У дома Как да изберем Малки домакински уреди ТОП 12 най-добрите везни за баня според отзивите на клиентите

ТОП 12 най-добрите везни за баня според отзивите на клиентите

Контролът и точността на измерванията е важен аспект в борбата срещу излишното тегло. За да определите точно телесното си тегло и да го поддържате в нормата, не можете да направите без скала за баня. Моля, обърнете внимание, че инструментът за претегляне често се купува от хора, които нямат наднормено тегло, но са напълно здрави и стройни. Висококачественото устройство ще ви помогне бързо да разпознаете промените в тялото и да покажете данните на циферблата за няколко секунди. И ако все още не знаете какво да подарите на бъдещата си майка, изберете скала за баня и няма да се объркате. В крайна сметка е изключително важно да се контролира процеса по време на цялата бременност. В статията ще ви разкажем за всички нюанси и как да изберете най-добрите везни за баня, въз основа на рейтинга на най-добрите модели на годината!

Разнообразие от подови везни

Сред гамата от везни за баня за домашна употреба има 2 основни типа:

 • Механична. Този тип е най-издръжливият и практичен сред аналозите. Измервателната пружина, която е основата, има тенденция да се разтяга, когато е изложена на тегло. Поради това стрелката се движи по скалата на измерване и показва теглото. Моля, обърнете внимание, че механичните везни не изискват мощност и са много по-евтини от електронните. Цената на разделянето е 1 кг, понякога може да бъде 0,5 кг.
 • Електронно. Модерно устройство, данните от измерванията на което се показват на цифров дисплей. Благодарение на вградената електроника, устройството има разширена функционалност и определя теглото на човек с точност от 0,1 кг. Сред моделите подови везни електронните бяха включени в класацията на най-добрите в края на 2016-2017 г.

Вижте също - Оценка на най-добрите кухненски везни според отзивите на клиентите

Как да изберем най-добрите везни за баня

 • Когато избирате скала за баня, струва си да разберете сами как и при какви условия ще се използват. Ако не се нуждаете от точни индикатори, тогава механичните везни са доста подходящи, в друг случай - модели с електронен тип, които точно ще измерват не само теглото, но и ще извършват допълнителна диагностика на тялото. Въпреки това, каквото и да изберете, трябва да обърнете нужното внимание на характеристиките:
 • Грешка в измерването. При избора може да се счита за основен параметър, тъй като средно висококачественото устройство не трябва да надвишава 100-300 грама, което не може да се каже за евтин продукт, при който грешката достига 1 кг. Ето защо, ако купувате везни за баня за цял живот с максимална точност, определено ще трябва да разклоните. Но си струва!
 • Максимално тегло на товара Също така е важен аспект, тъй като повечето модели са проектирани за тегло до 160 кг, което не винаги е удобно и изгодно. Моля, обърнете внимание, че модерните модели са проектирани за тегло до 220 кг.
 • Количеството памет. Най-новите модели по своята функционалност имат вградена памет, която ви позволява да запомните параметрите на теглото на няколко потребители.Сега не е необходимо да задавате повторно параметрите, тази функция ще ви позволи да разграничите потребителя и автоматично да се настроите към предишни измервания.
 • Материал на продукта. Изграждането на устойчив и висококачествен материал е гаранция за удобство и дълготрайност. Най-популярните според класацията за 2017 г. са модели, изработени от стъкло с пластмаса и стъкло с метал. Професионалистите препоръчват да купувате стъклени везни с гумирани подложки. Те са практични за използване и най-стабилни на всякаква повърхност.
 • Допълнителни удобства. Гамата от скъпи модели има разширена функционалност, която ви позволява автоматично да включвате и изключвате устройството, да осветявате циферблата и да изчислявате индекса на телесна маса. Но за да разберете кои електронни везни са най-добре да изберете, отзивите и оценките на клиентите ще ви помогнат да решите.
 • Ценова политика. На съвременния пазар можете да намерите модели от различни ценови категории. Но си струва да запомните, че ако имате нужда от монофункционален модел, без никакви допълнения, цената трябва да съответства на качеството! Само фалшив с ниско качество може да се купи евтино. Затова препоръчваме да купувате маркови продукти от известни производители.
 • Измервателна система. Пазарът е пренаситен с чуждестранно произведени продукти, така че е важно да се уверите, че скалата може да премине към метрична (кг).
 • Водоустойчив. Много купувачи често използват везни на места, наситени с влага, и в резултат на бързо разпадане се оплакват от некачествени продукти и от производителя. В този случай, за да избегнете проблеми, струва си да изберете мащаб във водоустойчив калъф.

Вижте също - Рейтинг на най-добрите сушилни за плодове и зеленчуци според потребителските отзиви

Когато избирате скала за баня, е важно да определите целта на тяхното използване и необходимата функционалност. Разнообразието от функции оказва влияние и върху цената. По-долу е дадена класация на теглата въз основа на мненията на реални купувачи. ТОПът включва марки REDMOND, Xiaomi, Tefal и по-малко известни марки. Моделите се разглеждат във възходящ ред на цената.

Най-добрите везни за баня на годината

Scarlett SC-BS33E060

Scarlett SC-BS33E060

Цена - В сравнение с модела Tefal PP1140 Classic Blossom Silver, максималното тегло на измерване е ограничено до 150 кг. По функционалност - само автоматично включване / изключване. Материалът на платформата е стъкло.

Ползи:

 • точност. Грешка в измерването - не повече от 0,1 кг;
 • удобство. Голям дисплей и ясни номера;
 • простота, лаконичен дизайн.

Недостатъци:

 • производителят твърди, че везните имат чувствителност до 100 грама, но всъщност повече (до 500 грама).

Скалите Scarlett SC-BS33E060 са прости, без звънци и свирки. Можете да го вземете, ако нямате нужда от допълнителни функции. Ако имате нужда от модел с по-висока граница на измерване, можете да изберете Scarlett SC-BS33E051 за същата цена.

Marta MT-1677 италиански плочки

Marta MT-1677 италиански плочки

Цена - Максималното натоварване е 180 кг, което е повече от Scarlett SC-BS33E060. Стъклена платформа в синьо. Везните са оборудвани с автоматично включване / изключване, индикатор за зареждане на батерията. Има индикатор за претоварване.

Ползи:

 • гласова функция (може да бъде деактивирана);
 • гаранция - 1 година. Гаранционният срок се предоставя от производителя. Средно според отзивите на клиентите везните работят безпроблемно от 5 години.

Недостатък:

 • За най-точните измервания балансът трябва да бъде поставен върху твърда, равна повърхност. Според потребителските отзиви теглото на линолеума ще бъде показано с грешки.

Прост модел, евтин, с лаконичен дизайн и гласова функция. Например Tefal PP1140 Classic Blossom Silver с почти същата функционалност струва една трета повече.

Tefal PP1140 Classic Blossom Silvers

Tefal PP1140 Classic Blossom Silvers

В сравнение с италианските плочки Marta MT-1677, максималната граница на измерване тук е 160 кг. Точността на измерване от 0,1 кг гарантира точни показания. Малкият размер и сребрист цвят на стъклената платформа се отразява в популярността на кантара за баня.

Ползи:

 • точност на измерванията. Купувачите отбелязват почти пълното отсъствие на грешки;
 • дизайн. Според отзивите "живите" везни са по-красиви, отколкото на снимката.

Недостатъци:

 • тъй като устройството има стъклена платформа, е необходимо да се претеглите в тънки чорапи. От боси крака остават следи, които се отстраняват с мека кърпа.

Предвид липсата на усъвършенствана функционалност, цената на подовите везни Tefal PP1140 Classic Blossom Silver е твърде висока. Например, моделът Scarlett SC-BS33E060 с подобен набор от основни функции стои по-евтино.

Xiaomi Mi Smart Scale 2

Xiaomi Mi Smart Scale 2

Цена - Максималното натоварване тук остава в рамките на 150 кг. В сравнение с Scarlett SC-BS33E060, точността на измерване е 0,05 кг. В допълнение към стандартните функции, функционалността включва Bluetooth синхронизация. Компактен размер, захранван от батерии тип AA.

Ползи:

 • подсветка на дисплея Яркостта се променя в зависимост от нивото на осветеност на стаята;
 • синхронизация чрез Bluetooth. Всяко претегляне се отразява в приложението върху една графика;
 • извеждане на данни - в килограми или килограми;
 • диагностика. Показват се индикатори, дават се препоръки.

Недостатъци:

 • инструкция на китайски. Търсене на информация в мрежата остава решение;
 • необходимостта от персонализиране. Важно е незабавно да синхронизирате скалата с вашия смартфон, тъй като стандартната единица тегло е китайската лира;
 • точността на измерванията зависи от повърхността, върху която е поставен балансът. Това е особеност на работата на такива домакински уреди.

Моделът Xiaomi Mi Smart Scale 2 е подходящ за всички, които се грижат за здравето си. Функционалността, освен обичайното претегляне, включва диагностика. Цената в сравнение с Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 остава на по-атрактивно ниво.

REDMOND RS-750

REDMOND RS-750

Цена - Платформата от закалено стъкло и LCD дисплей правят претеглянето лесно. Максималната граница е 180 кг, което е по-високо, отколкото в Xiaomi Mi Smart Scale 2. Параметрите се оценяват от 4 високочувствителни сензора.

Ползи:

 • кантарът работи без батерии поради механично генериране на енергия;
 • точност на измерванията. Потребителите отбелязват точността „до грам“;
 • тактилни усещания. Субективно е удоволствие да се присъедините към платформата.

Недостатъци:

 • дисплей без подсветка;
 • шум при игра на зареждане. Сигналът е доста силен.

Моделът не е оборудван с усъвършенствана функционалност, следователно, ако наличието на диагностика остане основополагащо, има причина да вземете Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 на подобна цена.

Xiaomi Mi Скалата за тяло 2

Xiaomi Mi Скалата за тяло 2

Цена - Максималната граница на натоварване остава същата като при Xiaomi Mi Smart Scale 2, 150 кг. Платформата е изработена от метал и пластмаса. Разширена функционалност. Определяне на съотношението на водна, мастна и мускулна тъкан. Освен това скалата в банята измерва индекса на телесната маса, масовата част на костната тъкан.

Ползи:

 • памет. Могат да бъдат въведени до 16 потребители;
 • синхронизация чрез Bluetooth. Всяко претегляне е начертано в приложението за оценка на динамиката;
 • регулиране на яркостта на светодиодите на дисплея в зависимост от степента на осветеност в стаята.

Недостатък:

 • неточност на измерванията. Според потребителските отзиви, в сравнение с професионалните везни, Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 е "грешен" с 300-500 g нагоре.

Цената на модел 2 е малко по-висока от Xiaomi Mi Smart Scale 2, но тук функционалността е много по-широка.

Beurer PS 240 Soft Grip

Beurer PS 240 Soft Grip

Цена - Ограничението за измерване тук е ограничено до 180 кг, което е значително по-високо от скалата за телесна мазнина HUAWEI AH100 WH. Данните за претегляне се показват в килограми с точност 0,05 кг. Платформата е изработена от здрав метал. Освен това моделът има функция за автоматично включване / изключване.

Ползи:

 • гумен капак на платформата - приятен за ставане;
 • светещи символи на дисплея;
 • ниска платформа, почти равна с пода.

Недостатък:

 • балансът трябва да бъде поставен върху идеално равна и твърда повърхност.

Тук няма разширена функционалност, така че смятам, че цената е твърде висока. За сравнение: Picooc Mini BK с пълна диагностика може да се вземе на подобна цена.

HUAWEI AH100 Скала за мазнини в тялото WH

HUAWEI AH100 Скала за мазнини в тялото WH

Цена - Максималната граница на измерване на устройството е 150 кг, както е в Xiaomi Mi Body Composition Scale 2. Интелигентна функционалност: можете да претегляте себе си, да определяте съдържанието на протеини, мастна тъкан, да измервате метаболизма. Bluetooth синхронизация с въвеждане на данни.

Ползи:

 • няма нужда да инсталирате допълнителна програма;
 • има будилник. По-скоро напомняне за претегляне. Подходящ за всички, които се грижат за здравето си.

Недостатъци:

 • без включени батерии;
 • устройството отразява данни по 8 индикатора, без да дава препоръки.

Цената на модела изглежда неразумно висока. Например, Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 с почти същата функционалност струва половината от цената.

Picooc Mini WH

Picooc Mini WH

Цена - Picooc Mini BK се предлага в бяло и черно. Максималното натоварване тук е подобно на мащаба на телесната мазнина HUAWEI AH100 WH - 150 кг, но точността на измерване е малко по-ниска - 0,1 кг. Компактната платформа, изработена от метал и стъкло, радва със своя лаконичен дизайн. Освен това можете да определите метаболизма, вида на тялото и биологичната възраст.

Ползи:

 • след претегляне можете да определите възможността за поставяне на цел и как да я постигнете;
 • синхронизация чрез Bluetooth;
 • подсветка на дисплея

Недостатък:

 • за хора с големи крака, изберете модел с по-голяма платформа.

Лаконичният дизайн и усъвършенстваната диагностична функционалност правят Picooc Mini WH много популярен. За сравнение: Picooc S3 Lite с почти същите функции струва два пъти повече.

REDMOND SkyBalance 740S

REDMOND SkyBalance 740S

Платформата е изработена от метал и стъкло, което й придава допълнителна здравина. Максимално натоварване - 150 кг. За сравнение: тази цифра за модела REDMOND RS-750 е 180 кг. В допълнение към определянето на телесното тегло, използвайки REDMOND SkyBalance 740S, можете да откриете масовата част на костната тъкан, естеството на конституцията и да определите съотношението на водата. Устройството има допълнителен режим на измерване за спортисти.

Ползи:

 • синхронизиране през Wi-Fi;
 • точно претегляне. Всички купувачи бяха доволни.

Недостатъци:

по-скоро характеристиките на работа: трябва да извадите батериите, докато устройството не се използва;

купувачите се оплакват, че в приложението могат да се проследяват само промени в теглото.

Подови везни REDMOND SkyBalance 740S, предвид разнообразието от функционалност, са подходящи за домашна и професионална употреба. Цената на модела остава на адекватно ниво. За сравнение: черният индекс Garmin е три пъти по-скъп.

Танита BC-730 WH

Танита BC-730 WH

Цена - Наличието на функциите „Спортист“ и „Гост“ позволява използването на устройството както у дома, така и във фитнес залата. Максималното натоварване остава същото като HUAWEI AH100 Мазнина за мазнини в тялото WH - 150 кг. Същото може да се каже и за точността на измерване - 0,1 кг. Вградената памет може да проследи теглото на 5 потребители. Материалите на платформата са метал и пластмаса.

Ползи:

 • определя стандартните параметри, физически тип, индекс на мускулната маса и биологична възраст;
 • препоръки за ежедневната диета.

Недостатъци:

 • малък размер на платформата Производителят уверява, че най-важното е точното задаване на петата, а "висящите" пръсти не влияят на точността на измерванията;
 • няма инструкция на руски език. Според прегледите, дори основен английски е достатъчен, за да го разберем.

Моделът Tanita BC-730 WH радва със своя дизайн и функционалност. Но цената е доста висока. Например, Picooc Mini WH, с почти същите функции, стои по-евтино.

Picooc S3 Lite

Picooc S3 Lite

Цена - Максималното натоварване от 150 kg и точността на измерване от 0,1 kg са подобни на Xiaomi Mi Smart Scale 2. Подовото устройство допълнително определя процента на течност, мастна тъкан, мускулна и костна маса. Функционалността включва запаметяване на неограничен брой потребители. Всички данни се съхраняват в телефона и в облачната услуга на производителя.

Ползи:

 • синхронизация с компютър / телефон / Wi-Fi;
 • 12 параметри на измерване;
 • препоръки за ежедневна диета и нормализиране на телесните параметри;
 • гумирани крака;
 • отчитане на етническа принадлежност.

Недостатъци:

 • някои потребители отбелязват трудности с свързването чрез Wi-Fi;
 • изисква се внимателна настройка.

Имайки предвид 12 показателя и допълнителни препоръки, възможността за въвеждане на данни на неограничен брой потребители, подовите скали на Picooc S3 Lite, дори на висока цена, остават практична покупка за домашна или професионална употреба.

Когато избирате устройство, е важно да разберете целта на неговото използване. Ако просто контролирате телесното тегло, бюджетните проби със стандартни функции са подходящи и за пълна диагностика на тялото с препоръки, има смисъл да вземете модел с разширена функционалност.

34333 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите