У дома Отзиви Преглед на роботизираната прахосмукачка iBoto Smart V720GW Aqua

Преглед на роботизираната прахосмукачка iBoto Smart V720GW Aqua

ПО iBoto представи прахосмукачката за робот Smart V720GW Aqua. Устройството едновременно извършва мокро и сухо почистване. Размерите и маневреността на електронния препарат за почистване ви позволяват да миете твърди подови настилки, да премахвате прах и да почиствате килими с малка дрямка. При прегледа на модела Smart V720GW Aqua функционалността, плюсовете и минусите на технологията ще бъдат разгледани и оценени.

baner_ali_white

Външен вид

iBoto Smart V720GW Aqua

Класическата кръгла форма на кутията със скосени ръбове се отразява в маневреността на устройството. Чистачът върши по-добре работата. Компонентите на домашния асистент са поставени в устойчив пластмасов корпус.

Бутонът за механично управление се намира на горния панел, върху трайна стъклена плоча.

Гумираната странична броня предотвратява повреда на мебелите в случай на случайно сблъскване. Инфрачервените сензори са внедрени на страничния панел. Чрез тях роботът получава команди от дистанционното управление и засича зарядната станция. Има и сензори, които ви позволяват да преодолявате препятствия.

Жълтият панел, съдържащ контейнера за прах от 450 мл, е разположен отзад. Едно натискане е достатъчно за отделяне на контейнера за прах.

На дъното е разположено ходовата част на електронния чистач. В центъра има смукателен отвор, отстрани - четки за химическо чистене. Ето контактите на станцията за зареждане и отделението за батерии.

Робот прахосмукачката е добре ориентирана в пространството благодарение на вградената навигационна система. Инфрачервените сензори осигуряват успешно просветване на препятствия.

Височината на устройството е 80 мм, може да работи по килими с малка купчина. Вграденият електронен анализатор определя най-замърсената зона. При движение по него роботът автоматично увеличава смукателната мощност.

оборудване

iBoto Smart V720GW Aqua

Прахосмукачката се доставя в картонена кутия с удобна дръжка за носене. Включени, с изключение на робота:

 1. Мрежов адаптер.
 2. Подова станция за зареждане
 3. Допълнителен филтър.
 4. Контейнер за течност (обем 0,3 литра).
 5. Прахоуловител (обем 0,45 литра).
 6. Резервен комплект четки за химическо чистене.
 7. Инфрачервен ограничител на движение ("виртуална стена").
 8. Микрофибър за мокро почистване.
 9. Комплект инструменти за почистване на прахосмукачката на робота и неговите аксесоари.
 10. Дистанционно.
 11. Ръководство за употреба на руски език.

Батериите за контролния панел и ограничителя не са включени в комплекта.

Функционалност

iBoto Smart V720GW Aqua

Пълното мокро почистване е разликата между модела iBoto Smart V720GW Aqua. Течността (можете да използвате вода с добавка на почистващ препарат) не се пръска постоянно.

Когато устройството е спряно, подаването на вода временно се спира, за да се избегне натрупването на течност под прахосмукачката. Мокрото почистване не става едновременно със химическото почистване, а след него. Никакви прашинки по пода.

По време на мокро почистване моторът спира временно. Страничните четки работят в бавно движение, което значително спестява мощност на батерията.

Домашният електронен асистент работи в следните режими:

 1. Спирално движение (премахвайки една стая, тя автоматично се изключва).
 2. По периметъра (устройството преминава по периметъра няколко пъти, обръщайки внимание на пространството в близост до дъските. Той автоматично се връща в докинг станцията за презареждане).
 3. Възложена работа. Ако има зададен график (по време и ден), V720GW Aqua роботът ще започне да работи сам, без допълнителен старт.
 4. Максимална. Производителят препоръчва използването му само в силно замърсени райони. Мощността на прахосмукачката ще бъде увеличена до максималното ниво, което бързо ще "изтощи" батерията.

Настройката на ограничителя на движение помага да се локализира зоната на работа на устройството. Инфрачервеният сензор работи ясно - устройството няма да пресече невидимата стена.

Интелигентната система му позволява да открива пречки навреме. Устройството се забавя, когато се приближава до препятствие. Нежно докосване до страничния панел на стената или мебелите с гумена броня, променя посоката.

Електронният асистент може да се управлява от мобилно приложение на смартфон. Роботът е "приятел" с Алис, Сири и други гласови асистенти. Налична е интеграция в системата Smart Home.

Основната разлика между модела V720GW Aqua е способността да се говори. Роботът има впечатляващ речник. Той ще говори за текущата си задача, ще докладва за нейното изпълнение. Засега асистентът говори само английски, но скоро ще премине на руски.

Предимства и недостатъци

Оценките на собствениците на електронния помощник iBoto помагат да се идентифицират следните положителни и отрицателни страни в работата му.

Професионалисти:

 • Регулируема мощност на засмукване (автоматична функция).
 • Висококачествено мокро почистване (устройството имитира моп).
 • Двустепенна система за филтриране.
 • Smart Drip технология.
 • Едновременно инсталиране на прахоуловител и резервоар за промивен разтвор.
 • Управление от смартфон.
 • Устройството преодолява препятствия с височина до 1,5 см.
 • Ниско ниво на шум по време на работа.
 • Стилен дизайн.
 • Достъпна цена.

Минуси:

 • Устройството говори английски.
 • Мокрото почистване се извършва само след сухо и то не едновременно.

присъда

Електронният препарат за почистване се справя добре с мокро и химическо чистене. Достоен комплект за доставка. Капацитетът на торбичката с прах е достатъчно уверен за няколко пълноценни почиствания. Имайки предвид функционалността и достъпната цена, можем спокойно да препоръчаме прахосмукачката за роботи iBoto Smart V720GW Aqua.

796 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите