У дома Как да изберем телевизори ТОП 12 най-добри антени за цифрова телевизия според отзивите на клиентите

ТОП 12 най-добри антени за цифрова телевизия според отзивите на клиентите

Преди да изберете антени, трябва да определите къде ще бъдат поставени - на закрито или на открито. Хората на улицата получават по-добър сигнал, но създават повече проблеми по време на инсталирането. Достатъчно на закрито, за да се свържете с мрежата и да инсталирате на хоризонтална равнина. Проучих пазара и избрах най-популярните продукти в тази категория, проучих техните характеристики, отзиви, сравних помежду си и направих рейтинг, който ще улесни избора ви.

ТОП 5 вътрешни телевизионни антени

LUMAX DA1502A

LUMAX DA1502A

Антената може да се използва на закрито и на открито, може лесно да издържа на температури до -40 градуса. Използването на открито се улеснява с дължина на кабела 3 m, за разлика от конкурентите, чийто кабел не надвишава 1,5 m: HARPER ADVB-2969 има дължина на кабела само 1 m, Selenga 105A има 1,5 м. Включен е усилвател, мощност за усилване на UHF сигнала средната стойност е 28 dB. Има конкуренти с по-висок показател: например Delta K131A.03 - 40 dB, но ще струва малко повече - в .

Антената се свързва и получава захранване чрез усилвател, USB връзка, което също я отличава от конкурентите, които се захранват от мрежа 220 V. Мощността на усилване не е регулируема, но без това, според отзивите на потребители, антената улавя много цифрови канали. Според производителя е необходим добър сигнал на разстояние до 35 км от телевизионната кула.

Ползи:

 1. USB връзка.
 2. Привлича добре дори сред високи сгради.
 3. Дълъг захранващ кабел.
 4. Възможност за монтаж на закрито или на открито.
 5. В комплекта - мачта за монтаж, стойка за хоризонтална повърхност.

Недостатъци:

 1. Работният обхват е само UHF.
 2. Средната печалба на сигнала над характеристиките.

Добра бюджетна антена за , Един от малкото модели на закрито, които изискват инсталация на улицата или в стаята. Дълъг проводник ви дава голям избор на място за монтаж. Мощността не е най-високата, но клиентите, които вече използват модела, са доволни от броя на получените канали и качеството на картината. Изостава от конкурентите в работните диапазони (само за UHF), HARPER ADVD-2969 работи в диапазоните VHF / UHF / FM, въпреки че моделите за усилване на UHF сигнала са почти равни - 30 dB срещу 28 за LUMAX. Захранването не се регулира за разлика от същия HARPER. Мога да препоръчам да закупите антена, но ако искате да хванете както телевизия, така и FM радио, помислете за HARPER или Selenga 105A.

Селенга 105А

Селенга 105а

Компактна антена с инсталация на плот. Снабден с индикатор, чиято яркост варира в зависимост от усилването на сигнала, помага грубо да се ориентира колко сила е сигналът. Предишният рейтинг модел, LUMAX DA1502A, нямаше такава функция. Въпреки че наличието на индикатор е спорен въпрос: за някои той ще служи като удобна нощна светлина, а за някой ще дразни със своя блясък. Ако не се нуждаете от допълнителен източник на осветление в стаята, тогава тази опция не е за вас. Има бутон за изключване на индикатора, т.е.През нощта антената може просто да бъде изключена. Всичките му елементи са регулируеми, наклонени в различни посоки. Стабилността на конструкцията не се губи. Уверено улавя сигнал на 25 км от телевизионната кула.

Ползи:

 1. Приятен дизайн, компактен размер.
 2. Има настройка на мощността, изключване и включване.
 3. Стабилен дизайн, дори ако разполагате всички елементи на антената в една посока.
 4. Добър прием на сигнал.
 5. Индикатор за подсветка, показващ силата на сигнала.
 6. Работи във VHF / UHF / FM обхвата.

Недостатък:

 1. Къс кабел на самата антена и захранването.

Друг добър пример, на цена, недалеч от предишния модел, е , Работният диапазон е по-широк от този на LUMAX DA1502A - VHF / UHF, но усилването на UHF сигнала е по-ниско от всички модели, които считам в този рейтинг - 12 dB. Той е свързан към 220 V мрежа, което също го отличава от LUMAX. Дължината на проводника е по-къса от тази на LUMAX, но по-дълга от тази на HARPER ADVD-2969 - 1,5 m срещу 1 и 3. С HARPER ADVD-2969 нашата антена е свързана и дизайн, само формата на кутията се различава: Selenga - калъфът е триъгълен, HARPER - кръгъл , Но работните елементи на антените са подобни: две телескопични и една тороидална. За тази цена мога да препоръчам антената за покупка, ако яркият й индикатор не плаши.

HARPER ADVB-2969

HARPER ADVB-2969

Компактен, много хубав модел. Подобно на предишния, той улавя телевизия и FM радио. Има настройка на мощността, все същата синя подсветка, която Selenga 105A, но тук тя не работи като индикатор за мощност, а само показва мрежовата връзка. Тази антена има един от най-мощните усилватели сред конкурентите: VHF и UHF - 30 dB. УВЧ усилването на сигнала е само по-силно от Delta K131A.03 - 40 dB. Според VHF сигнала той е по-мощен от всички останали, работещи в този диапазон. Например VHF усилващата мощност в предишния модел Selenga е 12 dB. Всички елементи на антената са регулируеми и наклонени.

Ползи:

 1. Компактен размер, приятен дизайн.
 2. Синя подсветка, макар и противоречива.
 3. Добро усилване на сигнала, може да се инсталира навсякъде в стаята.

Недостатък:

 1. Къс захранващ кабел.

Функциите са малко по-интересни от предишните две, но за това ще трябва да платите малко повече. Цена - , Не много забележима разлика в цената, но все пак има. От Selenga 105A се различава само по липсата на бутон за захранване на кутията, но в противен случай всичко е същото, дори подобно по дизайн. По отношение на приемането на сигнал, той не е далеч от LUMAX, който усилва UHF сигнала с 28 dB, докато може да бъде инсталиран на улицата, а цената е малко по-ниска. Ако не се интересувате от възможността да инсталирате антена извън прозореца, вземете HARPER.

Delta K131A.03

Delta K131A.03

Антена с класически дизайн, поколенията, израснали по просторите на СССР, са по-свикнали с нея - основната ос, към която са прикрепени вибраторите, размерът им се увеличава до основата. Комплектът няма монтиране за монтиране на улицата, но теоретично той може да бъде монтиран на открито, ако напълните предната капачка, в която се помещава кабелната спойка, с уплътняващо вещество - пластилин, гумено лепило и др. Има стойка за монтаж на хоризонтална повърхност.

Delta работи само в UHV гамата, която на цена не е много изгодно да го разграничим от HARPER ADVB-2969, работещ в по-широк диапазон, с по-ниска цена и модерен, според клиентите, дизайн. Но усилването на сигнала при Delta е по-високо - 40 dB. Кабелът е дълъг - 3 м и това вече е печеливша разлика в сравнение с другите. Ъгълът на кота на антената може да се регулира до 25 градуса. Захранване - от 220 V.

Ползи:

 1. Мощно усилване на сигнала с регулируем.
 2. Възможността за инсталиране на улицата, но са необходими структурни подобрения.
 3. Дълъг захранващ кабел.
 4. Здрава стоманена конструкция.

Недостатъци:

 1. Работи само в UHF гамата.
 2. цялостен
 3. Много чувствителен към мястото за монтаж.

Добър модел: мощното усилване на сигнала, според потребителските отзиви улавя дори отразения сигнал. По укрепването си той не може да се сравни с никой от представените в рейтинга. Но ако имате нужда от по-широк обхват на работа с висока мощност, по-добре е да вземете HARPER ADVB-2969: той е на второ място само по дължината на жицата, но този въпрос може да бъде решен.Дизайнът също е напълно различен от останалите. Въпреки че, според прегледите, той е компактно разположен в стаята. От останалите предимства - здрава метална конструкция, която, както изглежда, се дължи на цената.

BBK DA18

BBK DA18

Най-скъпият модел в този раздел на прегледа: цена -, най-компактният - обикновена лента с инсталация на хоризонтална равнина, външно подобна на ленти за автомобилна антена, залепена към стъклото. Тази антена няма да улови радиото, но работният обхват на телевизора е широк - VHF / UHF. Средното усилване на сигнала е 24 dB във VHF и UHF. Същият HARPER показва по-висока мощност. Дължината на жицата е еднаква и за двете - 1,5 м. Въпреки това, при скромен размер BBK, далеч от телевизора, едва ли е необходимо да го носите. Ако в радиус 1,5 от него не улавя сигнал, тогава може да възникне неудобство. Препоръчвам да разгледате по-отблизо Delta или LUMAX с по-дълъг проводник: първият има по-голяма мощност.

Ползи:

 1. Работи в обхвата на VHF / UHF.
 2. Компактен, приятен дизайн.
 3. Продукт на марка, която произвежда цифрово оборудване, което вдъхва увереност и дава надежда за качество.

Недостатъци:

 1. Средната печалба на сигнала, някои потребители в отзивите се оплакват от лошо приемане.
 2. Висока цена.

Предимството на антената е нейната компактност, има по-мощни модели за подобряване на приемането на сигнала. Потребителите се оплакват, че антената улавя лошо. Подходящ за градски райони, ако кулата е разположена наблизо или е насочена към прозореца. Ако имате нужда от антена за по-трудни условия, препоръчвам Delta или HARPER.

ТОП 5 външни телевизионни антени

Hyundai H-TAE220

Hyundai H-TAE220

Това е пасивна антена без усилвател, получава сигнал само поради своята геометрия, но не изисква отделен източник на захранване. Много разклонен дизайн, сребрист цвят, изглежда доста. Коефициентът на усилване на сигнала е само 15 dB, което е логично за пасивен модел. Размерите са толкова компактни, че можете да инсталирате в стаята, дължината е само 40 см. Снабдена е с водоустойчива капачка, аксесоари за монтаж.

Ползи:

 1. Не изисква отделен източник на енергия.
 2. Компактност.
 3. Въпреки че е пасивен, той приема сигнала добре.
 4. Проста инсталация.
 5. Може да се монтира в стаята.

Недостатък:

 1. Работи само в UHF гамата.

Антената е много добра, евтина, цената й е, Въпреки че не е оборудван с усилвател, той улавя максималния брой канали с високо качество. Ако имате нужда от активна антена с приблизително същата цена, съветвам Locus Meridian 07AF Turbo, ще поговорим за това по-късно.

Locus Meridian 07AF Turbo

Locus Meridian 07AF Turbo

Активни, антените от тази серия са оборудвани с патентован балансиран усилвател, който подобрява съотношението сигнал / шум с 3 dB, в сравнение с конвенционалните усилватели. Просто казано, обхватът на прием е увеличен. Самият дизайн е изработен от алуминий. Моля, обърнете внимание, че захранването не е включено, инжекторът се предлага да закупи отделен производител. Без него антената работи като пасивна, с ниска мощност и качество на картината. Съветвам ви да го закупите веднага, ако телевизорът няма функцията да доставя енергия към изхода на антената. Цена - .

Ползи:

 1. Мощен прием на сигнал, улавя с разстояние до 50 км от телевизионната кула.
 2. Лек, компактен, може да бъде поставен в стаята.
 3. Той е оборудван с патентован усилвател.

Недостатък:

 1. Не се доставя с монтажна скоба.

Добра евтина антена, получи много положителни отзиви на потребителите. Ако не искате да се занимавате с захранване, препоръчвам предишната проба от прегледа - Hyundai, но тя няма да даде подобен усилване на сигнала, ясна картина, като активен модел. Едно от основните му предимства - алуминиевата конструкция има много ниско тегло, може да се монтира почти навсякъде.
Селенга 112F-A

Селенга 112F-A

Антена с усилвател с нисък шум. Захранването се захранва от USB инжектор, който не е включен в доставката, или от 5V антенно гнездо. За разлика от Locus, Meridian 07AF Turbo е оборудван с крепежни елементи, което вече е плюс. Работи в UHF и VHF диапазони с усилване на сигнала от 29 dB. Подходящ е за зоната на надеждно приемане на сигнал с разстояние до телевизионната кула не повече от 40 км, така че обхватът на приемане на Locus е малко по-висок.

Ползи:

 1. Той е завършен с приспособление.
 2. Висококачествени изображения в области на надежден прием на сигнал.

Недостатък:

 1. Подходящ само за области с надежден прием на сигнал.

Стандартна антена - за усилване на сигнала, захранване, работен обхват. Усилването на сигнала е малко по-високо за HARPER ADVB-2440, но леко, освен това, Harper е много по-различен от останалите в дизайна, но ще го обсъдим по-подробно по-късно. Препоръчително е да го изберете, ако имате нужда от FM прием. Като цяло за добра антена и достоен избор. Нищо повече, просто качествена картина. Минус - несигурен прием в трудни условия, оптимално използван на места с надежден сигнал.

LUMAX DA2501A

LUMAX DA2501A

Повишението на сигнала на антената е добро - 30 dB, но работи само в UHF диапазона. Ако имате нужда от по-голямо излитане, съветвам HARPER ADVB-2440. В пакета е включен 5 м кабел, но не за всички потребители това е плюс, тъй като може да се окаже ненужно, но добавя към цената.

Ползи:

 1. Включен е кабел (5 м), въпреки че това може да е недостатък за някои.
 2. Той улавя сигнал добре дори в трудни условия.
 3. Лесна инсталация, ниско тегло.
 4. Добър монтаж (включен).

Недостатък:

 • В комплекта не е включен USB инжектор, но производителите не го включват, тъй като той не винаги е необходим.

На цена антената е подобна на Селенга - , но за разлика от него, той може да работи не само в области на надеждно приемане на сигнал, но и в трудни условия. Качеството на картината и приемането е в най-добрия, според всички характеристики и отзиви на клиентите. Бих посъветвал между Selenga и LUMAX все пак да изберат второто. Но Селенга работи във VHF / UHF лентата, LUMAX - в UHF. Повишението на сигнала на LUMAX е по-голямо, но не значимо.

HARPER ADVB-2440

HARPER ADVB-2440

Разликата между тази антена и всички останали е очевидна веднага - това е коренно различен дизайн. Работи в диапазона VHF / UHF / FM, което също го отличава от останалите модели като плюс. Повишението на сигнала е най-високо - 30 dB, въпреки че разликата е незначителна. Активен усилвател. Друга съществена разлика е, че поддържа не само DVB-T / T2 мултиплекси, но и много други. Той е завършен с приспособление за монтаж върху вертикална или хоризонтална равнина.

Необичайната сферична форма е избрана от производителя не заради красотата: сега търсенето на оптималната посока за получаване на сигнала не се изисква. Тази форма също намалява натоварването на вятъра. Захранването е свързано чрез отделен адаптер или адаптер (доставя се). Дължината на кабела е смешна - 1,5 м, не винаги е достатъчна. Мисля, че би било по-добре, ако просто не го включат в комплекта. Цена - .

Ползи:

 1. Няма нужда да регулирате позицията на антената, има 360 градусов изглед.
 2. Сферична форма - по-малко вероятно е антената да бъде повредена от сняг или силен вятър.
 3. Снабден е с крепежни елементи, необходимите конектори.
 4. Поддържа голям брой мултиплекси, с изключение на DVB-T / T2.
 5. Може да се монтира на вертикална или хоризонтална повърхност.
 6. Добро усилване на сигнала, улавя до 50 км от източника.
 7. Компактен размер, може да се монтира на закрито.

Недостатъци:

 1. Цената е по-висока от конкурентите с подобни характеристики.
 2. Закрепващите елементи не са подходящи за нестандартни повърхности.
 3. Включен къс проводник.

Антената е по-скъпа от конкурентите, но си струва парите. Формата му ви привлича: няма нужда да се притеснявате, че вятърът ще събори нито самата антена, нито нейната настройка. Поддръжка на различни мултиплекси - но това може да не е полезно за всички, повечето ще организират DVB-T / T2. Работи в голям диапазон, улавя FM радио. Според отзивите на потребителите, той улови добре дори в низините, на голямо разстояние от телевизионната кула. Ако цената е объркваща, вземете LUMAX или Locus, но нещата са добри дори за такива пари.

ТОП-2 сателитни антени (чинии)

Комплект сателитна телевизия Триколор

Триколорен сателитна телевизия

Платка с диаметър 55 см. В комплекта за доставка са включени самата антена, RG-6U светлинен коаксиален кабел CADENA с дължина почти 17 m, кръгъл сателитен конвектор и скоба за повърхностен монтаж. Свързва се към три спътника, ви позволява да видите около 100 канала. Самата плоча е изработена от прахово боядисана стомана, нейната защита от корозия е по-ниска от тази на CORAB.

Ползи:

 1. Ниска цена.
 2. Свързването към три спътника дава достъп до голям брой канали.

Недостатъци:

 1. Материалът е слабо защитен от корозия и повреди.
 2. Голямо лого на чинията, което разваля външния му вид.
 3. Лоша работа на самия телевизионен оператор Tricolor.

След внимателно проучване на потребителските отзиви, можете да разберете, че не трябва да използвате Tricolor TV. Потребителите се оплакват от чести прекъсвания, лошо качество на сигнала при лошо време и отвратителна поддръжка. Купувачите говорят за прекъсване на връзката с предложение да заменят оборудването или да го разменят срещу допълнително заплащане. Но има и такива, които са напълно доволни от услугите си, но те са в малцинството.
CORAB ASC-800PR C

CORAB ASC-800PR / C

Самата плоча е направена от поцинкована стомана с прахово покритие. Необичаен тъмен графитен цвят, перфориран за намаляване на натоварването на вятъра. Може да се свърже с оператора Tricolor TV и NTV Plus. Включен коаксиален кабел. Компактен, но обемист, за да умножи печалбата.

Ползи:

 1. Поцинкована стомана и прахово покритие - плочата няма да загуби външния си вид дори след години употреба, устойчива на корозия, вдлъбнатини.
 2. Интересен дизайн.
 3. Малкият размер, който улеснява инсталацията, дава повече свобода при избора на място за монтаж.
 4. Перфорирана повърхност, висока устойчивост на вятър.
 5. Настройва се за повече от 4 спътника.

Недостатък:

 1. Цената е малко по-висока от тази на конкурентите.

Ако антената на Tricolor TV е проектирана само за 3 сателита, то CORAB е проектиран за повече от 4. Хубав дизайн без лога, перфорирана поцинкована повърхност - всичко това го отличава от Tricolor. Дори и с цената (на по-скъпа от тази на Tricolor) тази плоча изглежда по-изгодна.

9112 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите