У дома Отзиви HARPER 55U750TS телевизионен преглед

HARPER 55U750TS телевизионен преглед

HARPER 55U750TS - 55-инчов 4K LCD телевизор със Smart TV, работещ с операционна система Android TV 6.0. Един от най-достъпните смарт телевизори на пазара. Конкуренцията в цената може да го накара Philips 50PUT6023, Спестяванията ще са около , но диагоналът на екрана ще бъде с 5 инча по-малко и вместо обичайната Android TV ще трябва да използвате собствена операционна система от Philips. Ще поговорим за осъществимостта на такива спестявания в края на прегледа, когато определим предимствата и недостатъците на HARPER 55U750TS.

Този модел участва в рейтинг на най-добрите телевизори.

екран

HARPER 55U750TS

Harper 55U750TS има 55-инчов полу-матов LCD екран с LED подсветка. Изображението на екрана е ясно и с висок контраст. Разделителната способност на екрана е 3840 × 2160 пиксела, вертикалните и хоризонталните ъгли на гледане са 178. Това са добри показатели за бюджетен телевизор с такъв диагонал. Матрицата е приятна за използване, без трептене. Полу-матовата му повърхност намалява степента на отражение на предметите. Но пълноценна опция за антиотражателно покритие не може да се нарече. Ако имате нужда от евтин телевизор с анти-отражателна матрица за покритие, препоръчвам да разгледате по-подробно Philips 50PUT6023.

Екранът Harper 55U750TS е приличен, но някои потребители подчертават един основен недостатък, според тях, - малък диапазон за контрол на яркостта.

Външен вид

HARPER 55U750TS

По съвременни стандарти Harper 55U750TS не може да се нарече тънък. Но в този ценови сегмент няма „по-тънки“. Hyundai H-LED55U601BS2S, която струва 4 хиляди повече, е по-дебела с 3 мм.

Калъфът е изработен от черна пластмаса в семпъл лаконичен стил. В центъра на дъното на рамката е блестящо лого на производителя. Има 7 докосващи бутона, разположени по-близо до левия ръб. Те са обозначени с малки икони. Можете да управлявате устройството без дистанционно управление, наборът от функции е прост: силата на звука, превключване на канали, меню с настройки, светлинен индикатор. В режим на готовност той се подчертава в тъмно синьо. Има още една икона на панела по-близо до десния ъгъл, показваща бутона за изключване. Самият бутон е разположен в долната част на рамката.

Гърбът на телевизора е от тънка стомана и черна пластмаса. Съединителите са в долната част, по краищата на стърчащия корпус.

Design Harper 55U750TS, бих го оценил на 4. Преки конкуренти Philips 50PUT6023 и Hyundai H-LED55U601BS2S имат ясно предимство тук поради по-тънка рамка.

конектори

HARPER 55U750TS

Harper 55U750TS е оборудван с всички необходими за съвременните стандарти конектори - вход за аналогови и цифрови антени за излъчване, слот за CI карта, 2 USB входа, 3,5 мм мини жак за слушалки, 3 HDMI изхода, компонентно видео вход, 3,5 мм стерео мини-жак аудио вход, S аудио изход / PDIF (RCA), LAN вход. Съединителите са поставени компактно, но не пречат един на друг. Сред неудобствата - USB изходите са много близки, а местоположението на изхода за слушалки не е напълно логично. Малко необичайно е да виждате аудио входа под формата на 3,5 мм конектор за миникрак, но производителят коригира ситуацията, като постави в комплекта адаптер за RCA.

Звук

Звук

Качеството на звука не е най-силната точка на този телевизор. Той е доминиран от високи и средни честоти с пълно отсъствие на ниски честоти.Дори когато гледате програми с ниска сила на звука, шкафът на телевизора резонира, създавайки неприятни смущения на шума. В слушалките звукът също е остър, не много приятен, без ниски честоти. За почитателите на качествен звук Philips 50PUT6023 и Hyundai H-LED55U601BS2S харесвам повече. Последното надминава конкурентите по качество на звука, мощност (20 вата срещу 16).

Вградената аудио система на Harper 55U750TS е достатъчно мощна за стая със средни размери, но има оплаквания за качеството на звука.

Функции

HARPER 55U750TS

Harper 55U750TS е пълноценен мултимедиен комплекс с достъп до Интернет. В допълнение към кабелна LAN връзка, той е оборудван с Wi-Fi безжична технология. Възможностите на този телевизор ви позволяват да получавате аналогови и цифрови сигнали, да възпроизвеждате аудио и видео файлове, изображения, снимки от външни носители. Той поддържа огромното мнозинство от формати и кодеци. Android TV 6.0 осигурява инсталирането на приложения.

Функцията Cast е интересна за бюджетните телевизори. Тя ви позволява да прехвърлите копие на екрана на мобилно устройство и звук през Wi-Fi в рамките на една и съща мрежа. Качеството на изображението се губи поради технологията на компресия. Наличието на тази функция е едно от предимствата пред Philips 50PUT6023.

Harper 55U750TS има функция за запис на цифрови телевизионни канали, включително смяна на времето. Можете да се разсеете от бизнеса си и да се върнете, като започнете да гледате любимата си програма от мястото, на което сте спрели, а успоредно с това телевизорът ще запише какво се случва в любимото ви предаване и по-късно ще препредаде запаметената информация на вас. За запис се използва USB устройство за съхранение. Максималното количество записани данни в режим на смяна на времето не може да надвишава 4 GB.

Ползи

 • Класически елегантен дизайн;
 • екран, достоен за бюджетния сегмент с полу-матова матрица;
 • мултимедийни възможности;
 • Технология за отливане
 • възможност за записване на програми дори с изместване във времето;
 • разумна цена.

недостатъци

 • Качество на звука;
 • слаб хардуер. За да възпроизвеждате видео във формат 4K, все още се нуждаете от оборудване на трети страни. Според отзивите на потребителите, понякога той замръзва при използване на тежки приложения. Време за включване - около 30 секунди;
 • близо един до друг USB портове;
 • невъзможно е да настроите яркостта на екрана с един бутон;
 • когато приложението виси, то не се изключва от дистанционното управление, трябва да натиснете бутона за изключване на захранването.

присъда

HARPER 55U750TS е добър избор за парите ви. Няма да работи, за да го използвате като домашно кино - качеството на звука и слабият хардуер се провалят. Но ако ви трябва просто телевизор, за да гледате любимите си телевизионни предавания с широк спектър от мултимедийни функции, тогава HARPER 55U750TS е добра техника.

Ако смятате да използвате телевизора за игри, гледате 4K видео, по-добре е да вземете Hyundai H-LED55U601BS2S или по-скъпи модели. Запазете и вземете Philips 50PUT6023по-скоро не си заслужава. По отношение на функционалност и производителност, той е почти идентичен с HARPER 55U750TS и има диагонал на екрана 50 инча.

HARPER 55U750TS е добър бюджетен служител, но не бива да очаквате суперсили от него. Той напълно оправдава цената от 29 900.

604 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите