У дома Как да изберем Малки домакински уреди ТОП 6 най-добри парни мопи по отзиви на клиентите

ТОП 6 най-добри парни мопи по отзиви на клиентите

Почистването на къщата е необходима и редовна мярка, понякога отнемаща много от нашето време и енергия. Но с помощта на ефективни и практични съвременни домакински устройства можете значително да опростите и ускорите цялата работа по почистването на къщата. И ние сме готови да ви кажем кой парен моп е най-добре оценен. година, за която основата бяха отзивите на клиентите и експертното мнение. Ще ви кажем какъв моп ще ви помогне да почистите дома си в продължение на няколко години.

Описание и принцип на работа на парния моп

Такъв моп не изисква използването на домакински химикали и се справя с всички замърсители и вредни микроорганизми с помощта на пара. Такова почистване е много по-добро от традиционното, особено в къщи, където живеят малки деца или алергии. В същото време горещата пара убива повечето бактерии и микроби, спомага за локализирането и елиминирането на плесенните и гъбичните спори.

Външно прилича на обикновен моп, само малко по-масивен. В дръжката на устройството е поставен парогенератор, именно обемът на този резервоар определя времето за работа на устройството без зареждане. Както вече разбрахте, основният консуматив е обикновена чиста вода и дюзи, които са прикрепени към дъното, триъгълна част на устройството, където е положен парцал на обикновен моп.

Вижте също - Кой параход за дрехи да изберете - оценка на най-добрите на годината

Как да изберем добър парен моп

Има няколко критерия, които ни помогнаха да откроим най-добрите парни мопове от голямо разнообразие от модели. В допълнение към цената, марката и външния вид, обръщаме внимание на:

 • мощност - от 1200 вата и повече;
 • работно време без доливане на вода;
 • контрол на температурата на пара и контрол на потока;
 • тегло;
 • функционалност и оборудване.

Е, няма да е добре да се запознаете с опита на използването на един или друг моп в интернет. Прегледите на клиентите могат да ви кажат коя парова мопа е по-добра. Тази информация е по-обективна от описанието на модела от производителя, така че взехме предвид и оценките на клиентите, когато съставихме нашата оценка на годината.

Вижте също - Принцип на пара моп

Когато избират парен моп, купувачите обръщат внимание на размера на домакинския уред. Важна характеристика: цялостната дюза просто не може да измие и дезинфекцира пода на всички трудно достъпни места, но мощността, капацитетът на резервоара за вода и времето за работа са не по-малко важни. По-долу е рейтингът на най-добрите парни мопове, съставен според оценките на реалните купувачи. TOP съставен чрез увеличаване на цените.

Kitfort KT-1009

Kitfort KT-1009

Цена - , Мощността в 1300 вата е достатъчна, за да работите след 30 секунди от момента на включване. В сравнение с модела KT-1004, резервоарът за вода не е подвижен, но обемът му е достатъчен за почистване на едностаен апартамент.

Ползи:

 1. Леки са само 1,79 кг, така че дори големи площи се почистват лесно.
 2. Ниска консумация на вода. Капацитетът на резервоара е само 0,35 литра, но това е достатъчно за цялостно почистване.
 3. Ротационна дюза. Подобрява качеството на почистване.
 4. Лесен за сглобяване Според прегледите дори 10-годишно дете е успяло да сглоби моп.
 5. Включени три взаимозаменяеми парцала на дюзата.

Недостатъци:

 1. Субективно бутонът за пара е нисък.

В сравнение с Tefal VP6555, цената на модела Kitfort KT-1009 е значително по-ниска, качеството на почистване е добро. Но за големи площи има смисъл да изберете различен модел: резервоар за вода с малък обем и добавяне на течност по време на работа, дори и с измервателна чаша (включена в комплекта), не е много удобно.

H2O моп X5

H2O моп X5

Цена - , Мощността от 1300 W е достатъчна за дезинфекция на подове, мека мебел, играчки от всякакъв тип. H2O моп X5 се предлага с 10 дюзи за дезинфекция на цялата къща. За сравнение: Kitfort KT-1004 има само три приставки.

Ползи:

 1. Почистване и дезинфекция на килими. Според реални прегледи, килим с дълга купчина в семейство с малко дете, тази прахосмукачка се отървава от мръсотия и миризма за 15 минути.
 2. Разнообразие от дюзи. Едно от тях прави струята пара тънка и здрава - плака, мастните отлагания в банята и в кухнята бързо се отстраняват.
 3. Регулиране на температурата Можете да зададете режима на нежно почистване или да се отървете от вредните насекоми (клиентите успяха да се отърват от дървениците с помощта на моп H2O mop X5).

Недостатъци:

 1. Силна хидратация. Огледалата и прозорците трябва допълнително да се избърсват със суха кърпа.
 2. Не е подходящ за заваряване и за гладене на завеси. Причината е в мощността на 1300 W, което не е достатъчно за такива цели.
 3. Една дюза от микрофибър. Недостатъкът е осезаем при почистване на големи площи.

По броя на дюзите моторът H2O mop X5 превъзхожда модела Kitfort KT-1009 със същата мощност (1300 W), но цената остава почти на същото ниво.

ENDEVER Odyssey Q-606

ENDEVER Odyssey Q-606

Цена - , Мощност - 1700 W, което значително ускорява работата в сравнение с Tefal VP6555 (1200 W). В комплекта има само два приставки: за пода и килимите, но производителят се е съсредоточил върху почистването и дезинфекцията без разширена функционалност.

Ползи:

 1. Непрекъсната работа - 45 минути. Според реални оценки, този път е малко надценен.
 2. Дължината на захранващия кабел е 6 метра. Не е необходим удължителен кабел, което прави работата на прахосмукачката по-маневрена.
 3. Подходящ за всички видове подови настилки. Уверенията на производителя са многократно тествани на практика.
 4. Лек. Когато са напълно сглобени, ENDEVER Odyssey Q-606 тежи 2 кг.

Недостатъци:

 1. Една подвижна кърпа от микрофибър не е достатъчна за често почистване и големи площи.
 2. Трудност при закупуване на резервни аксесоари. Потребителите се оплакват, че имат общо с импровизирани средства.

В сравнение с H2O моп X5, парният моп ENDEVER Odyssey Q-606 няма набор от допълнителни функции, но мощност от 1700 W ускорява почистването. Когато купувате, трябва да закупите подвижни парцали.

Kitfort KT-1004

Kitfort KT-1004

Цена - , Консумацията на енергия в сравнение с ENDEVER Odyssey Q-606 е ниска - 1500 вата. Има сензор за защита от прегряване. Комплектът на четката за пара включва 13 дюзи, възможно е да се регулира диаметърът на парната струя, нейната мощност.

Ползи:

 1. Подходящ за почистване на прозорци. Важно е да настроите правилно мощността: твърде високото ще доведе до набраздяване.
 2. Подвижен резервоар за вода (вместимост само 0,35 l).
 3. Телескопична дръжка: можете да регулирате домакинския уред според вашата височина.

Недостатъци:

 1. Трудности с монтажа на парцали на дюзата за почистване. Предприемчивите потребители прикрепят клепач към основата на дръжката на чистачката.
 2. Материал с ниско качество. При често почистване парцалът се износва много бързо. Измиването дори при ниски температури не връща парцала в първоначалния му вид.

В сравнение с модела Kitfort KT-1009, при който резервоарът за вода не може да бъде свален и капацитетът е същият, моделът KT-1004 определено печели. Но, тази дизайнерска функция и по-високата мощност се отразяват в цената.

Tefal VP6555

Tefal VP6555

Цена - , Мощност - 1200 W, което е значително по-ниско в сравнение с ENDEVER Odyssey Q-606 със своите 1700 W, но този парен моп се справя добре с почистване и дезинфекция на подове и стени. Парната четка е снабдена с филтър за варовик, така че дори можете да напълните резервоара с вода от чешмата.

Ползи:

 1. Материал с добро качество. Според потребителите две кърпи от микрофибър не се износват при редовна употреба на мопа и последващото им миене в продължение на една година.
 2. Скоба за шнур Мнението е субективно, но шнурът, прикрепен към дръжката на мопа, увеличава маневреността и скоростта на почистване.
 3. Дължината на кабела - 7 метра - е достатъчна за почистване без удължителен кабел.

Недостатъци:

 1. Трябва постоянно да държите бутона за парно. При почистване на големи площи ръката се уморява много в неудобно положение.
 2. Heavy. Когато се сглобява, Tefal VP6555 тежи 2,8 кг, но теглото се дължи на качеството на използваните материали.
 3. Висока цена. Два пъти по-скъпи като модели от други производители със сходни характеристики.

Tefal VP6555 е по-скъп от Kitfort KT-1009, но качеството на материала, например, парцали, играе роля тук. Затова устройството се справя перфектно с почистването и дезинфекцията.

ЧЕРЕН + ДЕКЕР FSM1630

ЧЕРЕН + ДЕКЕР FSM1630

Цена - , Мощност - 1600 W, обем на резервоара - 0,5 литра. H2O моп X5 има значително по-ниски стойности. Защита от мащаби, регулиране на подаването на пара, автоматично изключване правят използването на домакинския уред удобно и безопасно.

Ползи:

 1. Загрява бързо. 15 секунди е достатъчно и можете да започнете да почиствате.
 2. Качествено изграждане.
 3. Подвижен резервоар за вода. Не е необходимо да разглобявате, за да напълните водата.
 4. След почистване подът изсъхва почти моментално.

Недостатъци:

 1. Потребителите се оплакват, че подът трябва да бъде старателно вакуумиран, преди да се използва прахосмукачката, в противен случай мопът просто ще се търкаля по пода.
 2. Нуждаем се от подготвена вода, но е скъпа. Купувачите използват уредени.

Мощността и маневреността на парната четка BLACK + DECKER FSM1630 е достатъчна за почистване и дезинфекция. Но в сравнение с Kitfort KT-1004, устройството е по-скъпо. Основните критерии при избора на четки за пара са тяхната мощност, работно време и обем на резервоара за вода и едва след това - допълнителна функционалност.

42344 1

Една мисъл за „ТОП 6 най-добри парни мопове според отзивите на клиенти“

 1. Ирина:

  Купих x5 парен моп в магазин на дивана преди около 5 години - той се провали след 4-5 приложения. Не става, това е всичко! И как искате да закупите отново!


Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите