У дома Как да изберем Климатична техника ТОП 12 най-добри газови нагреватели според отзивите на клиентите

ТОП 12 най-добри газови нагреватели според отзивите на клиентите

Когато трябва временно да отоплявате стаята, можете да го направите с универсален газов нагревател. Те се предлагат под формата на преобразуватели, преносими тип, монтирани на стена или под. На открито, в прохладния сезон, можете да използвате уличната версия на такова газово оборудване, а на поход или риболов, неговият компактен колега ще ви бъде полезен. Този тип отоплителни уреди се оценяват заради своята мобилност, икономичност, висока производителност. След като проучих стотици прегледи и мнения на експерти, съставих рейтинг на най-добрите газови нагреватели на годината.

ТОП 10 най-добри нагреватели с Aliexpress

Рейтинг на най-добрите производители (фирми)

Когато избирате отоплително оборудване, първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е качеството на устройството. Разбира се, трябва да го изберете въз основа на нуждите и мястото на приложението му. Но за да бъде ефективна в експлоатация, се препоръчва да се обърне внимание на производителя (фирмата), който има положителни препоръки и отзиви за качеството на стоките.

Пазарът на такива продукти е пренаситен. Отоплителната технология е представена от много производители, които отговарят на критериите за качество. Въпреки това, сред тях има и такива, които са спечелили шампионата. Сред компаниите, чието отоплително оборудване заслужава внимание и се е доказало добре по време на работа, може да се разграничи следното.

 • Ballu - специализирана фирма за производство на климатични технологии. Има офиси по целия свят, основните от които са разположени в Япония, Корея, Литва, Полша и Китай. Компанията има в своята структура специализирани лаборатории за провеждане на експерименти в проектирането и строително бюро.
 • Timberk - компанията е основана през 2004 г., днес разпространява продуктите си в Източна Европа, нашата страна, ОНД. Климатичното оборудване е представено в широка гама (повече от 120 артикула), която условно може да бъде разделена на сплит системи и специализирана отоплителна техника.
 • Kovea - основана през 1982 г., е популярна и широко разпространена в света компания за производство на спектрални продукти на открито, Включително има широка гама от газови горелки и лампи.
 • пионер - домашна компания със специализиран профил - пътна техника. Освен всичко друго, тя произвежда газови отоплителни уреди за туристическия сектор. Продуктите се произвеждат от 1991 г., доказаха се добре и се доставят в съседни страни.
 • Siabs - италианска компания, отбелязана за уникалността на представените продукти, която няма аналози.Компанията беше особено известна с безупречното си качество по време на работа на отоплителни устройства.

Горепосочените компании са класирани като най-добрите въз основа на отзивите на потребителите. Критерият за оценка беше взет като качество и ефективност в процеса на дългосрочна експлоатация.

Видове газови нагреватели

Ако сте решили да купите газов нагревател, тогава трябва да се запознаете с техните сортове. Нагревателите от същия тип са предназначени за къщата и апартамента. А за гараж или лятна вила се предлагат напълно различни газови горелки. А също така отделна категория се състои от външни отоплителни устройства.

Нека помислим кой от моделите е най-подходящ за конкретни условия.

ТОП-3 подови газови нагреватели

Timberk TGH 4200 M1

Timberk TGH 4200 M1

Класацията се отваря от модела Timberk, който има минимална мощност от 1,55 кВт и максимална мощност 4,2 кВт. Той е проектиран за отопление на стая до 60 м². Гориво - пропан, бутан. Разход на газ - 0,31 кг / ч. Газова бутилка с тегло до 15 кг може да се побере вътре в устройството (трябва да бъде закупена отделно). Три нива на отоплителна мощност. Нагревателят има функция за инфрачервено отопление, система за контрол на нивото на СО2, система за изключване на преобръщане, контрол на газа и пиезо запалване. Комплектът за доставка включва редуктор и маркуч за газ. Всички превключватели са разположени в горната част на кутията, така че е възможен бърз достъп до настройките.

Професионалисти:
 • пиезоелектрично запалване;
 • блокиране на подаването на газ без пожар;
 • траен, висококачествен калъф;
 • ниска консумация на газ.
Минуси:
 • силно налягане на газ изгасва свещта;
 • понякога има произволно изключване на устройството;
 • газов цилиндър трябва да бъде закупен отделно;
 • керамиката се разпада с времето;
 • лесно се преобръща без цилиндър;
 • миришеш на газ.

Моделът се справя добре с отопление на голямо помещение с ниска консумация на газ (300 g / h). Но липсата на бутилка в комплекта за доставка е минус, въпреки че за такава цена трудно можем да изискаме повече. Устройството не е лишено от недостатъци, по време на неговата работа можете да миришете газ, периодично той сам се изключва. Цена - .

Вижте също - Кой външен климатик е най-подходящ за дома

Ballu BIGH-55

Ballu BIGH-55

Моделът се произвежда у нас, минималната мощност е 1,55 кВт, максималната мощност е 4,2 кВт и е проектирана за отопление на помещение с площ от 60 м². Използва пропан или бутан. Консумацията на газ е 0,3 кг / час. Устройството побира газов цилиндър до 27 кг - това е повече, отколкото в Timberk TGH 4200 M1 (общо 15). Характеристика на технологията е възможността за едновременен инфрачервен и конвективен топлообмен (технология Fast Heat). Източникът на топлинно излъчване е панел в предната част на корпуса, изработен от високоякостна керамика от клас А. Конвективният поток излиза през перфорацията в горната част на нагревателя. Безпрекъсната работа в продължение на много години се постига от многостепенна система за сигурност, която включва: защитна термодвойка за управление на пламъка, сензори за аварийно изключване при преобръщане и превишаване на нивото на въглероден двуокис. Специална ключалка предотвратява случайно изпускане на балон при движение на нагревателя. Обхватът на доставка включва редуктор на налягането и маркуч за газ.

Професионалисти:
 • голям газов цилиндър за 27 кг;
 • загрява стаята много бързо;
 • подсилен газов клапан;
 • керамичен панел с висока якост.
Минуси:
 • трудно първо запалване от нов цилиндър;
 • необходимо е да се проветри помещението след изключване на устройството;
 • керамичното покритие ще се разпадне, ако се съхранява в помещение с висока влажност.

Моделът е високоефективен, с голям 27-килограмов цилиндър при нисък дебит - само 300 g / h, без зареждане с гориво ще издържи ясно по-дълго от Timberk TGH 4200 M1. Но след закупуване или след подмяна на газов цилиндър е необходим специалист, който да запали устройството за първи път - това е голям проблем. След приключване на работа се натрупва неприятна миризма в стаята, така че помещението трябва да се проветри. Цена - .

Бартолини пуловер i

Бартолини Пуловер I

Моделът Bartolini има минимална мощност от 1,6 kW и максимална мощност 4,2 kW.Проектиран за отопление на помещение с максимална площ от 50 m², което е по-малко от Ballu BIGH-55 и Timberk TGH 4200 M. Използва пропан, бутан. Консумацията на газ е 0,3 кг / час. Устройството побира газов цилиндър до 27 кг. Керамичните панели на газовия нагревател, направени по специална технология, осигуряват пълно изгаряне на газ: вредните продукти от горенето и миризмата отсъстват в помещението, за разлика от Ballu BIGH-55. Газовият нагревател Bartolini Pullover I е оборудван с такива сензори за наблюдение на безопасността: измерване на нивото на пламъка, автоматично изключване при накланяне, измерване на нивото на кислород. Когато концентрацията на въглероден диоксид във въздуха се увеличи с 1,5%, нагревателят автоматично ще се изключи. Има системи за контрол на газ, пиезо запалване. Комплектът за доставка включва редуктор и маркуч за газ, като бутилка за газ трябва да бъде закупена отделно.

Професионалисти:
 • миризмата на газ не се чува;
 • не изисква вентилация след края на работата;
 • атрактивен дизайн;
 • добро качество на изграждане.
Минуси:
 • малка максимална площ за отопление;
 • голямо тегло;
 • боя върху предната решетка ще се отлепи с времето.

Моделът е добре сглобен и ще издържи дълго време, за разлика от своите колеги. Устройството загрява по-малка площ от конкурентите, но върши работата си перфектно, въпреки че изгаря много кислород в помещението по време на отопление. Но няма миризма на газ, запалва се лесно, изглежда красиво. Цена - .

ТОП-2 стенни газови нагреватели

Hosseven HDU-3

Hosseven HDU-3

Стенният нагревател на немската компания Hosseven с мощност 2,7 кВт е проектиран за отопление на помещение с максимална площ от 30 м² при консумация на газ 0,27 м3/ Час. Топлообменникът на газовия конвектор Hosseven HDU-3 е изработен от стомана, има разработени перки, което увеличава преноса на топлина, осигурява бърз изход на работна мощност след включване. Вграденият термостат поддържа зададената температура. Има затворена горивна камера. Продуктите за всмукване и изгаряне на въздух се изхвърлят през коаксиален тръбопровод за изпускане на газ. Телескопичен коаксиален комин, включен в доставката. Въздушните нагреватели не изискват допълнителна вентилация. Устройството е изработено от висококачествен чугун, което гарантира 50-годишен експлоатационен живот. Всички въздушни нагреватели са оборудвани с горелка POLIDORO и газови фитинги SIT, което допълнително гарантира надеждността и издръжливостта на оборудването.

Професионалисти:
 • качествени материали за монтаж;
 • затворен цикъл на горене прави конвектора безопасен за здравето;
 • красив, компактен;
 • способността за работа от цилиндър с втечнен газ;
 • газов клапан Sit (Италия).
Минуси:
 • при силно загряване започва да работи силно;
 • висока цена.

Модел с отлично качество, който според производителя е проектиран за 50 години, с висока ефективност, равна на 90%. Устройството е безопасно поради затворена горивна камера, след работа няма нужда да се проветрява помещението поради миризма на газ или изгаряне. От минусите той започва да работи забележимо по-силно, когато стане много горещо, в противен случай е много успешно и добро устройство. Цена - .

Вижте също - Инфрачервените нагреватели са вредни или не

Alpine Air NGS-50

Alpine Air NGS-50

4.9 kW газов нагревател за стена с висококачествен чугунен топлообменник, който осигурява безпроблемна работа от 50 години, като модела Hosseven HDU-3. Проектиран за отопление на помещение с максимална площ от 50 м² при дебит 0,51 м3/ Час. Затвореният тип горивна камера, вграден електрически независим термостат осигуряват комфорт и удобна работа на устройството в жилищни помещения. Той е снабден с телескопична тръба за изпускане на газ, която осигурява в същото време въздушен поток за работа и отстраняване на продукти от горенето извън сградата. Във външния край на тръбата е монтиран ветрозащитен блок за стабилна работа на конвектора при всякакви метеорологични условия. Може да се управлява от електрическа мрежа или от втечнен газ (отделно оборудване).

Професионалисти:
 • дюзи за преобразуване в втечнен газ са включени в пакета за доставка;
 • вграденият вентилатор ускорява отоплението на помещението
 • издръжлив чугунен топлообменник (експлоатационен живот - повече от 50 години);
 • възможност за настройка на стайната температура в диапазона 13–38 ºC.
Минуси:
 • висока цена;
 • уплътненията между чугунените и металните тела бързо се провалят;
 • ръчно пиезо запалване.

Моделът изглежда по-привлекателен от Hosseven HDU-3. И двамата имат почти еднакви параметри, като най-голямата разлика между тях е цената. Цена - , Мисля, че е надценено: в Alpine консумацията на газ е по-голяма, по-често ще е необходимо да се сменят консумативи, например, уплътнения между чугунени и метални кутии, които се провалят след няколко години активна употреба. Във всички останали аспекти това е отлично устройство, което ще издържи 50 години.

ТОП-5 компактни (за палатка) газови нагреватели

Hyundai H-HG3-25-UI777

Hyundai H-HG3-25-UI777

Газов инфрачервен нагревател на известен производител. Максималната мощност е 2,5 kW. Проектиран за отопление на помещение с максимална площ от 40 м² с пропан или бутан. Консумацията на газ е 0,22 кг / ч. Устройството може да отоплява помещението, да готви храна на открито: за това има грил в комплекта за доставка. Снабден с ръчно запалване, регулиране на мощността на отопление, защита срещу преобръщане и прегряване.

Професионалисти:
 • ниска цена;
 • компактност;
 • перфектно затопля;
 • можете да готвите храна.
Минуси:
 • боята се разпада много бързо;
 • често се проваля;
 • има случаи на пожар при първа употреба;
 • неприятна миризма;
 • къс маркуч.

Моделът е евтин, но с лошо качество: след няколко употреби боята започва да се руши, от устройството се излъчва неприятна миризма. Има много случаи на запалване при включване поради дефектни части или некомпетентност на потребителя. Цена - .

Вижте също - Как да свържете терморегулатор към инфрачервен нагревател

Ballu BIGH-3

Ballu BIGH-3

Газовият инфрачервен нагревател Ballu BIGH-3 има максимална мощност 3 кВт, предназначен за отопление на помещение с пропан или бутан с максимална площ от 30 м², което е малко по-малко, отколкото в Hyundai. Консумацията на газ е 0,2 кг / час. Керамичната повърхност на нагревателя е предварително тествана във фабриката. Този модел е преминал теста, му е присвоен клас А. Устройството може да се използва за готвене в природата или в страната, не изисква електрическа връзка. Отоплителният панел е защитен от решетка от неръждаема стомана, а ръбът на панела е покрит с термоустойчив емайл. Емайлирано тяло, устойчиво покритие. Устройството има подвижни крака с фиксатор за позиция, който може да издържи до 10 кг. Обхватът на доставката включва 1,5 м маркуч за газ и редуктор на налягане.

Професионалисти:
 • загрява стаята бързо;
 • ниска консумация на газ;
 • компактен, лек;
 • топлоустойчиво покритие от емайл.
Минуси:
 • къс маркуч за газ;
 • не се изключва при преобръщане.

Устройството е много компактно, тежи малко, има ниска консумация на газ, покритието е изработено от топлоустойчив емайл, за разлика от Hyundai H-HG3-25-UI777, при което боята се разпада почти след първата употреба. Бях много разочарован от липсата на система за изключване по време на преобръщане: като се има предвид, че това устройство често се приема за природата, то не е безопасно от падания. Цена - .

Timberk TGH 4200 X0

Timberk TGH 4200 X0

Друг нагревател на Timberk има максимална мощност от 4,5 kW, което е повече, отколкото в Ballu BIGH-3 и особено в Hyundai H-HG3-25-UI777. Проектиран за отопление на помещение с максимална площ 45 m². Използва пропан, бутан. Консумацията на газ е 0,25 кг / ч. Комбинацията от топлинно излъчване и отделяне на топлинна енергия поради откритото изгаряне на газ прави този нагревател икономичен източник на топлинна енергия. Има вграден детектор за пламък: ако го няма, доставянето на газ се спира автоматично. Възможно е регулиране на топлинната мощност. Самият панел е изработен от високоякостна керамика с удобна дръжка за движение, контрол на температурата и икономия на гориво. Комплектът за доставка включва редуктор, газов маркуч.

Професионалисти:
 • удобна дръжка за придвижване;
 • керамичен панел с висока якост;
 • изключване на подаването на газ, когато пламъкът спре;
 • голяма мощ.
Минуси:
 • консумацията на газ е голяма;
 • непривлекателен дизайн;
 • къс маркуч за газ.

Моделът е много подобен на описания, но все пак се различава в повишена мощност, увеличен разход на газ, по-малко атрактивен дизайн. Във всички останали отношения всички те са почти идентични, със същия общ недостатък - включен е къс газов маркуч. Цена - .

Ballu BIGH-4

Ballu BIGH-4

Модерен икономичен уред за насочено отопление. Той е абсолютно ефективен (ефективност = 100%) и изобщо не изисква електрическа връзка. Максималната мощност е 4,5 кВт, както е в Timberk TGH 4200 X0. Проектиран за отопление на стая с максимална площ от 60 м². Захранва се от пропан, бутан. Консумацията на газ е 0,32 кг / ч. Керамичният нагревател панел е предварително тестван във фабриката, за да получи клас А. Панелът е защитен от решетка от неръждаема стомана. Устройството е защитено от изтичане на газ в случай на изгасване на пламък чрез газов клапан: ако пламъкът изгасне, доставката на газ спира незабавно. Тялото на панела е покрито с топлоустойчив емайл. Това покритие предпазва уреда от корозия. Подвижният крак може лесно да се разглоби на 2 части: устройството може да се сгъне в компактен пакет. Комплектът включва редуктор и 1,5 м маркуч за газ.

Професионалисти:
 • абсолютна ефективност - ефективност близо до 100%;
 • висококачествен премиум керамичен панел A;
 • плавен контрол на мощността;
 • подвижен крак.
Минуси:
 • висок разход на гориво;
 • къс маркуч за газ;
 • липса на система за спиране на преобръщане;
 • силно изгаря кислорода.

Моделът е много добре сглобен, има висок клас керамичен панел от клас A, висока мощност, по-голям разход на гориво от Timberk TGH 4200 X0. Освен високата консумация, не ми хареса липсата на система за спиране на преобръщане, същият проблем съществува и в Ballu BIGH-3. Това предполага, че компанията не се учи от грешките си. Във всички останали аспекти това е много добра техника с ефективност от 100%. Цена - .

Pathfinder Hearth

Pathfinder Hearth

Компактният модел на производителя има максимална мощност от 1,5 kW, което е най-малката цифра сред конкурентите. Проектиран за отопление на помещение с максимална площ само 15 m². Гориво - пропан, бутан. Консумацията на газ е 0,11 кг / час, това е най-икономичното устройство. Има затворена горивна камера. Инфрачервената нагревателна плоча използва евтини колекторни цилиндри в експлоатация, което допълнително намалява разходите. Има регулатор на мощността, пиезо запалване. Керамичният панел на нагревателя е много издръжлив, не се руши по време на употреба. Комплектът включва скоростна кутия и 1,5 м маркуч за газ.

Професионалисти:
 • компактна;
 • минимален разход на гориво;
 • висока ефективност.
Минуси:
 • един газов цилиндър на достатъчно за 3 часа;
 • с малък запас от гориво пламъкът угасва.

Моделът е много икономичен, може да работи от малки и евтини газови бутилки. Той има най-ниския индикатор за отопляваната зона, но се справя перфектно със задачата си както на открито, така и на закрито. За разлика от много мощния Ballu, BIGH-4 не изгаря кислород в стаята. Цена - .

ТОП-2 газови улични нагреватели

NeoClima 07HW-B

NeoClima 07HW-B

Външният нагревател Neoclima 07HW-B е предназначен за отопление на открити пространства: беседки, тераси, кафенета. Той има стилен дизайн, цилиндрична форма, изработен в цвят стомана. Тя ще се превърне в устройство за отопление и стилно парче мебели. Минималната мощност е 5 kW, максималната е 11 kW. Проектиран за отопление на стая с максимална площ от 20 м². Захранва се от пропан или бутан. Максималният разход на газ е 0,85 кг / ч. Вътре в устройството може да се побере цилиндър до 27 кг: той е инсталиран вътре в самия нагревател и е скрит от любопитни очи. Височината на живия пламък е 1,5 м. Подобно на повечето съвременни нагреватели, принципът на неговата работа е излъчването на инфрачервена топлина. Нагревателят е оборудван със система за контрол на газа, сензор против преобръщане, пиезо запалване и термостат. Комплектът за доставка включва редуктор на налягането, маркуч за газ.

Професионалисти:
 • може да се използва на открити пространства;
 • много добро като допълнително осветление;
 • плавен контрол на мощността (5–11 кВт);
 • жив пламък - до 1,5 м;
 • сензор за защита от преобръщане.
Минуси:
 • висок разход на гориво;
 • презареждане;
 • гаранция - само 1 година.

Много красив нагревател с максимална височина на открит пламък 1,5 м. Изглежда много хубаво и може да се използва като допълнително осветление навън в тъмното. Устройството може да работи с различни газови бутилки с обем до 27 литра - това е стандартен индикатор. Но разходът на гориво на час е много голям и далеч не е икономичен. Благодарение на високата мощност, гладкото си регулиране, устройството перфектно се справя със задълженията си. Цена - .

Вижте също - Ултравиолетовите нагреватели - мит или реалност?

Ballu BOGH-15

Ballu BOGH-15

Устройството има интересен дизайн: жив огън, затворен в колба, изработена от висококачествено термоустойчиво боросиликатно стъкло, привлича посетители в кафенета и ресторанти. Уникална характеристика на нагревателя е стартирането, регулирането на височината на пламъка и изключването е възможно ръчно на контролния блок, разположен на таблото за управление. Минималната мощност е 5 кВт, максималната мощност е 13 кВт, което е малко повече, отколкото в NeoClima 07HW-B. Предназначен за отопление на помещения с максимална площ от 20 квадратни метра. м. Работи върху пропан, бутан. Максималният разход на газ е 0,97 кг / ч. Вътре в уреда може да се побере газов цилиндър до 27 кг. Нагревателят е изработен от устойчива на корозия легирана неръждаема стомана, защитен от валежи отгоре от тетраедричен отражател с повърхностна площ 0,5 м². Системата за защита на много нива отговаря за безопасността на работа. Сензорът за наклона изключва пламъка, когато газовият нагревател е наклонен на повече от 45 °, термоелектрическият датчик и соленоидният клапан спират подаването на газ в критични ситуации - когато пламъкът изгасне или когато изтича газ. Благодарение на вграденото междуосие, нагревателят може да се движи свободно и безопасно на всяка повърхност, въпреки големите си размери и тегло (40 кг). Устройството може да се използва и като рекламна повърхност: за неговото поставяне е осигурена магнитна шиферна повърхност със закопчаване в долната част на кутията. Комплектът за доставка включва редуктор на налягането, маркуч за газ.

Професионалисти:
 • уникална модернизирана горелка (разработена от Института по механика на Руската академия на науките);
 • висока якост, устойчивост на корозия;
 • уникалният дизайн на горелката гарантира 100% изгаряне на горивната смес;
 • термо стъклена японска колба.
Минуси:
 • висока цена;
 • голям размер и тегло;
 • висок разход на гориво;
 • преди първото запалване дълго време излиза въздушна тапа;
 • дистанционното управление се предлага само за модела Ballu BOGH-15E.

Нагревателят е много голям, тежък, особено в сравнение с NeoClima 07HW-B. Той има много мощност, но в същото време има висок разход на гориво - 0,97 кг / ч, така че ще трябва да сменяте газови бутилки много често. Устройството има различни защитни функции, които приписвам на плюсове, но моделът NeoClima 07HW-B има открит пламък, а BOGH-15 има пламък вътре в термоустойчива колба, което също е красиво. Цена - .

Вижте също:

3736 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите