У дома грижа Малки домакински уреди Какво можете да почистите вашия LCD телевизионен екран

Какво можете да почистите вашия LCD телевизионен екран

избършете LCD екрана на телевизораДори най-подредените и чисти собственици, които се отнасят много внимателно към домакинските уреди, имат нежелана мръсотия на телевизионния екран. Натрупаният прах, случайните пръстови отпечатъци и други замърсявания трябва да бъдат отстранени рано или късно. Ако не спазвате определени правила за грижата за LCD монитора, тогава експлоатационният живот на цифровото оборудване ще бъде значително намален. За да избегнете загуба на наситеност на цветовете, отлично визуално изображение, трябва да следвате няколко прости правила за грижа за LCD екран. Нека разгледаме най-популярните начини за ефективно почистване на повърхността на телевизора, както и опциите за средствата, с които е строго забранено да се избърсват плазмени и LCD телевизори.

Поради некачествена грижа за екрана се появяват драскотини, тъпи петна, ненужни отблясъци, развалящи удобното гледане на ярки контрастни рамки. Спирането на почистването на вашия монитор ще съсипе предварително отличната видимост на екрана. Всъщност, поради натрупването на прах от статично електричество, качеството на изображението се влошава значително.

Вече имате плазмен или LCD телевизор у дома или просто планирате подходяща покупка, препоръчително е да се запознаете с това как правилно да го почистите, без да причините вреда на тънкото покритие на екрана.

Ефективни техники за грижа за екрана

Така че LCD и плазмените телевизори, състоящи се от няколко слоя, чувствителни към агресивно почистване, да не губят цветен контраст, трябва да се вслушате в мнението на производителите на съвременни технологии. Професионалистите съветват да почиствате само с продукти, специално проектирани за тези цели.

Нека разгледаме най-популярните методи:

 1. Кърпички, навлажнени със специален състав. Те могат да се използват за избърсване на плазмени панели и LED повърхности. Навлажнени кърпички ефективно почистват повърхността, не съдържат абразивни вещества, алкохолни добавки, които могат да повредят екрана, а също така премахват статичното електричество.
 2. Комплект сухи и мокри кърпички. Те имат антистатичен ефект, перфектно се справят с всякакви замърсявания, а сухите кърпички абсорбират влагата и предотвратяват ивици и петна върху плазмени и LCD екрани.
 3. Сухи меки кърпички без мъх - те се използват за премахване на прах от LCD екрана. За да се отстранят други видове замърсявания, е необходимо да се прилагат специални почистващи препарати (аерозоли, гелове).
 4. Платове от микрофибър работят добре с мазни петна, пръстови отпечатъци и уреден прах. Ако е необходимо, навлажнете с почистващ препарат или обикновена вода. Платът от микрофибър перфектно абсорбира излишната влага, без да оставя драскотини.
 5. Аерозоли, гелове, пяни. Почистващите препарати не съдържат алкохол или алергенни вещества. Използвайки антистатичен спрей или пяна, цялата повърхност на екрана е покрита със слой, който намалява статичния заряд.Почистващият препарат първо се нанася върху кърпа от микрофибър или мека кърпа, след което LCD екрана се избърсва.
 6. Най-добрият вариант за висококачествена поддръжка на оборудването се счита за комплект, който включва почистващо средство в бутилка, салфетка с микрофибър и антистатична четка. Комплектът задължително включва инструкции за употреба, понякога има допълнителни аксесоари за по-щателна употреба.

По този начин можете да изтриете не само телевизора, но и всякакъв вид монитор, например таблет, компютър или лаптоп. Изборът на инструмент се основава на вашите собствени предпочитания и бюджет.

Вижте също - Как да почистите дистанционното управление от телевизора

Неподходящи вещества за почистване на телевизионния екран

Използването на вещества, подходящи за почистване и почистване в ежедневието, е напълно неподходящо за почистване на LCD панели. Всички видове разтворители, почистващи препарати с абразивни частици, амоняк, разтвори, съдържащи ацетон, бензин и етилов алкохол имат пагубно влияние върху екрана. Избършете панела със следните вещества - безнадеждно ще развали техниката:

 1. Редовните влажни кърпички за хигиенни цели имат вредни вещества, които оставят ивици.
 2. В салфетките за еднократна употреба кърпите са плътни частици, които надраскват повърхността.
 3. Алкохолните разтвори лесно допринасят за разтварянето на антиотражателното покритие. В резултат на това ще се появят малки пукнатини.
 4. Сода за хляб или каустик, прах за пране развалят тънък слой покритие.
 5. Продуктите, използвани в кухнята или банята за миене на чинии, прозорци или плочки, съдържат ацетон или амоняк, така че използването им има изключително неприятен ефект върху панелите с течни кристали.

неподходящи методи за почистване на монитора

Полезни съвети

 1. За ваша собствена безопасност изключете уреда от контакта. Угасналият, тъмен монитор ще излъчи всички следи от замърсяване, те ще бъдат по-добре видими, което ще допринесе за бързото им почистване.
 2. Мека кърпа без мъх върши чудесна работа с прах.
 3. Притискането, остъргването, надраскването по всякакъв начин с нокти, различни предмети е забранено поради чупливостта на антиотражателното покритие.
 4. Не пръскайте директно върху мръсна повърхност, нито върху кърпа без власинки или микрофибър. Дръжте го влажен, но не твърде мокър.
 5. Много по-лесно се почиства на закрито с добро осветление.
 6. Включете захранването само след като повърхността на телевизора напълно изсъхне.

Не е достатъчно да избършете панела на телевизора, необходимо е да се извърши щателна грижа за целия случай, не позволявайте натрупване на прах по цялата повърхност.

Вижте също:

6097 1

Една мисъл за „Как да избърша LCD екрана“

 1. Arcadiy:

  Дякую, стигнах до края. Не трябваше да експериментирам.

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите