У дома Отзиви Samsung UE49N5000AU TV ревю

Samsung UE49N5000AU TV ревю

Samsung UE49N5000AU е 49-инчов Full HD телевизор с резолюция 1920 × 1080 px. Гледането на филми на такъв екран е удоволствие. Изображението е много ярко, детайлно благодарение на собствените технологии на Samsung. Ще бъдете възхитени от функцията Bluetooth. Като цяло моделът има почти всичко необходимо.

Този модел участва в рейтинг на най-добрите Full HD телевизори.

екран

Samsung UE49N5000AU

Екранът с диагонал от 49 инча (123 см) има резолюция на дисплея 1920 × 1080 px (Full HD), честотата на опресняване е 50 Hz. Този модел има Edge LED подсветка, светодиоди са инсталирани отстрани на LCD матрицата. Тази опция ви позволява да правите по-тънки телевизори, но в същото време са възможни изблици в краищата на екрана. Обявеният от производителя ъгъл на видимост достига 178 °. Ъглите на видимост са наистина отлични: изображението не губи цвят и яснота, дори когато гледате екрана от широк ъгъл. Технологията HDR Elite разширява обхвата на нивата на яркост: можете да видите и най-малките детайли в най-мрачните и светли сцени. Технологията Dynamic Crystal Color предоставя живи, живи цветове за невероятно реалистични изображения. След като видите предимствата на разширената цветна гама картина, няма да можете да се върнете към гледането на съдържание на конвенционалните телевизори. Technology Motion Rate - собствената технология на Samsung, която ви позволява да направите изображението на телевизора по-гладко и ясно.

Външен вид

Samsung UE49N5000AU

Калъфът за телевизор е изработен в стандартен черен цвят, поставен на стойка. Рамките са много тънки, което прави модела елегантен. Предвиден е монтаж на стена, размер на монтажа - 400 × 400 мм. Размери - 1113 × 674 × 188 мм. Тегло на телевизора - 10,3 кг.

конектори

Samsung UE49N5000AU

  • AV вход (червено, бяло, жълто) - свържете аналогови устройства (видеокамери, DVD, Blu-ray плейъри, някои телевизионни предаватели).
  • USB (1 бр.) - свързване на USB флаш устройство или външен твърд диск.
  • HDMI (2 бр.) - свързване на цифрови устройства за предаване на изображения и звук (компютри, лаптопи, видео рекордери).

Звук

Samsung UE49N5000AU

Общата звукова мощност е 20 вата, високоговорителите - 2 вградени високоговорителя с мощност 10 вата всеки. За създаване на съраунд звук се използва специална обработка на сигнала Dolby Digital Plus: с него звукът е станал по-просторен и ясен.

Функции

Samsung UE49N5000AU

Bluetooth - можете да свържете различни устройства към телевизора (слушалки, джойстици, високоговорители и т.н.)

Картина в картина - две изображения се показват едновременно на телевизионния екран: първото видео се показва на целия екран, второто в ъгъла.

Сензорът за светлина се използва за автоматично промяна на яркостта на екрана в зависимост от нивото на осветеност на стаята. В резултат на това консумацията на енергия се намалява и изображението е по-удобно за очите.

Видеозапис - възможно е да се записват ефирни канали към носител на паметта (USB устройства).

Предимства и недостатъци

Ползи:

  • голям диагонал на екрана;
  • технологии за подобряване на изображението;
  • Bluetooth
  • страхотен звук.

Недостатъци:

  • малък брой USB конектори (1 бр.) е несериозно и неприемливо за телевизор на такава цена;
  • липса на интелигентна телевизия.

присъда

Модел Samsung UE49N5000AU на пазара е популярен главно поради диагоналния размер - 49 инча. За такава цена е трудно да се намери телевизор от глобална марка. Телевизорът използва собствените технологии на Samsung, които значително подобряват картината. Но считам, че липсата на Smart TV е основният недостатък: в комбинация с такъв разкошен екран тази функция е необходима. Но дори и без него моделът зае високото си място в рейтинга на потребителите. Цената е ... Малко надценено, според мен. Бих ви посъветвал да обърнете внимание на новостта от Xiaomi - Mi TV 4A 43 Pro... Цена - : малко по-малък диагонал, но моделът е по-функционален, по-технологично усъвършенстван и по отношение на качеството на екрана практически не отстъпва на марковия телевизор на Samsung.

692 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите