У дома Ремонти Големи домакински уреди Какво означава грешка 1E, E7, 1C на пералня Samsung?

Какво означава грешка 1E, E7, 1C на пералня Samsung?

Пералнята Samsung спира по време на миене, сензорите мигат и на дисплея се показва грешка 1E (1C или E7). Това може да се случи както в началото на измиването веднага след стартиране, така и на всеки етап - измиване, изплакване, предене. Какво да правя? Какво означава 1E (1C или E7) в пералня Samsung? Как сами да отстраните проблема? В тази статия ще намерите отговори на всички тези въпроси.

Как да дешифрираме грешки

Грешка 1E, E7, 1C на пералнята на Samsung

Грешка 1E или 1C съобщава, че превключвателят за налягане (датчик за ниво на водата) работи неправилно или е повреден. Контролният модул получава от несъответстващите индикатори на прессостата или изобщо не получава индикатори. В резултат пералнята спира изпълнението на програми и показва грешка. На пуснатите преди 2007 г. перални машини се показва неизправност на датчика за ниво на водата чрез кода E7.

Някои четат грешка 1E като IE, защото на дисплея числото 1 е по-скоро като главна латинска буква I.

Важно:

Не бъркайте 1E с грешка в E1, те съобщават за различни проблеми. 1E - превключвател за налягане е повреден, E1 - проблеми с приема на вода.

На перални машини Samsung без екран грешки 1E, E7, 1C са обозначени по този начин: всички лампи в режим мигат едновременно и лампите за температурен режим 60 ° C, 40 ° C и „Измиване със студена вода“ са включени.

Грешка 1E на машини без дисплей

Проблеми и решения

  • Контролният модул не работи. Изключете напълно машината, не я включвайте за няколко минути (до 5 минути), след това натиснете бутона за захранване. Има вероятност да е имало повреда на електронния контролер, който регулира работата на пералното устройство.
  • Контактите на таблото за управление или превключвателя за налягане са изключени. Уверете се, че контактите, разположени от превключвателя за налягане до контролния модул, са разположени правилно - може би един от съединителите на платката или самият датчик за ниво на водата е повреден.
  • Изгърбете или изключете тръбата на превключвателя за налягане. Погледнете състоянието на тръбата под налягане на превключвателя за налягане. Той действа като съединител за датчик за ниво на водата с камера за отвеждане на налягането. Благодарение на нея превключвателят за налягане "научава" колко вода е изпомпана в отделението за пералня. По време на работа тръбата може да се е огънала или да е паднала напълно. В резултат на това се получава сигнал и се появява съобщение за грешка. Защитете тази част от прегъвания или поставете тръбата обратно, ако тя не е свързана.

Ако всички манипулации са извършени и кодът все още се появи на дисплея, би било по-разумно да се свържете с сервизния център за помощ и да поверите ремонта на специалисти.

Вижте също - Пералнята на Samsung дава грешка OE, E3, OF, OC - какво означава това?

Сложни неизправности

- Повреда на превключвателя за ниво на водата. Измиването се включва, но е ясно, че в барабана няма вода, машината стартира нагревателя, има възможност за пожар и повреда на нагревателя. Това се доказва и от превишението на количеството инжектирана вода. Възможен е непрекъснат набор от вода. Има ситуации, когато нивото не достига минималната стойност. В случай на повреда на датчика за ниво на водата е възможно водата да не напусне напълно резервоара, поради това нещата се изтласкват лошо. В такава ситуация е по-добре напълно да смените превключвателя за налягане.

- Неизправности в модула за управление на машината. Има случаи, когато резисторите близо до съединителя на пресостата на контролния модул изгорят, поради това платката не намира контакт с пресостата. В тази ситуация има възможност да се направи ремонт на таблото за управление, Това става чрез подмяна на неработещия резистор върху чипа и запояване на изгорелите контакти.

- Проблеми с окабеляването. Това ще изисква усукване на проводници или пълна подмяна на контура. Контактите, които са окислили, ще трябва да бъдат почистени.

Разбирането на често срещаните кодове на грешки и грешки дава възможност бързо и сравнително точно да се установи степента на щетите и да се отстранят възможно най-бързо. Пералнята Samsung ще служи дълго време вярно, ако се вземат навременни превантивни мерки и се следи за правилното й използване. Но в ситуация, в която е определено, че кодът за грешка сигнализира за сериозна неизправност, по-препоръчително е да се прибегне до помощта на професионалисти, за да се избегне пълна повреда на домакинските уреди.

Вижте също:

3580 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите