У дома Как да изберем Малки домакински уреди Каква е разликата между фото епилатор и лазерен епилатор

Каква е разликата между фото епилатор и лазерен епилатор

Винаги е отворен един и същ въпрос - епилация. Жените изпитват различни продукти за обезкосмяване, за да поддържат кожата си гладка и мека по-дълго.

Съвременните технологии предполагат, че за целта използваме специални епилатори, насочени към премахване на космите за дълъг период от време. Те включват лазерни и фотоепилатори. Подобни перспективи са, разбира се, много обнадеждаващи, но какво е по-добре да изберете и как фотоепилаторът се различава от лазерния епилатор. Сега ще разгледаме подробно този въпрос.

ТОП 15 най-добри епилатори с Aliexpress

Каква е разликата между устройствата

Лазерният епилатор и фотоепилаторът са две устройства, които излъчват светлинни вълни, насочени към унищожаване на косата. По-конкретно, нагрятата вълна е насочена към унищожаване на меланин в структурата на косата, което води до унищожаване на космения фоликул.

Лазерен епилатор

Произвежда лазерен лъч с определена дължина. Действието му е концентрирано върху конкретен сайт. Трябва да се отбележи, че лазерът загрява само косата, тоест няма заплаха да изгори кожата, тъй като не е изложен на нагряване.

Принципът на работа е следният: лъчът е насочен към индикиране на меланин и се фокусира върху унищожаването на корена на косата. Представителите на светла кожа и тъмна коса реагират най-добре на тази процедура. Ситуациите, когато човек има червена коса или сива коса, се считат за по-проблематични. Чернокожите също са по-трудни да се поддадат на тази процедура. Наблюденията относно цвета на кожата и самата коса обаче не са признак, че процедурата няма да бъде ефективна.

Предимствата на лазерната епилация:

 • Процедурата е бърза.
 • Устройството не контактува директно с кожата, а само с лазера.
 • Организмът лесно понася процедурата и се възстановява бързо.
 • След процедурата няма изгаряния, белези, рани или други увреждания на кожата.
 • Всъщност процедурата е проста.

Недостатъци на лазерната епилация:

 • Цената на оборудването за такава процедура е доста висока.
 • Ефектът не е постоянен - ​​временен.

Вижте също - Как да използвате фотоепилатор

Photoepilator

Той излъчва повече светлинни лъчи от лазерен епилатор, така че областта на действие е по-голяма. Всички те са с различна дължина и са насочени към повече коса, но поради това ефектът е малко намален. Такива характеристики изискват многократни процедури. Вярно е, че има подобрени модели устройства, които са в състояние автоматично да избират дължината на тези вълни. В този случай късите ще отпаднат и ще се прилагат само дълги греди и ефектът ще бъде по-добър. Фотоепилацията ефективно премахва космите на голяма площ.

Струва си да се обърне внимателно при избора на това устройство за хора, които имат определени заболявания и тези, които приемат лекарства. В този случай използването на фотоепилатор може да не е желателно. Ето защо е по-добре да се консултирате с лекар.

Трябва да се отбележи, че апаратът за фотоепилация разполага със специални лампи. Те трябва да се променят от време на време. Ето защо, когато купувате, обърнете внимание на този факт и попитайте за тяхната наличност. Има преустановени модели и е невъзможно да се изберат взаимозаменяеми части за тях.

По принцип използването на фотоепилатор е по-лесно в смисъл, че обработва голяма област на действие.

Предимствата на фотоепилацията:

 • Не уврежда кожата и не оставя следи от контакт.
 • Скоростта на процедурата. Можете да постигнете максимален ефект дори у дома.
 • Ефектът продължава дълго, ако процедурите се спазват в съответствие с всички препоръки.
 • Състоянието на кожата се подобрява значително, на външен вид става по-еластична и нежна.

Недостатъците на фотоепилацията:

 • Висока цена.
 • Неприятни (болезнени) усещания могат да възникнат, ако човек има повишена чувствителност.
 • Възможни отрицателни последствия: изгаряния, поради неправилна употреба на устройството или некачествени гелове. Прекалено тънката кожа също може да бъде причината.
 • Възможни са противопоказания.

Вижте също - Каква е разликата между тример и машинка за подстригване

ТОП 15 най-добри епилатори с Aliexpress

Кое устройство е по-добре да изберете и защо?

Потънахме по-дълбоко във въпроса за сравняване на двете устройства и като цяло разбрахме как фотоепилаторът се различава от лазерния епилатор. Може да се отбележи, че те са в една и съща ценова категория на пазара. И те също имат почти същия принцип на работа, с малки разлики. Фотоепилаторът и лазерният епилатор имат своите предимства и недостатъци. Така че кой от тях е по-добре да изберете е много индивидуален въпрос.

По-специално следва да се вземат предвид следните точки:

 • За коя зона (област) на тялото избирате устройството. В крайна сметка фотоепилаторът се справя с по-големи площи по-бързо от лазерно устройство.
 • Вашата естествена чувствителност на кожата. Имате ли алергични реакции, каква реакция от слънчевата светлина. Фотоепилацията в това отношение ще има по-тежък ефект за разлика от действието на лазер.
 • Характеристики на здравословното състояние, прием на лекарства. В конкретни случаи е категорични противопоказания да се комбинира фотоепилация, като се вземат предвид особеностите на здравословното състояние и предписаните лекарства.
 • Цвят на кожата, коса. Има различни твърдения за това. Съществува обаче мнение, че фотоепилаторът се справя по-добре със светлата и сивата коса, за разлика от лазерно устройство.

По-конкретно, не може да се каже кое ще е най-доброто и от двете устройства, тъй като всеки човек е индивидуален по свой начин и трябва да бъде избран, като се вземат предвид неговите собствени характеристики и желания.

Вижте също:

4364 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите