У дома Как да изберем Малки домакински уреди Рейтинг на най-добрите прахосмукачки за пране според потребителските отзиви

Рейтинг на най-добрите прахосмукачки за пране според потребителските отзиви

Чистотата е ключът към здравето. Този факт е известен на всички без изключение. Но как може заетият човек да намери време и енергия за цялостно и щателно почистване на дома си? Отговорът е прост - трябва да изберете практични и ефективни домакински уреди, които ще ви помогнат да почистите къщата и да я поддържате изключително просто и бързо. Например, купете добър и мощен блок за мокро почистване. И така, представяме ви рейтинга на най-добрите прахосмукачки за пране години, които вече са тествани от редовните потребители. Е, вече ще изберете кое е по-важно за вас - цена или функционалност, информираност за марката или изработка, рентабилност или производителност.

Какви са предимствата и недостатъците от използването на такова устройство?

Какви са предимствата и недостатъците на използването на такава прахосмукачка

Измиващата прахосмукачка ще ви позволи бързо и лесно да извършите висококачествено мокро почистване на вашия апартамент или къща, както и да почистите мека мебел, интериор на превозното средство или дори да миете огледала, монитори и други стъклени повърхности. Но дали такова почистване винаги ще донесе повече ползи, отколкото вреда? Несъмнено измиването на повърхности е много по-ефективно, отколкото просто издухване на прах. Но трябва да разберете, че миенето на паркет или плътен килим - трябва да сте много внимателни и внимателни - влагата може да повреди дъските или да намокрите килима твърде много, което ще се превърне в място за размножаване на бактерии.

От друга страна, използването на висококачествени миещи прахосмукачки за дома има положителен ефект върху вътрешния микроклимат - ще забравите за пресушения въздух, дрямка, коса за домашни любимци и др. Моделът на прахосмукачка, който е правилно избран за вашата стая и за вашите задачи, ще се превърне в незаменим помощник за цялостното почистване на всички жилища. Моля, обърнете внимание - тя е за капитално почистване. За ежедневна работа е по-добре да изберете по-опростен и по-компактен модел.

Освен това някои собственици на перални прахосмукачки се оплакват от затруднения в грижата за устройството - тромаво разглобяване, щателно измиване на подвижни части и др. Уверяваме ви, отличните резултати от почистването, които демонстрират моделите от нашия преглед, струват допълнителни 10-15 минути за висококачествено почистване и сушене на самата прахосмукачка - тогава тя ще ви служи повече от една година.

И така, като вземем предвид какви нюанси беше създаден рейтингът ни на прахосмукачки?

Вижте също - Коя прахосмукачка с аквафилтър е по-добре да закупите

Важни подробности за подбор

Важни подробности за избора на прахосмукачка

Спецификации на блока:

 1. смукателна мощност (не консумация, а именно всмукване) - в рамките на 400 вата;
 2. обемът на резервоара за чиста вода - в зависимост от района и вида на почистването;
 3. дължина на захранващия кабел

оборудване:

 • четки и дюзи - пълна гама от всичко необходимо за различни задачи - турбо четка, накрайник за пукнатини, стъклени ролки, четка, гума от пяна и дори бутало;
 • филтрационна система - аква мембрани, сепаратори, въглеродни филтри;
 • тръба - обърнете внимание на материала, възможността за промяна на дължината на тръбата, както и вида на връзката - кабелна, инфрачервена или радиовълна.

Функционалност:

 • навиване на мрежовия кабел - скорост на навиване, както и наличието на автоматично обръщане по време на работа на прахосмукачката;
 • брой режими на работа;
 • наличието на защитни системи (от прегряване, плавен старт) и индикатори (замърсяване или количеството вода в резервоарите).

Е, сега - към самия списък на най-успешните модели прахосмукачки за дома.

Вижте също - Рейтинг на най-добрите безжични вертикални прахосмукачки

Подготвили сме и преглед на топ 10 модела на прахосмукачки. Оценката за 2018 г. е взета за основа, но тя се допълва и разширява с нови модели на годината. Тъй като е трудно да се поставят инструменти от различни видове според типа конструкция, ние разделихме нашите кандидати на категории. И затова нека ги разгледаме по-подробно.

Модели на чанти

Те са малко по-тихи от своите "братя" с аквафилтър. И е по-лесно да се грижите за тях - няма нужда да миете прахосмукачката след всяко почистване.

Томас TWIN Panther

Модел с вертикално паркиране и възможност за извършване на двата вида почистване - сухо и мокро. Лаконичен дизайн, удобно захващане, голям набор от приставки (четка, цепнатина, четка за мека мебел, адаптер за пяна за стъклени повърхности).

 • Обемът на торбата е 4 литра.
 • Теглото на устройството е 8,5 кг.
 • Дължина на шнура - 6 m.

Висококачествено и ефективно устройство с най-ниска цена в тази класация.

Karcher SE 4002

Широката функционалност и висококачественият монтаж са това, което отличава тази марка. Този модел, ако се работи разумно, ще продължи дълго и безупречно. При наличието на четки за пода и килима, накрайник за цепнатини, четка за мебели, накрайник със спрей от перилен препарат, композитен тръба.

 • Обемът на торбата е 4 литра.
 • Тегло - около 8 кг.
 • Дължината на шнура е 7,5 m.

Производителят допълни тази прахосмукачка с индикатори за замърсяване на водата, функция за ароматизиране и предвиди необходимостта да се съхранява устройството в изправено положение.

Модели на аквафилтър

Това са най-популярните и търсени модели прахосмукачки, които позволяват не само да почистват къщата с високо качество, но и да овлажняват донякъде въздуха. Въпреки това, такива устройства са много по-големи и по-обемни от техните "сухи колеги".

Zelmer ZVC752SP

Евтин, но доста функционален и продуктивен модел, който ще ви помогне да направите висококачествено почистване на дома с максимално удобство. Резервоарът за вода е 5 литра, този обем е достатъчен за тристаен просторен апартамент или къща със средна големина. Комплектът включва няколко различни четки за подови и мокетни покрития, за сухо и мокро почистване, както и накрайник за камък и мрамор, цепнатина за прах под мебели. Този модел има гумирани здрави колела, отделение за съхранение на дюзи и индикатори за пълнота на торбата с прах, възможност за автоматично навиване на кабела.

Thomas TWIN T1 Aquafilter

Висококласна и маневрена единица, която ще ви помогне бързо и лесно да измиете и почистите килими, линолеум, паркет или плочки. Този модел е лесен за почистване, дълъг обсег (10 м), 4 литров резервоар за вода, гъвкав гофриран маркуч с удобна дръжка. Има всички необходими приставки за пълно почистване на всякакви покрития в къщата, както и за мека мебел и гладки хлъзгави повърхности. Мощна помпа за работа с почистващ препарат, ефективен пистолет за пръскане. С една дума, този модел не е просто добър, но "отличен" ще се справи с всички задачи, поставени пред него, за да почистите дома си.

Вижте също - Как да изберем прахосмукачка години за апартамент и къща

Комбинирани модели

Zelmer ZVC752ST

Надежден и издръжлив домакински помощник за сухо и мокро почистване. Мръсотия и отпадъци могат да се събират в торбичка или резервоар за вода.В корпуса има регулатор на мощността, телескопична тръба, пет литров резервоар за вода и отделение за почистващ препарат с обем 1,7 литра. Прахосмукачката има радиус на действие около 9 м, включени са всички необходими аксесоари за почистване на всички видове покрития и предмети от интериора - четки за килими с различни размери, накрайник за пукнатини, адаптер за камък и мрамор, накрайник за събиране на вода, четка за химическо чистене на пода и др. д. Също така в арсенала са включени автоматично пренавиване на мрежовия кабел, индикатори за замърсеност на прахоуловителите, отделение за съхранение на дюзи и четки.

Томас Алергия и семейство

Стилен, надежден и ефективен домакински уред, който ще измие, почисти и освежи дома ви в продължение на много години и без ненужни усилия. Просторна торба за боклук и мръсотия (6 л), аквафилтър с патентована технология, крачен превключвател за захранване на кутията, меки и здрави гумирани колела. Също така, моделът е оборудван с многоетапна система за филтриране, която позволява почистване на къщата и измиване на въздуха в къщата. Най-добрият вариант за тези, които искат да сведат до минимум вредното въздействие на праха и замърсения въздух върху здравето си. Всички необходими дюзи и адаптери са винаги под ръка, прецизно и просто електронно управление, 2 позиции за паркиране - всичко това са безспорни предимства на тази прахосмукачка от добре известна марка.

Модели с циклонен филтър или сепаратор

Тази технология само придобива признание и е широко разпространена в домашните пространства. По принцип това е по-икономичен вариант, който не изисква никакви консумативи, освен за смяна на водата в резервоара. Грижата за такова устройство също не е трудна - просто източете мръсната вода, изплакнете резервоара и оставете да изсъхне до следващото общо почистване и измиване. Циклонен филтър или сепаратор създава мощен вихър вътре в резервоара. Центробежните сили избиват целия прах и отломки в плътна буца, след което тази буца лесно се отстранява от специален пластмасов контейнер.

MIE Ecologico Maxi

Най-доброто устройство за разделяне от оборудването, представено в нашите магазини. Характеризира се с висока мощност на всмукване (690 W), „способност“ за измиване и аромат на въздух, както и широка гама от възможности - с тази прахосмукачка можете да почиствате пода и килима, да премахнете мръсотията върху мебели, да измиете плочки или плочки в банята или в кухнята, да премахнете прах от дрехи или оборудване. Възможно е да се извърши химическо почистване у дома. 16-литров резервоар за вода, телескопична смукателна тръба и дълъг мрежов кабел правят използването на устройството по-удобно и ефективно.

Thomas BRAVO 20S Aquafilter

Бюджетна и доста ефективна прахосмукачка с циклонен филтър. Разполага със стандартен набор от дюзи и четки за различни видове почистване на различни повърхности, издръжлива стоманена смукателна тръба, вместим резервоар за почистващ препарат (3,6 л) и кабелна скоба. Приятно изненадан от високата мощност и скоростта на засмукване и продуктивното пръскане на почистващ препарат под налягане. Собствениците хвалят този уред за неговата проста и интуитивна работа, дълъг живот и ефективно почистване.

Прахосмукачки за роботи

Този тип прахосмукачка е оборудвана с изкуствен интелект и е в състояние самостоятелно да се движи из стаята, премахвайки мръсотия и прах от пода или килима.

iRobot Scooba 450

Популярна, удобна и ефективна прахосмукачка за роботи. Той радва с икономична консумация на вода, ефективно мокро почистване, глас русифициран интерфейс. Време за работа - 40 минути, подходящо за малки помещения. Има функция на "виртуална стена".

Xrobot FOX почистващ апарат AIR

Най-добрият модел в линията на пране на роботизирани прахосмукачки. Продължителност на работа - 120 минути от батерията, наличието на таймер, автоматично свързване на зарядното устройство, звукови индикатори на работа, висококачествено почистване на ъглите на стаята, дистанционно управление. Този модел е в състояние да дезинфекцира повърхности с UV лампа, както и йонизира въздуха. Като цяло - надеждна и многофункционална „умна“ техника за улесняване на процеса на почистване в къщата.

Това са най-популярните и обсъждани модели на прахосмукачки за пране. Те вече зарадват собствениците си с лесно, бързо и висококачествено почистване. Надяваме се, че нашата класация за най-добрите прахосмукачки за пране 2018- години ще ви помогнат при избора на добър помощник за домакинската работа. Почистете дома си с удоволствие!

15809 0


Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите