У дома Как да изберем Малки домакински уреди Как да изберем тостер за вашия дом, за да се възползвате максимално от него

Как да изберем тостер за вашия дом, за да се възползвате максимално от него

Всяка сутрин едно и също нещо. Дете дете, съпруг ... (за него има много различни думи), котка, организирайки "гладни състезания" за вас. И е малко вероятно сутринта ви да започне с чаша ароматно кафе. По-скоро с тигани, саксии и планини с мръсни чинии. Искате да улесните живота си? Купете тостер! И как да изберем тостер за къщата, ще ви кажем.

Организация на покупката: изучаваме детайлите

как да изберем тостер

Изберете домакински тостер - просто плюйте, но, така или иначе, трябва да подходите разумно към този избор. В противен случай "плюенето" ще бъде безполезно и освен това ще ви създаде допълнителни проблеми. И затова.

Вземете например такава ситуация. Имате голямо семейство. И всички негови членове обожават препечения хляб. Както можете да видите, не можете да направите без специална единица за „препичане“.

Разбирате това, купете тостер и ... Това ви разочарова, защото трябва постоянно да „наблюдавате“ процеса на готвене и да „зареждате“ следващата порция хляб. Това е така, защото просто сте направили грешка с размера на устройството.

Или такъв сценарий. Закъснявате за работа, но не можете да нарушите ритуала - хапнете тост с кафе. Но поради грешния тостер (с малко мощност) вие сте гладни отново и отново. Разбира се, можете да се настроите към устройството и да станете 10-15 минути по-рано. Но защо той дори е толкова необходим?

Освен това практиката показва, че евтин тостер от неизвестен производител (а днес има повечето от тях на пазара за домашни уреди) може да предизвика пожар. Как да избегнем купуването на безполезен и опасен домакински уред? Прочетете тази статия до края. Определено ще ви помогне да намерите най-добрия тостер във всички отношения. 

Вижте също - Как да изберем добра машина за хляб за дома година

Сортове тостери

видове тостери

Всички знаем какво е тостер., така че няма да се спираме на това. Да продължим по-нататък. Външно тези устройства са като братя близнаци. Следователно, за да направите каквито и да било изводи за външния им вид, о, не е лесно и няма нужда. Основната им разлика е в системата за контрол на готвенето, което се случва:

 • ръководство. Този тип устройства са за производство на мамути. За него се знае малко и той вече не се продава. От името става ясно, че процесът на готвене тук се контролира ръчно, което, виждате ли, е неудобно.
 • полуавтоматична. Тостери при този тип подготовка характерен сигнал дава яснота, че продуктът е готов. Въпреки това той продължава да работи. Трябва да изключите устройството и да извадите тостовете с ръце.
 • автоматично. Този тип устройство е най-добрият вариант. Той ще готви и изважда и ще даде да се разбере, че закуската е готова. Ако и ние самите, той нямаше да има цена.

По вид натоварване единицата може да бъде вертикална или хоризонтална:

 • Как работи тостер вертикален изтегляне? Тук всичко е просто. Такива устройства се използват изключително за препичане на хляб. В крайни случаи можете да загреете кок или кроасан в него (за това се използва допълнителна скара).
 • Тостер за къщата хоризонтален или „Тостер за сандвич“ може да ви зарадва с много по-широки възможности. На тази машина можете да готвите бургери, и пайове, и вкусни топли сандвичи.

Вижте също - Топ 6 най-добри тостера за дома

Опции за избор на тостер

характеристики на избора на тостер

Добър избор е правилният избор. Преди да изберете тостер, преценете какво точно искате от него. Ако имате нужда от оборудване за приготвяне на закуска „за едно“, просто купете най-простия тостер с две отделения.

Ако искате да нахраните голямо семейство, купете устройство с две големи отделения, в които са поставени две парчета хляб, или веднага с четири. Като опция можете да помислите за закупуване на хоризонтален тостер с две камери, които лесно държат 3-4 парчета хляб.

Ако харесвате тънки филийки препечен хляб, тостер с компактно отделение е подходящ за вас. Ако обожавате дебели хрупкави парчета, вземете устройството с широко. Е, ако всеки член на семейството има свои собствени предпочитания по размер, трябва да харчите пари за устройство с функция за регулиране на дебелината на отделението.

Вижте също - Избор на добра машина за хляб за дома

Тостер мощност

Както при всеки друг домакински уред, неговата сила е важна в тостера. Тук трябва да бъдете изключително внимателни при избора. В крайна сметка, високата производителност, разбира се, ще намали времето за приготвяне на деликатеси, но резултатът може да разочарова. Е, кой иска да яде "горелки"?

За да избегнете непланирани инциденти, купете модели, които могат да ви предложат няколко степени на пържене (обикновено от 6 до 11).

Бакшиш:

Използвайте първите нива, за да затоплите готови тостове. Останалото е за пържене.

Материали за казуси

материали за тостери

Е, не мирише оригинално. Случаят може да бъде пластмасов или метален (друг въпрос е тяхното качество).

 • Ако вземете тостер с пластмасов калъф.
 • От предимствата получавате ниска цена и възможност за избор на цветове. От минусите: "евтин" вид, изгаря (пластмасата се загрява много бързо). Освен това, под влияние на температури (високи и ниски), пластмасата се деформира и бързо се разваля.
 • Ако вземете тостер с метален калъф.
 • Получавате солидна, стилна, издръжлива и надеждна единица, която пасва на всеки интериор. Към минусите се отнасят високата цена на устройството и оцветяването на метала.

Но не само външният вид на устройството е важен. Материалите на отоплителната камера също трябва да отговарят на стандартите за качество. За домашна употреба най-добре е камера с незалепващо покритие. За него е най-лесно да се грижите.

Вижте също - Препоръки за избора на добра кафе машина за дома

Допълнителна функционалност

допълнителна функционалност на тостер

Искате ли да направите живота си възможно най-удобен? Обърнете внимание на допълнителните характеристики на тостера, за които си струва да платите.

 1. Почистване на тостера. Съвременните тостери предлагат до три варианта за извличане на трохи от устройството:
  • просто обърнете и разклатете, както трябва;
  • оставете трохите да се търкалят на масата (някои модели са оборудвани с решетка отдолу);
  • купете устройство с чекмедже.
 2. Фиксиране на тост в отоплителна камера. Това няма да позволи закуската ви да "гори" от една страна и да не пържи от друга.
 3. Регулиране на възхода на хляба. Позволява ви да готвите канапе или вкусни бисквити за супа.
 4. Размразяване на хляб преди препичане. Функцията е полезна за тези, които съхраняват хляб във фризера.
 5. Ключ "СПРИ СЕ». Бутон за аварийно спиране на процеса на готвене (в случай, че решите, че вашите тостове са готови).
 6. Клетка за захранващ кабел. Удобно нещо. Шнурът не се къса и не заема допълнително пространство.
 7. Изключване на устройството по време на падането. Полезна функция за семейства с малки деца и животни.
 8. „Хубави лица“. Функция за творчески личности и естети. Наздравява и зарежда с положителни за целия работен ден. 

Правила за безопасност

правила за безопасност на тостера

Първото нещо, което трябва да направите, когато купувате тостер, е да отворите паспорта си и да прочетете всичко, което пише там. Прекарали 30 минути време, вие ще се предпазите от наранявания и покупка от повреди в продължение на много години. Но не сме твърде мързеливи, за да изразим няколко общи точки. Излишните знания не са смутили никого.

 1. Не поставяйте хляб, покрит с масло, мед, сладко, тестени изделия (ядки, шоколад, карамел ...) в тостера. Нанесете гарнитура върху варени тостове.
 2. Ако искате да загреете кифличката, извадете опаковката от нея.
 3. Не използвайте удължителни кабели за модели от 1500 вата.

Съвети за грижа

 • След като направите тоста, не забравяйте да премахнете трохи от устройството. Обърнете специално внимание на това, тъй като тяхното натрупване може да доведе до счупване.
 • Избършете външната страна на тостера след всяка подготовка.
 • Отстранете останалите гарнитури (от тостер за сандвич) от все още топлата повърхност. 

Кой производител да предпочете

Днес тостерите се пускат от всички, които не са мързеливи. Често на такива устройства дори няма табелка с етикет, тоест никой не знае за произхода му. Това са точно звена, които са опасни. Следователно, не гонете евтиността. Купете тостери на известни и изпитани във времето производители: Bosch, Philips, Mullinex, Electrolux, Tefal, Bork и др.

И сега е време да се сбогуваме. Намерихте ли отговора на въпроса си: как да изберете тостер за къщата? Надяваме се така ... Прекарайте разумно парите си и се насладете на резултата. Ще се видим!

Вижте също - Най-високо оценени микровълнови фурни по потребителска оценка

5347 0


Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите