У дома Как да изберем Малки домакински уреди Избор на добра сокоизстисквачка с два винта за вашия дом

Избор на добра сокоизстисквачка с два винта за вашия дом

В съвременния свят стана модерно да спортувате и да следите диетата си. За да направите това, хората посещават фитнес зали и прекарват доста време за различни симулатори. Храненето също играе важна роля, затова различни ресторанти и кафенета дори започват да се отварят, като са специализирани само за правилното и здравословно хранене. Един от компонентите на този режим е прясно изцеден сок, който може да се направи от различни здравословни храни. В момента има различни видове сокоизстисквачки, които ви позволяват да направите такава напитка у дома.

Например, винтовият тип на това устройство е популярен. Ще ви разкажем повече за тази сокоизстисквачка в този преглед, за да могат потребителите да разберат каква машина е, как работи и функциите, които изпълнява, и, може би, изборът ще бъде направен в негова полза.

ТОП 10 най-добри сокоизстисквачки с Aliexpress

Устройство и принцип на работа

Устройството на винтовата сокоизстисквачка е следното: чифт цилиндрични шнекове със спирални канали, които са разположени с пролуки от 0,1 милиметър, смачкват зеленчуци и плодове в купа със скорост 110 об / мин, като по този начин ги превръщат в каша. Ако винтовете се въртят без прекъсване, тогава налягането се повишава, браздите стават не толкова дълбоки.

От получената каша се отделя голямо количество сок. Получената суха храна се изпраща на отпадъци, а сокът се изцежда в специален съд. Дизайнът на винтовите единици е много подобен на месомелачките. Те са от два вида:

 • Електрически - захранва се от двигателя.
 • Механичен - работата се извършва ръчно.

В допълнение, тези устройства са разделени на едновинтни и двувинтни, хоризонтални и вертикални.

Вижте също - 5 най-добри сокоизстисквачки Panasonic на годината

Предимства и недостатъци

Всяка единица има своите предимства и недостатъци. Сред предимствата могат да бъдат идентифицирани:

 1. Сокът не се окислява, така че всички хранителни вещества се запазват в него. Това се постига благодарение на ниската скорост на въртене на вала.
 2. Плодовете не могат да паднат обратно поради широката шийка.
 3. Сокоизстисквачката работи тихо и с минимални вибрации.
 4. За сок можете да използвате различни продукти - трева, листа, зеленчуци, плодове. Това се постига чрез техника на бавно налягане.
 5. Може да се използва дълго време, без да спира.
 6. Има функция за самопочистване.
 7. Обемът на сока, получен от зеленчуци и плодове, е 85–95%.
 8. Комплектът включва почистваща четка и стъргалка, а хоризонталните шнекови сокоизстисквачки са оборудвани с различни приставки, включително накрайник за приготвяне на пюре;
 9. Лесно се почиства.

Недостатъци:

 • Висока цена поради големия брой функции.
 • В хоризонталните устройства извличането на сок от меки и влакнести продукти е по-малко ефективно, отколкото при вертикални.
 • За хоризонталните сокоизстисквачки е необходимо фино рязане, тъй като товарната шийка е тясна.

Функции

Двувинтните сокоизстисквачки могат да пресоват студено почти всички продукти, включително пшеничен зародиш, семена от нар, джинджифил, целина, всякакви билки и дори бор, грозде и всички зеленчуци и плодове. Ако говорим за функционалността на този тип сокоизстисквачка, то е следното:

 1. Способността да се разбъркват десерти.
 2. Правене на паста и юфка.
 3. Производство на зърнени култури и смеси за деца.
 4. Смилане на ядки, подправки и зърнени храни.
 5. Можете да готвите тофу.
 6. Има възможност за оформяне на шоколадови бонбони.
 7. Може би производството на плодов лед и сладолед;
 8. Омесване на тестото.

Преглед на най-добрите сокоизстисквачки с две винтове

Купувачите от нашата страна купуват следните видове сокоизстискващи модели.

Tribest Green Star Pro GS-P502

По принцип онлайн магазините продават хоризонтални сокоизстисквачки от производителя Tribest. Те са доста големи, а теглото им е 8 килограма. Металните компоненти служат дълго време, но взаимодействието с такива части нарушава вкуса на сока. Отпадъците са сухи, а сокът е гъст и пулп. Устройствата на тази марка могат да функционират без прекъсване в продължение на един час, така че могат да се използват в различни заведения, където има бар, тъй като тези единици ви позволяват да приготвяте сок в големи количества.
Цената на този модел варира в рамките това зависи от модификацията на модела.

Зелен Power Fito сок екстрактор

Сокоизстисквачката от американската компания Green power Kempo е много по-малка и по-лека от предишния модел. Винтовете на това устройство са изработени от мед, покрит с биокерамика. Тя може да работи 12 години. Ядрото на всеки винт е снабдено с неодимови магнити, които се въртят с различни полюси. Тези магнити генерират активни йони, които запазват витамините и хранителните вещества и в същото време извличат от готовия продукт около 90% от токсините, съдържащи се в използваните продукти. Този сок може да се съхранява за 48–72 часа.

По време на работа Green Power Kempo не докосва винтовете, което помага да се избегне ненужното натискане върху мрежата. Сокът се пропуска през него, чиято скорост на циркулация е 160 об / мин. Този модел не е необходимо да се почиства в средата на работа. Сокоизстисквачката може да работи, без да спира за 30 минути, през които може да се произвеждат повече от три литра сок. Устройството разполага с големи резервоари за торта и готова течност, можете да използвате всякакъв вид зеленчуци и плодове. Зеленото захранване Kempo работи почти безшумно, а гаранционното обслужване се предоставя за период от 10 години. Пакетът включва:

 • Дюза от пяна - предназначена за отстраняване на пяна.
 • Капачката на пълнежа е защита от прах.
 • Бутон за навиване назад - с негова помощ става много по-лесно да измиете сокоизстисквачката.
 • Бутални буталки.

Можете да закупите Green power Kempo за почти .

Omega TWN32

Най-екологичният производител на сокоизстисквачки с двойни винтове е Omega TWN32. Модели от тази компания могат да бъдат закупени за , Тази сокоизстисквачка прави сок на ниска скорост, но с отлична ефективност. Получената билкова торта е толкова суха, че дори ще се запали, ако бъде подпалена. Обърнете внимание, че този модел не е подходящ за използване на продукти със семена (нар, грозде). Характеристиките включват 150W мощност, дълъг захранващ кабел, защита от претоварване и защита срещу случайно стартиране.

ТОП 10 най-добри сокоизстисквачки с Aliexpress

Най-бюджетното решение е ръчна сокоизстисквачка, при която винтовете са с конусна форма, а не спираловидни. Цената за такова устройство варира в рамките .

В тази статия говорихме за шнековите сокоизстисквачки, техния дизайн, функции, предимства и недостатъци, а също така изброихме добри модели. Надяваме се, че тази информация ще ви бъде полезна и ще изберете най-добрия вариант, който е подходящ за вашите цели.

Вижте също - Как да изберем сокоизстисквачка за плодове и зеленчуци

3735 0


Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите