У дома Как да изберем Малки домакински уреди ТОП 12 най-добри кухненски везни по отзиви на клиенти

ТОП 12 най-добри кухненски везни по отзиви на клиенти

За тези готвачи, които обичат да готвят в стриктно съответствие с рецептата, точните кухненски везни са просто необходими. И това устройство е просто задължено да бъде удобно, надеждно и за предпочитане евтино и красиво. Днес ще ви кажем коя кухненска електронна везна години е по-добре според отзивите на клиентите и експертното мнение. И също така ще ви разкажем за важни нюанси, които ще ви помогнат да определите най-добрия модел.

Какво представляват кухненските везни?

Абсолютно всички битови везни могат да бъдат разделени на електронни и механични. Електронните устройства са точни и могат да бъдат допълнително оборудвани с практични и важни функции. Вярно е, че те изискват мрежова връзка или могат да работят на батерии или акумулаторни батерии. Механичните модели са по-прости и надеждни, а също така привличат ниска цена. Не е необходимо да ги включвате или купувате батерии - разумен избор за употреба в страната или в селска къща.

Също така, по вид устройство, везната може да бъде оборудвана с купа или платформа. Удобно е да претегляте разхлабените съставки и течности в купа. Платформата е по-универсална - ако устройството ви е оборудвано с функция за изтръпване, тогава можете лесно да претегляте течността или брашното в купа, а на самата платформа - парчета месо или големи плодове и зеленчуци.

Вижте също - Избор на електрическа сушилня за плодове и зеленчуци

На какво да обърнем внимание при избора на тежести?

Ако сте дошли да купувате везни в магазин за употреба в кухнята, тогава обърнете внимание на следните параметри:

 1. Граници на тегло - минимално и максимално допустимо тегло на продуктите - от 1 g до 8 kg;
 2. Грешка - колкото е по-малка, толкова по-добре, при обикновените везни на домакинствата този показател е в границите от 0,1 - 10 g;
 3. Допълнителни функции:
 • отчитане на тара;
 • таймер;
 • възможността за последователно претегляне;
 • автоматично включване или изключване;
 • измерване на обема на течните продукти;
 • съхраняване на резултатите от измерванията;
 • автоматично зануляване;
 • избор на мерни единици;
 • индикация за натоварване;
 • Функция за броене на калории за храни и ястия, които трябва да се претеглят.

Време е да представим на вашето внимание рейтинга на най-добрите везни за използване в кухнята, който съставихме въз основа на отзиви на клиенти за година.

Вижте също - Оценка на най-добрите везни за пода според отзивите на клиентите

Кухненските везни принадлежат към класа на малките домакински уреди. Този артикул не е задължителен във фермата, но е много полезен. Особено за готвачите, които обичат да експериментират с рецепти или се опитват да се придържат към здравословна диета, при която всяка калория се брои. Такова устройство ще бъде добър помощник за консервирането. След като анализирах асортимента на най-популярните, след като проучих много отзиви от клиенти, съм готов да ви представя моята оценка за най-добрите кухненски везни в година.

ТОП 12 най-добри кухненски везни

Начало-елемент HE-SC930

Начало-елемент HE-SC930

Електронни кухненски везни, проектирани за максимално тегло от 7 кг. Материалът е евтина пластмаса в зелено, бяло и сиво. Захранва се от две батерии тип АА. Точност на претегляне - до 1 грам. Можете да получите информация в 2 мерни единици: унции и грамове. Има функция "TARA" (възможно е да не се отчита масата на ястията при претегляне). Индикаторите за нулиране улесняват дългосрочното стабилно претегляне. За да се спести батерията, моделът се изключва автоматично. Управлението се осъществява с обикновени гумирани бутони, което е по-удобно от сензорния панел. Тегло - само 0,350 кг.

Ползи:

 1. Гумирани копчета.
 2. Максималното тегло е 7 кг.
 3. 2 мерни единици.
 4. Много достъпна цена.

Недостатъци:

 1. Без брояч на калории
 2. Слаби батерии.

Много прости везни, които са много евтини. Всяка домакиня може да си ги позволи и ще бъде доволна от покупката. Няма функции за броене на калории или часовник, но в противен случай това е надеждно, добро устройство за .

BBK KS109G

BBK KS109G

Електронен, предназначен да тежи до 5 кг продукти, което е с 2 кг по-малко от конкурентния Home-Element HE-SC930. Устройството е изработено от красиво вишнево и тюркоазено стъкло. Храна - от две батерии CR2032. Претегля се с точност от 1 г. Информацията се дава в 4 мерни единици: грам, килограми, унции, килограми. Има автоматично изключване, индикация за претоварване, функция "TAPA" (можете да игнорирате теглото на чиниите при претегляне). Управление - сензорни бутони. Устройството тежи 0,410 кг.

Ползи:

 1. Красиви цветове.
 2. Стъклен панел със заоблени ъгли: безопасен, лесен за почистване.
 3. 4 мерни единици.
 4. Висяща дупка.

Недостатъци:

 1. Няма индикация за изтощена батерия.
 2. Много бързо автоматично изключване - само за 1 минута

Външно устройството изглежда много хубаво, цветовете са много добри. За разлика от Home-Element HE-SC930, изработен от стъкло, те имат 4 единици. Цена - ... Мисля, че е по-добре да доплатите и да купите BBK KS109G.

Marta MT-1636

Marta MT-1636

Електронни кухненски везни, предназначени да тежат до 5 кг продукти, като BBK KS109G. Те са направени от стъкло, на платформата има външно нанесени изображения на лимони, горски плодове, кафе - изглежда много красиво. Захранва се от две батерии CR2032. Точност на претегляне - до 1 гр. Информация в 2 мерни единици - грамове и килограми. Автоматично изключване, индикация за претоварване, индикация за зареждане на батерията, функция "TAPA" (можете да игнорирате теглото на съдовете при претегляне). Управление - сензорни бутони. Устройството тежи 0,450 кг.

Ползи:

 1. Красив дизайн.
 2. Индикация за зареждане на батерията

Недостатъци:

 1. Няма подвижна платформа.
 2. Бързо автоматично изключване

Марта пусна много красива кухненска скала, която веднага хваща окото ви. В допълнение към яркия „външен вид“, за разлика от конкурентите от BBK и Home-Element, този модел има индикация за заряда на батерията, което е удобно: няма да пропуснете момента, когато трябва да смените батериите. Цена - .

HOMESTAR HS-3008

HOMESTAR HS-3008

Електронни кухненски везни, предназначени за тегло до 7 кг храна, което е с 2 кг повече от BBK KS109G и Marta MT-1636. Изработена от стъкло, платформата има красиви изображения като Marta MT-1636. Храна - от две батерии CR2032. Точност на претегляне - до 1 гр. Информация - в 4 мерни единици: грам, килограми, унции, килограми. Има функции "TARA" (можете да пренебрегвате теглото на съдовете при претегляне), автоматично изключване, индикация за зареждане на батерията. Управление - сензорни бутони. Устройството тежи 0,475 кг.

Ползи:

 1. Максималното тегло е до 7 кг.
 2. Красив дизайн.
 3. 4 мерни единици.

Недостатъци:

 1. Без индикация за претоварване
 2. Няма подвижна платформа.
 3. Бутоните за докосване не винаги работят първи път.

Подобно на модела Marta, тази скала HOMESTAR изглежда много красива. Максималното тегло е 7 кг, което е много голям плюс. Вече само за това си струва да им обърнете внимание. Но има малък проблем с сензорните бутони, което ви кара да мислите за покупката. Цена - .

STARWIND SSK2155 2156 2157 2158

STARWIND SSK2155 / 2156/2157/2158

Електронни кухненски везни, предназначени да тежат само 2 кг храна.Това е много по-малко от всички горепосочени модели. Изработен изцяло от обикновена зелена и синя пластмаса. Захранва се от две батерии AAA, които се доставят с комплекта. Точност на претегляне - до 1 гр. Информация - в 4 мерни единици: грам, килограми, унции, килограми. Функционалността е стандартна: "TARA" (не можете да вземете предвид теглото на съдовете при претегляне) индикатори за нулиране, автоматично изключване за спестяване на батерии. Управление - обичайните големи гумирани бутони. Тежи само 0,3 кг.

Ползи:

 1. Компактност.
 2. Големи гумени контролни бутони.

Недостатъци:

 1. Максималното тегло е само 2 кг.
 2. Външно устройството е непривлекателно.
 3. Няма подвижна платформа.

Този модел едва ли е подходящ за кухнята, тъй като капацитетът на тегло е ограничен - само 2 кг. Това е много малко: например за HOMESTAR HS-3008, Home-Element HE-SC930 тя е 7 кг, което е по-практично при приготвяне на храна. Дизайнът е незабележим, особено в сравнение с уредите от Marta или HOMESTAR. Цена - ... Според мен за по-малка сума можете да закупите по-практично устройство, където функционалността е по-висока.

Marta MT-1635

Marta MT-1635

Електронни, предназначени за претегляне до 5 кг продукти. Устройството е направено от стъкло, върху платформата се прилагат изображения на различни плодове, изглежда много хубаво. Храна - от две батерии CR2032. Претеглянето става с точност от 1 г. Информацията е налична в 6 мерни единици: грама, килограми, унции, килограми, литри, милилитри. Функционалността е стандартна - автоматично изключване, индикация за претоварване и зареждане на батерията, "TARA". Има опция за измерване на обема на течността. Управление - докосване на бутон. Устройството тежи 0,420 кг.

Ползи:

 1. Красив дизайн.
 2. 6 мерни единици
 3. Можете да измерите обема на течност.

Недостатъци:

 1. Един бутон за цялата функционалност.
 2. Няма подвижна платформа.
 3. Бързо автоматично изключване

Марта отново ни зарадва с ярък дизайн, който привлича вниманието със своите цветове. Но в допълнение към дизайна, моделът има и други предимства, например 6 мерни единици, е възможно да се измери обемът на течността, с което всички изброени конкуренти не могат да се похвалят. Цена - ... Мисля, че това е добро предложение: по-препоръчително е да платите няколко $ 10 и да купите този модел поради допълнителната функция за измерване на обема на течността.

Scarlett SC-KS57P38

Scarlett SC-KS57P38

Електронният кухненски уред е предназначен да тежи до 5 кг храна. Устройството е направено от стъкло, върху платформата е приложено изображението на домат. Изглежда доста необичайно, но оригинално. Храна - от две батерии CR2032. Претеглянето е с точност до 1 г. Информацията е в 6 единици: грама, килограми, унции, килограми, литри, милилитри. Автоматично изключване, индикация за претоварване и зареждане на батерията, "TARA", измерване на обема на течността, като модела Marta MT-1635. Контрол - бутон за докосване. Устройството тежи 0,465 кг.

Ползи:

 1. 6 мерни единици
 2. Функцията за измерване на обема на течността.
 3. Удароустойчиво стъкло.

Недостатъци:

 1. Дизайн за любител.
 2. Бързо автоматично изключване
 3. Бутон с едно докосване
 4. Няма подвижна платформа.

Моделът веднага хваща окото заради рисунката си. Тази опция е много необичайна, но не всеки потенциален купувач ще я намери за подходяща. В други отношения устройството е идентично с модела Marta MT-1635, но стои на скъпо. Цена - ... Вярвам, че няма смисъл да преплащате: можете да го вземете по-евтино с подобен набор от функции.

REDMOND RS-M723

REDMOND RS-M723

Електронни кухненски везни, предназначени за претегляне до 5 кг продукти. Устройството е изработено от неръждаема стомана, без никакви повърхностни изображения. Храна - от две батерии CR2032. Точност на претегляне - до 1 г. Устройството ви позволява да получавате информация в 4 мерни единици: грам, килограми, унции, килограми. Функции на автоматично изключване, индикация за претоварване, индикация за заряд на батерията, "TARA". Управление на бутоните. Устройството тежи 0,5 кг.

Ползи:

 1. Корпус от неръждаема стомана
 2. Дизайнът е подходящ за всяка кухня.

Недостатъци:

 1. Лошо осветление.
 2. Маркираща повърхност.
 3. От презареждане.

Моделът от световноизвестната марка Redmond веднага се откроява с това, че е изработен от неръждаема стомана, покритието е много удобно, но лесно замърсено. Функционалността е стандартна, за разлика от Scarlett SC-KS57P38 и Marta MT-1635 няма опция за измерване на обема на водата. Цена - ... Според мен е по-добре моделът да се вземе по-евтино, но по-функционално.

ЕДИН UBS-2153

ЕДИН UBS-2153

Електронни кухненски везни, предназначени за претегляне до 5 кг продукти. Устройството е изработено от неръждаема стомана, без повърхностни изображения. Захранване - от две батерии AAA, които не са включени в комплекта. Точност на претегляне - до 1 г. Устройството ви позволява да получавате информация в 4 мерни единици: грамове, килограми, унции и килограми. Има функции за автоматично изключване, индикация за претоварване и зареждане на батерията, "TARA", часовник. Включена е 1,8 литра купа. Нито един от изброените модели не го имаше в комплекта. Управление на бутоните. Устройството тежи 0,510 кг.

Ползи:

 1. Функция на часовника.
 2. Комплектът включва купа с обем 1,8 литра.
 3. Удобни бутони за управление.

Недостатъци:

 1. Неотменяема купа.
 2. Бързо автоматично изключване

Цена - ... Устройството веднага се откроява с това, че комплектът включва купа с обем 1,8 литра, което е много удобно. Има и минус - купата не е сменяема, но това е неудобно. Вие решавате, разбира се, според мен тези везни не струват парите, можете да си купите модели по-евтини, но с повече функции, например, Scarlett SC-KS57P38 или Marta MT-1635.

Polaris PKS 0832DG

Polaris PKS 0832DG

Електронните кухненски везни са проектирани да тежат до 8 кг продукти. Това е най-големият показател сред всички модели проучвания. Устройството е направено от удароустойчиво стъкло, което има красиво цветно изображение. Захранване - от две батерии CR2032, които се доставят с комплекта. Точност - до 1 грам. Информацията е в 4 мерни единици: грам, килограми, унции и килограми. Функционалността е стандартна - индикация за претоварване и зареждане на батерията, "TARA". Управление - сензорни бутони. Тежи 0,450 кг.

Ползи:

 1. Максималното тегло е 8 кг.
 2. Красив дизайн с 3D отпечатано изображение.
 3. Високо качество.

Недостатъци:

 1. Няма функция за автоматично изключване на захранването.
 2. Батериите се изчерпват бързо.

Марката Polaris отдавна ни радва с висококачествени кухненски уреди. Мащабният модел изглежда много хубав и модерен благодарение на 3D изображението. По отношение на функционалността е стандартно: те практически не се различават, няма функция за автоматично изключване - това е малко, но е минус. Най-значимият плюс е максималното тегло от 8 кг. Това е повече от HOMESTAR HS-3008. Цена - .

REDMOND RS-724-E

REDMOND RS-724-E

Електронни кухненски везни, предназначени за претегляне до 5 кг продукти. Устройството е изработено от стъкло и се предлага в красив черен цвят. Храна - от две батерии CR2032. Точност на претегляне - до 1 грам. Информацията е налична в 6 единици: грама, килограми, унции, килограми, литри и милилитри. Функционалност - автоматично изключване, индикация за претоварване и зареждане на батерията, "TARA", измерване на обема на течността, както при моделите Marta MT-1635 и Scarlett SC-KS57P38. Touch управление. Устройството тежи 0,450 кг.

Ползи:

 1. Добре се почиства и измива.
 2. Компактни размери, височина - само 2 cm.
 3. Автоматично изключване след 5 минути, а не след 1 минута.

Недостатъци:

 • Батериите се изчерпват бързо.
 • Бутоните за докосване не работят, ако се докоснат с мокри ръце.

Везните изглеждат добре. Повърхност без излишни изображения и рисунки. По отношение на производителност и функционалност те не се открояват сред много други модели, така че не виждам причина да плащам за тях ... Горните проби са по-евтини, но по отношение на функционалността по никакъв начин не са по-ниски от REDMOND RS-724-E.

Beurer KS 48

Beurer KS 48

Електронните кухненски везни са предназначени да тежат до 5 кг храна. Устройството е направено от стъкло и се предлага в не много хубава цветова схема, не всеки ще го хареса. Моделите Marta например имат много по-добър дизайн, по-ярки. Захранване - от три батерии AAA. Точност - до 1 гр. Информация - в 6 мерни единици: грам, килограми, унции, килограми, литри и милилитри. Функционалност - автоматично изключване, индикация за претоварване и зареждане на батерията, “TARA”, функция за измерване на обема на течността, както при моделите Marta MT-1635 и REDMOND RS-724-E. Touch управление. Тежи 500 g.

Ползи:

 1. Немско качество на изграждане.
 2. 3 батерии са достатъчни повече.
 3. Тъчпадът се задейства от мокри ръце.

Недостатъци:

 1. Дизайнът не е подходящ за всеки купувач.

Везни с отлично качество, стоят здраво на масата и са изработени от удароустойчиво стъкло. Аматьорски дизайн, цветовете на Марта и Скарлет изглеждат по-интересни, ярки. Цена - .

21852 0


Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите