У дома Как да изберем Малки домакински уреди Как да изберем смесител за домашна употреба

Как да изберем смесител за домашна употреба

В тази статия ще ви покажем как да изберете смесител за вашия дом. Задачата не е толкова проста, тъй като изборът е твърде широк! Широкият избор е истинско бедствие за слабите жени. Стигате до магазина, без да знаете какво искате, а умните продавачи са точно там. Нямате време да се огледате и вече имате в ръцете си най-скъпия модел и счупен чек ...

Тази статия е враг на продавачите. Тя ще ви спести от ненужни разходи, а те - от допълнителен интерес към продажбите.

ТОП 12 най-добри смесители с Aliexpress

Какви видове смесители се предлагат и кои от тях са по-функционални

Смесителите произвеждат три вида:

 • наръчник
 • Стационарен
 • Комбинирано

наръчник - най-евтината и мобилна. Можете да победите във всяко ястие по ваш избор. Макар и в тенджера, дори в халба. Удобно е да го вземете със себе си на път, например до страната. Той не заема много място.

Стационарен - устройство, което не можете просто да прехвърлите. Той е голям и тежък. Бийте в него е възможно само в специална купа, която е включена. И това не винаги е удобно.

Неговото предимство може да се счита, че домакинята може да настрои режима на смесване и да не поддържа теглото на устройството, а да се заеме с бизнеса си. Но, нека да спорим разумно: какви такива неща могат да се направят за 5 минути от миксера и е толкова тежък, че не може да се държи?

Така че, всъщност, неговите предимства, може би, в солидна форма.

Комбинирано - Но това е удобно нещо. Можете да го извадите, като разбиете в друга купа или можете да го поставите на стойка и да използвате специална купа. Но, струва повече от ръчно, затова решете сами дали наистина имате нужда от стойка.

Вижте също - Как да изберем производител на кисело мляко - класиране на най-добрите по качество

Изберете мощността на миксера

Тук всичко е просто: колкото по-голяма е мощността, толкова по-голям е обемът на продукта, който смесителят може да смеси. Освен обема, по-мощният модел се справя с по-плътна консистенция, докато слабите „дърпат“ само сметана или много тънко тесто.

Разбира се, по-силните смесители струват повече, но не бихме препоръчали да спестявате на този параметър. Днес очаквате да разбиете само сметаната, а утре може би искате да замесите гъсто тесто. Както и да е, ниската мощност води до бързо изгаряне на мотора и такова нещо е много краткотрайно.

Какви дюзи са необходими и кои не са така?

Във всеки миксер има две класически дюзи, с които те са оборудвани във всеки случай:

 • Разбийте за разбиване на сметана
 • Куки за смесване на тесто

Но в допълнение към тези, добре познати подробности, има и други, които може да са ви полезни:

Приложение за пасатор - Това е хубаво нещо, защото според свойствата на разбиване блендерът е много различен от миксера. Ако първият просто бичи, тогава вторият смила, докато камшика. Но, избирайки такава дюза, трябва да се има предвид, че е удобно само ако смесителят е неподвижен. И да го поддържате на тегло не е толкова удобно, колкото отделен блендер, направен под формата на дръжка. Освен това последният е по-универсален: можете да мелете във всякакви ястия.

Така че, ако дюзата струва малко по-малко от отделно устройство (и често излиза по този начин), тогава е по-добре да не го вземете, а да си купите обикновен пасатор.

Универсален чопър - оборудвани с различни видове ножове, с които можете да нарежете зеленчуци и да направите мляно месо. С една дума, с такава дюза смесителят се превръща в истински хранителен процесор (освен ако, разбира се, силата му не позволява).

Ако нямате месомелачка, тогава има смисъл да вземете такава дюза. И ако има, тогава не си струва Както показва опитът на много домакини с комбайни за нарязване на зеленчуци, никоя от тях не използва тази функция, тъй като е по-лесно да режете с ръцете си, отколкото да разглобявате и миете домакински уреди.

Пюре накрайник - не особено функционално допълнение, тъй като е много по-лесно да се раздробява добре на ръка, а след това просто да се бие с обикновени мустаци. Ефектът излиза същият.

Сито накрайник - Той е предназначен за триене на плодове, плодове и е изключително полезно устройство. Избършете на ръка много дълго време и миксерът се справя със задачата за минути. Но, тук е необходимо да се вземе предвид неговата сила: ако е слаба, след това избършете голям брой продукти, за консервация, например, няма да работи. Той ще прегрее и може да изгори.

Скорости на миксера

Тук е по-добре да изберете средно място. Ако има две скорости, тогава няма да е достатъчно, защото различните продукти се нуждаят от собствена скорост. Но 16 вече е малко прекалено много, в тях няма смисъл, абсолютно, само объркване ще излезе. Идеални 3-5 скорости.

Започвате да размахвате с най-ниските, след това постепенно ускорявате.

Има и специални турбо режими, които са добри за разбиване на малки бучки. Но като цяло тази функция не е толкова необходима. Лопите се чупят при обикновени високи скорости.

Обем на купата: кой да изберете?

Такава задача може да стои само ако вземете неподвижен миксер. За комбинираните няма разлика, тъй като вие сами сте свободни да изберете подходящия размер за чиниите.

Но за един, където купата е единственият контейнер, който ще използвате, размерът е много важен. Ако смятате да разбиете сметаната, по-добре е да вземете по-малък обем, тъй като в широката, когато слагате малък обем продукти, плъзгачите просто няма да стигнат до края и няма да бият, а се разпространяват.

От какъв материал е по-добре устройството

Смесителите са както пластмасови, така и метални. Първите са по-евтини, но това не е по-лошо от металните. Да и теглото им е по-лесно, което е важно. Металният корпус е добър само с това, че с времето не се надрасква и губи първоначалния си вид.

Полезни функции и аксесоари, на които си струва да обърнете внимание

Най-полезното е специален капак за купата. Ако моделът е оборудван с него, тогава ще бъдете пощадени от спрея на сметана и тесто, без което почти никакво бичуване не може.

Второто полезно допълнение е стенна стойка за дюзи, които имат грозното свойство да се изгубят в точното време.

Друга добра характеристика е защитата на двигателя от прегряване. Смесителят в случай на запушване или тежък товар просто се изключва, като по този начин предотвратява сериозни повреди.

Също така си струва да обърнете внимание на моделите, в които жицата е скрита в калъфа, като шнура на прахосмукачка. Много е удобно да съхранявате такива смесители, а жицата да е без риск от счупване и бързо износване.

Вижте също - Как да изберем смесител за домашна употреба

ТОП 12 най-добри смесители с Aliexpress

Топ - 8 най-популярни производители на смесители

популярни модели смесители

Избирайки този кухненски уред, е по-добре да дадете предпочитание на надеждни производствени компании. Ако вземете продукт първоначално от славна страна - Китай, тогава знаете, че приемате почти миксер за еднократна употреба.Но ако планирате да го използвате в продължение на много години, тогава препоръчваме да изберете производствения модел на фирмите, представени по-долу. Кой от тях е по-добре да изберете зависи от вас.

 • Philips
 • Bosch
 • Panasonic
 • Moulinex
 • Zelmer
 • Kenwood
 • Sinbo
 • KitchenAid

Всички тези марки произвеждат смесители от различни видове и модификации. А да се каже коя марка е по-добра е почти невъзможно. Всички те са добри и можете да бъдете абсолютно спокойни по отношение на качеството.

Надяваме се, че информацията ще ви бъде полезна и ще отидете да пазарувате, ясно разбирайки как да изберете смесител за вашия дом и от какво точно се нуждаете или не се нуждаете.

Вижте също:

4493 0


Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите