У дома Как да изберем Малки домакински уреди Избор на електрическа сушилня за плодове и зеленчуци за вашия дом

Избор на електрическа сушилня за плодове и зеленчуци за вашия дом

Зеленчуците, плодовете и гъбите играят важна роля в ежедневието ни. Те ни зареждат с енергия, витамини и фибри. Както знаете обаче, не всички зеленчуци и плодове могат да се съхраняват дълго време, включително гъбите. Освен това, след като лежат известно време, те започват да губят свойствата си. Затова от незапомнени времена хората са изсушавали или замразявали храна. Сушените зеленчуци, плодове и гъби запазват свойствата си и те могат да се съхраняват много дълго време. В съвременните условия на технологично развитие хората са измислили специални устройства, наречени електрически сушилни. Затова в тази статия ще ви кажем как да изберете електрическа сушилня за гъби, зеленчуци и плодове.

Какви видове съществуват

Какви видове има

Има два вида сушилни: конвекционна и инфрачервена. Разликата между тези два вида се състои в цената и качеството и това съответно се отразява на тяхното търсене и наличност. Това са косвени разлики. Тези два вида електрически сушилни се различават не само по характеристики, но и по принцип на работа. Така в инфрачервените устройства, благодарение на инфрачервените лъчи, продуктите запазват всички свои свойства, а също така не губят цвят и вкус. Сушенето в такива устройства става при ниска температура (от около 40 до 70 градуса), но това отнема много време. Както показа практиката, този тип електрическа сушилня е най-висококачествената и удобна, но цената на такива устройства се усеща.

Не бива обаче да забравяме и конвекционната линия на електрическите сушилни. Те имат и редица предимства, като: евтиност, наличност и икономия на енергия. Може също така да се отбележи, че процесът на сушене е много по-бърз, отколкото в инфрачервените устройства - това се дължи на факта, че сушенето се осъществява поради циркулацията на горещия въздух.

Вижте също - Рейтинг на най-добрите сушилни за плодове и зеленчуци 2017 г.

Какъв критерий да избера?

По какъв критерий да избера

По правило сушилня за зеленчуци и плодове се преценява по нейната мощност, тъй като скоростта на сушене на продуктите зависи от този показател. Препоръчваме ви също да обърнете внимание на този критерий. Най-добрият вариант са електрическите сушилни с конкретна мощност от 400 до 600 вата. Сушилните с по-висока мощност обикновено имат голям брой тави и тяхната площ. В този случай обаче капацитетът няма да играе своята роля, тъй като ще бъде погълнат от обема на продуктите и процесът на сушене ще бъде по-дълъг. Такива устройства обаче са много изгодни да се използват не само за сушене на плодове, плодове, зеленчуци и гъби, но и за месо и риба. Функционалността може да бъде разнообразна, което е много полезно във фермата.Някои домакини имат няколко електрически сушилни и те приготвят храна не само за семейството си, но и остават за продажба, добре, или за лечение на приятели или роднини.

Не забравяйте за гаранцията и живота на двигателя на сушилнята. Винаги е необходимо да знаете това преди да закупите.

Вторият критерий, на който трябва да обърнете внимание, е наличието на температурен блок във вашето устройство, направен под формата на регулатор на температурата. На различни модели те са направени или под формата на ръчно управление, или под формата на сензорен панел. Има три основни режима, но можете да изберете устройство с по-точна настройка на температурата.

Надписите могат да бъдат направени на английски, обърнете внимание на това. Също така, преди да закупите, консултирайте се с продавача за наличието на такава функция като поддържане на зададената температура. Това е много важен момент, тъй като от него зависи качеството на сушенето и икономията на енергия.

Да не забравяме за значението на такъв фактор като материала, от който е направена електрическата сушилня за зеленчуци, плодове и пр. Всички съвременни електрически сушилни са изработени от три вида материал: метал, пластмаса и металопластик. Кой е по-добър? Това не може да се каже със сигурност. Всеки материал е добър по свой начин. Въпреки това сред тях може да се натъкне брак и лошо качество, така че също трябва да изберете внимателно.

Ако изберете пластмаса, тогава изборът трябва да падне върху непрозрачно тяло, тъй като слънчевата ултравиолетова светлина ще има лош ефект върху качеството на сушилните продукти. В този случай металните калъфи са добри. Те задържат топлината добре, предпазват от външни влияния, но са склонни да се прегряват и цената може да ухапе. Също така металът е по-издръжлив и надежден. Ето защо, като най-идеалният вариант - метално-пластмасов калъф. По-лесно и удобно е да се използва. Все пак зависи от вас да изберете.

Вижте също - Най-добрите везни за баня 2017

Допълнителна функционалност

Ние ви описахме основните разлики на всички съвременни електрически сушилни, но има последен и не по-малко важен критерий - допълнителна функционалност. Ако искате да намерите и закупите най-добрата сушилня на пазара, обърнете внимание на тази точка. И така, какви функции може да включва устройството:

  • таймер, показващ времето на програмата за сушене;
  • поддържане на равномерна температура в целия апарат;
  • наличието на подсветка, за да видите нивото на сушене;
  • защита срещу прегряване, което значително ще удължи живота на устройството и ще улесни процеса на проследяване на устройството.

Вижте също - Как да изберем производител на кисело мляко за дома през 2017 година

Ако обърнете внимание на производителя, тогава в момента коя компания е вашата електрическа сушилня няма значение. Тъй като разликата е само във функционалността. Следователно няма смисъл да се фокусираме върху това.

Надяваме се, че в тази статия сте намерили нужната информация и сега знаете как да изберете електрическа сушилня за гъби, зеленчуци и плодове.

Вижте също - Как да изберем подходящия параход за вашия дом

4238 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите