Как работи фотоепилаторът

Много жени страдат от гъста растителност в различни части на тялото, затова се опитват да се отърват от нежеланата коса. Такива процедури са скъпи, така че фотоепилаторът е в голямо търсене сред момичетата. Това устройство ви позволява безопасно да се отървете от излишната коса по тялото у дома. Какво е фотоепилатор? Как работи? Нека разгледаме по-подробно този преглед.

ТОП 15 най-добри епилатори с Aliexpress

Какво е фотоепилатор

Това устройство не може да се нарече ново, тъй като е на пазара от дълго време и много жени го използват. Фотоепилаторите са популярни поради способността за безболезнено премахване на нежеланите косми у дома, с траен резултат, а тази процедура е напълно безопасна за здравето.

Използването на фотоепилатор в домашни условия стана възможно сравнително наскоро. Преди това фотоепилаторите бяха само в салони за красота. Те бяха обемисти и скъпи, така че не всеки можеше да си позволи процедурата за премахване на космите. Домашните фотоепилатори са компактни, но резултатът е същият. След употреба кожата става гладка и можете да забравите за проблема - враснали косми.

Епилаторите са универсални, които са подходящи за всеки тип коса и има модели само за тъмна коса. А има и модели с ограничен брой светкавици и взаимозаменяеми фото лампи.

Вижте също - Как да използвате лазерен епилатор

Принципът на работа на фотоепилаторите

Когато купува това устройство, една жена знае какъв резултат ще получи при използването му. Но принципите на фотоепилатора все още остават загадка. Всъщност в това няма нищо сложно. Устройството е оборудвано със специална лампа, която изпраща светлинен импулс или светкавица. Силата на устройството е достатъчна, за да загрее космения фоликул и да го унищожи. От получения импулс космените фоликули умират, косата изпада и изчезва завинаги.

Тъмната коса съдържа меланин, така че поглъща светлина и топлина и придава импулс към корена. Светкавицата на светлината не се отразява на кожата - в нея почти няма меланин. Ако използвате фотоепилатора правилно, е почти невъзможно да се изгорите от него.

Не приемайте фотоепилатори с индекс на топлинна енергия под 5 J / cm2. Ако този индикатор е по-малък, тогава като цяло няма да има ефект от използването на фотоепилатор, но ако енергията е повече, тогава има възможност за изгаряне на кожата. За да избегнете такива последствия, трябва внимателно да проучите инструкциите преди да използвате.

Използването на устройството постепенно намалява растежа на косата и продължителността на получения резултат е 2–8 години.

Какви са технологиите на фотоепилация

Има само 2 технологии за фотоепилация: IPL и Elos, всяка от които има своите недостатъци и предимства. Техният принцип на действие върху космения фоликул е подобен, но има и фундаментални разлики, които засягат не само работата на фотоепилатора, но и получения резултат.

IPL технология

Системата IPL е разработена от израелската компания Lumenis Ltd, която е собственик на патента за създаването и използването му. Има и други маркировки на технологиите, но те се свеждат до едно нещо: създаването и предаването на светлинен импулс.

Устройствата с IPL технология действат върху косата на етапа на растеж - около една трета от цялата коса на тялото. Можете да получите гладка кожа с редовна употреба на фотоепилатора за 6-8 месеца. Резултатът ще бъде приятен за 2-3 години.

Разбирайки принципа на работа на IPL, е възможно да се обясни наличието на модели, при които лампите не са отстранени - тук броят на светкавиците е ограничен. Например, фотоепилатор с редица светкавици от 50 хиляди - 80 хиляди е най-подходящ за премахване на нежелана коса от лицето или подмишниците. Това е достатъчно за около 12 месеца и през целия този период всеки фоликул ще бъде в стадий на растеж.

Системата IPL е абсолютно безвредна за светла или леко загоряла кожа. За да постигнете най-добрия резултат, преди да използвате фотоепилатора е необходимо да нанесете слънцезащитен крем със ниво на защита SPF 30+. В края на процедурата можете да използвате успокояващ гел.

Важно е също така да знаете, че месец преди фотоепилация не можете да използвате електрически епилатор, восък или шугаринг.

Недостатъкът на IPL се крие в действието на такива агрегати изключително върху тъмна коса - все още остават светли и фини косми. И също така такъв фотоепилатор не може да се използва от собствениците на тъмна кожа - това е изпълнено с последствия под формата на изгаряния.

Elos технология

Тази технология наистина може да се нарече върха на технологичния прогрес в козметологията. Той също е разработен в Израел и съчетава светлинен импулс (напомнящ IPL) и биполярен ток. Фотоепилаторите с технологията Elos работят само от мрежата, цената им е много по-висока и приличат на преносима станция.

Как работи фотоепилаторът с Elos? Принципът е подобен на предишната технология, но само ефективността на светлинния импулс се допълва от електрически. Elos, за разлика от IPL, действа чрез два импулса върху всяка коса. Тези фотоепилатори са подходящи за всеки тип кожа.

Плюсове на Elos:

 1. Еднакво ефективен при премахване на косми от всякакъв тип и цвят.
 2. Може да се използва върху всяка кожа, дори много тъмна кожа.
 3. Подходящ за суха, чувствителна и възпалена кожа.
 4. Elos гарантира отлични резултати - можете да забравите за нежеланата коса за няколко години.

Плюсове и минуси на фотоепилаторите

Всяко оборудване има своите недостатъци и недостатъци. Фотоепилаторите не са изключение от това правило.

Ползи:

 • Възможността за провеждане на процедурата у дома.
 • Можете да използвате фотоепилатор на всяка част на тялото.
 • Дълготрайна безболезнена епилация.
 • Достъпна цена.
 • Кожата не се наранява, а инсталираните филтри предпазват от изгаряния.
 • Може да се използва по всяко време.
 • Процедурата отнема не повече от 20 минути.
 • Безопасност.

Минуси:

 1. Само скъпите устройства дават желания ефект. Евтините модели премахват само космите на повърхността, без да проникват във фоликула.
 2. Една сесия не е достатъчна, за да постигнете максимален ефект.
 3. Може да доведе до хиперпигментация.
 4. В някои случаи е възможно пилинг на кожата.

ТОП 15 най-добри епилатори с Aliexpress

Противопоказания

Ефективността и безопасността на фотоепилаторите са доказани както от производителите, така и от потребителите. Но всичко трябва да се помни, че има редица противопоказания, така че прочетете ръководството за употреба преди употреба.

Противопоказания:

 • Не може да се използва, ако има увреждане на кожата.
 • Разширени вени.
 • Бременност.
 • Кърмене.
 • Онкология.
 • Заболявания на сърдечно-съдовата система.
 • Диабет.
 • Инфекциозни заболявания.
 • Не използвайте за хора под 16 години.
 • Не можете да прибягвате до фотоепилация, ако върху третираната зона вече са използвани други методи за премахване на косми, включително бръснене.
 • Не можете да използвате хора, които са били на пряка слънчева светлина от дълго време.
 • Прием на лекарства и стероиди, които повишават фоточувствителността.
 • Наличието на пейсмейкър и инсулинова помпа.
 • Алергия към слънчева светлина.

Преди да купите, трябва да прочетете инструкциите, за да разберете дали ще бъде възможно да проведете фотоепилация специално за вас или не.

Вижте също:

6567 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите