У дома Как да изберем Компютри ТОП 12 най-добри монитора за очи според отзивите на клиентите

ТОП 12 най-добри монитора за очи според отзивите на клиентите

Когато избирате монитор, който е безопасен за зрение за геймър, програмист или потребител, който прекарва много време на работа, трябва да обърнете внимание на оборудването му с технологии за намаляване на трептене и намаляване на синята светлина. Плюс ще бъдат опциите, които автоматично изравняват яркостта при промяна на осветлението в стаята. И в зависимост от целта (игри, работа с графика, гледане на видеоклипове) също се оценява забавяне на въвеждането, контраст, предаване на цветовете и др. Направих ТОП-12 на най-добрите очни монитори за 2020 г., които взех, като взех предвид отзивите и отзивите на клиентите. независими експерти.

Рейтинг на най-добрите монитори с Aliexpress

Philips 243V7QDSB

Philips 243V7QDSB

Отваря класацията с 23,8-инчов монитор с тънки рамки и матов екран против отблясъци. Стойката е направена под формата на овал на дебел крак, без регулиране на височината. Подобно на всички модели с рейтинг, той е оборудван с технологии за защита на очите от отрицателни ефекти: затъмняване на трептенето на задното осветление (без трептене), затихване на синя радиация (ниска синя светлина). Наблюдавайте върху 8-битова IPS-матрица с широки ъгли на видимост (178 °). Яркостта е достатъчна за бюджетна проба (250 cd / m22), както и контраст (1000: 1). С 76Hz опресняване на кадъра и бързо време за реакция (5 ms), той е подходящ за игри. Той също така предоставя свежи изображения без призраци, когато гледате филми. Има три конектора за връзка: DVI-D, HDMI, VGA, както и изход за слушалки. Ниска консумация на енергия - само 14 W (в режим на заспиване - 0,5 W). Отзад има стенен монтаж. Монтажът на стена улеснява интегрираното позициониране на захранването. Този монитор е пълен с всички функции, от които се нуждаете, за да поддържате очите си здрави.

Професионалисти:

 1. Страхотен дизайн.
 2. Почти без рамки.
 3. Добър зрителен ъгъл.
 4. Прости настройки.
 5. Ярки цветове.
 6. Очите не са досадни.
 7. Добро качество на картината.
 8. Ниска цена.

Минуси:

 1. Няма включен HDMI кабел.
 2. Ходилото не е съвсем стабилно, без регулиране на височината.

Монитор на Philips 243V7QDSB, въпреки че струва само , оборудван с всичко необходимо за ежедневна употреба в офиса или у дома за дълго време благодарение на защитни технологии, които неутрализират вредното въздействие върху зрението. Подходящ е за работа с документи, гледане на филми, компютърни игри. Мониторът създава висококачествено ярко изображение. 92% от потребителите са доволни от модела.

Samsung C24F390FHI

Samsung C24F390FHI

Samsung C24F390FHI с извит екран (1800R) и матово покритие, което се превърна в основния "чип" на производителя. Монитор 23.5 създава гладко изображение без отблясъци. Кракът му е кръгъл, можете да наклоните тялото от 2 до 20 °. В допълнение към стандартния набор от технологии е осигурен и AMD FreeSync, който осигурява по-гладко изображение без припокриване на рамки и разкъсване. Тя се различава от Philips 243V7QDSB по вида на матрицата - VA, което дава по-високо контрастно съотношение (3000: 1). Цветопредаването (NTSC) е 72%.По-бързо време за реакция - 4ms. Има само два порта за свързване на сигнал (HDMI, VGA), но това е достатъчно за свързване към лаптоп или компютър. Има външно захранване, което някои потребители намират за неудобно. По-малко енергийно ефективен модел (консумира 25 W, в режим на заспиване - 0,3 W).

Професионалисти:

 1. Извитият екран 1800R облекчава напрежението на очите, като поддържа постоянно разстояние, докато гледате от центъра към периферията.
 2. VA панелът с вертикално ориентирани течни кристали блокира отражението от външни източници на светлина с 45–50% по-ефективно, отколкото при панелите на BenQ GW2480 или LG 24MK600M ISP. Разпределя черните тонове по-равномерно по целия монитор.
 3. Контрастното съотношение с най-добър клас в 3000: 1.
 4. Намаленото изтичане на светлина от краищата на екрана, увеличи равномерността на предаването на черни нюанси.
 5. Синхронизирайте скоростта на опресняване с честотата на кадрите в кадър на компютъра, използвайки AMD FreeSync технологията. Намалени ефекти от припокриващи се рамки или замръзване в игрите.
 6. Елегантен дизайн - извит дисплей на кръгла стойка.
 7. Собствена екотехнология, която спестява разход на енергия с 10%. Автоматичен контрол на яркостта на тъмни фрагменти на екрана.
 8. Технология за намаляване на без трептене Flicker. Режим на защита на очите.

Минуси:

 1. Няма регулиране на наклона или височината.
 2. Няма вградени високоговорители като BenQ GW2480.

Цена на Samsung C24F390FHI - , Мониторът превъзхожда своите колеги в този ценови сегмент по външния си вид - стилен извит екран. Той също така решава проблема с ъглови отблясъци и създава по-дълбок потапящ ефект. Стойката може да регулира наклона на екрана. Съвременните технологии предпазват очите от вредни въздействия, помагат за възпроизвеждането на висококачествени гладки изображения с добра яркост и цветово възпроизвеждане.

ASUS VP249HR

ASUS VP249HR

ASUS VP249HR е подобен в почти всички технически характеристики на Philips 243V7QDSB. Тя се различава по честотата на опресняване (75 Hz), както и по-малък брой конектори (HDMI, VGA). Основната разлика е вградените колони с мощност 3 W (2 на 1,5 W). Има висока консумация на енергия - 25 вата.

Професионалисти:

 1. Много ярко изображение.
 2. Вградени високоговорители.
 3. Очите никога не се уморяват.
 4. В краищата на екрана няма светкавици.

Минуси:

 1. В пакета няма включен HDMI кабел.
 2. В някои режими половината от настройките не са налични.
 3. Високоговорителите са много хрипове, нямат абсолютно никакъв бас.

ASUS VP249HR за - Също добър вариант за монитор за универсална употреба. Възпроизвежда ярка картина, изображение с достатъчно високо качество, лесно се свързва с устройства. Осигурени са всички необходими технологии за защита на очите. Вярно е, че не може да се очаква дълбок и силен звук от високоговорителите, но е достатъчно за гледане на филми или слушане на аудио.

BenQ EW277HDR

BenQ EW277HDR

27 ”монитор с лъскаво антиотражателно покритие върху правоъгълна стойка с наклон. За разлика от всички модели, описани в класацията, той поддържа HDR 10. Моделът е оборудван със системата Brightnessligence Plus, която определя индикаторите на външното осветление и в зависимост от него автоматично настройва яркостта на дисплея и температурата на цвета. Матрица - VA с по-висока пикова яркост (300 cd / m2), отличен контраст (3000: 1) и цветова гама (sRGB - 100%). Времето за реакция е по-малко, отколкото в ASUS VP249HR (4 ms), което се забелязва в игрите. Стандартен брой конектори: 2 HDMI, VGA и изход за слушалки. Различава се при липса на стенен монтаж и външен дизайн на захранването. Има още по-голяма консумация на енергия - 40 вата.

Професионалисти:

 1. Тънки рамки
 2. Стабилен крак.
 3. Прост монтаж.
 4. Отлична матрица.
 5. Бърз отговор.
 6. Добро цветопредаване.
 7. Много настройки и настройки.
 8. Система за защита на очите.
 9. Изход за слушалки

Минуси:

 1. Слаби вградени високоговорители.
 2. Без стенен монтаж.
 3. Външно захранване.
 4. Ниска функционалност на стойката.

BenQ EW277HDR разходи , Добър избор за домашна употреба и професионална графика и видео работа. Характеристики на монитора - поддръжка за HDR, наличието на сензор за околна светлина, тъй като автоматичният контрол на яркостта на дисплея намалява визуалния стрес и подобрява качеството на изображението.81% от потребителите са доволни от възможностите на монитора, въпреки че мнозина не харесват липсата на регулиране на височината.

LG 29UM69G

LG 29UM69G

29 ”монитор с тънки рамки на ъглова стойка. Производителят е внедрил FreeSync технологията за по-плавни, по-гладки изображения, както и намаляване на размазването на движението, за да подобри яснотата в динамичните сцени. Въпреки по-дългото време за реакция в сравнение с BenQ EW277HDR (5ms), изображението е възможно най-гладко, без да трепне при игра на игри и гледане на филми. Моделът на IPS-матрицата има средна яркост (250 cd / m22) и контраст (1000: 1), оптимално цветово възпроизвеждане (99%). Има изход за слушалки, три конектора: HDMI, DisplayPort, USB. Вградените високоговорители имат много по-голяма мощност от описаните в рейтинга модели - 10 вата. Модел със стенен монтаж.

Професионалисти:

 • цена;
 • дизайн;
 • качество на изображението;
 • ъгли на видимост;
 • 2 години пълна гаранция на производителя;
 • добра звукова вградена акустика;
 • можете да работите с няколко отворени прозорци, големи маси наведнъж;
 • конектор - USB тип C.

Минуси:

 • стойката е нестабилна, настройва позицията на монитора само чрез ъгъла на наклона;
 • лъскаво тяло;
 • честота на опресняване - 75 Hz;
 • изображение на линия в динамични сцени;
 • матрични акценти;
 • неравномерна подсветка на екрана.

LG 29UM69G разходи , Това е атрактивен и добре оборудван монитор, който предоставя висококачествени изображения, което е особено забележимо при гледане на видеоклипове и в игри. Въпреки че моделът е по-нисък от BenQ EW277HDR в много отношения. Вградените високоговорители дават нормален звук.

DELL P2418D

DELL P2418D

Монитор 23.8 "на правоъгълна стойка с регулиране на височината, наклонете се до ъгъл от 90 ° с въртене към вертикалната равнина. Характеристика на модела е технологията Overdrive, която подобрява качеството на изображението при бързо развиващите се сцени на игра. Има по-висока пикова яркост от LG 29UM69G - 300 cd / m22, 4 USB порта. Това е по-енергийно ефективен модел с разход 20 вата (0,3 вата - в режим на заспиване).

Професионалисти:

 1. Добро качество на изграждане.
 2. Здрава, регулируема стойка.
 3. Отлична матрица.
 4. Равномерно осветление.
 5. Качествена картина.
 6. Работи добре за екшън сцени.
 7. Отлично цветопредаване.
 8. Допълнителни USB портове.

Минуси:

 1. Малък диапазон за регулиране на височината
 2. Няма включен HDMI кабел.
 3. Висока цена.

DELL P2418D стойки , Добър пример за монитор за гледане на филми, работа с графика и за компютърни игри. Превъзхожда LG 29UM69G с възможността да регулира позицията на екрана. Качеството на изображението е почти подобно на него, въпреки че производителите са използвали различни технологии, за да постигнат максимална гладкост на изображението. 93% от купувачите високо оцениха възможностите на монитора.

AOC C27G1

AOC C27G1

AOC C27G1 има 27 ”екран с извит дизайн. Снабден с кръгла стойка за ъгъл, регулируема на наклон и височина. Снабден с FreeSync, за да осигури приятно за очите изображение с добра синхронизация на рамката. Матрица - VA със средна яркост (250 cd / m22) и висок контраст (3000: 1). Той има много по-висока честота на опресняване на кадъра (144 Hz) и по-кратко време за реакция (4 ms). Тези функции правят монитора божия успех за геймърите. Вградените 2W високоговорители доставят звук от среден клас.

Професионалисти:

 1. Красив дизайн.
 2. Извит екран.
 3. Вградено захранване.
 4. Стабилен крак с регулиране на височината.
 5. Разнообразие от портове за връзка.
 6. Ненатрапчив индикатор за работа.
 7. Гладка смяна на рамката.
 8. Отлична яркост, контраст.
 9. Матрица за бърз отговор

Минуси:

 1. Краката на стойката са болшевик.
 2. Има акценти.
 3. От презареждане.

Цена AOC C27G1 -, Мониторът има добри характеристики и бърза честота на кадъра, което го отличава от аналозите. Възпроизвежда отлично гладко ясно изображение, няма проблеми с свързването към източник на сигнал, тъй като е снабден с всичко необходимо.

Iiyama ProLite XUB2792QSU-1

Iiyama ProLite XUB2792QSU-1

Монитор на правоъгълна регулируема стойка с по-висока разделителна способност и IPS-матрица. Това осигурява по-висока пикова яркост (350 cd / m2)2), среден контраст (1000: 1). AOC C27G1 е по-нисък по време на реакция (5 ms) и честота на опресняване (до 75 Hz). Снабден с високоговорители и голям брой конектори: DVI-D, HDMI, DisplayPort, 2 USB.

Професионалисти:

 1. Много фини ръбове.
 2. Стойка с регулируема позиция.
 3. Много висока максимална яркост.
 4. Вградени високоговорители.

Минуси:

 1. Недостатъчен набор от режими и технологии.
 2. Много висока минимална яркост.
 3. Лошо качество на звука.
 4. Черното не е достатъчно черно.

Разходите на Iiyama ProLite XUB2792QSU-1 , Моделът е подобен на AOC C27G1, го превъзхожда по яркост, но по-нисък по яснота на изображението. Възпроизвежда отлична картина с добра яркост, естествен цвят, но в игрите и при игра на екшън сцени се показва по-зле.

HP EliteDisplay E273q

HP EliteDisplay E273q

По отношение на повечето параметри моделът е подобен на Iiyama ProLite XUB2792QSU-1. Той е с ниска честота на кадъра (60 Hz), а вместо DVI-D конектор има VGA, което не се харесва на потребителите. Това е по-малко енергийно ефективен 47W модел.

Професионалисти:

 • Добро цветопредаване.
 • Без отблясъци на черен фон (поне в моето копие).
 • Удобна и надеждна стойка, удобно регулиране на височината.
 • Тесни рамки в горната и страничната част.
 • Адекватна яркост на подсветката.
 • Красив дизайн.
 • Индикатор за инвалиди за работа (ако това притеснява някого).
 • Комплектът включва както HDMI кабел, така и DisplayPort, като и двата са с доста достатъчна дължина (системният ми блок не е много близо до екрана).
Минуси:
 • Без рамката е доста произволна, така или иначе от ръба на изображението до външния ръб от около 6 мм, но това практически е така при всички монитори от този тип.
 • Все още има кристален ефект, но е вярно, че може да се види само от много близко разстояние със силно желание, като цяло, а не в работен режим.

Разходите на HP EliteDisplay E273q , но по външен вид и технически данни не се различават много от по-евтините модели. Тя е по-ниска от AOC C27G1 по гладкост на изображението. Въпреки че картината върху него е с отлично качество с естествени цветове.

Viewsonic VX3211-4K-mhd

Viewsonic VX3211-4K-mhd

По-голям (31.5 ”) монитор с висока разделителна способност (3840 × 2160) с HDR поддръжка. Ъглова стойка. Снабден с AMD FreeSync за изглаждане на промените в рамката. Характеристика - възможност за показване на данни от различни източници (снимка в снимка). Захранва се от VA-матрица. Яркост (300 cd / m22) и контрастът (3000: 1) са отлични. Цветово предаване (NTSC) - 95%. Той има стандартни портове: изход за слушалки, 2 HDMI, DisplayPort. Два вградени високоговорителя с обща мощност 5 W. Повече консумация на енергия - 50 вата.

Професионалисти:

 1. Красива гледка.
 2. Приятно изграждане.
 3. Подсветката не мига.
 4. Резолюция.
 5. Бърз отговор.
 6. Отлично цветопредаване.
 7. Добра функционалност.
 8. Достатъчно пристанища.

Минуси:

 1. Качеството на звука на високоговорителите е посредствено.
 2. Неудобно управление в менюто.
 3. Стойката заема много място и не се регулира по височина.

Viewsonic VX3211-4K-mhd цената е , Мониторът е оборудван с достатъчно възможности, за да гарантира висококачествени изображения и защита на очите при продължителна употреба. Той надминава HP EliteDisplay E273q по отношение на цветопредаването и яркостта, но по-нисък от него по отношение на функционалността на стойката. 83% от купувачите го препоръчват за покупка.

Acer Nitro VG270UPbmiipx

Acer Nitro VG270UPbmiipx

27 ”монитор с фиксирана ъглова стойка на IPS-матрица. Предлага по-добро цветопредаване, по-висока пикова яркост от Viewsonic VX3211-4K-mhd (350 cd / m22), но с по-ниско контрастно съотношение (1000: 1). Моделът има най-добрите показатели за гладкост в рейтинга: честота на опресняване - 144 Hz, пикселен отговор - 1 ms. Снабден с вградени високоговорители с обща мощност 4 вата. Различава се в енергийната ефективност, изразходва 37 W (0,35 W - в режим на заспиване).

Професионалисти:

 • дизайн;
 • цена;
 • IPS матрица;
 • качество на изображението;
 • разделителна способност - от Full HD до 2K;
 • Бърз отговор;
 • честота на актуализация;
 • ъгли на видимост;
 • голям запас от яркост.

Минуси:

 • матрични акценти;
 • стойката е нестабилна, не се регулира по височина, има скромна настройка по отношение на наклона;
 • бримки в динамични сцени;
 • минималното ниво на яркост е голямо;
 • качество на звука.

Acer Nitro VG270UPbmiipx струва , Това е идеален монитор за игри с отлично техническо оборудване, с висока разделителна способност и добро възпроизвеждане на цветовете. Въпреки простия си външен вид и нерегулируема стойка, тя може да бъде препоръчана за покупка.

Рейтинг на най-добрите монитори с Aliexpress

AORUS AD27QD

AORUS AD27QD

На външен вид моделът е подобен на Acer Nitro VG270UPbmiipx, но ви позволява да регулирате екрана по височина, ъгъл на наклона и дори да го преобърнете в друга равнина. Централната стойка на стойката има дръжка в горната част за лесна преносимост.Мониторът е оборудван с AMD FreeSync и NVIDIA G-Sync съвместим (технология за синхронизация). Поддържа HDR. Има режим на картина в картина. Сред игровите функции - обхват, който елиминира замъгляване, таймер, FPS дисплей, подчертавайки тъмни области (черен еквалайзер), с които можете да виждате обекти на сянка. Осигурено е активно намаляване на шума, тоест когато микрофонът е свързан към съответния конектор, се чува само гласът на играча без излишни звуци. Техническите характеристики на изображението са почти същите като на Acer Nitro VG270UPbmiipx (цветопредаване - 95%, време на реакция - 4 ms). Два допълнителни USB порта, без високоговорители. Без стенен монтаж. Освен това се различава по много по-голяма консумация на енергия - 75 вата.

Професионалисти:

 • ергономичност;
 • оборудване (всички необходими кабели);
 • качество на изображението;
 • удобно управление на функции с помощта на специален софтуер;
 • резолюция - WQHD;
 • Бърз отговор;
 • голям запас от яркост;
 • набор от игрови функции;
 • вграден USB хъб.

Минуси:

 • цена;
 • матрични акценти;
 • къс захранващ кабел;
 • няма вградена акустика;
 • намаляването на шума от микрофон се поддържа само за слушалки от собствената линия AORUS на GIGABYTE;
 • USB и аудио жакове надолу;
 • голяма стойка.

AORUS AD27QD щандове , Дизайнът му не е особено впечатляващ, но този монитор е просто предназначен за геймърите, тъй като е оборудван с много необходими опции. Тази страхотна придобивка ще направи играта по-забавна. Той няма толкова впечатляващи пикселни времена за реакция като Acer Nitro VG270UPbmiipx. Нейният AORUS все още е по-нисък в отсъствието на вградени високоговорители и възможността за монтаж на стена, въпреки че отсъствието на високоговорители може да бъде заменено с акустика.

2829 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите