У дома Как да изберем Малки домакински уреди Каква е разликата между кафемашина и кафе машина

Каква е разликата между кафемашина и кафе машина

Може би по-голямата част от възрастното население не може да си представи сутринта без кафе. Кафето е напитка, която сутрин върши чудеса със своя аромат и изискан вкус. С негова помощ се събуждаме и ободряваме.

Разбира се, трябва да се събудите рано, за да си направите сутрешното кафе. Естетите, ценителите на кафето се отнасят отговорно към този процес и влагат сърцата си в него. Ако обаче еднакво цените и обичате тази напитка, обаче, постоянно нямате достатъчно време сутрин за приготвяне. И така, какво да правя? Наистина ли се откажете от утринното удоволствие? Разбира се, че не! Съвременните технологии ни помагат във всичко, включително приготвяне на кафе.

Така че, в момента има повече от една алтернатива на естествения процес на приготвяне на кафе. Кафе машина или кафе машина може да се справи с това вместо вас. Явно сега възникна въпросът и каква е разликата между кафемашина и кафе машина. В това сега ще го разберем.

ТОП 12 най-добри кафемашини и кафе машини с Aliexpress

Каква е разликата

Кафемашина и кафе машина са устройства, предназначени за приготвяне на ароматно кафе. Но те имат доста съществени разлики помежду си. По-специално:

функционален

Кафе машината включва абсолютно всички процеси за приготвяне и приготвяне на кафе и други напитки, а именно:

 • Смилане на зърна.
 • Сервираща дозировка.
 • Готвене.
 • Разбиване и добавяне на сметана.

Кафемашината има ограничена функция - тя вари кафе. Той не предвижда функцията да смила боб, така че можете да използвате само смляно кафе. И също така не предвижда възможност за приготвяне на други напитки. Пригответе сами други напитки.

Габаритни размери

Включително функционалност и възможности, разбира се, кафемашината е по-голяма в сравнение с кафемашината. Докато неговият аналог, той може да бъде с малки параметри и лесно ще се побере в малък ъгъл на кухнята или офиса.

Почистване

Машината за кафе не е необходимо да се почиства всеки път, когато правите кафе. Някои от тях имат функцията на самопочистване с пара след всяка следваща партида. Кафемашината трябва да се почиства всеки път и няма намерение да вари следващата партида без първо почистване.

Цена

Пълната функционалност на устройството за кафе машина няма да направи без, цената му е доста висока дори за обикновено устройство, без допълнителни функции. Кафемашината е изгодна в това отношение. Това е основното му предимство пред автомобила, тъй като е евтин и абсолютно достъпен за всички.

Работни часове

Кафе машина, като правило, извършва всички процеси в автоматичен режим. Простите модели са полуавтоматични. Участието на човека в приготвянето на напитката обаче е много малко. Това са основно наблюдения върху приготвянето на любимата ви напитка.

Кафемашината не може да се похвали с такъв автоматизъм. Най-вероятно ще трябва да наблюдавате процеса на приготвяне на кафе, за да избегнете изгаряне или друг срив.

Вижте също - Препоръки за избора на добра кафе машина за дома

Сортове кафемашини

Независимо от факта, че трябваше да изберете кафемашина или кафе машина, бъдете готови, че те също имат свои разновидности. Всички те се различават един от друг и е по-добре потенциалният потребител да се запознае предварително с техните характеристики. Така че, помислете за видовете устройства. Можем да разделим кафемашините според принципа на работа на устройството.

Вижте също - 15 най-добри мелнички за домашно кафе според отзивите на клиентите

капене

Капково, това устройство за приготвяне на кафе се характеризира с вкусна и ароматна изходна напитка. Прост принцип на работа. Предварително трябва да напълните контейнера с вода, да изсипете смляното кафе в специален филтър. След това просто през тръбата водата влиза в отоплителното устройство и след това горещата вода преминава през филтъра с кафе и се получава кафе, което се събира в специален резервоар.

гейзер

Гейзер, доста проста, но доказана машина за кафе. Може да се използва като газ или да се захранва от електрическата мрежа. Той има проста структура. Долната част на устройството е предназначена за вода, върху която е инсталиран метален филтър със смляно кафе. Той е затворен от горната част на кафемашината, която е същинската дестинация за събиране на готово кафе.

При нагряване водата тече нагоре според принципа на гейзер, преминава през филтъра и готовата напитка се събира в горния резервоар. По отношение на количеството обаче, такава машина за кафе може да приготви около две порции кафе наведнъж.

капсула

Капсула, от името става ясно за спецификата на кафемашината. Да, действа върху капсули с компресирано кафе. Много удобен вариант, той има модерен, подобрен дизайн.

еспресо

Нарича се още рожков поради начина, по който се готви. Кафето се поставя в рога, водата преминава под силен натиск и придава на напитката изключително силно и наситено. В допълнение, този тип кафемашина може да приготви специална пяна за капучино.

Действие помпа

Действие помпа. Типът е подобен на еспресото, подготовката се осъществява чрез издухване на пара.

турчин

Тюрк. Стар, изпитан и истински начин. Особено за тези, за които приготвянето на кафе е от култово значение.

Сортове кафе машини

Ако говорим за кафе машина, това е по-професионален тип устройство, готово да ни зарадва с истинско кафе, направено на професионално ниво.

Домакински - устройства са проектирани изключително за домашна употреба, приготвят висококачествени напитки със средно натоварване, ограничени до домашна употреба.

Полупрофесионални - устройства, които правят кафе с по-високо качество, напитката има специален богат вкус. За домашна употреба това е доста мощно устройство.

Професионални - кафе машини, които лесно се справят с приготвянето на висококачествено, рафинирано кафе с най-добро качество. Разликата с предишния тип е, че по отношение на мощността те са в състояние бързо и често да приготвят различни напитки. Поради това такива устройства обикновено се инсталират в кафенета и ресторанти.

Професионалните автомобили се считат за най-скъпите, което е друга причина, поради която рядко се използват у дома.

Също така кафе машините ще бъдат от различни видове и ще се различават в зависимост от неговата функционалност. Съвременните модели могат да побират редица функции, а именно:

 • Наличието на функцията на смилане на кафе.
 • Способността за контрол на размера на смилането на кафените зърна.
 • Възможност за задаване на размер на обслужване.
 • Определяне на температурата на водата.
 • Затоплящи чаши.
 • Способността за приготвяне на крем.

Наличието или отсъствието на определени функции също унифицира тези устройства, което от своя страна се отразява на цената.

ТОП 12 най-добри кафемашини и кафе машини с Aliexpress

Какво е по-добре да си купите кафе машина и кафе машина

Кафе машина или кафе машина, коя е по-добра за дома? Само самият потребител може да отговори на този въпрос.Изборът зависи от много фактори:

 • Каква цена търсите.
 • Какво кафе харесвате
 • На колко напитки разчитате?
 • Така е.

Ако изберете устройство за приготвяне на кафе у дома, разбира се, съсредоточете се върху собствените си възможности и нужди. Ако бюджетът е ограничен, тогава не се колебайте да се спрете на кафемашината. Най-добрият вариант за приготвяне на кафе за няколко души би бил капково устройство.

Ако има възможност и желание да закупите машина за приготвяне на по-добро кафе, тогава използването на полуавтоматична кафе машина ще бъде достатъчно за дома. Тя напълно ще удовлетвори желанията по отношение на приготвянето на професионална напитка и ще ви зарадва с разнообразието от напитки, които може да приготви.

Кафе машините са полезни и с това, че изпълняват свързани функции, например смилането на кафе. Но и тук трябва да внимавате и да разберете, когато купувате наличността на определени функции. Има модели, които работят само върху капсули. Това е много удобна и уместна опция за днес. Единственият недостатък е високата цена на самите капсули.

Всяко устройство има определени предимства и е трудно да се каже недвусмислено за идеалния вариант, защото за всички ще бъде различно. Въпреки това можем с увереност да кажем, че за любителите на кафе всеки ще избере устройство в зависимост от своите желания и възможности.

Вижте също:

2677 0


Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите