У дома Как да изберем Малки домакински уреди Как да изберем въртяща сокоизстисквачка

Как да изберем въртяща сокоизстисквачка

В съвременния свят всеки човек у дома си има домакински уреди, които помагат да спестите не само време, но и пари. Например, използвайки сокоизстисквачка, можете да приготвите прясно изцеден сок у дома, вместо да купувате в магазин или специално да отидете в кафе, за да се насладите на тази напитка. На пазара има няколко типа това устройство, които се различават по принцип на работа, производител, цена и възможности. Един вид е ротационна сокоизстисквачка. В този преглед ще ви кажем как да изберете ротационна сокоизстисквачка, какво устройство е, как работи и да разгледаме неговите характеристики.

ТОП 10 най-добри сокоизстисквачки с Aliexpress

Сортове на ротационни сокоизстисквачки

Всички центробежни единици на пазара са разделени на:

  • Конични.
  • Цилиндрични.

Те се различават помежду си по формата и принципа на работа.

Центробежни цилиндрични сокоизстисквачки

Този вид домакински уред се характеризира с вертикална стена на съда за плодове. Тази структура позволява на плодовете да не изпадат и да не се разпадат, когато влезе в сокоизстисквачката през шията.

По време на работа на апарата парчетата обработени продукти се прилягат най-близо до стените. Това се постига с помощта на центробежна сила, чието действие не спира, докато устройството работи. Това показва, че количеството на получения сок зависи от времето, през което се извършват ротационни движения. Така че при всяко въртене течността се влива в контейнера. Колкото повече завъртания, толкова повече сок се получава на изхода.

След като направите сока, трябва да направите почистването на центрофугата. Има два начина да направите това:

  1. Почистете с дръжката, разположена на капака на устройството. Във всяка въртяща сокоизстисквачка с възможност за полуавтоматично почистване има тази функция.
  2. Ако няма такъв лост, тогава е необходимо да се извърши почистване ръчно и това трябва да се извърши качествено. По-добре е да проучите инструкциите за употреба преди това, защото това ясно и подробно описва целия процес.

Вижте също - Избор на добра сокоизстисквачка с двойни винтове за дома

Цилиндрични конусни сокоизстисквачки

С помощта на специална структура на стените на конусовия кейк, която се получава чрез изстискване на сока, той се издига до ръба и се натрупва в специален контейнер. Този процес е автоматичен и не изисква човешка намеса. Поради факта, че сокоизстисквачката работи в автоматичен режим, следователно няма да е възможно да се намеси в процеса на въртене. По тази причина въртящите се модели изстискват значително повече сок.

Ако говорим за конични модели, производителността в тях е много по-висока, защото процесът на получаване на сок е непрекъснат.Всички центробежни сокоизстисквачки имат функция, с която можете да получите абсолютно чист сок. Това стана възможно благодарение на наличието на специална фина мрежа, през която течността преминава и не получава тортата. Без да използвате този сокоизстискващ елемент, могат да се приготвят пресни картофено пюре.

Как работят ротационните сокоизстисквачки

Всяка ротационна сокоизстисквачка има мотор и центрофуга, на дъното на които има специална ренде с форма на диск. Захранващият блок прави центрофугата да работи, поради което всички частици от продукта се привличат към мрежата и сокът се изцежда. След като сокоизстисквачката приключи, течността се влива в специален резервоар.

Принципът на работа на ротационна сокоизстисквачка е следният: високата скорост на сепаратора влияе върху продуктите, които се смачкват при силен натиск и отделят сок. Устройството всъщност може да работи при високи скорости - от 3600 об / мин. В процеса на работа на този апарат винаги се получават много отпадъци, което е един от недостатъците на това устройство, следователно трябва да има система за отхвърляне на питата. Ако го няма, тогава ще възникне проблем - мрежата непрекъснато се запушва, а спирането на сокоизстисквачката за почистване ще увеличи времето, необходимо за получаване на сок. Например, вместо 2 минути, този процес може да отнеме 10 минути.

ТОП 10 най-добри сокоизстисквачки с Aliexpress

Ползи

Основните предимства са:

  • Скорост - Ротационните сокоизстисквачки работят с доста високи скорости. Ако го сравним с винтова сокоизстисквачка, тогава броят на оборотите му в минута достига 70, а този на цилиндрична - 3600.
  • Широка уста - всички продукти са опаковани цели, така че зареждането е бързо и много удобно.
  • Функции за изхвърляне на целулоза - тази опция ще улесни почистването на сокоизстисквачката и нейната работа.
  • Мощност - висока мощност произвежда повече сок.
  • Достъпна цена.
  • Способността да се обработват плодове с всякаква твърдост.

В тази статия се опитахме да ви разкажем подробно за въртящите се сокоизстисквачки. Ако все още сте изправени пред избор относно закупуването на устройство за получаване на сок, се надяваме, че този преглед ще ви помогне да направите правилния избор.

3047 0


Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите