У дома Как да изберем Малки домакински уреди ТОП 10 най-добри производители на електрически креп по отзиви на клиентите

ТОП 10 най-добри производители на електрически креп по отзиви на клиентите

Това устройство е мечтата на стюардесите на голямо семейство и ученици! За първите плюсът е, че с едно движение можете да изпържите 6 палачинки наведнъж, а за други, че те могат да се справят сами. В тази статия ще научите как да изберете електрическа палачинка и какво да търсите първо. И също така сме съставили рейтинг на най-добрите модели година, според собствениците.

Производител на електрически креп или тиган: плюсове и минуси

Как да изберем производител на електрически креп

Да започнем с плюсовете

Познатата поговорка „първата палачинка е на бучки“, като електрическото крепче губи своята значимост. Върви добре веднага, от първото попадение. И това несъмнено е плюс. Освен това няма риск от прекаляване на палачинки, тъй като устройството е снабдено с таймер. И това също е плюс.

Друго предимство е възможността да се пекат няколко продукта наведнъж. Но това предимство е уместно само за тези, които имат достатъчно голям брой ядещи в къщата. За двама или трима души печенето на палачинки в тиган не е трудно, но за шест или седем ... Трябва да се тупнете в печката поне два часа, а палачинките да бъдат пометени за нула време! Ето защо такава проста и евтина храна е рядкост при големи семейства.

Също така в някои модели електрически палачинки (за които ще говорим по-долу) е много удобно да се правят палачинки с печене. Ако не знаете какво е, тогава в последния блок има рецепта, но засега накратко: това са палачинки, в тестото на които при печене отгоре се слага малко пълнене и след това се залива с втори слой тесто.

И така: това ястие излиза добре в тиган, но ви е необходимо умение, за да го приготвите. И размерът на палачинките ще бъде неравномерен, което не изглежда много добре. В електрическия няма такъв проблем, тъй като тестото там се излива в вдлъбнатини с ограничен размер.

И последният плюс: възможността за използване от деца от осем години. Използването на тази техника е много проста, рискът от разваляне на продукта практически отсъства, следователно студентите просто обичат да домакинстват и да се отнасят към семейството с техните кулинарни шедьоври. Няма да можете да ускорите с чугунен тиган! Децата дори не могат да го вземат, без да го обърнат, за да разпределят равномерно тестото. И е много лесно да се изгорите, като докоснете горещия чугун.

плюсове и минуси на електрически крепи
Сега нека поговорим за минусите, без които никое устройство не може да направи

Минус номер едно - висока консумация на енергия. Освен това, колкото по-масивно е устройството и колкото повече клетки има, толкова повече консумира. Така че, производителят на креп е идеален само за тези, които вече имат електрическа печка. За останалото си струва да помислите три пъти, преди да вземете решение за такова придобиване.

Вторият минус е технологията и, както всички разбират, има тенденция да се провали.Ако чугуненият тиган ще служи на вас и внуците ви, тогава електрическият уред е счупен - поправете го, а не е евтино.

Друг недостатък е, че измиването му не е толкова удобно. А също и електрическите палачинки заемат доста място, ако са неподвижни (тези, на които можете да изпечете няколко палачинки наведнъж).

Вижте също - Рейтинг на най-добрите производители на хляб според отзивите на клиентите

Какви видове палачинки има и как да ги използвате

Те са от три вида:

 • Потопяема
 • Стационарен
 • Стационарно с капак

Електрически потопяеми производител на палачинки

Електрически потопяеми производител на палачинки

Направен под формата на тиган, но повърхността му е извита в обратна посока. Лесно е да се използва: тестото се изсипва в специален контейнер, който се доставя с комплекта, нагрятото устройство се потапя в него, след което се обръща и се поставя на масата. Палачинката се пече около 1 минута от едната страна и същото количество от другата.

Такива устройства не предполагат икономия на време, но всеки ученик може да ги използва. А палачинките по тях винаги са тънки и равномерно пържени. Но, разбира се, няма да има притеснения. Само класическа, тънка палачинка.

Стационарни производители на палачинки

Те приличат на преносима електрическа фурна. Повърхностите за пържене имат различен брой вдлъбнатини: от едно до шест. Освен това, колкото повече парчета, толкова по-малък е размерът на палачинките. Ако вземете устройство за шест клетки, тогава знайте, че не можете да мечтаете за палачинки с увит пълнеж, тъй като те са твърде малки.

Вярно е, че някои модели предлагат сменяеми панели за пържене, които могат да се променят. Днес ги изпържете така, утре те са такива ... Освен това има дюзи, с които можете да печете палачинки не с проста, кръгла форма, а под формата на различни форми: емотикони, сърца, животни.

Лесно е да се използват такива палачинки: той се загрее и изля тестото в вдлъбнатината, след което го обърна веднага щом таймерът прозвуча.

Вижте също - Как да изберем тостер за дома в година

Стационарни производители на палачинки с капак

Тези модели работят като вафлено желязо, тоест няма нужда да обръщате палачинката. Това е най-добрият модел за рецепти с печене и най-важното, че при такива модели електроенергията се спестява значително, поради факта, че времето за готвене е наполовина.

Но, от друга страна, няма да можете да печете тънки, полупрозрачни палачинки в него, те са най-скъпите и в тях е напълно невъзможно да видите как палачинката започва да се зачервява. И всъщност този спектакъл е завладяващ и уютен!

Пържете отгоре - кой материал е по-добър?

Видове повърхност за пържене

Те се предлагат в чугун или тефлон. Плюсовете и минусите на тези материали са очевидни: тефлонът е лек, не изисква масло, но трябва да се използва много внимателно и изобщо не е издръжлив.

Чугунът, напротив, са издръжливи, но тежки. Като цяло, ако говорим за стационарен производител на палачинки, тогава теглото няма значение, по-добре е да вземете чугун. Но потопяването с чугунена повърхност ще бъде трудно и децата няма да могат да го използват.

Също така си струва да се спомене, че много потребители говорят лошо за тефлона поради факта, че вкусът на палачинки на такива повърхности е много различен от обичайния. Защо това е така, не е ясно, но е вярно.

Какво да търсите при избора

 • Желателно е електрическата сметана да е снабдена с таймер
 • Изберете модел, който може да регулира температурата
 • За стационарен производител на креп е важно да има странични дръжки за удобно носене
 • Обърнете внимание на краката. Те трябва да са издръжливи и гумирани.
 • По-добре да вземете машина за палачинки с подвижни панели. Въпреки че е по-скъп, има повече възможности за готвене и се измива по-лесно. И това не е просто по-просто, но и по-безопасно: няма шанс водата да попадне в случая, което води до късо съединение и повреда.
 • Наличието на мерителни лъжици за изливане на тестото е важно, ако смятате да поверите готвенето на деца или сами нямате опит в готвенето.

Вижте също - Как да изберем подходящия производител на сладолед за вашия дом: съвет на специалист

В класацията на производителите на електрически крепи включих основните видове модели - потопяеми и класически. Потопените могат да изглеждат по-привлекателни за стюардесите, но и по-трудни. Те имат съвсем различен принцип от класическите, където тестото се залива с черпак.В подводниците има нагревателен елемент под формата на гладка изпъкнала плоча. Загрява се и се потапя в специален съд с тестото. Секунди по-късно плочата се обърна. Прилепналото към повърхността тесто се запържва, печенето от втората страна, както в класическата, се обръща с шпатула. В ТОП имаше място за класически домакински единични и „многобройни палачинки“ на местни и чуждестранни производители.

ТОП 10 производители на електрически крепи

Велики Реки Добряна-5

Големи реки Добрян-5

Красив бял калъф за палачинка с потопяем тип. Пече 1 палачинка с диаметър 20 см в даден момент.Нелепващото покритие на основната работна повърхност ще ви позволи да правите без масло.

Професионалисти:

 • калъф, изработен от устойчива пластмаса;
 • удобен превключвател за включване / изключване с бутон на дръжката на устройството;
 • нивото на нагряване на повърхността се показва на индикатора;
 • повърхностно отопление до 2100;
 • идва с контейнер за теста;
 • добра, пълна инструкция.

Минуси:

 • температурата на отопление е ниска Палачинките не се пържат, а се сушат;
 • лошо замислена комбинация от креп производител и основа (трудно да се получи).

Лесен за използване и лесен за научаване потапящ модел за ... Заменя рутината на стоенето пред печката за печене на палачинки в леко действие. Няма нужда да наблюдавате дебелината, завъртете тигана в ръката си - всичко е обмислено. Въпреки че има мнение на някои собственици, че палачинките са по-вкусни в обикновен тиган. Маркираният бял цвят може да не ви е приятен, тогава купете черен, почти същия модел Maxwell MW-1972 по отношение на характеристиките.

Maxwell MW-1972

Maxwell MW-1972

Вътрешният производител на малки домакински уреди, за разлика от Големите реки, произвежда продукти в китайски производствени мощности, което вероятно е причината цената на по-скъп за почти същия тип производител на креп като Dobryana-5. Цвят на тялото - черен.

Професионалисти:

 • потопяем тип, дори момиче може да пече тънки палачинки;
 • спестява енергия: за разлика от Добряни-5, той консумира 200 W по-малко при същата температура на нагряване на работната повърхност;
 • практичен черен цвят на тялото;
 • Комплектът се предлага с дръжка за носене;

Недостатъците, отбелязани от потребителите, са същите като при Добряна-5.

Интересен потопяем модел за домакинята, който спестява време за приготвяне на тънки палачинки, омлети, тостове. Индикаторът за светлина ви позволява да зададете необходимата температура за готвене. Много полезно 0,7 кг, може да се готви на полето. Стабилни, има гумирани крака. Цена - Това е напълно оправдано от функционалността. Но ако харесвате "стерилния" бял цвят, тогава купете Добриана-5.

Lumme LU-3650

Lumme LU-3650

Класически китайски модел на марката. Работната повърхност е с 10 см по-голяма, отколкото в Добрян-5 (30/20 см). Универсален, готви палачинки, омлети, пържени яйца, пържоли, тостове. Температурният дисплей сигнализира за готовност за работа.

Професионалисти:

 • висока мощност (1000 W) за загряване на повърхността до 200-300 0ОТ;
 • автоматично изключване на тигана при достигане на зададената работна температура;
 • за разлика от Maxwell MW-1972 и Dobryany-5, обичайният производител на домашни палачинки не е потопяем;
 • специален състав на незалепващо покритие на базата на вода. Дори ако покритието е повредено или нагрято, вредните вещества няма да влязат в храната;
 • контрол и избор на температурни условия за различни видове тесто или продукти;
 • в комплект с 2 шпатули - Т-образна и обикновена.

Минуси:

 • консумира много енергия;
 • не съответства на цената ... Трябва да е по-евтино със сигурност;
 • тежък за компактно устройство.

Нормални домакински уреди за кухнята. Функционален, със сигурно незалепващо покритие. Бих спорил за високата цена. Редовният качествен тиган струва от и по-високи, и тук - автоматично регулиране и спестяване на време за стоене пред печката. И възможността да го транспортирате до дачата или да го вземете със себе си на почивка до пансиони без храна също не си струва да се изхвърля. Марка, която все още не е много рекламирана, може да спре, тогава има опция по-скъпа , но вече популярната марка Scarlett SC-PM229D98.

REDMOND RSM-1409

REDMOND RSM-1409

Подобно на Maxwell MW-1972, устройството е местен производител, произвеждащ продукти в Китай. Същият тип потопяем модел. Равномерното нагряване на повърхността за пържене ще ви позволи да печете, а не да изсъхнете, като в Добрян-5, румени и нежни палачинки.

Професионалисти:

 • на стойката е свързан електрически шнур с дължина 0,7 m, който няма да попречи на потопяването на работната повърхност в тестото;
 • специалната дебелина и състав на незалепващото покритие RSM-1409 елиминира появата на дим по време на готвене;
 • както при други модели от този тип, пърженето е възможно без добавяне на масло;
 • удобно съхранение, за кабела е предвидено отделение;
 • като Maxwell, стабилен на повърхността, оборудван с противоплъзгащи се крака;
 • компактен, нисък - 8 см височина, само 200 г по-тежък от Максуел.

Минуси:

 • нова повърхност излъчва пластична миризма при нагряване;
 • некачествена шпатула и контейнер за тесто, включени в цената Бих искал по-добър продукт;
 • има устройства с нискокачествено незалепващо покритие.

За този модел има повече отзиви, отколкото за Dobryana-5 или Maxwell MW-1972. Той е компактен, удобен, ще превърне готвенето на палачинки в удоволствие, дори докато гледате телевизия и пиете чай. Проста грижа. Лесен за транспортиране. Приложена е рецептата за готвене на 20 вида палачинки. Във всяка кухня има място за съхранение. Моделът е по-скъп от Dobryany-5, Maxwell MW-1972, но по-удобен и естетичен.

Scarlett SC-PM229D98

Scarlett SC-PM229D98

Класически производител на палачинки, забележителен по функционалност. Харесва ми вече за 2 работни повърхности. Върху едната можете да готвите 4 малки палачинки наведнъж или палачинки по 9 см. Имате ли нужда от „нормални“ палачинки? Сменяме в тиган с диаметър 26 см. Както при всички модели, той се предлага с незалепващо покритие, за да се готви здравословна храна.

Професионалисти:

 • две работни повърхности, както в по-скъпия UNIT UGP-40 ($ 30-40);
 • ниска - 75 мм;
 • лека индикация за готовност за работа.

Минуси:

 • няма отделение за съхранение на кабела;
 • енергоемки;
 • много лошо качество, случаят може да започне да се топи. Без димер за терморегулация;
 • повърхността се загрява отвратително.

Продуктът е средно по качество, съдейки по отзивите на потребителите, 50% съжаляват за покупката, препоръчват се модели от други марки, особено Tefal PY 3036 Crep'party compact. Всички са съгласни, че моделът не се получава , би трябвало да струва 2 пъти по-евтино.

ЕДИН UGP-40

ЕДИН UGP-40

Същият тип класически производител на палачинки като Scarlett SC-PM229D98, с две подвижни работни повърхности за 4 малки или 1 голяма палачинка, но само на по-скъпи ($ 40-50). Какво беше включено в размера на покачването на цената, отбелязваме в плюсовете.

Професионалисти:

 • повърхностно отопление до 2500;
 • за разлика от Scarlett SC-PM229D98, има отделение за съхранение на кабела;
 • работна повърхност от стомана;
 • по-голям диаметър на палачинки - 12 см (9 см), 30 см (27 см);
 • има превключвател на режима;
 • висока степен на защита: срещу токов удар, прегряване.

Минуси:

 • несменяем шнур, къс само 85 см, може да направи до 2 м;
 • кокетно закрепване на сменяеми покрития;
 • непълно ръководство за инструкции

От 38 отзива за Yandex. На пазара всички потребители отбелязаха скоростта и качеството на печене, лекотата на приготвяне и поддръжка на устройството, без дим от готвене, възможността да се пече без масло не само палачинки, но и палачинки, палачинки, бъркани яйца, омлети, тостове. Всички единодушно са съгласни, че цената е адекватна, в съответствие с функционалността. Отличен модел, само Tefal PY 60я44 Crep'Party dual с 6 прореза може да бъде по-добър, но е по-скъп от .

Caso CM 1300

Caso CM 1300

Моделът на немския производител, който получи номинацията за марка на годината 2015 в Германия. Калъфът е изработен от неръждаема стомана, а не от пластмаса, както в Tefal PY 60я44 Crep'Party dual. Няма подвижен панел, както в UNIT UGP-40, можете да изпечете само една палачинка, но голяма - 33 cm.

Професионалисти:

 • надежден калъф от неръждаема стомана, гарантирано издържа на високи температури;
 • голяма работна повърхност - 33 см в диаметър;
 • устойчиво незалепващо покритие ILAG;
 • регулиране на температурата с удобен плъзгач;
 • повърхността се нагрява равномерно поради вградения нагревателен елемент, продуктът се пече по цялата площ до златисто кафяво;
 • мощен - 1300 W, незабавно довежда тигана до работната температура на готвене.

Минуси:

 • цена - тя е завишена;
 • няма отделение за съхранение на кабела;
 • като цяло за малка кухня.

Висококачествени домакински уреди от немски производител за печене на палачинки, бъркани яйца, омлети. Без дим и масло, тя приготвя здравословни храни. Стоманеният калъф ще издържи по-дълго от пластмасовия. Не ми харесва, че няма подвижен панел.Опцията е еднаква по качество, но нататък по-евтино - UNIT UGP-40.

Tefal PY 3036 Crep 'party компактен

Tefal PY 3036 Crep 'party компактен

С този модел можете да приготвите 4 малки палачинки (11,5 см) в един ход. Минава без отделящ се панел, една голяма палачинка не може да се пържи, както в UNIT UGP-40 или Scarlett SC-PM229D98.

Професионалисти:

 • антиприлепващ алуминиев плот. Консумацията на енергия е намалена поради високата топлопроводимост на метала. 720 W мощност е достатъчна за загряване до 210-2200;
 • Патентованият термо-точков индикатор за температура предотвратява прегряване. Пълното зачервяване на индикатора означава, че е достигната идеалната работна температура;
 • разширено оборудване - 4 шпатули с различна ширина;
 • отделение за съхранение на аксесоари и подвижен кабел;
 • единственият модел, който може да се съхранява изправен.

Минуси:

 • не можете да печете "пълна" палачинка;
 • грес от повърхността на тялото е трудно да се почисти;
 • трябва да проверите пълния комплект, когато купувате, може да не слагат инструкции и рецептна книга;
 • цена - твърде голям за подобна техника (от отзивите).

Страхотен модел, икономичен, компактен за съхранение, с отделение за аксесоари, шнур и с подвижна дръжка. Пече добре покафени и пържени палачинки. Единственият отрицателен е, че няма втора работна повърхност за печене на "обичайния" размер на палачинка, както в UNIT UGP-40.

Steba CR 35

Steba CR 35

Модел на немска марка. Още първата проверка на устройството дава удовлетворение от дизайна. А качеството се проверява от потребителите и се отразява в отзивите. Те ценят функционалността в устройството. Практичен калъф от неръждаема стомана, както в Caso CM 1300, но с един плот. Оказва се палачинка с 35 см нормални размери и за плънка.

Професионалисти:

 • производител на креп с регулируем термостат. Спестява енергия;
 • висока мощност - 1400 W, което е със 100 W по-високо, отколкото в Caso CM 1300. Незабавно загряване на работната повърхност до температурата на готвене;
 • подвижна алуминиева плоча с незалепващо покритие;
 • гумирани крачета, както в REDMOND RSM-1409.

Минуси:

 • несменяем кабел;
 • лошо оборудване - само 1 скапула.

Отлично качество на изработка и модел за печене. Любителите на обикновените класически палачинки ще харесат. Пече (според прегледите) една палачинка за 5 секунди. Печенето и печенето се оценяват от стюардесите на 5+. Единственият малък отрицателен е рецептата за тесто. За да накарате палачинките да изостават, трябва да готвите стриктно според инструкциите от книгата с рецепти. Цената на устройството е висока - , но качеството и удоволствието от използването си струва да платите. Ако искате качествен модел с подобни функции, е подходящ Caso CM 1300, който нататък по-евтино.

Tefal PY 6044 Crep'Party двоен

Tefal PY 6044 Crep´Party dual

ТОПът се допълва от универсалния и най-споделен модел. За разлика от предшественика си Tefal PY 3036 Crep ’компактен пържени 6 малки палачинки едновременно, а на втория подвижен панел можете да готвите 2 палачинки със среден диаметър едновременно. За съжаление не намерих точните размери, но приблизително можете да изчислите от общите размери на устройството.

Професионалисти:

 • две подвижни чинии за готвене за 6 и 2 палачинки;
 • патентован индикатор, както в Tefal PY 3036 Crep 'party compact;
 • специално незалепващо покритие Prometal, 3 пъти по-силно от конвенционалното незалепващо покритие;
 • по-обширно оборудване, отколкото в компактното парти на Tefal PY 3036 Crep, добавени 2 лопатки и специален блок за съхранение на аксесоари;
 • красив цвят на тялото с лилав оттенък.

Минуси:

 • потребителите смятат цената () надценени дори за подобна функционалност;
 • няма дозатор за тесто за големи палачинки;
 • като цяло, за малка кухня не е подходящ.

Модел за голямо семейство, любители на палачинки и фритюрници. Може да се използва в малки частни кафенета или вечери. Пече се добре и бързо, потребителите нямат оплаквания от качеството. Ако цената ви се струва висока, тогава купете UNIT UGP-40. По отношение на персонала, той е "по-беден", но има подвижни повърхности, моделът е по-евтино.

15313 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите