лошо от предишните участници, но надминава iLife в навигацията. Няма смисъл да се сравнява с Hobot, той е по-нисък от него, но също така е и по-евтин.

Всеки ръб

Всеки ръб

Робот прахосмукачка от Everybot попълва класирането и заема петото място. Основната му особеност са стърчащите над ръба салфетки и намалената ширина, поради което добре почиства ъглите и ръбовете. В робота няма допирни брони, те са заменени от сензори, това също допринася за по-строго преминаване по стените и ъглите. Движението по стените се извършва в кръгове. Като цяло производителят направи всичко, за да почисти ъглите възможно най-ефективно, не е за нищо, че името на модела съдържа думата „Edge“.

Програмата включва 8 режима. Можете да изключите сензорите за разлика във височината, което елиминира проблема, който възниква при много роботи - те разпознават черното подово покритие като разлика във височината и отказват да се движат по него. Можете да използвате робота за ръчно почистване на вертикални повърхности, за това е включен подходящият режим.

Ползи:

 • Компактен размер, без да се брои доста високата височина.
 • Богат набор от режими на работа.
 • Ефективно почистване в ъглите и по стените.
 • Определя добре препятствията и не се сблъсква с мебели.
 • Капацитетна батерия.
 • Тиха работа.
 • Работи дори върху черни повърхности.
 • Може да почиства вертикални повърхности ръчно.

Недостатъци:

 • Комплектът не включва виртуална стена.
 • Голямата височина не позволява да се движите под ниски мебели.
 • Цикълът на почистване зависи само от времето, тоест същото време се отделя за помещения с различни зони - 50 или 100 минути, в зависимост от зададения режим.

Използва се само за мокро почистване. Интересно дизайнерско решение - две салфетки, към които под налягане се подава вода от резервоара, поради въртенето на салфетките роботът се движи. Средна цена 20.

Добър бюджетен полиращ под, може да се справи с площ от 50 кв.м. Подходящ за ежедневна употреба, но няма да се справи с трудни петна, няма достатъчно налягане и маса, за да изтрие изсъхналите петна. Ако на пода често се намират сложни петна и почистването под ниски мебели е важно - върнете се към модела Xiaomi SWDK ZDG300, той е оборудван с вибриращи дюзи, контролиран от смартфон и разликата в цената е малка. Everybot побеждава Xiaomi само с възможността да извършва вертикално почистване, той е незаменим за почистване на плочки и стъкло.

1696 1

Една мисъл за „ТОП 5 най-добри почистващи роботизирани полиращи машини за пода“

 1. Татяна:

  Интересен преглед. Хубаво е, че той се хвана след като купихме нашия полиращ под - Everybot Edge. Не бих знаел какво да избера. И сега съм доволен от моето. Качеството на почистването е на високо ниво, подовете след почистване са напълно чисти, по-чисти. отколкото когато ги миех с ръце. Измива добре покрай дъските. Отмива лесно свежите петна. Старите, измити с почистващо средство. Пръснах на пода в кухнята и след това започнах полиращата машина за пода. Линолеумът тогава стана по-лек, отколкото преди.


Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите