У дома Как да изберем Компютри ТОП 10 най-добри компютърни монитори според отзивите на клиентите

ТОП 10 най-добри компютърни монитори според отзивите на клиентите

Основните характеристики, на които преди всичко се обръща внимание при избора на монитор, са яснотата на изображението, качеството на цветовете, скоростта и вида на матрицата. С по-щателен подход мониторът също се проверява за отблясъци и мъртви пиксели. В рейтинга съставих подборка от монитори, заточени за различни цели, които ще бъдат продадени през 2020 г. Всеки модел има свои уникални характеристики, които го правят подходящ за конкретна дейност - игри, графика, гледане на медии и др. Всичко това за всеки модел ще бъде разгледано подробно в ТОП 10 най-добри монитори за компютър през 2020 г.

Рейтинг на най-добрите монитори с Aliexpress

LG 22MK430H

LG 22MK430H

Отваря оценка на най-добрия монитор 22 инча с IPS матрица, разделителна способност 1080p Full HD. Не се предлага като геймърски монитор, но има AMD FreeSync технология, която позволява на изображението да се движи плавно и без забавяне. Има черна стабилизация. Може да се монтира на стената.

Професионалисти:

 • Анти-отразяващо покритие.
 • Изход за слушалки
 • Стенен монтаж.
 • IPS матрица.
 • Икономично потребление на енергия.
 • Бърза реакция на изображението
 • Много достъпна цена.
 • Когато са свързани чрез HDMI, слушалки могат да бъдат свързани.

Минуси:

 • Няма USB хъб.
 • Без подсветка без трептене.
 • Не се регулира по височина, само наклони. Самата стойка е много неудобна.

Мониторът не е позициониран като игра, но в същото време има някои функции, които ще са удобни за геймърите - зрение, технология FreeSync и други. Цветовото предаване е сравнително добро, изображението е с високо качество, малко по-добро, отколкото би могло да бъде за 6... Този монитор е подходящ за игри, работа с текстове, гледане на медии и просто сърфиране в мрежата, но за работа със снимки, графики и т.н. Този модел не е подходящ поради липсата на HDR и честота от 75 Hz. Също така имайте предвид, че този монитор не включва технология за намаляване на умората на очите.

Това е добър бюджетен монитор, идеален за ежедневна употреба. Трудно е да се сравни с други модели за оценка. Например следващият модел от същия производител LG 25UM58 със средна цена 10, има малко по-голям диагонал - 25 '' спрямо 21, друго съотношение на страните - 21: 9 срещу 16: 9. Останалите монитори са много сходни, така че дори за 7 можете да получите много добри характеристики.

LG 25UM58

LG 25UM58

Това е най-добрият ултра широкоекранен наблюдавайте ... Той има съотношение на страните 21: 9, счита се за оптимално за пълно потапяне в случващото се на екрана и помага за по-доброто възприемане на информация. Използвана IPS матрица. Този монитор вече има предварително зададени режими на игра за бързо персонализиране на различни игрови жанрове, но все още не е позициониран като геймърски монитор.

Има стабилизация на черно, поддържа 99% от цветното поле, което намалява загубата на цвят, вече е по-подходящо за работа с графика и снимки от предишното, но все още е далеч от идеалната, но цената му е само 10... Просто меню за настройка, което изисква достъп на мишката вместо бутоните на монитора.

Професионалисти:

 • цена;
 • дизайн - широк екран, тясна рамка;
 • IPS матрица;
 • цветопредаване;
 • големи ъгли на видимост;
 • 2 x HDMI
 • анти-трептене Без трептене;
 • Включен HDMI кабел;
 • можете да работите с два прозореца едновременно.

Минуси:

 • фабрични настройки на изображението;
 • лъскава, не много стабилна, нерегулируема стойка;
 • не е много удобен за работа с документи поради формата на екрана;
 • няма VGA, DisplayPort конектори;
 • няма вградена акустика.

Евтин монитор за игри, гледане на видеоклипове и просто сърфиране в мрежата, но не е много удобен за работа с документи поради нестандартното съотношение на страните - височината е по-малка от стандартната, но за игри този размер, напротив, ще бъде много удобен. Широкият екран е удобен и с това, че може лесно да замени два монитора, ако по естеството на дейността е необходимо да се използват много прозорци.

Много добър монитор и за малко пари. За сравнение, следващият модел в рейтинга от същия производител, но с цена два пъти по-висока: LG 24UD58. Диагоналът му е по-малък, но разделителната способност и броят на цветовете са по-високи, честотата е по-ниска - 61 Hz, има вход DISPLAYPORT. Моделът, който разглеждаме, е най-икономичният по отношение на консумацията на енергия в сравнение с LG 24UD58 и предходния модел, който се разглежда от производителя. Останалите модели са много сходни.

LG 24UD58

LG 24UD58

Продължава оценката най-добрият 24 инчов монитор... Този монитор вече е по-ориентиран към игрите, отколкото предишните две - има технология FreeSyns и много настройки на играта, които помагат да се адаптират към типа игра. Удобното екранно меню помага лесно да се настройват настройките на монитора. Моделът ще бъде удобен за тези, които работят с няколко прозореца наведнъж, помага да се заменят няколко монитора - специален софтуер разделя екрана на няколко части, всяка от които съдържа собствена програма, с избор от 14 опции за разделение. Екран с висока резолюция 4K, стабилизация на черно.

Професионалисти:

 1. Сочно, богато възпроизвеждане на цветове. Висока разделителна способност. Супер подробна матрица.
 2. Картина без сълзи благодарение на високата плътност на пикселите.
 3. Отлични зрителни ъгли.
 4. Трептене, без отблясъци. Очите не се уморяват.
 5. Лаконичен дизайн.

Минуси:

 1. Няма HDR поддръжка.
 2. Разположението на конекторите изглежда неудобно за някои купувачи. Жакът за слушалки също е разположен отзад.
 3. Стойката не се регулира по височина.

Този монитор превъзхожда конкурентите по отношение на съотношението на диагонала на екрана и неговата разделителна способност; в такова съотношение е много трудно да се видят пиксели. Но такива параметри затрудняват настройката, тъй като не всяка програма може сама да се приспособи към резолюцията и размера, в резултат на това изображението е твърде малко. За посочената цена, с наличната разделителна способност и цветово възпроизвеждане, мониторът практически няма конкуренти.

Ако имате нужда от екран с подобни характеристики, но с голям размер, съветвам ви да разгледате по-отблизо DELL UltraSharp U2718Q: диагоналът е много по-голям - 27 '', разделителната способност и типът на матрицата са еднакви. В същото време Dell има по-висока честота на кадрите - 86 Hz и има поддръжка за HDR10. Вярно, LG ще бъде по-удобен за използване, ако трябва да свържете няколко устройства, той има два HDMI входа срещу 1 за DELL, като последното компенсира това с наличието на MINI DISPLAYPORT вход, USB хъб. Освен това DELL може да се завърти на 90 градуса, но цената му е много по-висока - около 40, LG ще струва средно 20 000.

HP EliteDisplay E273q

HP EliteDisplay E273q

Евтин висококачествен монитор с всички необходими функции за запазване на зрението. Американската компания опита и го направи най-добър очен монитор в съотношение "цена-качество". HP EliteDisplay E273q ви позволява да показвате повече данни на екрана и осигурява ясни, чисти линии, което е особено приятно при работа с документи. Ултратънка рамка. Много фина настройка на височината, наклона и завъртането. Има въртяща се на 90 градуса и въртяща се стойка. Голям брой конектори за връзка.

Професионалисти:

 • Добро цветопредаване.
 • Без отблясъци на черен фон (поне в моето копие).
 • Удобна и надеждна стойка, удобно регулиране на височината.
 • Тесни рамки в горната и страничната част.
 • Адекватна яркост на подсветката.
 • Красив дизайн.
 • Превключваем работен индикатор (ако притеснява някого).
 • Комплектът включва HDMI кабел и DisplayPort, като и двата са с достатъчна дължина (системният ми блок не е много близо до екрана).
Минуси:
 • По-малкото отклонение е по-скоро относително, всички еднакви от ръба на изображението до външния ръб от около 6 мм, но това е практически за всички монитори от този тип.
 • Все още има кристален ефект, но е вярно, че той може да се види само от много близко разстояние със силно желание, като цяло, а не в работен режим.

Мониторът в ценовия диапазон не е далеч от разглеждания по-горе LG, средно ще струва 23, Много удобна стойка, може да бъде инсталирана от край до друг с друг монитор, странично монтираните USB портове не пречат на това. Много добър избор за векторна графика, звукови редактори, офис задачи. Диагоналът е впечатляващ - 27 '', докато е възможно да се работи с различни прозорци, така че може лесно да замени втория монитор. По отношение на качеството на изображението той не може да се конкурира с LG 24UD58, тъй като с диагонала си има резолюция FullHD, но това е само сравнително, като цяло картината на монитора е най-добрата. Ако искате най-доброто качество на картината, преминете към следващия монитор в класацията, но бъдете готови да платите два пъти повече.

DELL UltraSharp U2718Q

DELL UltraSharp U2718Q

Продължава ТОП най-добър монитор 27 инча, Модел с безкомпромисно качество на изображението и отлична функционалност. Създаден да изпълнява няколко задачи наведнъж: екранът се разпада лесно на парчета. Технологията Dell HDR е отговорна за дълбочината на цвета, яснотата и контраста, изображението е много реалистично. Екранът с разделителна способност 4K има 27-инчов диагонал и плътност на пикселите 163 ppi, 10-битова матрица, направена по IPS технология за справяне с показването на HDR10 изображения. С функционална стойка позицията на екрана може да се регулира във всички равнини, докато функцията Pivot позволява завъртането на екрана както по посока на часовниковата стрелка, така и обратно.

Професионалисти:

 1. Естетика, външен вид.
 2. Много корекции на позицията на екрана.
 3. Стенен монтаж.
 4. Отлично качество на изображението
 5. Цветовете са ярки и сочни.
 6. Голям набор от настройки.

Минуси:

 1. Акценти от срещата.
 2. Един HDMI.
 3. Къси кабели.

DELL позиционира монитора като професионален инструмент за работа с графика и снимки, той не предава цветовете много правилно, въпреки че има поддръжка за HDR10. Не е подходящ за работа с графики и снимки, използвайте само като обикновен домашен компютър, игри, работа с документи, които на негова цена () предполага осъществимостта на покупката. Някои потребители се оплакват от неравномерна подсветка, отблясъци.

Ако равномерното осветление е важно, обърнете внимание на Viewsonic VP2785-4K, той има неравномерно компенсиране на подсветката и, между другото, има много повече конектори от DELL, въпреки че цената му ще бъде 1,5 пъти повече. Ако избирате от по-малко скъпи конкуренти, тогава бих ви посъветвал да се върнете към LG 24UD58, той е много по-подходящ за работа с графика от разглеждания DELL, просто имайте предвид, че "ските" имат по-малък екран.

ASUS ROG Strix XG32VQ

ASUS ROG Strix XG32VQ

Този монитор е коренно различен от предишните модели в класацията - екранът му е извит, размер 32 ''. Цветовата гама е разширена - 125% sRGB, технология FreeSyns. Задният панел има подсветка и променяща се проекция на светлината, въпреки че тези функции не са засегнати. Удобно накланяне, завъртане и регулиране на височината. Но високата честота на опресняване вече е интересна, особено за геймърите - 144 Hz. Също така за геймърите има допълнителни полезни функции под формата на гледка и т.н.

Тънка рамка, идеална за използване на много монитори. Удобен софтуер за бърза промяна на настройките на монитора, без да излизате от менюто. Ако трябва да прекарате много време пред компютъра, тогава този модел определено е за вас - намалено трептене на екрана и синьо филтриране. ASUS ROG Strix XG32VQ е най-добрият 32-инчов монитор.

Професионалисти:

 1. Голям диагонал, извит екран и тънка рамка - за комфорт по време на игри.
 2. Добро антиотражателно покритие.
 3. Пикселите с висока разделителна способност се виждат само в много близки разстояния.
 4. Дълбоко черно, наситени ярки цветове.
 5. Добро качество на изграждане.
 6. Страхотни зрителни ъгли.
 7. Приложения за геймъри.
 8. MINI DISPLAYPORT вход.
 9. USB хъб, интерфейс - USB TYPE B, версия на USB - 3.0.

Минуси:

 1. Повишени изисквания към видеокартата.
 2. Масивен крак, заема много място на масата.

Монитор с много висококачествено възпроизвеждане на цветове, големи размери, извит екран и честота на кадрите го правят добър избор за игри. Но съотношението на диагонала и разделителната способност е смущаващо, когато гледате видеоклипове и работите с графика, пикселите може да изглеждат малко големи. Средна цена за монитор 45, с наличните характеристики и дизайн е напълно оправдано.

Ако сте объркани от FullHD с диагонал 32 '', погледнете по-отблизо AORUS AD27QD, вижте го по-подробно по-долу. Цената на този модел е 50 долара по-висока, диагоналът е 5 'по-малък, разделителната способност е подобна на ASUS, но се използва IPS матрицата, в този монитор матрицата е VA. Честотата на кадрите е същата, но яркостта на AORUS е по-висока, екранът не е огънат, и двата монитора са позиционирани като игрови монитори.

Друг по-скъп вариант, който си струва да се обмисли, е ASUS ROG Swift PG348Q, цената му е много по-висока, но използва IPS матрица, диагонал 34 ', резолюция 3440x1440, ще говорим за това по-подробно по-късно.

AORUS AD27QD

AORUS AD27QD

Пъргав монитор с широка цветова гама и запас за яркост. Безрамков дизайн. Много полезни функции за геймърите, показващи състоянието на системата с помощта на специално приложение. Поддържа функции „картина по картина и картина в картина“, показва изображения от различни входове, AMD Radeon FreeSync технология. Удобно и фино регулиране на стойката. AORUS AD27QD един от Най-добри геймърски монитори на 2020г... Стабилизатор на зрението - предотвратява замъгляване на изображението около зрението. Еквалайзер на черно - помага да се разграничат обектите в сянката чрез увеличаване на контраста. OSD Widget - Позволява ви да персонализирате настройките на дисплея с помощта на клавиатурата и мишката.

Професионалисти:

 • ергономичност;
 • пълен комплект (всички необходими кабели);
 • качество на изображението;
 • удобно управление на функции с помощта на специален софтуер;
 • резолюция - WQHD;
 • Бърз отговор;
 • голям запас на яркост;
 • набор от игрови функции;
 • вграден USB хъб.

Минуси:

 • цена;
 • осветяване на матрицата;
 • къс захранващ кабел;
 • няма вградена акустика;
 • намаляването на шума от микрофон се поддържа само за слушалки от собствената линия AORUS на GIGABYTE;
 • USB и аудио конектори са свалени;
 • голяма стойка.

Монитор с отлична скорост, функционалност и цветопредаване може да се използва за игри и професионална работа с графики, във втория случай трябва да се позабавлявате с цветни настройки. По принцип цветовете са предварително зададени от фабриката и няма да е необходимо да настройвате нищо за полупрофесионална или домашна употреба. На практика няма отблясъци, въпреки че почти всички IPS матрици страдат от това. Ако търсите най-добър 144 hz монитор с добра функционалност, голям брой входове и бързо време за реакция (1 ms), AORUS AD27QD е това, от което се нуждаете. Препоръчвам да купувате, дори ако средната му цена е .

Ако имате нужда от по-добра разделителна способност, следващият в списъка е Viewsonic VP2785-4K с разделителна способност 3840x2160, AORUS има разделителна способност 2560x1440, диагоналът за мониторите е същият, но честотата на кадъра за Viewsonic е по-ниска - 60 Hz. Viewsonic има значително повече входове, в допълнение, външно захранване, но не се позиционира като геймърски монитор, за разлика от AORUS.

Viewsonic VP2785-4K

Viewsonic VP2785-4K

Той е позициониран като професионален монитор за работа със снимки, графики и видео. Това твърдение потвърждава UltraHD резолюция, обхващаща 99% от цветовото пространство на Abode RGB и 95% DCI-P3. Мониторите са фабрично калибрирани, за да осигурят цветове с висока вярност. Можете да извършите калибриране на хардуера с опцията за комплект Colorbration. Работи по схемата PBP, като заменя два монитора.

Професионалисти:

 1. Страхотен дизайн и ергономичност.
 2. Много настройки.
 3. Вградени технологии и режими за лесна работа.
 4. Съвременна защита на съдържанието HDCP2.2.
 5. Високо качество на цветопредаване и ниво на детайлност на предметите.

Минуси:

 1. Висока цена.
 2. Лека стойка.

Viewsonic VP2785-4K - най-добър монитор за фотографи и дизайнери... Това не е геймърски монитор и не трябва да се използва като такъв, можете да изберете по-евтини колеги за игри, това е работен кон за тези, които се грижат за правилното и равномерно възпроизвеждане на цветовете в работата си. Този монитор има и такива приятни допълнения като вградена подсветка, сензор за присъствие и KVM превключвател.

Ако имате нужда от по-малко скъп монитор за игри и домашна употреба, върнете се към ASUS ROG Strix XG32VQ, който разгледахме по-рано. Диагоналът му е по-голям при по-ниска разделителна способност, той използва VA матрица, екранът е извит, но тези характеристики са достатъчни за игри, особено като се има предвид доста пъргавата работа и цената. Viewsonic ще струва 62, което е с 15 000 повече от цената на споменатия ASUS. По-мощен и скъп геймърски монитор е AORUS AD27QD. Наистина добър конкурент на Viewsonic в очите на дизайнерите и фотографите е следващият модел в нашата класация.

LG 32UL950

LG 32UL950

Продължава оценката най-добрият 4K монитор... Възможност за калибриране на цветовете - картината на монитора е приведена до идеала. Предава 98% от цветовото пространство на DCI-P3, такива изисквания се налагат на мониторите, използвани за създаване на специални ефекти в професионалното кино. Поддържа стандарта VESA DisplayHDR 600, осигурява висок динамичен диапазон от 600 пикови яркости на кандела.

Thunderbolt 3 кабелна серийна връзка - комбинира два 4K монитора и лаптоп с един кабел, осигуряващ захранване на батерията на лаптопа. Той е в състояние бързо да обработва изображения с голям капацитет. Друга дизайнерска функция: вградени 5W високоговорители.

Професионалисти:

 • Страхотна цветова гама, отлично цветово възпроизвеждане.
 • Добра яркост на екрана.
 • HDR
 • Trunderbolt.
 • Вградени високоговорители с нормален звук.
 • Тънки рамки
 • Голям брой входове и кабели за всички конектори.
 • Безрамков дизайн.

Недостатъци:

 • Малко зони за подсветка за стабилизиране на черно.
 • Внушителният размер на външното захранване.
 • Неуспешно дизайнерско решение за фиксиране на матрицата.

В момента средната цена на един монитор ще бъде 67... Добър модел за тези, които работят с графика, отлично предаване на цветове дори при фабрично калибриране, но за професионална употреба цветовете все още трябва да бъдат коригирани. Единственото, което притеснява този модел, е оригиналният матричен монтаж. Дизайнът на монитора е напълно без рамки, самата матрица е леко придвижена напред, поради което някои потребители се оплакват от провисването й, но в по-късни партиди това не се наблюдава, очевидно производителят коригира ситуацията.

В сравнение с предишния модел в класацията, който също е позициониран като професионален монитор за работа със снимки и графики, LG има значително по-голям екран - 32 ”срещу 27 за Viewsonic със същата резолюция и съотношение. Поддържат различни HDR стандарти, LG има дисплей HDR 600, Viewsonic има HDR10. LG има по-висока яркост и контраст, вградени високоговорители, което Viewsonic не прави. Но по отношение на броя на входовете, Viewsonic няма равен, по този показател той надмина и LG. Препоръчвам и двата монитора за закупуване.

Рейтинг на най-добрите монитори с Aliexpress

ASUS ROG Swift PG348Q

ASUS ROG Swift PG348Q

Закръгляването на класацията е най-добрият ултраекранен монитор. Модел без рамки за игри с извит екран, резолюция 3440x1440 и съотношение 21: 9. Съвместим с NVIDIA G-Syns. Дизайнът съответства на цялата серия игрови монитори ROG, LED подсветка, доста интересен външен вид. Удобно превключване на скоростта на опресняване - бутонът е поставен върху кутията, можете да регулирате между 60 и 100 Hz.

Характерните за GanePlus игри, подходящи за всички монитори в тази линия. GameVisual - бърза настройка на монитора, за да отговори на текущите нужди. Има синьо филтриране и премахване на трептенето на екрана, за да се намали умората на очите. Удобна стойка. Мониторът има функция за охлаждане, но е реализиран по такъв начин, че да е тих и да не изисква редовна поддръжка. 2 W стерео високоговорители са вградени в монитора.

Професионалисти:

 • дизайн;
 • добри материали и качество на изграждане;
 • голям извит екран;
 • удобно управление;
 • качество на изображението;
 • ъгли на видимост;
 • вграден USB хъб;
 • игрални функции;
 • вградена акустика.

Минуси:

 • цена;
 • качество на звука на вградената акустика;
 • голяма стойка;
 • акценти върху матрицата.

Универсален монитор, съобразен с изискванията на геймърите, но може да се използва и за други цели. Той поддържа функцията картина в картина, може лесно да замени множество монитори при работа с документи, графики и др. Средната цена около 77 - С такъв ценоразпис мониторът просто трябва да е универсален, той е - добър модел за различни цели.

Сравняването му с други модели е доста трудно, като се има предвид огромният диагонал от 34 ′, броя на функциите и оригиналния дизайн, но ако имате нужда от модел за игри с по-ниска цена, можете да го сравните с AORUS AD27QD. С диагонал от 27 '', разделителната му способност е 2560x1440, честотата на опресняване е още по-висока - 144 Hz, съотношението на страните е различно, по-бърза реакция, HDR поддръжка, по-малко интерфейси, има въртене на 90 градуса. Със значителна разлика в цените между тези монитори си струва да се обмисли.

687 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите