У дома Как да изберем Климатична техника ТОП 10 най-добри електрически камини според отзивите на клиентите

ТОП 10 най-добри електрически камини според отзивите на клиентите

Електрическите камини изпълняват две функции наведнъж - декоративна и практична, отопляват стаята. Те се различават по тип инсталация и конфигурация. Някои камини са в комплект с портали: достатъчно е да ги инсталирате на място и да се свържете към мрежата, в други случаи се продават само камини, които изискват допълнително ръчно рамкиране или закупуване на портал. Камините в голямо разнообразие са на пазара. За да улесня избора ви, проучих пазара и направих кратък преглед с най-успешните или популярни модели.

ТОП 10 най-добри нагреватели с Aliexpress

Най-добрите вградени електрически камини

Dimplex viotta

Dimplex Viotta

Камината се състои от огнище и портал, създава имитация на изгаряне в класическа камина на дърва, работи в режим на отопление и като декоративна. Дизайнът на скрит вентилатор и термостат. Безшумна работа, в комплект с дистанционно управление за управление. Нивото на пламъка е регулируемо.

Ползи:

 1. Работете без отопление.
 2. Топлината се подава отдолу, стъклото не се нагрява.
 3. Дистанционно.
 4. Регулация на отоплението.
 5. Независимо огнище.
 6. Класически дизайн.
 7. Бюджетни разходи.
 8. Лесна инсталация.

Недостатъци:

 1. Осезаемият звук на камината, тих, но забележим.
 2. Има забележима техническа миризма при работа.

С етикет на бюджетна цена - - камината има добро качество и характеристики. Има управление на пламъка, дистанционно управление. Качеството на симулацията на пожар не може да се сравни с по-скъпите модели, използващи пара и светодиоди, но ценовата цена за тези модели е по-висока.

Но дори да го сравните с други по-скъпи проби, той има предимства пред тях. Например RealFlame 3D FireStar 33 за има мощност само 1,5 kW срещу 2 kW за Dimplex Viotta, RealFlame няма регулиране на нивото на пламъка, но Dimplex го има. Затова камината е много добра за парите.

Electrolux EFP_W-1200URLS

Electrolux EFP / W-1200URLS

Камината се предлага в 4 цвята: бяло, черно, червено и оранжево. За да се постигне реализъм на изгаряне на гориво, се използва технологията Real Fire Perfect. Комплектът включва два вида гориво - дърво и бели камъни за хай-тек стил. Дървата за огрев са боядисани на ръка за максимален визуален ефект. По време на работа камината излъчва характерни звуци от напукване на дърва за огрев, силата на звука е регулируема. Можете да регулирате яркостта на горене и интензитета на отопление - 1 или 2 кВт, можете да изключите отоплението. За регулиране се използва дистанционното управление.

Ползи:

 1. Два вида гориво за камината, от които да избирате.
 2. Регулация или изключване на отоплението.
 3. Звуковият ефект от напукване на дърва за огрев с възможност да го изключите.
 4. Дистанционно.
 5. Висока безопасност, стъклото не се нагрява, устойчиво е на удари, но дори и да се счупи, се разпада на фрагменти без остри ръбове.
 6. Защита от прегряване, изключване при достигане на критична температура.
 7. Удобен монтаж на стена, включени скоби.
 8. Разнообразие от цветове на панелите.
 9. Тънка, не стърчи забележимо от стената, но заоблената форма визуално увеличава размерите си, което прави камината още по-ефектна.

Недостатък:

 1. Потребителите отбелязват, че звукът от изгаряне на дърва не е достатъчно реалистичен.

Цена на камина - , така че не трябва да очаквате сложни функции от него, като автоматичен контрол на отоплението според температурата в помещението, родителско заключване на бутони и други подобни. Не очаквайте симулациите на пламък да са много реалистични. Както отбелязват потребителите, картината е като истинска, украсява стаята, релаксира, създава уютна атмосфера, но не може да се сравни с истински пламък. Камината се справя добре с функцията за отопление, отоплява помещение от 20 квадратни метра. м до комфортна температура.

В сравнение с Dimplex Viotta, функционалността на Electrolux е по-интересна, както и картината на горящ пламък. Има два взаимозаменяеми вида гориво, горящ звук с регулиране на силата на звука, Dimplex не даде такъв избор. Electrolux дава две години гаранция на своите камини. По принцип за парите, които препоръчвам можете да закупите. Ако цената ви се струва висока, съветвам ви да вземете Dimplex.

RealFlame 3D FireStar 33

RealFlame 3D FireStar 33

3D технология за симулация на пламък, 7 халогенни лампи се използват за създаване на ефект на изгаряне. Височината на пламъка се регулира чрез дистанционно управление. Чува се парене. Камината овлажнява въздуха, оборудвана с парогенератор. Възможност за работа в декоративен режим без включване на отоплението. Отоплението се регулира на две нива. За управление се използва дистанционното управление.

Ползи:

 1. Защита от прегряване.
 2. 3D ефект на симулация на пламък.
 3. Овлажняването.
 4. Симулация на дим от парогенератор.
 5. Лесна инсталация в стандартни ниши.
 6. Звуков съпровод на работа.

Недостатъци:

 1. Отопление само до 1,5 kW.
 2. Нагревателят на вентилатора разпространява техническа миризма.

Сред конкурентните предимства пред предишните модели от класацията са парогенератор за овлажняване на въздуха и симулиране на дим, 3D ефект на изгаряне с халогенни лампи. Яркостта на пламъка не е регулируема, само неговата височина, в Dimplex Viotta има регулиране на пламъка. На средна цена тази камина предлага малко оскъдна гама от възможности. Но ако тази цена не ви плаши, можете да я вземете: камина ефективно отоплява стая до 30 квадратни метра. м, въпреки че работи с мощност до 1,5 кВт.

Най-добрите стенни (странични) електрически камини

Royal Flame Majestic FX Black

Royal Flame Majestic FX Black

Електрическа камина за вграждане в ниша или декоративен портал. Дизайнът е елегантен, дискретен, направен в класически стил. Снабден със защитен екран под формата на елегантна кована решетка. Подаването на топъл въздух от горната част на камината. Размерите на камината са малки.

Ползи:

 1. Ниска цена.
 2. Класически дизайн, приятен външен вид.
 3. Симулация на звука на горящо дърво.
 4. Режими на превключване
 5. Отоплението може да бъде изключено, работете само в декоративен режим.
 6. Регулиране на отоплението в 2 режима.

Недостатъци:

 1. Силата на звука на горящия звук не се регулира, можете само да го включвате и изключвате.
 2. Без дистанционно управление.

Разликата между тази камина и останалите е в нейния размер и дизайн. Изработен в класически стил с кована решетка. Ако имате нужда от камина в по-модерен стил, обърнете внимание на Dimplex Mozart RC DELUXE, но имайте предвид, че размерите му са различни - тя е по-голяма във всяко отношение. Имайте предвид, че дистанционното управление не е включено, ако е важно, помислете за Electrolux Classic EFP / P-1020LS. Като цяло камината не е лоша, за изпълнява възложената му функция.

Electrolux Classic EFP_P-1020LS

Electrolux Classic EFP / P-1020LS

Окачен, работи в режим на симулация на пламък и с отопление. Мощността е малко по-висока от предишната - 2000 W срещу 1800, регулиране между два режима. Яркостта на пламъка е регулируема. Управлява се от дистанционното управление. Има система за защита от прегряване. По време на работа се издава реалистичен звук на изгаряне.

Ползи:

 1. Дистанционно.
 2. Защита от прегряване.
 3. Регулирайте яркостта на пламъка.
 4. Работете в режим на отопление и без него.
 5. Ефективно отопление на помещенията.

Недостатък:

 1. Къс захранващ кабел.

Камина с типичен дизайн, защитен екран, имитационни решетки. Въглищата се използват като декоративно гориво. Тя се различава от предишната по размер, форма, вид на решетката и наличието на дистанционно управление. Добър модел на известен производител за, Препоръчвам.

Dimplex Mozart RC DELUXE

Dimplex Mozart RC DELUXE

Тази камина е изработена в модерен стил, слонова кост. Калъфът е изработен от комбинирани материали - метал, пластмаса и стъкло. Отоплението е регулирано, има скрит вентилатор.

Ползи:

 1. Модерен красив дизайн, приятен цвят.
 2. Мощно отопление.
 3. Дистанционно
 4. Реалистичен пламък.
 5. Регулируемо отопление.
 6. Яркостта на пламъка е регулируема.

Недостатъци:

 1. Няма звукова имитация на изгаряне на дърва.
 2. Голяма маса - 48 кг.

От всички разглеждани модели този е най-тежкият - 48 кг. За сравнение: Electrolux - 8,9 кг, Royal Flame - 11,9. На цена от почти камината не издава звук на имитация на пламък, което е странно. Ако смятате тази функция за ненужна и няма да я използвате, този модел е подходящ за вас. Останалата част от камината е добра, функционална.

Най-добрите електрически камини, монтирани на стена

RealFlame Андромеда

RealFlame Андромеда

Затворена висяща камина. Използва се ефект на жив огън, прожекционна технология. Яркостта на пламъка е регулируема. За управление се използва дистанционното управление. Отоплителна мощност - 1,5 kW. Декоративното гориво е дърва за огрев.

Ползи:

 1. Камина от затворен тип.
 2. Дистанционно
 3. Регулирайте яркостта на пламъка.
 4. Защита от прегряване.

Недостатък:

 1. Няма горящ звук.

Класическа проста камина с всички необходими функции за, Реалистична симулация на огън, отопление и дистанционно управление. Сравнително малка мощност за отопление - 1,5 kW. Ако имате нужда от по-мощен модел, обърнете внимание на следващата камина в класацията.

Electrolux EFP W-2000S

Electrolux EFP / W-2000S

Камината използва Real Fire Perfect технология, създавайки най-реалистичната имитация на пламъка. Огледалният панел добавя светлина, много ефективно го вписва в интериора. Белите камъни в хай-тек стил се използват като гориво. Звуков съпровод, симулиращ звука от изгаряне. За управление е осигурено дистанционно управление. Режимът на отопление е изключен, самото отопление може да се регулира - 1 и 2 kW.

Ползи:

 1. Имитация на звука на пукане на дърва за огрев.
 2. Добро загряване на стаята.
 3. 3D ефектът - камината изглежда по-дълбока, отколкото е в действителност.
 4. Защита от прегряване.
 5. Възможността да се включва без загряване.
 6. Дистанционно.
 7. Регулиране на пламъка

Недостатък:

 1. Огледалната повърхност е красива, но лесно замърсена.

Една добра, макар и не най-евтината камина, монтирана на стена, средният етикет -, Трудно е да го сравним с предишната камина в класацията, тъй като Electrolux печели във всички отношения: стилен огледален панел, възможност за включване без нагряване, имитация на звука на горяща дървесина, 3D ефект, който визуално увеличава пространството на камината, въпреки че заема много малко място. Вярно, цената на камините е различна. Ако Electrolux е скъп за вас, препоръчвам предишната камина с рейтинг - RealFlame Andromeda.

Най-добрите ъглови електрически камини

Dimplex авола

Dimplex авола

Външна електрическа камина, работи безшумно, няма звуци, симулиращи изгаряне. Регулиране между двата режима на отопление и режима без подаване на топлина, само декоративна функция. Вграден вентилаторен нагревател. Изработен в модерен стил, декоративна скара, гориво - дърва за огрев.

Ползи:

 1. Приятен модерен дизайн.
 2. Малки размери във височина, ширина и дълбочина.
 3. Работете без отопление, само декоративен режим.
 4. Добра имитация на пламък.
 5. Лесна инсталация, преносима.

Недостатъци:

 1. Няма горящ звук.
 2. Не е оборудван с дистанционно управление.

Евтина камина с красив дизайн. Цена -, Основното му предимство е преносимият му дизайн: ако е необходимо, той може да бъде преместен във всяка стая. От неудобствата е липсата на дистанционно управление, ако възможността за дистанционно управление на камината е важна, не гледайте на ъгловите конструкции с дистанционните, които разгледахме по-горе, например, Electrolux Classic EFP / P-1020LS.

Dimplex Avola работи доста мощно за отопление - 2 кВт, следващият модел в класацията - RealFlame Elford Corner AO + Rimini - работи с мощност от 1,5 кВт.

ТОП 10 най-добри нагреватели с Aliexpress

RealFlame Elford Corner AO + Римини

RealFlame Elford Corner AO + Римини

Електрическо огнище с портал, имитация на бяла зидария. Използван 2D ефект, имитация на изгорени дърва за огрев. Задният прозорец е огледален. Работи в два режима - отоплителен и декоративен. Дизайнът е класически, завършекът е от бяла тухла и дърво.

Ползи:

 1. Регулиране на отоплението в два режима и декоративен режим.
 2. Защита от прегряване.
 3. 2D ефект на симулация на пламък.
 4. Приятен дизайн.

Недостатъци:

 1. Няма звук, симулиращ изгаряне.
 2. Не е оборудван с дистанционно управление.

Цената на камината е по-висока от тази на предишната проба - , Външно те се различават драстично: Dimplex Avola - модерен минимализъм, RealFlame Elford Corner - тухлена класика. Останалите функционални камини не се различават, с изключение на отоплителната мощност, както беше споменато по-горе - Dimplex по-мощен.

1799 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите