У дома Отзиви Преглед на микровълновата фурна на Samsung GE83XR

Преглед на микровълновата фурна на Samsung GE83XR

Микровълнова печка Samsung GE83XR е кухненски уред с много стилен външен вид. Снабден е с микровълнови фурни и грил. Сред автоматичните програми има 4 режима на размразяване, готови рецепти за приготвяне на храни за здравословна диета (41 програми) и руски ястия. Грилът ви позволява да пържите месо, зеленчуци. Сред недостатъците отбелязвам огледалната повърхност на вратата, нестабилността на самата пещ, когато натиснете бутона, за да отворите вратата.

Външен вид

Samsung GE83XR

Калъфът е изработен в черно с огледална отваряща се врата. В горния десен ъгъл е LED екрана. Вътрешно покритие - биокерамичен емайл. Почиства се лесно, според производителя, бори се срещу растежа на бактериите. Само малка част от микровълните може да се похвали с такова покритие. Например, моделите Gorenje MMO20DEI, Candy CMXW 22 DW, Electrolux EMM 20000 OC използват конвенционален емайл.

Размери (Sun * Shr * Gl) - 280x490x370 mm, и обем - 23 литра. Средно голям грамофон - 288 мм. Вратата се отваря с бутон.

мощност

Максималната мощност на микровълновата е 800 вата, а решетката (нагревателят) работи на 1100 вата. За първия режим можете да изберете едно от шестте нива на мощност - от 100 до 800 вата. Максималното ниво се използва само за бързо нагряване на съдове. За готвене е по-добре да използвате 400-600 вата.

Начин на действие

Samsung GE83XR работи в три режима: микровълни, грил и микровълни + грил. Те могат да се използват индивидуално или комбинирани. Ще ви разкажа за възможностите на всеки режим по-подробно:

 1. Микровълните ви позволяват да готвите зърнени храни, супи, зеленчуци, месо. Същият режим се използва при размразяване, загряване на готови ястия.
 2. Скарата се използва за пържене на месо, зеленчуци, можете да готвите пиле на скара, пържени картофи, топли сандвичи.
 3. Микровълни + грил. Този комбиниран режим значително ще намали времето за печене на скара. Тя ви позволява да готвите, като използвате нагревателен елемент и микровълни едновременно или на свой ред. Комбинираният режим се използва за приготвяне на големи парчета месо или риба и гювечи. Малките парчета са най-добре пържени само в режим на скара. При последователната употреба на програмите можете да ги използвате на свой ред, за да приведете бързо ястието до готовност с микровълни, а след това да го покафенеете под скарата.

контрол

Samsung GE83XR

Микровълновата се управлява от електронен панел. Според производителя самият панел е чувствителен на допир, но на практика е наполовина докосване - трябва да натиснете бутоните. Те не са много удобни: трябва да кликнете в центъра преди звуковия сигнал. Самият панел, поради плоската си повърхност, се почиства лесно от мазнини и други замърсители, което не може да се каже за обичайната клавиатура, като Gorenje MMO20DEI или Sharp R-6852RK. Разбирането на настройките е лесно, ако прочетете инструкциите.

Функционалност

Сред функциите на Samsung GE83XR има много полезни опции - 4 програми за автоматично размразяване, повече от 40 автоматични програми за готвене на любимите ви ястия, енергоспестяващ режим, часовник.

Описание на функциите:

 1. Автоматично размразяване - 4 програми за размразяване. За да започнете, трябва да изберете вида на продукта и теглото му, а самата техника ще определи необходимата мощност.
 2. Автоматичното готвене на руски ястия е програмирана функция. Времето за готвене се задава автоматично.
 3. Дезодоратор - почиства микровълновата от дим и неприятни миризми.
 4. Детската защита е друг полезен вариант за родителите. Заключва контрола на микровълновата печка, но вратите на заключената фурна могат да се отворят.
 5. Здравословна храна - използва се за приготвяне на здравословни храни като кафяв ориз, грах, макаронени изделия, риба, пиле, пуйка. Тези програми вземат предвид метода на готвене без масло, като запазват витамините.
 6. Режим на пестене на енергия - намалява консумацията на енергия с 40%.

оборудване

Samsung GE83XR

 1. Микровълнова печка.
 2. Тел багажник за скара.
 3. Чиния за загряване на храна.

Предимства и недостатъци

Samsung GE83XR

Ползи:

 1. Вътрешно биокерамично покритие, което може лесно да се измие от мазнини и остатъци от храна.
 2. Пещта е оборудвана с голяма функционалност с автоматични програми, които много от конкурентите й нямат на пазара.
 3. Приятна гледка - това е една от най-атрактивните микровълни в диапазона до 10 000 рубли.

Недостатъци:

 1. Повърхността е много лесно замърсена, особено огледалната й врата, върху която постоянно остават голям брой отпечатъци и петна.
 2. Когато натиснете бутона за отваряне на вратата, микровълновата се движи назад, което е неприемливо. Има просто решение - залепете двустранна лента на малките си крака.

продукция

Samsung GE83XR

Samsung GE83XR е много добър вариант за цената си. В него има всичко необходимо за микровълновата технология. Всички декларирани функции работят правилно, така че можете да използвате микровълновата печка за отопление и готвене. Samsung GE83XR за разлика от Gorenje MMO20DEI, Midea MG820CJ7-I1 има много различни програми за готвене и след готвене вътрешното покритие може бързо да се измие от всякаква мазнина благодарение на биокерамичния емайл. Предимствата отменят неговите малки недостатъци.

Вижте също - Топ 10 микровълнови фурни на Samsung

1229 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите