У дома Как да изберем Малки домакински уреди ТОП 10 най-добри производители на хляб по отзиви на клиентите

ТОП 10 най-добри производители на хляб по отзиви на клиентите

Пресните сладкиши на масата винаги са вкусни, удовлетворяващи и приятни. И ако също е домашна торта, е двойно по-вкусна. Сега омесването на тесто, печенето на хляб или други сладкиши у дома е лесно и просто, просто купете такова полезно кухненско устройство в магазина като машина за хляб. Но как да направите избор? Кой производител е по-добър в производството на качествени уреди? Какъв ще бъде основният критерий за избор, различен от цената? ще ви кажем кой производител на хляб е най-подходящ за вашия дом. Важни нюанси, технически характеристики, рейтинг на най-добрите производители на хляб години - всичко в ред.

Как се подрежда производителят на хляб?

Машината за хляб е домакинско, компактно, електромеханично устройство, което прави формован хляб, преминавайки през всички технологични процеси: от омесване на тесто до печене на готов хляб и друго печене. Просто трябва да поставите всички съставки в контейнер или дозатор и да стартирате машината за хляб. Масата на готовите хлебни изделия е от 450 до 2 хиляди грама, в зависимост от модела. Може да отнеме от 1 до 6 часа работа на уреда, за да приготвите готов хляб.

Но как да направите правилния избор - така, че закупеният производител на хляб да не стои на рафта или в килера, а да се зарадва с груба коричка хляб и ароматна троха? И кой е най-добрият производител на хляб? Преди да разгледаме класацията на най-добрите производители и най-популярните модели, нека разберем по какви характеристики си струва да направите избор в полза на конкретна машина за хляб.

Вижте също - Рейтинг на най-добрите тостери за дома на годината

Критерии за избор на най-добрата машина за хляб

Разбира се, вкусът на хляб или рула директно зависи от избраната рецепта и продуктите, от които печете. Въпреки това, колко дълго ще издържи самото устройство зависи от техническите характеристики. Дали подобен хляб ще бъде практичен и ефективен за вас, зависи от функционалността. Какво да търсите при избора на машина за производство на хляб за домашна употреба?

 1. Тегло на изпечените продукти. Колкото повече хора в семейството и колкото повече харесвате печива, толкова повече хляб трябва да пече вашият електронен помощник. Направете прост тест - наблюдавайте колко хляб използвате на ден и продължете да наблюдавате около седмица. Това ще ви каже колко често и колко хляб ще трябва да печете домакинската електрическа фурна. Добре е, ако можете да приготвите хляб с различно тегло. Ако печете кекс или друга кифла, по-малко от килограм хляб, е по-добре да включите подходящия режим, в противен случай дори при по-малко полагане на брашно, захар и други компоненти, производителят на хляб може да не регулира времето за работа.
 2. Съд за тесто По правило те са направени от алуминий или неръждаема стомана. Последните се считат за по-надеждни, въпреки че алуминиевите контейнери са леки.Горната част на кофата е покрита с незалепващо покритие, така че опитайте се да не надраскате кофата и не използвайте метален скрепер при миене.
 3. Ел. Колкото по-висок е този показател, толкова по-бърз ще протече процесът на готвене. Но сметката за светлина също ще се увеличи с порядък. Въпреки че, ако готвите дълго време, а след това с ниска консумация на енергия, плотът ще успее да се навие достатъчно. Освен това устройствата с ниска мощност няма да могат да месят вискозно или твърдо тесто, както за домашната юфка, кнедли или кнедли.
 4. Броят на остриетата. Най-добрите производители на хляб години са оборудвани както с две остриета, така и с едно. С достатъчно мощност един блат е повече от достатъчен за висококачествено омесване на тесто. Въпреки това, две остриета ще отнемат по-малко време за омесване. Но, може би, трябва да се обърне повече внимание на размера на острието - той трябва да бъде достатъчно широк и дълъг, за да може тестото да се омесва качествено.
 5. Функционално. Абсолютно всички модели производители на хляб имат 4 стандартни програми на работа: основна или стандартна, ускорена, месене, печене. Колкото по-скъпо е устройството, толкова по-разширен е наборът от опции, предоставени от производителя. Най-добрият производител на хляб, според голям брой потребители, не само ще може да пече обикновен хляб, но и ще приготви за вас френски багети, и ръжен хляб, кифли, шарлот, хляб с добавки или от различни видове брашно. В арсенала на скъпа машина за хляб се готви сладко, конфитюр и дори кисело мляко.
 6. Допълнителни функции. Помислете дали имате нужда от дозатор (отделение за добавки, които се изсипват в тестото по време на процеса на месене, например ядки, сушени кайсии, стафиди и др.), Таймер, защита срещу случайно отваряне, прозорец за гледане, запаметяване на настройките в случай на внезапно изключване. Наличието на прозорец за гледане е необходимо нещо, което ще ви позволи да контролирате степента на готовност на продукта. Но твърде големият отвор ще попречи на хляба ви да покафенява, защото именно през чашата ще настъпят значителни топлинни загуби.
 7. Материал на тялото. Пластмаса или метал - вие решавате. В нашата класация на най-добрите можете да намерите както пластмасови, така и метални модели. Просто пластмасата е по-лесно да се повреди, но металът е по-скъп и тежи по-тежко. Това, което наистина си струва да се обърне внимание, е качеството на изработката. Прегледайте внимателно устройството, шевовете трябва да са гладки, без чипове, шноли и прилепнали един към друг.

Вижте също - Как да изберем производител на хляб за дома: съвет на експерт

Има модели машини за хляб, които изискват предимно полагане само на сухи или само течни продукти. Може би ще ви хареса моделът, който ще изисква добавяне на съставки по време на работа. И ако това е първата ви пекарна и не смятате да се отдадете често на печенето, тогава няма смисъл да преплащате за куп функции. И обратно, ако сте истински гурман и ценител на разнообразието, едва ли ще успеете да се отървете от прост и бюджетен модел.

Важно:

Слабата точка на производителите на хляб е гумената втулка под остриетата за месене на тесто. Често ли оставяте съставки за печене за една нощ? Или производител на хляб готви кифли, докато сте на работа? Дайте предпочитание на модела, който на първо място изисква суха храна. Това временно ще забави износването на втулката и изтичането на производителя на хляб.

Така разбрахме критериите за подбор. време е да обсъдим марки и модели.

Най-добрите производители на хляб

Нека да разгледаме най-популярните и най-обсъжданите машини за хляб в мрежата и да разгледаме рейтинга на най-добрите производители.

Първият производител на домашен хляб е проектиран във фабриките на компанията Panasonic... Въпреки това мина много време и експерименти, преди готовата пекарна да наводни рафтовете на магазините за битова техника. Но марката Panasonic все още е един от най-надеждните и изпитани във времето, моделите под тази марка често заемат водещи позиции в началото на продажбите.

Може би компанията се ползва с най-голям кредит на доверие сред купувачите на производители на хляб. Redmond... Това лого на устройството е гаранция за надеждност, ефективност и високо качество.

Отличното съотношение между качество и функционалност в средния ценови сегмент се отличава от хлебопекарните машини Moulinex и Philips, Елитни модели за истински кулинарни специалисти - Bork и KENWOOD, Една добра и сравнително евтина машина за хляб може да се купи от марки като Gorenje и Rolsen.

Вижте също - Какво е по-добре да закупите: машина за хляб или бавна готварска печка

10 най-добри производители на хляб за дома

Midea BM-210BC-SS

Midea BM-210BC-SS

TOP отваря малък хлебар с капацитет 580 вата. Теглото на готовия продукт може да бъде 750 г - 1 кг (можете да изберете). Моделът включва 12 програми за готвене, има опция за ускорено печене. Съперничещият модел Mystery MBM-1207 включва 19 автоматични програми. В зависимост от рецептата, автоматично се активира задържаща фаза за доказване на тестото. Алуминиевият съд за печене с хляб има покритие с незалепващо покритие. В случай на прекъсване на захранването за кратко време (не повече от 10 минути), алгоритъмът се възстановява и продължава неговото изпълнение. Информационният дисплей показва всички основни характеристики на препарата (номер на програмата, тегло на хляба, оставащо време, код за грешка в случай на неуспех). Има таймер за отлагане. Включени - мерителна чаша, лъжица, алуминиева купа, острие за тестомесител

Ползи:

 • метален калъф, стилен дизайн;
 • звуков сигнал, потвърждаващ края на приготвянето на хляба;
 • поддържа хляба топъл в рамките на час след готовност;
 • броят на автоматичните програми е достатъчен.

Недостатъци:

 • няма заключване на дете;
 • няма подвижен капак;
 • няма защита от прегряване.

Производителят на хляб се оказа прост, разбираем, но функционален. Производителят не беше твърде мързелив: той го достави с 12 програми за готвене, сравнително голям контейнер за печене за 1 кг. Недостатъците на модела са незначителни, но не може да не ги споменем. Липсата на защита срещу прегряване може да доведе до повреда на самото устройство. Цена - .

Мистерия MBM-1207

Мистерия MBM-1207

Следващият модел в класацията е от американска марка, но е сглобен в Китай. Компактна печива, направена в три нюанса - светъл, златист и тъмен. С мощност 650 вата - това е повече от тази на конкурента Midea BM-210BC-SS (580 вата). 19 програми за автоматично готвене, повече от Midea. Теглото на готовия продукт може да бъде 500, 750 g или 1 kg (потребителят може да избере теглото). В случай на прекъсване на захранването за кратко време (не повече от 7 минути), алгоритъмът се възстановява и продължава неговото изпълнение. По този показател Мистерията е по-ниска от Мидея (10 мин.). Контролният панел се състои от монохромен LCD дисплей, контролът е достъпен, тъй като бутоните и дисплеят имат графични обозначения на функции. Върху производителя на хляб се доставят съд за печене, гребло, мерителна чаша, мерителна лъжица. Няма книга с рецепти. Минималният брой рецепти е в инструкциите.

Ползи:

 • мощност;
 • 19 готварски програми;
 • различни цветове на тялото;
 • рецептите са в инструкциите.

Недостатъци:

 • рецептите в инструкциите за ръжен хляб и кифли са написани неправилно;
 • около краищата не замесва добре тестото.

Производителят на хляб има прилична мощност, разширена функционалност, разполага с 19 програми за готвене. Това са основните му предимства. Не е перфектно в омесването на тестото, често когато печенето на тестото отстрани не е достатъчно смесено. Производителят не се погрижи за правилността на рецептите, което води до няколко продукта с лошо качество. Цена - .

REDMOND RBM-1908

REDMOND RBM-1908

Моделът е от местна компания, но заслужава място в класацията по отношение на съотношение цена-качество. Производителят на хляб е направен в светли и тъмни цветове, мощността му е 450 W, което е по-малко, отколкото в Midea BM-210BC-SS и Mystery MBM-1207. Производителите са заредили в него 19 автоматични програми за готвене, включително специални за приготвяне на тесто. Купата е обработена с антиприлепващо покритие Whitford, което е трайно, безопасно, устойчиво на всякакви домакински почистващи препарати. Приятно е да се готви с такова покритие и да се почиства лесно. Масата на готовия продукт може да бъде 500–750 g (можете да изберете теглото). При прекъсване на захранването за кратко време (не повече от 7 минути), той възстановява алгоритъма и продължава да го изпълнява.Към производителя на хляб се доставят мерителна чаша, мерителна лъжица, остриета за омесване на тесто, кука за извличане на острието, книга с рецепти.

Ползи:

 • малък размер;
 • добро качество на сглобяване;
 • незалепваща купа Уитфорд.

Недостатъци:

 • малка маса на изходния продукт;
 • малка мощност - само 450 вата.

REDMOND внесе на пазара качествен уред, но не се откроява от останалите производители на хляб, с изключение на незалепващото покритие. Той има по-малко мощност от двамата си преки конкуренти. Масата на изходния продукт също е по-малка. Цена - , което е малко по-високо от това на конкурентите. Но хлябът се оказва много вкусен, с хрупкава коричка, равномерно разбъркан и изпечен от всички страни.

Gorenje BM910W

Gorenje BM910W

Производителят на хляб е направен в бяло, мощността му е 600 W, което е повече от тази на конкурента REDMOND RBM-1908 (450 W). Има 12 програми за готвене, въпреки че има 19 от тях в REDMOND и Mystery MBM-1207. Печената форма във формата на хляб е с незалепващо покритие, което е много удобно да се мие след готвене. Теглото на готовия продукт може да бъде 750-900 g (можете да изберете теглото). В случай на прекъсване на захранването за кратко време (не повече от 10 минути), алгоритъмът се възстановява и продължава неговото изпълнение. Производителят на хляб се доставя с тестено покритие с незалепващо тефлоново покритие, подложка за замесване на тесто, кука за отстраняване на греблото, мерителна чаша, лъжица, книга с рецепти.

Ползи:

 • добро качество на сглобяване;
 • специално покритие на съда за печене.

Недостатъци:

 • малък набор от автоматични програми;
 • от презареждане.

Марката Gorenje пусна отличен модел домакински уреди, но не се откроява от останалите и цената е по-висока от тази на конкурентите. Не виждам причина да плащам още, ако можете да вземете печка с още по-добри параметри от BM910W. Модел цена - .

Moulinex OW2101 Болка Дор

Moulinex OW2101 Болка Дор

Друга марка в класацията, която се слави с високото си качество. Производителят на хляб Moulinex OW2101 Pain Dore се предлага в красив бял цвят, мощността му е 720W, което е повече от предишните ни модели. 12 автоматични програми: 6 - за печене на различни видове хляб: класически, без глутен, сладък, ръжен, френски, пълнозърнест. Допълнителните програми ви позволяват да готвите повече каша, конфитюри, консерви, пайове, кифли и други сладкиши. За ускорено приготвяне на хляб има режим на бързо печене, той обаче е предвиден само за класическата рецепта. В този случай готовият хляб ще бъде по-малък с по-плътна структура на тестото. Моделът ви позволява да печете печива с тегло 500, 750 и 1000 г. Има три степени на готовност - от леко до силно печене. Контролният панел се състои от монохромен LCD дисплей, 6 контролни бутона и списък от 12 програми със стартови индикатори за всеки от тях. Всички бутони и програми са маркирани графично, в достъпна форма - контролът не е труден. Приготвя се хлебче с незалепващо покритие, гребло, мерителна чаша, лъжица, рецептна книга.

Ползи:

 • голяма мощ;
 • Красив дизайн.

Недостатъци:

 • лошо покритие на съда за печене. Трудно се мие;
 • рецептите в книгата не съвпадат с рецептите на фурната;
 • символите на режима не съответстват на рецептите;
 • високо ниво на шум по време на месене на тесто.

Веднага ще кажа: от тази печка очаквах повече, като се има предвид цената й - ... Това устройство не отговаря на него. Недостатъците на технологията отричат ​​всичко добро, което има. Производителят дори не се е замислял да направи висококачествено покритие на съда за печене: след изпичането винаги има следи, които са много трудни за измиване. Рецептите в книгата и в контролния панел не съвпадат.

ENDEVER MB-62

ENDEVER MB-62

Модел от китайски производител. Производителят на хляб ENDEVER MB-62 се предлага в стоманен калъф, изглежда хубаво. 20 програми: хлебни изделия без дрожди, конфитюр, безглутенови печива, торта, пшеничен хляб, пълнозърнест хляб, бородински хляб. Производителят на хляб ви позволява да печете продукти с тегло до 1000 g, можете да изберете степента на изпичане на коричката. Мощността на фурната е 680 W.Устройството има функции на забавено стартиране и загряване. Сензорният контролен панел се състои от LCD дисплей и 9 контролни бутона. На дисплея се показват индикатори, които показват избраната програма, нейните параметри, етап на готвене, преход към автоматично отопление и забавен старт. Панелът е доста информативен, така че работата с производителя на хляб няма да ви достави никакъв дискомфорт.

Ползи:

 • 20 готварски програми;
 • удобен контролен панел;
 • красив стоманен калъф.

Недостатъци:

 • при печене тялото може да стане много горещо;
 • силна миризма при печене;
 • малък заден ход на горния капак;
 • от презареждане.

Фурната работи добре: омесва тестото, без да издава неприятни звуци, пече се перфектно до хрупкаво, но по време на готвене стоманеното тяло се загрява и в стаята се усеща миризма. Моделът има повече програми за печене от конкурентите си Gorenje BM910W, REDMOND RBM-1908, Midea BM-210BC-SS. Те съвпадат с рецептите, описани в книгата и показани на контролния панел. Капакът за отваряне / затваряне силно дрънка и дрънка. Цена - .

Moulinex OW240E Болка и деликатеси

Moulinex OW240E Болка и деликатеси

Модел с метален калъф от неръждаема стомана. Мощност - 720 вата. 20 автоматични програми в три категории. Най-големият - съдържа програми за печене на хляб (10). Това включва и 2 програми за бързо печене. Втората категория включва помощни програми, които често се срещат в производителите на хляб: тесто с мая, тестени изделия, сладкиши, конфитюр / конфитюр. Към третия - програми, които не са характерни за машините за хляб: каша, зърнени храни, извара, кисело мляко. Те доближават функционалността на хлебните машини по-близо до бавните готварски печки.

Ако рецептата изисква добавяне на допълнителни съставки (ядки, семена, сушени плодове), машината за хляб излъчва звуков сигнал, което е удобно при готвене. Състезателите, посочени в рейтинга (ENDEVER, Redmond, Midea, Mystery) не могат да се похвалят с подобна функция. Можете да печете продукти с тегло 500, 750 и 1000 г. Има три степени на готовност - от леко до силно пържене. Контролният панел се състои от LCD дисплей, 6 контролни бутона и списък от 20 програми със стартови индикатори за всеки от тях. Всички бутони и програми са маркирани графично, така че работата е ясна. В комплект с производител на хляб - незалепващ съд за печене, гребло, мерителна чаша, мерителна лъжица, книга с рецепти. В допълнение към стандартния комплект за всички модели тук е предвидена кана за кисело мляко и млечни продукти.

Ползи:

 • висока мощност на устройството - 720 W;
 • 20 автоматични програми за готвене;
 • възможността за готвене кисело мляко и извара;
 • се доставя кана за кисело мляко и млечни продукти.

Недостатъци:

 • LCD дисплей без подсветка;
 • няма начин да определите времето си за готвене;
 • книгата с рецепти няма подробна подготовка.

Moulinex направи всичко възможно и направи много добър производител на хляб, съпоставим по функции с мултикукър. Засега никоя от фурните от класацията не може да се похвали с направата на кисело мляко и извара. Фурната не е без недостатъци, но те са толерантни, можете да се адаптирате към тях с течение на времето. Модел Цена - , Вярвам, че е по-добре да платите малко повече и да вземете тази печка, отколкото ENDEVER MB-62.

Philips HD9046

Philips HD9046

Черен модел с необичаен дизайн, който отличава печката от много други. Производителят на хляб е оборудван с 14 програми за готвене, включително бърз режим, омесване на тесто и кисело мляко. Мощност - 600 вата, това е среден показател. Теглото на изпечените продукти е 700 г и 1 кг. Можете да изберете цвета на коричката (три степени на печене). Philips HD9046 е оборудван с удобен електронен контролен панел с дисплей, таймер със звуков сигнал за края на програмата. Индикаторът ще показва необходимостта от добавяне на допълнителни съставки. Повърхността на производителя на хляб има незалепващо покритие, така че можете да бъдете напълно спокойни - никога няма да имате изгоряла кора. Покритието се измива много лесно. С фурната се доставят тавичка за печене с незалепващо покритие, блат, мерителна чаша, мерителна лъжица, книга с рецепти.

Ползи:

 • качество на изграждане - на най-високо ниво;
 • възможността за приготвяне на йогурти;
 • висококачествено покритие на плесен.

Недостатъци:

 • малък брой автоматични програми за готвене;
 • комплектът няма контейнер за кисело мляко.

Марката Philips произвежда много висококачествено оборудване. Производителят на хляб HD9046 потвърждава това. Софтуерът, контейнерът за печене и всичко, което е включено в комплекта, са на високо ниво, но броят на автоматичните програми би могъл да се направи повече - например като Moulinex OW240E Pain and Delices. Все пак разнообразието от ястия, които могат да се приготвят, значително влияе върху избора.

Panasonic SD-2501WTS

Panasonic SD-2501WTS

Бял модел с 22 програми за готвене: 12 - различни видове хляб и 10 - тесто, включително за кнедли и пица. Има няколко ускорени режима за печене на хляб, месене на тесто и десертни програми. Има дозатор за допълнителни съставки (семена, стафиди). Можете да печете продукти с различно тегло и размери, чийто максимум е 1250 г. Това е повече от всички описани фурни. Можете да изберете цвета на коричката (три степени на печене). Но мощността е малка - 550 вата. Съдът за печене има специално покритие: лесно е да се измие формата, лесно е да се отстранят готовите продукти от него. Panasonic SD-2501WTS е оборудван с удобни сензорни контроли с ярък голям дисплей, таймер, който може да бъде настроен по всяко желано време. След края на програмата устройството ще ви извести със звуков сигнал. В случай на неочакван прекъсване на захранването или спад на напрежението, всички параметри се съхраняват в продължение на 10 минути, което е по-високо, отколкото в REDMOND RBM-1908 (7 минути). С фурната се доставят тавичка за печене с незалепващо покритие, блат, мерителна чаша, мерителна лъжица, книга с рецепти.

Ползи:

 • голям съд за печене;
 • 22 програми за готвене;
 • добър дисплей.

Недостатъци:

 • цялостната;
 • няма прозорец за гледане.

Тази печка очевидно е един от любимите на моята оценка. Тя включва много програми за готвене, има един от най-големите контейнери за печене, който се различава от почти всички други модели в класацията. Той е технологичен, перфектно сглобен, има много високо качество. Цена - .

Panasonic SD-ZB2502

Panasonic SD-ZB2502

Завършва рейтинга на най-добрите пекари, модел от популярен японски производител. Гланцовият модел е черен, изглежда много красив. Мощност - 550 W, 12 програми за най-различни сладкиши - от плътен ръжен или пълнозърнест до пухкав френски хляб. Има отделни програми само за приготвяне на тесто (кнедли, пица) или само за печене. Можете да изпечете продукти с различно тегло и размери (максимум - 1250 g) или да сварите сладко, плодове в сироп. Има 2 гребла за месене - още един плюс и разлика от останалите модели в класацията. На дисплея се показва номерът на режима, времето до готовност, текущото състояние на програмата се показва: стоене, месене, повдигане, печене. Наличността се посочва чрез сигнал. Размерът на хляба се избира от 3 възможни варианта и според степента на покафеняване на кората. Този модел машина за хляб има най-висок процент положителни отзиви в Интернет. Съдът за печене е покрит с диамантено флуоридно покритие. Пещта е оборудвана с удобен сензорен контролен панел с голям ярък дисплей. Отгоре е инсталиран прозорец за гледане: можете да контролирате процеса на печене. Този полезен "чип" не е в модела Panasonic SD-2501WTS. Благодарение на вградената функция за защита от прегряване, оборудването няма опасност от изгаряне. Ако захранването е изключено по време на готвене, устройството запомня стартираните програми и при възстановяване на захранването продължава да работи от момента, в който е прекъснато печенето (10 минути). С фурната се доставят тавичка за печене с незалепващо покритие, блат, мерителна чаша, мерителна лъжица, книга с рецепти.

Ползи:

 • пълен набор от режими с излагане, нагряване;
 • автоматичен дозатор за стафиди и ядки (те самите се изсипват в тестото според алгоритъма на програмата);
 • диамантено флуоридно покритие;
 • има много рецепти за печене в инструкциите.

Недостатъци:

 • висока цена;
 • кодът на режима се показва на дисплея, описанието трябва да се гледа според инструкциите;
 • дозаторът е много силен;
 • къс шнур.

Машината за хляб на Panasonic се оказа доста интересна. Има много автоматични програми, уникално диамантено-флуоридно покритие на съда за печене, има дори дозатор, който е лошо фиксиран и много шумен. Самата фурна е много голяма, заема много място в сравнение с други модели за оценка. Цената на машина за хляб е , Според мен е по-добре да закупите Panasonic SD-2501WTS: по-евтино, няма недостатъци, както в този модел.

50246 0


Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите