У дома Как да изберем телевизори ТОП 14 най-добри проектори по отзиви на клиентите

ТОП 14 най-добри проектори по отзиви на клиентите

Проекторите трябва да могат да показват висококачествени динамични сцени от филми, видеоклипове, спортни програми и да предоставят еднакво добри резултати за различни източници или стандарти за сигнал. Те представят презентации, забавно съдържание, образователни уроци. Асортиментът им е голям, следователно, дори и при експлоатационен опит, е изключително трудно да изберете необходимия модел. След като проучих коментарите на потребителите, експертните отзиви, съм готов да представя рейтинг на най-добрите проектори на годината.

Рейтинг на 15-те най-добри проектори от Aliexpress

ТОП-6 джобни мултимедийни проектори

Kid's Story Q2 Mini

Kid's Story Q2 Mini

Рейтингът се отваря от сравнително нов модел Q2, който се появи на пазара в края на 2018 година. Устройството изглежда много привлекателно, подходящо е за използване у дома, ще се впише добре във всяка детска стая.

Устройството използва LED технология, която осигурява пълна картина от 16,7 милиона цвята. Яркостта на лампата на проектора е 700 пикови лумена, контрастът на изображението е 800: 1. Това са доста добри индикатори за устройство с размери 10 × 10 см. Животът на лампата е 30 хиляди часа.

Разделителната способност е малка - 320 × 240 пиксела. Тъй като това е детски проектор, такава резолюция ще бъде достатъчна, за да може детето да види доста ясна картина. Максимално поддържаният формат на входния сигнал е 1080p. 2 вградени високоговорители - можете удобно да гледате видеоклипове, без да свързвате допълнителни аудио устройства. Охлаждащата система ще предпази вътрешността на проектора от прегряване.

За управление се предоставя дистанционно управление (включено в комплекта). Можете да свържете проектора към телевизор или лаптоп чрез HDMI изход. Възможно е да свържете USB и MicroSD флаш устройство от телефона, за да изведете изображение от него на стената. Поддържа възпроизвеждане на съдържание дори от външни твърди дискове.

Ползи:

 1. Красива гледка.
 2. Малките размери.
 3. Животът на лампата е 30 хиляди часа.
 4. Възпроизвеждане от различни медии.
 5. Достъпна цена.

Недостатъци:

 1. Ниска резолюция
 2. Периодично, когато гледате съдържание от различни носители, звукът изчезва.
 3. Шкафът на проектора става топъл по време на употреба.

Устройството е подходящо за деца и родители: можете да гледате видеоклипове в 1080p от различни носители. Цена - , За тези пари не трябва да очаквате изключителен образ, но устройството създава доста добра картина, но става много горещо по време на работа, звукът периодично изчезва при излъчване на видео. На портала на Yandex. На пазара 75% от купувачите препоръчват този продукт.

Unic YG-300

Unic YG-300

Проекторът YG-300 се основава на течнокристален матричен LCD, който поддържа 1080p FullHD резолюция. Яркост - 400-600 лумена, това е добър показател: проецираният екран се вижда не само в напълно затъмнена стая.

В Kid's Story Q2 Mini тази цифра е 700, яркостта и пълнотата на картината е 16,7 милиона цвята, контрастът е 300: 1 при естествена резолюция 320 × 240 пиксела, а животът на лампата е 30 хиляди часа.

Ако включите слаба светлина в стаята, картината ще остане ясна. Това е уместно за презентации и лекции, тъй като в този случай стаите не са напълно затъмнени. Моделът е универсален: прожекционният апарат може да бъде свързан чрез HDMI към телевизор, лаптоп или чрез лале към старата техника, а през micro-USB порта свържете Power Bank. Има USB порт за флаш устройства или твърди дискове. За управление е осигурено дистанционно управление (включено).

Ползи:

 1. Ярък външен вид.
 2. Възможност за свързване на Powerbank чрез micro-USB.
 3. Малък размер.
 4. Достъпна цена.

Недостатъци:

 1. Лошо качество на изображението
 2. Ниска яркост
 3. Лошо детайлизиране на обекти и текст.
 4. По време на работа е забележимо шумно.
 5. Когато гледате филми, звукът изостава от картината.

Устройство за повече като играчка, отколкото на истински прожектор. Той има повече недостатъци, отколкото предимства, особено що се отнася до качеството на изображението: толкова е лош, че се виждат пиксели с размер на юмрук, а звукът, когато гледате филми, често стои зад видеото. Но ако смятате това устройство за играчка, за да може детето периодично да играе карикатури върху него - можете да го вземете. Бих препоръчал за по-малка сума да закупите Kid's Story Q2 Mini: качеството на картината и яркостта ѝ са малко, но по-добре. На портала на Yandex. Пазарен 45% от купувачите препоръчват този продукт.

Everycom x7

Everycom x7

Проекторът е у дома, принадлежи към категорията бюджет. Разликата между Everycom X7 Plus и неговите конкуренти в рейтинга е неговата поддръжка за кодека AC3 и вградения Android 6.0.1, който разширява функционалността на проектора и му осигурява поддръжка за безжични протоколи (Wi-Fi, Bluetooth, Miracast). Устройството работи по LCD технология с пълна картина в 16,7 милиона цвята.

Яркостта на лампата на прожектора е 1800 пикови лумена, контрастното съотношение е 1000: 1, а животът на лампата е 50 хиляди часа. Максималната оптична разделителна способност е 800 × 600 пиксела, а максималната е 1920 × 1800. Снабден е с четириядрен процесор Cortex-A53 с честота 1.51 GHz Amlogic S905 и видео система с 5-ядрен ARM® Mali ™ -450.

Вътрешна памет - 8 GB, оперативна DDR3 - 1 GB. Предварително инсталирани Google Play, YouTube, Miracast, Happycast, Kodi. Геометрична корекция на изкривявания и ръчно фокусиране, мащабиране на екрана и извеждане на информация от телефони или таблети са възможни благодарение на вградената функция AirPlay и други програми.

Поддържа възпроизвеждане на видео в 3D. Проекторът стои на четири гумирани крака, осигурявайки добра стабилност на проектора на почти всяка повърхност: разработчиците направиха две опори за триноги от 3 и 6 мм. По-долу е отвор за високоговорителя, който издава приличен звук за евтин проектор.

Ползи:

 1. Достъпна цена.
 2. Операционна система Android.
 3. Възможност за изтегляне на много приложения.
 4. Вградена функция AirPlay.
 5. Възпроизвеждане на видео в 3D.
 6. Живот на лампата - 50 хиляди часа.
 7. Добра яркост, контраст на изображението.

Недостатъци:

 1. Шумни по време на работа.
 2. Трудно можете да прочетете текста, когато проектирате.
 3. При силно загряване мирише на пластмаса.
 4. Поради лоша разделителна способност картината е с лошо качество.

В много отношения моделът надминава конкурентите, изброени в класацията: има операционна система Android, функция AirPlay, възможност за възпроизвеждане на видео в 3D формат. Но всички тези „трикове“ по никакъв начин не влияят на лошото качество на картината, ужасен шум и миризма на пластмаса при дълга работа на проектора. Не бих посъветвал да вземете този модел, особено ако възнамерявате да поставите проектора в детската стая. Цена - , На портала на Yandex. Пазарен 82% от купувачите препоръчват този продукт.

TouYinGer T4 mini

TouYinGer T4 mini

T4 mini е LCD проектор с LTPS матрица и оптична резолюция 1280 × 720, и това е голям плюс в сравнение със същия Everycom X7. В допълнение към разделителната способност, устройството има увеличен диапазон на цветовата гама със 75% спрямо другите LCD проектори: можете да показвате висококачествена картина на екрана до 150 инча.

Модификация T4 mini WM с поддръжка за окабелено огледало, модификация T4 mini AC3 - с поддръжка за звук в AC3 формат и по-високо ниво на яркост. Яркостта на лампата на проектора е 2400 пикови лумена, контрастът на изображението е 1500: 1, а животът на лампата е 30 хиляди часа.Можете да свържете всяко устройство поради многото различни портове. Осигурена е ръчна вертикална корекция ± 15 °, технологията Supercolor ще даде на изображенията по-живи, живи цветове. Монтирани са два дву ватови високоговорителя, те са достатъчни за помещението, но, разбира се, са необходими големи високоговорители за ефекта на потапяне. Шумът от вентилаторите - на нивото на персонален компютър, когато гледате филми - не пречи, за разлика от модела Everycom X7.

Ползи:

 1. Резолюция на екрана.
 2. Технология Supercolor.
 3. Добра яркост и цветово възпроизвеждане.
 4. Красива гледка.
 5. Тиха работа.

Недостатъци:

 1. Липсва Android.
 2. Яркостта не е достатъчна за работа на дневна светлина.
 3. Замръзване или изкривяване на червения цвят може да възникне при свързване чрез HDMI.
 4. Няма филтри за прах в проектора.

Този модел остава един от най-популярните. Въпреки че няма операционната система Android и различни приложения, той създава по-добър образ от Everycom X7. Не ми хареса работата на устройството през деня: определено ще трябва да завесите прозорците, за да затъмните стаята. Но ако премахнете всички тези недостатъци, тогава съм сигурен, че ще бъдете доволни от проектора. Цена - , На Yandex. На пазара 88% от купувачите препоръчват този продукт.

DIGMA DiMagic Cube

DIGMA DiMagic Cube

На 21 ноември 2018 г. DIGMA пусна на пазара мини-проектор DIGMA DiMagic Cube - компактен, с широка функционалност. Устройството може да създаде проекционен дисплей до 120 инча. Благодарение на прожекционната технология на Digital Light Processing, проекторът се превърна в компактен куб с широчина на лицето 64 mm.

Той поддържа предаването на изображения, звук и видео по безжична връзка. Използвайте вашите смартфони и таблети iPhone или iPad, Android или лаптопи с Windows с поддръжка на Miracast за лесна и лесна връзка с проектор. Проекторът работи с операционна система Android 7.1. Например, Everycom X7 работи с Android 6.0.

Яркостта на лампата на проектора е 50 пикови лумена, контрастът на изображението е 1000: 1, а животът на лампата е 30 хиляди часа. Снабден е с процесор Rockchip 3128 ARM Cortex-A7 с честота 1.3 GHz. Вътрешна памет - 16 GB, оперативна DDR3 - 1 GB. Оптичната разделителна способност на модела е 854 × 480, което е по-малко, отколкото при Everycom X7. Има Wi-Fi, Bluetooth 4.1, дистанционно управление с поддръжка на Air Mouse. Вградена 5000 mAh батерия. Устройството осигурява технология за работа с документи на Microsoft Office - Word, Excel, PowerPoint. Можете да правите бележки в OneNote, да получавате поща в Outlook, да синхронизирате всички данни в OneDrie. Всичко това без компютър, използващ приставка за клавиатура и мишка.

Ползи:

 1. Много компактен.
 2. Вградена 5000 mAh батерия.
 3. Операционна система - Android 7.1.
 4. Wi-Fi, Bluetooth 4.1.
 5. 16 GB вътрешна памет.
 6. Универсалност - свързаност както с iOS, Android, така и с Windows.

Недостатъци:

 1. Висока цена.
 2. Често прекъсва интернет връзката.
 3. Той се забавя при работа с дистанционното управление.
 4. Шумен.

Този проектор има много малки размери, много е удобно да го вземете със себе си, въпреки че има вградена батерия, която ще издържи около 3-4 часа гледане на филми - това е много голям плюс на модела. Устройството работи на Android 7.1, има Wi-Fi, Bluetooth модули за свързване и много други полезни „чипове“. Но ако проекторът е включен за дълго време, той често започва да губи интернет връзката и дистанционното управление започва да се забавя. Вярвам, че това се дължи на малкото оперативна памет и не на най-добрия процесор. Цена - , На Yandex. На пазара 91% от купувачите препоръчват този продукт.

Cinemood multikubik

Cinemood Multikubik

Невероятно популярен модел сред децата. Цяла библиотека с полезно и интересно съдържание е инсталирана в „Multicube“: аудио приказки, филмови ленти, приспивни песни и класическа музика, караоке „Kukutiki“, повече от 100 епизода на анимационни сериали и дори уроци в театъра на сенките. Максималната оптична разделителна способност е 640 × 360 пиксела. Яркостта на лампата на проектора е 35 пикови лумена, контрастът на изображението е 1000: 1, а животът на лампата е 20 хиляди часа.

Проекторът има 16 GB вътрешна памет, Bluetooth 4.0, NFC, универсално мобилно приложение за iOS и Android платформи и поддръжка за USB Flash карти. В този модел е реализирана функцията „Огледално огледало“: можете да покажете на роднините си снимки или видеоклипове от вашия смартфон на големия екран Cinemood.

Устройството може да се използва не само от деца: проекторът включва също програми, спортни програми, сериали от MegaFon TV, стрийминг на видеоклипове в YouTube, онлайн кино ivi и Yandex. Music.Този модел е по-безопасен за зрението от изброените конкуренти поради факта, че в отразената светлина на проекцията няма син спектър, от който очите се уморяват, производството на мелатонин, който е необходим за здравословен сън, се намалява. В кубчето е вграден високоговорител, но към него можете да свържете слушалки или Bluetooth високоговорители. Пасивната система за охлаждане без вентилатор не вдига шум, не пречи на гледането.

Можете да контролирате възпроизвеждането, да избирате програми с бутоните или да използвате вашия смартфон или Apple Watch като дистанционно управление, като инсталирате приложението Cinemood, достъпно за Android и iOS. Мултикубикът се актуализира през Wi-Fi: постоянно се появяват нови функции.

Ползи:

 1. Нова технология за защита на очите.
 2. Годишен абонамент за библиотеката с полезно и интересно съдържание.
 3. Universal Cinemood App.
 4. Охлаждаща система, която работи много тихо.
 5. NFC технология.
 6. Вижте филмови ленти.

Недостатъци:

 1. Забавя менюто.
 2. Чести почивки при гледане на видеоклипове в Youtube, други услуги.
 3. Звукът изостава от картината.
 4. Тих звук, трябва да свържете Bluetooth високоговорител.
 5. Много висока цена.

Считам този модел за надценен, тъй като той няма изключителни параметри или функции, а надплащането само за абонаменти за карикатури не струва толкова много пари. Хареса ми новата защита в модела, която намалява въздействието върху зрението, NFC технологията, приложението Cinemood. Използването на стрийминг услуги, например Youtube, остави отрицателни впечатления. Проекторът постоянно замръзва, забавя, звукът изостава от видеото и пр. Това устройство ми предизвика повече негативни емоции, отколкото положителни. Цена - , На Yandex. На пазара 73% от купувачите препоръчват този продукт.

ТОП 5 преносими мултимедийни проектори

Viewsonic PA503S

Viewsonic PA503S

Проекторът ViewSonic PA503S създава много добри изображения благодарение на увеличената яркост и удължения живот на лампата на проектора. Ексклузивната технология SuperColour на ViewSonic ви позволява да възпроизвеждате по-широка цветова гама от реалистични и точни цветове в светло и тъмно - качеството на изображението винаги остава високо.

Яркостта на лампата на прожектора е 3600 пикови лумена, контрастът на изображението е 22000: 1, животът на лампата е 15 хиляди часа. Проекторът е с резолюция 800 × 600. Потребителите могат да изберат един от режимите на лампата, за да удължат живота на лампата. Когато “Power Saving” е включен, ако няма входен сигнал, проекторът автоматично ще премине в режим Eco или SuperEco. Еко - Проекторът автоматично ще превключи от нормален в еко режим всеки път, когато е в режим на готовност за 5 минути. SuperEco - когато няма сигнал на входа на проектора за 20 минути, проецираното изображение се затъмнява с 70%, което удължава живота на лампата до 15 хиляди часа.

5 уникални предварително зададени режима на гледане, от които да избирате, осигуряват най-добрите настройки за различни приложения:

1. Режим на висока яркост. За случаите, когато се нуждаете от много висока яркост.

2. Режим на презентация. Висока яркост, контраст за презентации в ярко осветена среда.

3. Стандартно - подобрени цветове, като на компютър или лаптоп.

4. Photo Viewer - Естествена палитра за нормално гледане.

5. Режим на филм - наситени цветове за гледане на филми в тъмното.

HDMI портът на PA503S ви позволява да проектирате 3D съдържание директно от 3D Blu-ray плейъри или устройства с активиран HDMI (лаптопи, таблети, медийни плейъри). Този проектор може да назначи 8 различни кода за дистанционно управление в една и съща стая от едно дистанционно управление за лесен избор, конфигуриране и работа на проектора по време на класове или срещи. Вертикалната корекция на Keystone улеснява коригирането на изкривени изображения за допълнителна гъвкавост при инсталиране.

Ползи:

 1. Патентована технология SuperColour.
 2. Начини на "Пестене на енергия".
 3. 5 режима на гледане.
 4. Добра яркост.
 5. Ниско ниво на шум.

Недостатъци:

 1. Включва се за дълго време.
 2. Става много горещо.

Моделът на марката Viewsonic отново зарадва със своето качество и функционалност: излъчва изображение в добро качество с достатъчно ниво на яркост дори при дневна светлина, благодарение на собствената технология SuperColour. Устройството практически няма слабости, с изключение на това, че е 1-2 минути. Той се включва и при продължителна употреба се загрява много. Цена - , На Yandex. На пазара 80% от купувачите препоръчват този продукт.

Acer H6517ABD

Acer H6517ABD

Acer H6517ABD осигурява висока декларирана яркост - 3400 пикови лумена, висок контраст - 20 000: 1. Животът на лампата е 5 хиляди часа, а в икономичен режим е 10 хиляди часа, което е с 5 хиляди по-малко, отколкото в Viewsonic PA503S при резолюция на екрана 1920 × 1080. От лявата страна има конектори - за захранване, D-Sub (VGA), HDMI, мини-жак 3,5 мм, mini-USB за управление на компютър.

Проекторът поддържа възпроизвеждане на 3D съдържание. За да го видите, ви трябват очила за затвора със скорост на опресняване 96 или 144 Hz. Проекторът реализира технологията Acer ColorSafe II, заедно с предимствата на DLP чип през целия живот на проектора, което гарантира точно възпроизвеждане на цветовете и предотвратява появата на излишни зеленикави и жълти тонове в проецираното изображение.

Технологиите EcoProjection и ExtremeEco намаляват консумацията на енергия с 70%. Acer ePower Management персонализира настройките за пестене на енергия на проектора, хармонично съчетавайки енергийната ефективност на проектора с лекота на използване. Устройството реализира функцията „Корекция на Keystone“. Диапазонът на настройка е много широк, корекцията е възможна в ръчен или автоматичен режим, а автоматичната настройка става със закъснение от 2,5 секунди.

Ползи:

 1. Чантата е включена.
 2. Автоматична корекция на вертикални изкривявания на основен камък в широк диапазон.
 3. Висока яркост, контраст.
 4. Ниско ниво на шум.
 5. Има режим на възпроизвеждане на 3D.

Недостатъци:

 • Маркирано лъскаво тяло.
 • Качеството на звука на вградения високоговорител е лошо.
 • Кратък живот на лампата
 • Без хоризонтална настройка на ключовия камък.

Сред подобни прожектори Acer H6517ABD е най-достъпният на пазара. Има доста висока максимална яркост, контраст, има поддръжка за 3D дисплей, прилагат се допълнителни съвременни технологии. Но не разбирам защо производителят е поставил лампа с толкова кратък живот в този проектор: в Viewsonic PA503S този индикатор е 15 хиляди часа.В противен случай това е много добра техника за гледане на филми или представяне на презентации. Цена - , На Yandex. На пазара 89% от купувачите препоръчват този продукт.

BenQ TH535

BenQ TH535

Този модел е много популярен в света. Домашните проектори на BenQ имат отлично качество на картината и маркировка за Оскар на DLP технологията, което прави BenQ световен производител на DLP №1 в света. Яркостта на лампата на прожектора е 3500 пикови лумена, контрастът на изображението е 15000: 1, животът на лампата е 5000 часа, проекторът има резолюция 1920 × 1080 (Full HD), например, моделът Viewsonic PA503S има резолюция 800 × 600.

Проекторът е проектиран така, че да предотвратява натрупването на прах и повреди поради високи температури. Образът на проектора остава точно същият като при новия модел, дори след много години употреба, лампата е лесна за смяна. Проекторът TH535 е оборудван с два HDMI входа, напълно съвместим с Google Chromecast, Amazon Fire TV, Apple TV, Sony, PlayStation 4, Microsoft Xbox One, Nintendo Switch, HDMI Wi-Fi адаптер.

Режимът за корекция на цвета на стената на BenQ показва изображения на всяка стена. Проекторът TH535 напълно поддържа 3D режим, както и Acer H6517ABD и Viewsonic PA503S. Digital Light Processing (DLP) е водеща технология за дизайн, използвана в 90% от световните цифрови кина и 100% от кина IMAX. Всяка втора проба, продавана на пазара, е DLP проектор. Искам да отбележа режима SmartEco, който осигурява ниска консумация на енергия поради интелигентното регулиране на мощността на лампата. Лампата използва толкова светлина, колкото е необходимо, спестявайки енергия / енергия по време на работа, като същевременно поддържа отлично качество на изображението. Поради това животът на лампата може да бъде удължен до 10 000 часа.Проекторът има два VGA входа, два HDMI, S-Video, композитен, компонент, аудио мини жак и VGA изходи, аудио мини жак.

Ползи:

 1. Прилага се DLP цифрова обработка на светлината.
 2. Висока разделителна способност.
 3. Режим SmartEco.
 4. Ниско ниво на шум по време на работа.
 5. Отлична яркост, цветово възпроизвеждане.

Недостатъци:

 1. Висока цена.
 2. Нисък живот на лампата

Моделът на лидера в производството на проектори BenQ се отличава с висока разделителна способност, добро качество на изображението. Не се загрява, не вдига шум благодарение на висококачествена охладителна система Както в Acer H6517ABD, животът на лампата е ограничен до 5 хиляди часа, което може да бъде удължено до 10 хиляди, като работите в режим SmartEco. Във всички останали аспекти това е добро устройство, с което няма да имате проблеми. Цена - ... На Yandex. Пазарен 100% от купувачите препоръчват този продукт.

XGIMI H2

XGIMI H2

Това е нов и подобрен Smart LED проектор, който показва точни живи цветове в Full HD 1920 × 1080 качество. Той може да замени домашно кино, да осигури висококачествена картина, доста шик звук благодарение на слушалките Harman Kardon Hi-Fi. Устройството се различава от останалите по своя строг външен вид и сив цвят. Класическият дизайн на XGiMi H-Series проекторите спечели няколко награди от Reddot, IF и CES.

Яркостта на лампата на проектора е 1350 пикови лумена, за разлика от BenQ TH535, който има тази цифра 3500. Контрастът на изображението е 10000: 1, животът на лампата е 17 хиляди часа. Според този показател той изпреварва BenQ TH535 и Acer H6517ABD. LED лампа с яркост от 1350 лумена ще осигури ясна, ярка и контрастна картина в качество Full HD 1920 × 1080 без изкривяване дори при дневна светлина и благодарение на системата за компенсиране на движение динамичните рамки няма да изглеждат замъглени. Независимо от разстоянието до екрана и размера на проекцията, проекторът избира най-добрия фокус за изображения с висока разделителна способност.

Технологията за динамична компенсация MEMC премахва замъгляването, призрачността при гледане на видеоклипове с бързи движения на герои или спортни събития. За професионално озвучаване при гледане на филми и слушане на музика, високоговорителите са оборудвани с 40-милиметрови високоговорители Harman Kardon 16W с пълна гама, които гарантират ясни максимуми и мощни ниски нива. Никой от конкурентите на рейтинга не може да се похвали с толкова мощни говорители. Функцията за автоматично фокусиране ви позволява да изберете най-благоприятния фокус за картина с висока разделителна способност.

Проекторът XGiMi H2 е оборудван с високоефективен Mstar 838 GPU с Cortex-A53 архитектура, високоефективен Mali T820MP3 GPU, 2 GB RAM и 16 GB вътрешна памет. Това са много добри показатели, които ще са достатъчни за всички нужди. За бързия безжичен трансфер на данни са отговорни Bluetooth 4.0 и двулентов 2.4 / 5 GHz Wi-Fi. Проекторът XGiMi H2 автоматично ще направи корекции, за да компенсира липсата на цвят и осветление. Изображението се получава максимално близо до естественото. H2 проектира кристално чиста картина върху 300 ″ екран от всякакъв ъгъл, има широк диапазон за корекция на ключовите камъни. Можете да използвате вашия смартфон като независим източник на съдържание за бързо възпроизвеждане на музика и видео файлове. Голям набор от портове, разположени на задната повърхност: Слушалки, SPDIF, LAN, USB 2.0, USB 3.0, HDMI, два HDMI, DC IN.

Ползи:

 1. Строга, но красива гледка.
 2. Качествена аудио система Harman Kardon.
 3. Мощен процесор, 2 GB оперативна памет.
 4. Двулентов 2,4 / 5 GHz Wi-Fi.
 5. Автоматично фокусиране.

Недостатъци:

 1. Висока цена.
 2. Неудобен контролен панел.
 3. Фърмуерът трябва да се актуализира постоянно.
 4. Къс захранващ кабел.
 5. Неравномерен фокус.

Това е много високотехнологичен модел с отлична предавателна мощност, много добър звук, какъвто няма никой от посочените конкуренти в класацията. Когато гледате видеоклипове от YouTube, няма забавяне, сривове благодарение на висококачествен процесор и отличен Wi-Fi приемник. Всички потребители имат проблеми поради недостатъчна русификация на проектора: основните настройки са на китайски.Този модел има автоматично фокусиране, което не е достъпно, например, BenQ TH535, но тази функция не работи правилно, фокусира области, а не цялото изображение. Цена - ... На Yandex. Пазарен 92% от купувачите препоръчват този продукт.

Epson EH-TW5650

Epson EH-TW5650

Модел на 3D-проектор с Full HD резолюция и яркост от 2500 лумена. С технологията Epson 3LCD и контрастното съотношение 60 000: 1, проекторът осигурява ясни, живи и живи 2D и 3D изображения на голям екран, всички в компактен пакет. Вградения високоговорител с мощност 10 W, интуитивна работа, усъвършенствана мрежа, вертикална и хоризонтална корекция на ключовите камъни правят проектора още по-лесен за използване. Проекторът е предназначен за феновете на големия екран: можете да гледате филми, телевизия, спортни програми в Full HD на екрана до 300 инча.

Epson EH-TW5650 предлага широка свързаност, има HDMI-MHL порт, вграден Wi-Fi. Можете да възпроизвеждате съдържание в Full HD, да показвате видеоклипове, снимки, музика от вашия смартфон или таблет на големия екран. Корекцията на Keystone, 1.6x увеличение и вертикално изместване на обектива правят инсталирането и използването на проектора още по-лесно.

Използвайте мобилни устройства за управление на проектора с приложението Epson iProjection, а поддръжката на Miracast ви позволява да предавате безжично съдържание на устройства с Android. Вграденият Bluetooth v3.0 с aptX поддръжка ви позволява да свързвате безжични високоговорители удобно. Този модул се използва при свързване на 3D очила. Производителят може да приложи по-новата технология Bluetooth v4.0, а не остарялата версия 3.0. Проекторът е оборудван с USB порт, но към него могат да се свързват само флаш устройства. USB твърдите дискове не се поддържат.

Ползи:

 1. Широки възможности за коригиране на геометрията на проецираното изображение.
 2. Автоматично коригира вертикалното изкривяване на ключовия камък.
 3. Много висок контраст, дори когато блендата е изключена.
 4. Ниско ниво на шум.
 5. Вграденият високоговорител звучи добре.
 6. Wi-Fi модули, Miracast / Intel, WiDi, Bluetooth 3.0.
 7. Поддръжка за възпроизвеждане на 3D видео.

Недостатъци:

 1. Висока цена.
 2. Максималната яркост е достъпна само в динамичен режим.
 3. Голямо тегло на 3D очила за затвори.

Има повече положителни преживявания от използването на проектора, отколкото отрицателните. Той е лек, малък, осигурява достатъчен светещ поток за домашните театри, а контрастът на изображението е много висок, има поддръжка за 3D, коригиране на геометрията на прожектираното изображение. Сред съществените недостатъци е почти безполезен вграден плейър, макар и с удобна навигация и звукова мощност от 10 W: при модела XGIMI H2 звукът е по-мощен и с високо качество. Във всеки случай, проекторът заслужава място в домашно кино. Цена - ... На Yandex. На пазара 91% от купувачите препоръчват този продукт.

ТОП 3 стационарни мултимедийни проектори

BenQ W1720

BenQ W1720

Това е 4K проектор на BenQ 3840x2160 от серията CineHome. Модел с поддръжка на HDR и технологията CinematicColor са основните му характеристики. Яркостта на лампата на проектора е 2000 пикови лумена, контрастът на изображението е 10000: 1, а животът на лампата е 4 хиляди часа. Технологията CinematicColor осигурява верността на цвета на Rec.709, RGBRGB технологията за цветни колела и високото естествено съотношение на ANSI. Това подобрява характеристиките на подробни, резки и ясни изображения.

Проекторите имат поддръжка на HDR10 с оптимизирана технология за HDR дизайн, подобрените функции на динамичния диапазон на BenQ W1720 осигуряват по-висока яркост, диапазон на контраст и оптимизиране на изображението, подчертавайки всеки детайл в 4K за максимално качество на изображението. Предоставяйки разделителна способност 3840 × 2160 за 4K UHD с 8.3 милиона индивидуални пиксела на кадър, W1720 използва технология за цифрова обработка на светлината (DLP) с едно 0,47-инчово цифрово микромикроогледално устройство (DMD), за да сведе до минимум елегантния, компактен силует на проектора в в съответствие с изискванията на съвременния начин на живот.

С резолюция четири пъти по-висока от Full HD 1080p, 4K UHD технологията намалява ерозията на пикселите за впечатляваща яснота и внимателно отразявани фини детайли. Устройството използва технологията CinemaMasterVideo +. Тя превръща всяко помещение в световна класа за домашно кино и технологията за подобряване на видеото ще зарадва дори претенциозните киномани. Инженерите на компанията са подобрили системата за звуково усилване на BenQ CinemaMaster Audio + 2 със значително по-широк честотен отговор за дълбоки резонансни ниски и високи честоти, които звучат от 5W високоговорители, разположени в акустичната камера. Собствената технология SmartEco автоматично настройва яркостта на лампата въз основа на жанра, за да проектира богати черни, подобрявайки контраста на детайлите на картината.

Режимът LampSave допълнително удължава живота на лампата до 15 хиляди часа. Вертикалната корекция на Keystone коригира изображението към професионална правоъгълна картина. С корекцията на ключовия камък можете лесно да прожектирате подравнени изображения от различни страни. Има VGA входове, два HDMI, аудио мини жак, аудио мини изходи.

Ползи:

 1. Възможност за 4K излъчване.
 2. DLP цифрова технология за обработка на светлината.
 3. Подобрена звукова система.
 4. Режим LampSave.
 5. Високо качество на изображението в разделителна способност 3840 × 2160.

Недостатъци:

 1. Висока цена.
 2. Липса на вграден мултимедиен плейър.
 3. Около изображението има малка сива рамка.
 4. Издава шум при работа, но не пречи да гледате филм.

Първият модел в класацията с възможност за излъчване на изображения във формат 4K с висока разделителна способност 3840 × 2160. Благодарение на системи за подобряване на качеството на изображението и нивото на звука, ние получаваме висококачествен проектор, който излъчва идеално изображение, но има сива рамка от страни на картината, което е досадно, но бързо свиквате с него. При гледане през деня яркостта не е достатъчна. В противен случай това е висококачествен проектор с иновативни технологии. Цена - ... На Yandex. Пазарен 100% от купувачите препоръчват този продукт.

Лазерна проекция Xiaomi Mijia MJJGYY02FM

Лазерна проекция Xiaomi Mijia MJJGYY02FM

Този проектор на Xiaomi ще се хареса дори на придирчив потребител. Моделът има късо фокусно разстояние. За да проектирате изображение върху 150-инчов екран, просто поставете устройството на 50 см от него. Филмовият проектор има 3 HDMI конектора, композитен, RCA аудио вход за приемане на съдържание от различни източници. Можете да възпроизвеждате видеоклипове в 4K, както в модела BenQ W1720, но с реална резолюция 1920 × 1080.

Лазерният проектор Xiaomi има характеристики, подобни на професионалното оборудване - контрастно съотношение 3000: 1, яркост 5000 пикови лумена. Всичко това прави картината ярка и сочна. Устройството използва Advanced Laser Fluorescence Display технология за богати и ясни изображения благодарение на подобрените качества на яркост и контраст.

Моделът е по-компактен, а експлоатационният живот е значително удължен. Специалният дизайн на устройството ви позволява да избегнете загуба на яркост, липса на цвят, други дефекти при възпроизвеждане на видео. С новата технология картината е почти перфектна, като увеличава отразяващата способност до 16-18% и прави цветовата гама над 85% от стандарта NTSC. Устройството използва DLP технологията на Texas Instumes, която първо дигитализира и коригира оригиналния видео сигнал и след това предава готовото изображение на самия екран чрез чип DMD. Следователно изображението на екрана е ясно, с висока детайлност. На снимката е даден жив, светъл нюанс. 5.4nm DND чипсет обектив гарантира, че всеки кадър е остър. Малкият чип DMD съдържа повече от два милиона 5,4 nm отразяващи огледала, които могат да се въртят на 17 градуса. Светлината от тези малки лещи се събира, създавайки различни цветове, нюанси, което дава безупречна картина с висока разделителна способност.

Благодарение на технологията ALPD 3.0 животът на лазера се увеличава на повече от 25 хиляди часа. Можете да гледате около 10 хиляди филма, без да се притеснявате за работата на устройството. Xiaomi е оборудван със специална аудио система, състояща се от два високоговорителя и две високочестотни високоговорители.Благодарение на басовия рефлекс, тази система поддържа DOLBY, DTS звукови формати. Можете да се насладите на висококачествен звук, без да свързвате отделна аудио система. Инженерите дори са измислили система, която защитава зрението, като работи на принципа на фокусиране на отразените лъчи, което намалява визуалния стрес. Специален сензор разпознава разстоянието до човек, който гледа екрана и ако седнете по-близо до него, самият проектор ще намали яркостта и ще пренасочи снимката. Използвана е и нова охлаждаща система, която включва три охладителя. Всеки от тях има отделен въздухопровод: топлината бързо се отстранява от корпуса и няма проблеми с прегряването.

Ползи:

 1. Красива гледка. Ще се впише в дизайна на всяка стая.
 2. Възможността за игра в 4K.
 3. Висока яркост, контраст.
 4. Страхотна аудио система.
 5. Нова система за охлаждане.
 6. Отразено фокусиране на лъча, което намалява напрежението на очите.

Недостатъци:

 1. Висока цена.
 2. Проблеми с превода на софтуер на руски език.
 3. USB дискът периодично отпада.

Разработчиците на Xiaomi пуснаха отличен модел проектор, но без да коригират основния недостатък на всичките им продукти - това е липсата на руски език, така че ще има проблеми с настройката и работата с тях. Във всички останали аспекти това е перфектно устройство с отлично качество на картината и сила на звука, като в киносалон. Най-новите технологии и функции правят гледането на филми удобно и безопасно за очите благодарение на нов принцип на фокусиране на отразените лъчи, какъвто не се среща дори в BenQ W1720. Вярвам, че защитата на очите е изключително важна за подобна техника. Цена - ... На Yandex. На пазара 88% от купувачите препоръчват този продукт.

Рейтинг на 15-те най-добри проектори от Aliexpress

Epson EH-TW9400

Epson EH-TW9400

Epson EH-TW9400 съчетава нови технологии и разработки в 3LCD, UHD и HDR прожекционно оборудване за постигане на изображения с контрастно съотношение 1200000: 1, зашеметяваща яснота, ярки и наситени цветове. Напълно моторизираната оптика с широк обхват на смяна прави настройката на проектора бърза и лесна. 3LCD технологията избягва "ефекта на дъгата" и създава изображение със същата яркост за бяло и цветна яркост от 2600 lm.

С HDR поддръжка изображението изглежда „по-дълбоко“, по-реалистично и такова високо съотношение на контраст означава, че можете да видите всички детайли дори в най-мрачните сцени. Остротата, яснотата в най-динамичните сцени се осигурява от технологиите за интерполация на рамката и подобряването на детайлите. Можете да гледате филми на големия екран у дома през следващите 7 години благодарение на лампа за дълъг живот, която не изисква подмяна за 5 хиляди часа. Напълно моторизиран обектив с 2,1 увеличение с ± 96,3% вертикална и ± 47,1% възможност за хоризонтално изместване осигурява точна геометрия на изображението без изкривяване отвсякъде в помещението.

Има поддръжка за 4K, Full-HD, поддържа UHD BD, HDR. Въз основа на EH-TW9300, новият EH-TW9400 може да работи с всеки модерен източник на 4K изображения. Epson EH-TW9400 е лесен за използване, инсталирайте благодарение на функции, които опростяват корекцията на формата на изображението при проектиране от нестандартни ъгли (автоматична вертикална корекция на наклона, плъзгач за корекция на хоризонтален наклон, функции Quick Corner за регулиране на формата на изображението чрез промяна на позицията на точките на ъгъла). Проекторът също поддържа Wi-Fi, показва съдържание от мобилни устройства чрез iProjection. Благодарение на функцията за запазване на настройките, можете незабавно да възстановите до 10 запазени настройки на изображението и обектива. Проекторът е съвместим с професионалния софтуер за калибриране на цвят CalMAN и е сертифициран по ISF.

Ползи:

 1. 3LCD технологии, рамкова интерполация, подобряване на детайлите.
 2. IProjection мобилно приложение.
 3. Максимална детайлност, яснота на обектите.
 4. Ярко, сочно и контрастно изображение.
 5. Увеличаване с възможност за изместване.

Недостатък:

 1. Висока цена.

Epson EH-TW9400 е просто невероятен във всичките си характеристики, функции и технологии, които се използват в него. Контрастът е на толкова високо ниво, че качеството и яркостта на изображението са рязане над лазерната проекция на Xiaomi Mijia MJJGYY02FM и BenQ W1720. Всички технологии работят безупречно: получавате максимума от гледането на филми у дома.Разбира се, ако сте готови да платите за устройството ... Но моделът си заслужава.

1643 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите