У дома Как да изберем Малки домакински уреди Как да изберем сокоизстисквачка за плодове и зеленчуци

Как да изберем сокоизстисквачка за плодове и зеленчуци

Сокоизстисквачка за твърди зеленчуци и плодове трябва да бъде инсталирана във всяка кухня, където свежите сокове са с високо уважение. Такава напитка е склад за витамини, хранителни вещества, микроелементи за възрастни и деца. Пригответе вкусен, здравословен сок за минути, ще помогне на мощен и функционален уред. Ако все още нямате такава сокоизстисквачка, тогава нашата статия ще разкрие тайните на избора на ефективен помощник при приготвянето на сок от ябълки, круши, тикви, моркови и т.н.

ТОП 10 най-добри сокоизстисквачки с Aliexpress

Устройство и принцип на работа

Сокоизстисквачка за твърди зеленчуци или плодове е истински титан! Справя се с цели плодове (ябълки, круши) и твърди и влакнести зеленчуци (цвекло, ряпа, моркови, тиква и др.). Ябълките, крушите не могат да бъдат нарязани на парчета, не обелени и семена. Тя първо обработва целия плод, а след това отделя получената маса, отделяйки вкусния сок от пулпата, маслен кекс, утайка. Някои модели дори отрязват пяната, а за „подправения сокол“ това е огромно предимство на устройството. Но ще поговорим за това малко по-късно.

Подредени по такъв начин, че поради високата скорост на оборотите течността и пулпата се разделят, сокът тече в контейнера, а питата и отпадъците остават в сепаратора. Има два вида сокоизстисквачки, способни да обработват твърди, твърди продукти - с коничен и цилиндричен сепаратор. Моделите с цилиндричен сепаратор се считат за най-продуктивни, тъй като около 90%, или дори повече, сок се извлича от пулпата. Моделите с конусен сепаратор обаче са по-удобни, тъй като формата на сепаратора позволява отпадъците да не се размазват по всички стени, а да се събират в специален контейнер. Но трябва да сте подготвени за факта, че в същите тези отпадъци ще се съдържат около 25-35% от сока.

Вижте също - 10 най-добри сушилни (дехидратори) за зеленчуци и плодове според потребителските отзиви

Как да си купя наистина ефективно устройство?

Когато купувате всяко устройство, на преден план излизат външен вид, цена, технически параметри, функционалност. Ако искате да си купите добра, продуктивна, дълготрайна сокоизстисквачка за твърди зеленчуци, не забравяйте да обърнете внимание на:

  • захранване на устройството;
  • продължителност на работата;
  • скорост на центрофуга.

Колкото по-голяма е мощността на устройството, толкова по-бързо и по-добре ще се справи с трудните храни. Високата мощност е ключът към бързото и висококачествено въртене. Но купуването на най-мощния модел у дома не винаги е добър избор.Ще можете да оцените предимствата на купуването на висока производителност докрай, само ако постоянно го зареждате максимално. И за това трябва да използвате устройството за обработка на собствената си обилна реколта или през периода на интензивно прибиране на реколтата за зимата. Ако целта е една или две чаши сок от време на време, тогава не е необходимо да преплащате за мощност.

Гледайте внимателно колко време отнема да изцедите сока. Все още не си струва да затопляте двигателя на дори най-висококачествената маркова сокоизстисквачка твърде дълго - това третиране ще доведе до по-бързо отказване на устройството. По време на работа трябва да се остави да се "охлади". През това време можете да изчистите сепаратора на отпадъци, за да увеличите чистотата на получения сок и да улесните себе си при почистването на устройството след завършване на завъртането.

Скоростта също е важен показател. Средно тази цифра е 7-8 хиляди оборота в минута. Можете да закупите модел със скорост на въртене до 10 хиляди оборота в минута. Но нека ви разкажем една малка тайна, не всички зеленчуци и плодове се нуждаят от толкова интензивно "въртене". Някои продукти лесно се разделят със сок дори при по-ниски обороти, поради което в този случай принципът на подбор - „колкото по-висок е индексът, толкова по-добре“ - не е напълно справедлив.

Уверете се, че избраният от вас модел има цедка за сок от неръждаема стомана. Тогава сокът няма да има метален вкус и самото устройство няма да потъмнее с течение на времето.

Критериите за спомагателен подбор могат да бъдат индикатори като оборудване, допълнителни функции и няколко режима на работа. Комплектът трябва да включва тласкач за продукти, защото колкото и широк да е шията, предпазливостта все още няма да навреди, особено на пръстите ви!

Вече споменахме резачката за пяна. За тези, които често правят ябълков сок, не са необходими допълнителни думи. За тези, които тепърва откриват предимствата на пиенето на пресен ябълков сок в диетите си, отбелязваме, че пяната е доста пречка да се радвате на еднаквост и прозрачност. Пеногасителят помага за увеличаване на производителността и получаване на чаша бистър и бистър сок, а не с аромат на ябълки.

И също така е много удобно да използвате сокоизстисквачка с крака на вендузите. Можете да сте спокойни и да не се притеснявате, че устройството ще се плъзне по масата по време на работа.

Вижте също - Рейтинг на най-добрите зеленчукови резачки според отзивите на клиентите

Предимства и недостатъци

Основната грижа, която сокоизстисквачката за твърди зеленчуци и плодове повдига, е дали това отнема твърде време процес? В крайна сметка, за да получите чаша сок, трябва да сглобите доста голямо и тежко устройство, да приготвите продукти за сок (измийте, нарязайте, обелете негодни за целта обелки) и след това измийте, разглобете и подсушете компонентите на сокоизстисквачката.

Съвременните уреди значително намаляват времето, необходимо за различни домакински работи, включително готвене на храна като цяло и по-специално прясно изцеден сок. Висококачествените сокоизстисквачки не са просто „събрани добросъвестно“, но изискват минимална намеса в работния процес и са изключително непретенциозни в грижите. Помнете, че вече не е необходимо да обелвате и нарязвате ябълки и круши? Какво можете да изберете модел с автоматично подаване на продукти, няколко режима на работа за продукти с различни структури и дори с отделен контейнер за отпадъци? Скоростта на приготвяне на напитки е много висока и след употреба устройството е много лесно да се въведе в ред.

Но функционалността и ефективността на съвременните сокоизстисквачки е всяка година по-висока и по-висока. Веднъж закупена, сокоизстисквачка може да ви служи вярно дълги години подред, като постоянно зарадва домакинството ви с вкусна и здравословна напитка. Приготвянето на сок вече няма да отнеме много време и няма да ви отнеме много енергия! Е, всеки може да почувства ползата от редовната консумация на прясно изцедени сокове буквално за 10-20 дни!

Освен това производителите на оборудване непрекъснато работят върху проблема с прекомерния шум по време на сокове. Много устройства вече са допълнени със звукопоглъщаща система, което увеличава удоволствието от използването на такава сокоизстисквачка няколко пъти.

Отделен момент е системата за сигурност - защита срещу прегряване, контролно заключване при неправилен монтаж, наличие на широк врат за продукти и тласкач. Е, за външния вид, стила и дизайна, не можете да говорите!

Вижте също - Избор на електрическа сушилня за плодове и зеленчуци за вашия дом

Допълнителни функции

Разбира се, всеки иска да получи универсален вид сокоизстисквачка, но се смята, че е по-добре да избере устройство в зависимост от преработените продукти - за цвекло и моркови, домати и кайсии, нар и грозде, ябълки и цитрусови плодове.

Така че, оказва се, трябва да харчите пари за няколко сокоизстисквачки? И ако кухнята ви не е толкова голяма, колкото бихте искали, къде да съхранявате тези сокоизстисквачки?

За да не губите семейния бюджет и да претрупвате кухнята с ненужни устройства, просто намерете модел с няколко режима на работа, които ще се различават по продължителността и интензивността на въртене. Не забравяйте, че вече казахме, че при различни скорости на въртене е възможна висококачествена обработка на продукти с различна твърдост и мекота. Ако вашата сокоизстисквачка за твърди зеленчуци или плодове е допълнена с няколко режима на работа, можете да изцедите сок от меки кайсии, праскови, домати, жилести цитрусови плодове или твърди ябълки и моркови без загуба. Дори жилавата и влакнеста тиква, цвекло или репичка лесно могат да попълнят тялото ви с полезни и хранителни вещества.

ТОП 10 най-добри сокоизстисквачки с Aliexpress

В заключение

Изборът на висококачествена сокоизстисквачка, която ще отговаря на всички изисквания, не е толкова труден. Освен това производителите на домакински уреди непрекъснато разширяват асортимента си в преследване на всеки клиент, за всяка каприз и желание на техните почитатели. Определете целите, за които се нуждаете от сокоизстисквачка, прочетете отзивите на клиентите и спецификациите на продукта. Сравнете различни модели, задавайте въпроси на консултантите и решавайте! Вкусен и здравословен прясно изцеден сок е много прост, ако се нуждаете от надеждна и функционална сокоизстисквачка за твърди зеленчуци и плодове, която да ви помогне.

Вижте също - Как да изберем въртяща сокоизстисквачка

3527 0


Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите