У дома Как да изберем Аудио инженерство ТОП 10 компютърни високоговорители с Aliexpress според отзивите на клиентите

ТОП 10 компютърни високоговорители с Aliexpress според отзивите на клиентите

Компютърната акустика е вид периферна, към която често се поставят почти най-високите изисквания. За да извлечете максимума от любимия си концерт или новия сезон на шоу, се нуждаете от високоговорители за вашия компютър. Те ще ви позволят да слушате музика по-силно, да направите звука по-богат и дълбок, подчертавайки пълната гама от звуци на музикални инструменти и гласове. Съставих списък с най-добрите компютърни говорители въз основа на експертни мнения и отзиви на клиенти.

HY 218

HY 218

Оценката се отваря от нискобюджетна акустика с захранваща връзка през USB порт и два еднопосочни високоговорителя с мощност 6 W всеки. Широката честотна характеристика за този клас (от 200 до 18 000 Hz) позволява използването им като основни или поддинамици.

Ползи:

 1. Ниска цена.
 2. Прилично ниво на звука.
 3. Красива гледка.

Недостатъци:

 1. Слабо ниво на баса.
 2. Лошо качество на изграждане.

Това са най-евтините компютърни говорители и е трудно да се изисква нещо друго освен просто игра, и те правят това доста добре благодарение на 2 високоговорителя с обща мощност 12W. Това е достатъчно за гледане на филми или слушане на музика за непретенциозни потребители. Цена - .

PP PMP 72L

PP PMP 72L

Тези високоговорители също са свързани към компютър чрез USB 2.0, общата мощност на високоговорителите е 6W, което е половината от тази на HY218. Обхватът на възпроизводимите честоти - от 130 до 18000 Hz, е почти идентичен с горния модел. Моделът предвижда дължината на захранващия кабел - 130 см. Той има контрол на силата на звука и стандартен 3,5 мм щепсел за свързване на устройство, например, към телефон.

Ползи:

 1. Достъпна цена.
 2. Компактен, лек.
 3. Дълга жица с регулиране на силата на звука.

Недостатъци:

 1. Нисък резерв за звукова мощност.
 2. Лошо качество на звука.
 3. Ниско ниво на бас.

Модел от нисък клас, още по-слаб по мощност от HY218. Това е особено вярно, когато слушате музика, но когато гледате филми, няма да усетите разликата. Но по отношение на качеството те са по-добри от предишния модел. Цена - .

PLEXTONE

PLEXTONE

Евтини кабелни говорители за персонален компютър или лаптоп. Комплектът включва два субуфера и два 5W високоговорителя с честотен диапазон от 180 до 18 000 Hz. Те са свързани помежду си с кабели с дължина 1 m всеки: можете да ги поставите на разстояние един от друг. Дължината на захранващите кабели от USB и мини жак също е 1 м. На самия проводник има устройство за регулиране на силата на звука, въпреки че дължината на кабела PP_PMP_72L е 130 cm.

Ползи:

 1. Добро качество на звука.
 2. Красив дизайн.
 3. Достъпна цена.

Недостатъци:

 1. Къса жица.
 2. Ниска звукова мощност.
 3. Те често са дефектни веднага след покупката.
 4. След шест месеца употреба, лявата колона започва да хрипва за потребителите.

Интересен модел с добро качество на звука от високоговорители. HY218 с обща мощност 12W е с порядък по-ниско качество на звука от PLEXTONE. Не ми хареса фактът, че след покупката потребителите се оплакват от неизправност на някой от високоговорителите, а лявата често се проваля. Това показва ниско качество, така че няма да го препоръчвам за покупка. Цена - .

SADA V-160

SADA V-160

Веднага ми хареса изящният дизайн на високоговорителите с цвят на махагон: те лесно се вписват в интериора, малки, леки, спретнати. Подходящ за настолен компютър или лаптоп. Въпреки малкия размер, звукът в мини-дървени високоговорители на SADA V-160 е отличен, мощността му е 6 W, както в модела PP_PMP_72L. Обхватът на възпроизводимите честоти е от 130 до 18000 Hz. Бих искал, разбира се, да имам малко повече бас, тъй като в този модел явно няма достатъчно от тях. Устройството се захранва от USB 2.0 и стандартен 3,5 мм щепсел за свързване с други устройства. Дължината на жицата е 1 м и, както в повечето подобни модели, тя има контрол на силата на звука на кабела.

Ползи:

 1. Атрактивен дизайн.
 2. Добро ниво на звука и качество.
 3. Малък размер.

Недостатъци:

 1. При максимална мощност високоговорителите хрипват.
 2. Недостатъчно ниво на баса.

Първият модел в класацията, тялото на което е изработено от дърво, макар и с ниско качество, но това вече даде своя ефект в качеството на звука. Вярно е, че на максимум високоговорителите дават силен хрип, имат ниско ниво на бас, което може да се зададе чрез еквалайзера на компютър и това е поне някакво решение. Но вярвам, че тези говорители ще бъдат достатъчни за обикновения потребител и по отношение на качеството на звука са по-добри от PP_PMP_72L и HY218. Цена - .

SODIAL as142

SODIAL as142

Този модел тонколони веднага се откроява с впечатляващия си външен вид: червените овали под високоговорителите изглеждат много привлекателни, но са изработени от пластмаса, за разлика от SADA V-160. Тези USB захранвани компютърни говорители имат 6W звукова мощност. Възпроизвежда честотния обхват от 20 Hz до 18 kHz. Моделът се предлага с доста дълъг кабел - 1.3 м, с колело за регулиране на силата на звука. До USB жака е 3,5 мм жак за телефон.

Ползи:

 1. Красив дизайн.
 2. Ясен звук.
 3. Кабел - 1.3 m.
 4. Добър бас.

Недостатъци:

 1. Леко пластмасово тяло.
 2. Те мигат, когато компютърът е включен.
 3. При максимална мощност те започват да хрипят.

Въпреки лекия си, макар и много атрактивен, шкаф, високоговорителите имат добри нива на звук и бас, с които HY218 и PP_PMP_72L не могат да се похвалят. Но когато компютърът е изключен или включен, фоновият звук идва от високоговорителите и при максимална сила на звука, като повечето бюджетни говорители, те започват да хрипят. Ако ги слушате със средна мощност, ще се изненадате от яснотата на звука и дълбочината на баса. Цена - .

SKY-306

SKY-306

Устройството изглежда много стилно и ако го погледнете направо, то изглежда като смартфон. Моделът SKY, подобно на предишните устройства, има USB връзка към компютър и 3,5 мм щепсел за телефон или плейър. Максималната звукова мощност е 5 W, което е малко по-малко, отколкото в SODIAL as142, но по отношение на качеството на звука SKY-306 не е по-нисък и дори печели благодарение на вградения басов усилвател. Високоговорителите работят с честотен диапазон от 85 Hz до 20 kHz. Дължина на кабела - 1,3 m, както в SODIAL as142, в средата има колело за регулиране на силата на звука.

Ползи:

 1. Мек, ясен звук.
 2. Добро ниво на бас.
 3. Модерен дизайн.
 4. Вграден усилвател на баси.

Недостатъци:

 1. Недостатъчно ниво на мощност.
 2. Нискокачествени компоненти.
 3. Статичният шум се чува, когато компютърът е включен.

Приятни високоговорители, които ни изненадаха с качеството на звука и баса: в този модел те са очевидно по-добри, отколкото в PLEXTONE или PP_PMP_72. Но има много фалшификати на този модел на пазара, има голяма вероятност да закупите точно този. Но оригиналното качество на компонентите също не се откроява. Колоните имат функция да се провалят след шест месеца - година на употреба. Цена - .

FANTECH GS202

FANTECH GS202

Интересен модел говорители от компания, която произвежда компоненти за компютърни игри поради ярката подсветка. Всичко изглежда много стилно с много малки размери: те ще заемат минимум място на работния плот.Но поради такъв скромен размер, максималната звукова мощност е само 3 вата - това е половината от тази на изброените конкуренти. Те възпроизвеждат честоти в диапазона от 2 до 20 kHz. Дължината на шнура е 1,2 m, което е малко по-малко, отколкото в SKY-306, има контрол на силата на звука. Високоговорителите са свързани чрез USB 2.0 порт, те имат 3,5 мм жак.

Ползи:

 1. Компактност.
 2. Ярко и красиво осветление.

Недостатъци:

 1. Ниско ниво на звука.
 2. Лошо ниво на баса.
 3. Те пишат с максимален обем.
 4. От презареждане.

Високоговорителите, освен дизайна си, не са забележителни, имат ниска мощност и качество на звука. Трудно е да се разчита на силен, ясен звук, когато вземете предвид мощността (само 3 W, което е дори по-малко, отколкото в SKY-306). По принцип мълча за нивото на баса - практически няма. Цена - ... Смятам, че явно се надценява при толкова ниски темпове.

HC000109

HC000109

Изглежда, че тези високоговорители са изработени от дърво, като SADA V-160, но това е просто пластмасова стилизирана за него. Изглеждат доста добре, интересно. Устройството има максимална мощност 6W, като повечето модели по-горе. Но нивото на басите тук е много добро благодарение на басовите мембрани в долната част на високоговорителя и дупката на задната стена: те правят звука по-богат, дори по-добър от SKY-306. Свързани са през стандартен USB порт, имат 3,5 мм щепсел, на самия проводник има удобен контрол на силата на звука. В долната част на тялото има 4 меки подложки на всеки ъгъл за по-голяма стабилност. Това е много полезна функция, която няма друг модел по-горе.

Ползи:

 1. Красива гледка.
 2. Добър бас.
 3. Висококачествен звук.
 4. Подплатени подложки на всеки ъгъл за допълнителна стабилност.

Недостатъци:

 1. Горният високоговорител е шаман, направен само за красота.
 2. Нискокачествена пластмаса.
 3. Хрипове при максимална мощност.

Моделът не се откроява с нищо забележително от общата маса на конкурентите, с изключение на меките накладки за по-голяма стабилност. Звукът и басът са добри, дори по-добри от SKY-306. Наистина не ми харесва, когато производител прави фалшиви високоговорители и не посочва това никъде, както в този модел. Цена - , но мисля, че е очевидно завишена.

.

Aliexpress.com

SADA D-205

SADA D-205

Много интересен модел предвид цената му. Той е направен в няколко ярки цвята, така че те ще се поберат във всяка стая. Особеността на този модел е наличието на субуфер, в допълнение към 2 високоговорителя, с максимална мощност само 3 W, което е сравнимо с компактния модел FANTECH GS202. Мощността не е голяма, но благодарение на събуфера звукът е много добро качество, с дълбок и силен бас. Работете в честотен диапазон от 25 Hz до 20 kHz. Свързват се стандартно - през USB 2.0, но имат контрол на силата на звука не на жицата, а на предния панел на събуфера, където можете също да регулирате мощността и дълбочината на басите. В допълнение към USB връзката, високоговорителите имат стандартен 3,5 мм щепсел за свързване на различни устройства.

Ползи:

 1. Има субуфер.
 2. Регулира различни параметри на звука на предния панел.
 3. Добро качество на звука и баса.
 4. Приятен дизайн.
 5. Достъпна цена.

Недостатъци:

 1. Ниска мощност.
 2. Хрипове се чуват при максимална сила на звука.
 3. Те мигат, когато компютърът е включен.

Модел със субуфер и възможност за конфигурирането му е неговият „трик“. При ниска мощност (само 3 W), изходният звук е достатъчно мощен, макар и не толкова силен, както например в SODIAL като142. Високоговорителите издават много шум, когато работите за компютъра, хрипове, когато пускате музика с пълна сила на звука. Но ако ги използвате на половин ниво и регулирате правилно баса, тази аудио система ще ви зарадва с добър звук. Цена - .

.

Aliexpress.com

Redragon GS550

Redragon GS550

Много красив и интересен модел тонколони с ефектно червено осветление и емблема на дракон. Можете да ги поставите от различни страни на монитора или да ги поставите от едната страна и да ги закрепите заедно - качеството на звука няма да се промени от това. Устройството се свързва към компютър чрез USB, има 3,5 мм щепсел + един за микрофон, който конкурентите по-горе не са имали. С 360-градусовата съраунд технология звукът става още по-добър.В предната част са системният контрол на силата на звука, 2 изхода за свързване на микрофон и слушалки.

Ползи:

 1. Красив дизайн.
 2. Ярко червена подсветка.
 3. Качествен звук и бас.
 4. Възможност за хоризонтален монтаж.
 5. Surround стерео технология.
 6. Възможност за свързване на микрофон.

Недостатъци:

 1. Цена.
 2. Често при поръчка идва счупен или нискокачествен продукт.
 3. Когато са свързани слушалки, има някакъв фонов шум.

Външно това е красива система, дори осветлението тук ми харесва повече от дизайна на FANTECH GS202. Хареса ми възможността да ги инсталирате в хоризонтално положение: дизайнът изглежда много стилен, необичаен. Характеристиката на високоговорителите е възможността за свързване на микрофон, никой от горните модели няма такъв конектор. Прилага се технологията на съраунд стерео звук, което качествено подобрява неговата производителност. Забелязах проблем: когато слушалките бяха свързани, имаше чуждия шум в тях, така че трябваше да откажа да ги използвам. Цена - .

963 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите