У дома Ремонти Големи домакински уреди Хладилникът не се изключва: защо и какво да правя?

Хладилникът не се изключва: защо и какво да правя?

Понякога може да забележите, че хладилникът не се изключва за дълго време, той постоянно работи. След известно време не са настъпили промени, двигателят продължава да работи без да спира. Това показва, че е възникнала известна повреда, която е причинила неестествена операция. Кои са факторите, водещи до подобни неизправности, ще бъдат описани по-долу.

Дори онези, които не разбират тази техника, забелязаха, че двигателят работи периодично. За колко време трябва да се изключи хладилникът? Продължителността на работното и изключено състояние е различна. Това се влияе от зададената температура на вътрешните камери и температурата на околния въздух. Ако обаче хладилникът не се изключи за около седем или осем часа, трябва да обърнете внимание на режима на работа на хладилника. Когато е настроено интензивно охлаждане или замръзване, двигателят може да не се изключи и да работи без да спира дълго време и това ще бъде норма за него. Трябва да се помни: по-късните модели, оборудвани с електронни дисплеи, спират автоматично след определен период от време, връщайки се към нормална работа. Що се отнася до старите хладилници, те трябва да бъдат извадени от режим на замразяване със собствените си ръце. В противен случай моторът ще работи дълго време, без да спира.

Защо хладилникът не се изключва дори без режима на замразяване

Тези фактори могат да бъдат причина за това явление:

 1. Вратата не се затвори напълно. Чинии, тигани или други кухненски прибори, поставени в хладилника, могат да попречат на вратата да се затвори плътно. Топлият въздух ще влезе през пролуката между вратата на гумената облицовка и хладилника. Температурните сензори, инсталирани вътре в камерата, ще сигнализират за промяна в нивото на температурата, което ще задейства старта и непрекъснатата работа на компресора. Поради тази причина двигателят не се изключва и работи неприемливо дълго време. За да премахнете този фактор, достатъчно е правилно да поставите съдържанието на хладилника и плътно да затворите вратата. След като температурата достигне необходимото ниво, двигателят ще се изключи.
 2. Температурата на околната среда също е важна. Често хладилникът не се изключва, защото се прегрява отвън. Противопоказано е поставянето на такова оборудване в непосредствена близост до отоплителни радиатори или тръби на отоплителната система. Какво да правим в подобна ситуация? Ако е възможно, струва си да намалите температурата на отопление на мястото, където се намира оборудването. И най-хубавото нещо, за което трябва да се помисли, е ново място за камерата, където няма да се смущава от високите температури.

Хладилникът не се изключва

Ако всички горепосочени фактори не са потвърдени и хладилникът се изключи и продължава да работи, това показва неизправност в неговата система.Когато хладилникът работи постоянно и причините за неизправността не са изяснени, трябва да го изключите от захранването, за да спасите двигателя от изгаряне.

Вижте също:

Вероятни причини за сривове

Има много различни причини, поради които устройството не се изключва. Трябва обаче да се съсредоточите върху основните фактори, поради които двигателят работи постоянно.

 • релето не работи;
 • неизправност на термостата;
 • платката или термостатичната верига не работят;
 • гуменото уплътнение на вратата е много износено;
 • беше счупена херметичността на тръбите, което доведе до изтичане на фреон;
 • запушена тънка капилярна тръба, която пасва на филтъра;
 • хладилникът работи в задушно помещение или много близо до източник на топлина.

Вижте също - Защо хладилникът няма да се включи и как да го поправите?

Уплътнението на вратата е повредено

Уплътнението на вратата, разположено около периметъра му, често се износва, така че двигателят не спира. Следователно плътното затваряне на вратата е нарушено, топъл въздух прониква в хладилното отделение. Двигателят постоянно изпомпва хладилен фреон за отстраняване на топлината и охлаждане на постъпващия въздух. Какво да правя в този случай? Износени уплътнение за хладилника трябва да бъде заменен. Можете да закупите нов печат от специализирани магазини или от пазара. За да не сбъркате и купете необходимия уплътнител за хладилника, вземете парче от стария печат със себе си.

Той замръзва и бръмче постоянно

Ако след изключване на режима на замразяване двигателят все още работи без спиране, има вероятност термостатът или двигателят да са неизправни.

Защо двигателят работи непрекъснато? В този случай причината може да бъде залепването на релето, което регулира отворената верига. Когато хладилникът започне да работи след размразяване, след известно време той набира необходимата температура и се изключва поради отварянето на електрическата верига. Ако не се изключи за дълго време, има вероятност контактните релета да са се залепили едно към едно и двигателят да работи постоянно.

Температурният сензор се е счупил

Когато сензорът за температура се повреди, сигналът за зададената температура просто не се получава. Компресорът работи непрекъснато, тъй като сигналът към релето не получава информация за отваряне на веригата и спиране на двигателя. Съвременните модели са оборудвани с електронни устройства за управление, които могат да причинят софтуерна повреда. Сигналът от температурния сензор се блокира отново и релето не прекъсва захранването на компресора.

Охлажда се лошо и не се изключва

Честа причина, поради която хладилникът не спира да работи, може да бъде намаляването на налягането на споените медни тръби. Когато масата на фреона е намалена, двигателят се нуждае от повече време, за да поеме топлина и пълно охлаждане. Моторът се износва по време на такава работа. Какво да правя? Много е трудно да поправите такава неизправност сами. Необходимо е да се открие мястото на теча, да се запечата, да се напълни охладителната система с нова порция фрион.

В допълнение, капилярната тръба на изпарителя може да се запуши. Това може да провокира малка капка влага, която моментално се превръща в лед и блокира преминаването на фреон през капилярната тръба. Моторът не може да изпомпва фреон през цялата охладителна система и затова работи без спиране.

Ако хладилникът работи без спиране, тогава двигателят няма да издържи такова натоварване дълго време - той ще прегрее и изгори. Подмяната на двигател е отнемащ много време процес, който води до сериозни финансови разходи.

Вижте също:

64446 64

64 мисли за „Хладилникът не се изключва: защо и какво да правя?“

 1. Иля:

  Здравейте. хладилник LG NO Frost Multi Air Flow GR-N389SQF
  първата вода се появи пред хладилника + всичко във фризера на първото ниво замръзна, така че дори и контейнерът да не може да се достигне. тогава просто реших да го изключа, за да се размрази и всичко вече беше размразено. но въпреки това той отстрани панела в камерата и отстрани остатъците от лед, след това почисти дренажа и отстрани останалата вода. в момента, след включване, моторът работи, вентилаторите се въртят и няма студ. какво е възможно при такъв проблем.

  1. amaksil1:

   Здравейте! Във вашия случай може да има такива причини:
   Бутонът за размразяване е включен;
   Износване на уплътнения;
   Фреон изтича
   Дефектен таймер или блок за управление на хладилника;
   Дефектни сензори за размразяване;
   Сушилнята на филтъра е запушена.

 2. Майкъл:

  Фризер indesite, noufrost. Не се изключва за 28 часа !! Беше инсталиран нов компресор и TIM беше заменен !!

 3. Майкъл:

  Фризер indesite, noufrost. Не е изключен от 28 часа !! Новият компресор беше инсталиран и TIM беше сменен !!

  1. amaksil1:

   Добър ден. Съветваме ви да проверите термостата.

 4. Сергей:

  Лека нощ, съжалявам, че е толкова късно, настройката на стената на хладилника, модел Indezit L I9S1Q, изключи го, размразява, включва, но по някаква причина работи от дълго време?

  1. amaksil1:

   Добър ден. Дълго, концепцията е разхлабена.
   Ако повече от един ден, тогава проблемът най-вероятно е в термостата.

 5. Татяна:

  Здравейте. Хладилник Whirlpool wbm 246. Преди месец стартовото реле беше сменено (хладилникът не се включва). седмица работи добре, след което спря да се изключва. Размрази го, включи го. Този път минаха 2 седмици и историята се повтори - не се изключва. студено е във фризера, в хладилното отделение беше +5, сега е +9. какво се счупи?

  1. amaksil1:

   Добър ден. Проверете термичното реле. Най-вероятно това е проблемът.

 6. Татяна:

  след първото размразяване хладилникът работи една седмица, след втората 2 седмици

 7. Алексей:

  Здравейте, хладилник бележка Аристон, не се изключи за 12 часа, релето и компресорът се нагряха много, след изключване, след час, когато се охлади, не започва. Масло се появи на завоя на смукателната тръба.

  1. amaksil1:

   Имате нужда от цялостна диагноза.
   Най-вероятно той не се е изключил поради термично реле. Ако не се включи, компресорът може да се повреди, релето за стартиране на хладилника.

 8. Леонид:

  добър ден. новият хладилник Samsung RT50K6330SP / ML работи повече от ден след първото стартиране. при много горещо време. в апартамент на 30 градуса. Това нормално ли е? кога трябва да прекъсне връзката си?

  1. amaksil1:

   Оставете го да работи още един ден, ние вярваме, че е твърде рано да звучи алармата.Също така измервайте температурата, независимо дали тя се променя при промяна на положението на термостата.

 9. яхт клуб:

  Здравейте. Хладилникът gorenje rk4295e първо беше топъл в хладилника. И фризерът заработи. След ремонта казаха, че системата е запушена, пълни са с фреон, добре, или нещо, което се охлажда, работи почти ден, без да се изключва, извикаха майсторите, добавиха още фреон и след известно време той е изключен, но не работи както трябва - може да работи 1,5-3 часа, и да почивате по-малко и да се включва отново. Какво би могло да бъде повреда?

  1. amaksil1:

   По време на ремонта е трябвало да получите отговор от капитана. Обадете им се, ако са го поправили.
   В същото време проверете термостата, вероятно е хладилникът да работи на максимална температура.

 10. Сергей:

  Хладилник beko еднокомпресорен на 3 г. Проблемът е този - след размразяване, когато се включи първо, той изключва температурата, а след това се включва и температурата в hk не набира. HK

  1. amaksil1:

   Да, прав си, вероятно е охладителната система да е запушена. Ще трябва да се свържете с капитана.

 11. Александра:

  Здравейте! След като смени термостата в Stinol 101, хладилникът спря да се охлажда нормално (10-12 градуса). Изключва се при минимална температура (работи 20 минути и почива 30 минути), а след добавяне на температурата спира да се изключва и се охлажда още по-зле. Майсторът отново премести термостата (в друг нов), но това не помогна. Понякога при добавяне на температура има миризма на парене отвътре и отвън. Какво може да се направи?
  А Atlant1717-01, след промиването на системата, също спря да се охлажда нормално (10-13 градуса по 6). Режим на работа (20 минути работа, 1,20 минути почивка). Майсторът намали количеството фреон, така че повече време работеше, но това не помогна. Реших да пробвам да сменя термостата, всичко без да променя. Каква може да е причината?

  1. amaksil1:

   Здравейте. Проверихте ли компресора? Може да има смисъл да замените фреона в хладилника.

 12. Валери:

  Здравейте, двигателят на хладилника NO NO FROST работи, но не иска да замръзне и изключи.Каква може да е причината?

  1. amaksil1:

   Добър ден. Неизправен термостат или фреон.

 13. Tagir:

  леден слой се образува вътре в хладилника (на задната стена под фризера) Stinol

 14. Владимир:

  Здравейте! Хладилникът със стенол не се изключва след размразяване. Във фризера има лед и сняг на гърба на фризера. Той реагира на регулатора, ако е превключен на нула

  1. amaksil1:

   Добър ден. Сменете термичното реле в хладилника

 15. Светлана:

  Добър ден! Хладилникът Veko 38002. не се изключва и замръзва много лед вътре на задната стена (регулаторът е на 1). Днес имаше един майстор, който каза, че има малък теч, зареждане с гориво, наредено да изсъхне, след което го включете. След включване са минали 4 часа, хладилникът не се изключва и отново всичко вътре е замразено с коричка на вентилатора (струва си също 1)

  1. amaksil1:

   Майсторът проверил ли е работата на термостата? Най-вероятно причината е в него.

 16. Ирина:

  Здравейте! Моля, кажете ми, beko хладилник след размразяване, допустимо работно време без изключване?

  1. amaksil1:

   Здравейте. Около ден - средно време на работа след пълно размразяване.

 17. ген:

  хладилникът Atlant със система Noufrost се размразява в продължение на 12 часа, след това се включва, той работи 6 часа, изключва се за 20 минути;

  1. amaksil1:

   Добър ден.Ако в хладилника се достигне зададената температура, но хладилникът не се изключва, причината е повреда в термостата или температурния сензор. Ако хладилникът не замръзва лошо или изобщо не замръзва, тогава може да има редица причини - запушване в капилярната тръба на изпарителя, изтичане на хладилен агент от хладилната верига, износване на компресора.

 18. Елена:

  Лека нощ. Хладилникът на LG NOFROST, не е ясно дали работи нормално, когато замръзне - както обикновено, страничните стени бръмчат и се нагряват, след 10-15 минути се задейства едно щракване, късмета намалява и страничните панели се охлаждат. Но няма пълно изключване, т.е. пълна тишина, когато хладилникът работи, както преди. Счупена ли е или нормалната работа на хладилника? Той ще се размножава нормално, настроен на - 15 градуса, без премръзване.

 19. сняг:

  Добър ден, кажете ми новия хладилник Atlant, след включване на мрежата не се изключва според всички правила, но постоянно работи. Може би това се дължи на зареждането на МО и все още не пълното замразяване на продуктите или е повреда.

 20. Сергей:

  Хладилникът Nord DH 239-7 включва компресора и се изключва след няколко секунди и след това релето щрака, кажете ми какво е повредата?

 21. Сергей:

  Тогава хладилникът беше изключен за няколко часа, след включването му замръзва за един ден и не се изключва, фризерът замръзва перфектно, хладилникът е при + 6 ° C, каква е причината да не изключите компресора?

 22. Сергей:

  На термостата е на 2

 23. Сергей:

  Колко дълго може компресорът да работи по този начин, без да спира да почива? Може би е по-добре да го изключите преди да се установи повреда?

 24. Здравейте. хладилникът indesit при включване след няколко секунди изглежда като щракване и бръмченето върви все едно вентилаторът просто работи.Изключвам го от мрежата и го включвам отново, той започва да работи за час и след това работи за 30 минути и почива 30 минути. преди не е имало такъв звук. след работи, както винаги

 25. Джулия:

  Здравейте. Хладилникът VESTEL започна да забелязва, че започва да работи час след час, но след време започна да работи два часа, работи около четиридесет минути и има почивка? Това нормално ли е? Ако не, какъв може да е въпросът?

 26. Александър:

  Здравейте, хладилникът Atlant 1709 не се изключва. Постоянно работещ. Сменен термостат и реле на компресора. Резултатът е нулев. Каква може да е причината ????

 27. Владимир:

  Здравейте! Хладилник Stinol. Работи без да спира повече от месец. На стената в хладилника вече има кожено палто, ледът е във фризера. Терморелето беше променено след размразяване по същата причина. Може ли да бъде виновен релето на компресора?

 28. Владимир:

  Какво ще се случи, ако смесите червеното с кафява тел на термостата?

 29. Артьом:

  Добър вечер!
  Имам такъв проблем, хладилникът се изключи спонтанно и не се включи повече. Обади се на капитана, той каза, че термичното реле се е провалило. Той беше заменен след подмяна на релето, което хладилникът спечели. Но сега не се изключва постоянно да работи. Кажете ми, може ли това да се дължи на инсталирано дефектно реле? Тъй като по-рано на старото реле той работеше нормално и се изключва след набор от необходимата температура.

 30. Ирина:

  Здравейте!
  Моля, кажете ми какъв може да е проблемът в хладилника?
  Хладилник 2002 г. СЕВЕР.
  Той е на единицата. работи, включва се ... .. изключва се ... .. около 15 минути един от друг ........
  Фризерът обикновено замръзва ....... ..
  но в самия хладилник температурата е плюс 9 ... 10 градуса.
  Сложих го на двойката, хладилникът работеше 14 часа. не изключи.
  Пак го сложих на устройството.
  И отново .... изключва се .. включва се ... но температурата е плюс 9 ... 10 градуса (

 31. Светлана:

  Добър ден. Помогнете да се справите със ситуацията. Хладилникът работеше, без да спира за около седмица. След размразяване същото работи без прекъсване.Обадих се на майсторите от службата, те казаха, че е необходимо да се смени термостата или фреона. И това, и друго на 2500 tr , заедно 5000. Какво точно трябва да се промени, те самите не знаят. Мислех, че термостатът не е толкова болезнен за хладилника Смениха го, щом си тръгнаха, започнах да се чудя защо майсторите не могат да определят причината и разбрах, че все още могат да проверят термостата, което направихме на моя приятел, термостата, който се оказа, че работи. Разбира се, хладилникът работеше, без да спира. Обадих се на службата и попитах защо не са поставили диагнозата на термостата, на което отговориха: „Времето ни е скъпо и няма да го харчим за проверка! „Тъй като вече се обърнах към тях и ми обещаха, че след като заменя фреона, хладилникът определено ще работи, реших, че е по-добре да ги оставя да довършат хладилника. Около 3 дни след "ремонта" хладилникът започна да се изключва, а отоплението в къщата също беше намалено и стана по-хладно. И попитах майсторите за топлината в къщата и за уплътненията в хладилника. Съветвайте какво да направите, хладилникът замръзва както трябва. Изключва се 4-5 пъти на ден. И какво мислите за сервизния център, който не може да определи причината за повредата и според мен просто прави пари.

 32. Валери:

  Здравейте! В hc „Stinol“ моделът RFC NF 340A не изключва двигателя на компресора на хладилника. В този случай температурата в камерата не пада под 9 градуса, в горната част на задната стена се появява сняг. Подмяната на термостата не доведе до нищо. Компресорът е много горещ. Температурата на въздуха на мястото на монтаж x-ka не е по-висока от 20.

 33. Инга:

  Здравейте. Хладилникът Nord спря да се изключва. Той непрекъснато работи. Ледът се образува на задната стена. Стои на 1. И при размразяване на хладилника се намери извън задната стена, където покритието на фолиото е мокро място с диаметър 20 см. И когато хладилникът започне, на това място се образува ледена кора, която расте. какво не е наред с него?

 34. Владимир:

  Хладилник Bosch, дъска KGV 3604. Изглежда, че е така.
  Той започна да работи, без да прекъсва връзката си. В горната част на отделението на хладилника - силна обледеняване. Няколко часа по-късно се чуваше миризмата на парене изпод блока на бутона. Извадих контролен модул: има четири изгорени резистора R30-R33 върху него. Каква е причината? Възможно ли е просто да спойка резисторите и да се свържете?

 35. Анастасия:

  Здравейте, моля, кажете ми, хладилника Beko CN 335220X, вентилаторът във фризера постоянно работи, не се изключва

 36. Здравейте! След подмяна на счупен вентилатор във фризера, хладилникът не се изключва за около 45 часа. Температурата в трите зони не съответства на зададената температура. Хладилник -1 (при +7), рафт за свежест -4 (at0), фризер замръзва само при -20 (при -25)

 37. Алексей:

  здравей, хладилникът CANDy замръзва добре, но напоследък не се е изключил. Каква може да е причината? Изключвам регулатора до нула и след това го включвам. Десет минути по-късно се включва. Въпреки че регулаторът е на устройството, той работи дълго време и не се изключва. Двигателят се загрява.

  1. amaksil1:

   Добър ден.
   Неизправността на термостата, най-вероятно ще трябва да го замените.

 38. Paul:

  Добър ден! Хладилникът Pozais FNF 172. И какъв проблем има след нормалното размразяване, той работи нормално, тоест работи и се изключва за известно време, както трябва. Но след две седмици работа, той спира да се изключва и работи непрекъснато Какво може да бъде с него?

 39. Гюзел:

  Здравейте! Забравих да затворя вратата на хладилника вечер, тя беше отворена до сутринта, сега тя работи шумно и без да спира двигателя. Какво да правя?

 40. Наталия:

  Здравейте! Хладилник двукамерен тип KShD-280/45 "Донбас-214-1". Може да замръзне, без да спира за седем часа подред. Тогава най-сетне може да се изключи и да не се включи няколко часа. След това се включва отново и замръзва за 6-7 часа подред.Моля, посъветвайте какво е нарушено и какво трябва да се промени. Благодаря ви предварително за отговора.

 41. Лариса:

  Здравейте, купих хладилник Samsung RB37J5000SA преди 15 дни. Минаха 10 дни, замразяването на камерите приключи и сега в нормален режим, хладилникът работи за 1 час и се изключва само за 23-26 минути, след това отново работи за един час? И т.н. Кажете ми, моля, колко време трябва да почива нашата единица? И ако това не е нормално, тогава каква може да е причината?

  1. amaksil1:

   Здравейте! Като се има предвид, че имате хладилник със системата NoFrost, задната стена не трябва да бъде покрита с лед и снежна козина.

   Не можем да кажем със сигурност колко трябва да почива и работи, всичко зависи от избрания режим, броя на продуктите вътре и температурата им по време на зареждане в хладилника, колко често вратата се отваря / затваря и колко дълго остава отворена. Но той трябва да работи по-малко от почивка - средно 10-20 минути. работи и почива 15-25 минути.

   Проблемът може да се крие в неправилна работа, неизправност на регулатора на температурата или хладилникът не е запечатан, следователно ледът по вътрешните стени може да замръзне.

 42. Юри:

  Добър ден. Хладилник Atlant MXM 2706 - 80. Двукамерен фризер работи без оплаквания. Но голямата камера спря да се охлажда. Сняг понякога се появяваше на задната стена, след което се стопяваше. На втория ден двигателят не се изключва, проверих регулатора на температурата според вашата схема (затворих проводниците, включих хладилника, двигателят не стартира). Кажи ми, какво може да бъде? изтичане на газ? Или нещо друго може да се провери, преди да се обадите на съветника. Благодаря.

  1. amaksil1:

   Прав си, най-вероятно тече фреон. Ако термостатът работи и компресорът работи - най-често това е точно изтичането на фреон в системата. Трябва да се обадите на съветника, много е трудно независимо да проверите теча.

 43. Игор:

  Здравейте, хладилника на Samsung без измръзване не е изключен отдавна, разглобих го, проверих го с тестер и се оказва, че термичният предпазител е покрит и може би има нещо друго към проблема?

  1. amaksil1:

   Здравейте.
   Вие самият отговорихте на собствения си въпрос. Най-вероятно след подмяната всичко ще е наред.

 44. Игор:

  И ако сложите термичен предпазител от друг модел? не как не мога да видя кой предпазител

  1. amaksil1:

   Ако съвпада по съпротивление, подобно по характеристики, няма разлика. Това е често срещана практика, когато поставят други модели хладилници. Тъй като старите части обикновено са трудни за намиране.

 45. Антон:

  Добър ден, хладилник Аристон. Фризерът постоянно замръзва, поради което температурата се повишава във фризера и в хладилника. Смених таймера за размразяване, мерих съпротивлението на нагревателя; има съпротивление. Кажете ми, може ли термичното реле да е виновно за всичко ?? Струва си два контакта. Опитах се да го замража до -12, не звъни с мултицет.

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите