У дома Как да изберем Малки домакински уреди ТОП 15 интелигентни часовници и гривни според отзивите на клиентите

ТОП 15 интелигентни часовници и гривни според отзивите на клиентите

Ако сте избрали часовник в сегмента преди , след това бъдете готови за факта, че това е просто фитнес гривна в кутията на часовника, не очаквайте голям набор от функции от тях. Наричането на евтин часовник SMART е просто маркетингов залог, като по функционалност те не са далеч от фитнес гривни.

Първо, решете какво очаквате от функционалността - проследяване на тренировки, качество на съня и т.н.? След това погледнете категорията фитнес гривни: те също получават известия от телефона и ги показват, показват час, дата, някои дори прогнозата за времето, но ценовата марка е 3 пъти по-ниска. Ако часовникът трябва да замени смартфона и да позволи да се изважда по-малко от джоба, тогава трябва да сте в категорията на „умните“ часовници, но избирайте от 15 хиляди, за да не изпитате разочарование от функционалността.

Детските часовници напълно заместват телефона, позволяват ви да се свържете с детето, проследявате неговото местоположение, но повечето джаджи нямат висока автономност. И цената за тях е по-ниска, отколкото за възрастни "умни" часовници. Ще разгледаме подробно моделите и техните характеристики по-късно в прегледа.

Рейтинг на най-добрите часовници с Aliexpress

ТОП 5 "умни" часовници

Amazfit bip

Amazfit Bip

Бюджетните интелигентни часовници отварят рейтинга от незаслужено лишени от внимание: те съчетават функционалността на спортна гривна и „умен“ часовник. Сред разликите е трансфлективен цветен дисплей, а през деня той работи като електронно мастило, отразява слънчевата светлина, а през нощта е осветен от вградена подсветка. Тоест екранът не свети на ярка слънчева светлина, а напротив, колкото по-ярка е светлината, толкова по-ясно се виждат всички символи. Много тънко тяло. Honor Watch Magic е позициониран на пазара като най-тънкият часовник, но дебелината му е 9,8 мм, а Amazfit Bip е 6 мм.

Дълъг живот на батерията - до 45 дни при типична употреба. Това е и един от най-големите показатели сред конкурентите. Като спорт те имат вграден GPS-модул, работят независимо от смартфона, но за да работи GPS правилно, се нуждаете от постоянна връзка със смартфона. Записва песни, синхронизира с приложението Mit Fit и ви позволява да ги преглеждате по-късно с пълни подробности. Защитени от влага. Има крачкомер, проследяване на сърдечната честота, качеството на съня, има функция за аларма.

Програмата поддържа кирилица, на екрана за гледане можете да управлявате входящи телефонни обаждания, да преглеждате известия.

Ползи:

 1. Правилна поддръжка на руския език.
 2. Дълго време на работа при едно зареждане на батерията, до 1080 часа в режим на готовност.
 3. Трансфлективен цветен дисплей.
 4. Добра функционалност, показване на информация от смартфон без замръзване.
 5. Бюджетни разходи.
 6. Compass.
 7. Голямо разнообразие от цветове за избор.
 8. Тънки, удобни, не ви пречи.
 9. Има безжично зареждане.

Недостатъци:

 1. Часовникът е защитен от прах, случайно потапяне във вода, но режимът на къпане и плуване не може да издържи.
 2. Няма NFC.
 3. Не се свързвайте с Wi-Fi.
 4. Пулсът е показан неправилно, няма функция на неговото постоянно измерване.
 5. Ниска резолюция на екрана.
 6. Пластмасов корпус.

Сравняването на този модел с скъп часовник е непрактично: някои функции липсват просто заради цената, това води и до малки недостатъци в работата, ниска резолюция на екрана, но повечето отзиви за часовниците са положителни.

Добър евтин часовник, преходна опция между фитнес тракер и пълноценен умен часовник. Средна цена е , Конкурентите с по-богат набор от функции ще струват малко повече: Honor Watch Magic ще предложи метален калъф, говори за времето, има вграден жироскоп, но диагоналът на екрана е малко по-малък - 1,2 ”срещу 1,28”, няма безжично зареждане, Amazfit Bip е безжичен има зареждане, но кутията е от пластмаса.

Amazfit Bip е добър вариант, с ниска цена, но колкото по-скъпи считате моделите, толкова по-богата ще бъде тяхната функционалност и по-високо качество.

Honor Watch Magic

Honor Watch Magic

Класацията продължава с модел от популярна китайска марка. Той е позициониран като най-тънкият смарт часовник на пазара, но има и по-малко. Много удобен и приляга добре на ръката, леко тегло, добре полирано стъкло. Лазерното гравиране се нанася върху повърхността на тялото, покритието е от найлонова биоразградима пластмаса. Купувайки този часовник, вие също се грижите за околната среда.

Каишката е обратима, с необичайна текстура, изработена от италианска кожа и силиконов каучук. Не се подхлъзват на ръката, изглеждат много стилни. Часовникът има двоен процесор, който удължава живота на батерията - висока производителност и ниска консумация на енергия. При активна ежедневна употреба батерията издържа една седмица.

Прецизната работа с GPS, поддържа три спътникови системи: GPS, GLONASS, GALILEO. Сърдечната честота се следи в реално време, има голям избор между различни видове дейност, полезни съвети, оценка на тренировките. Удобно приложение за катерачи - измерва разстоянието, вертикалната скорост, височината, атмосферното налягане. Може да се използва, докато плувате.

За да се следи качеството на съня, се използва TruSleep технологията: тя оценява навиците за сън, дишането, подобрява качеството на съня и гарантира лесно повдигане. Има стандартна функция за интелигентни часовници - показване на известия за входящи повиквания и съобщения. Дизайнът се различава от Amazfit Bip, напомня HUAWEI Watch GT Classic - кръгъл циферблат, дизайн на класически механични часовници, ще се впише добре в бизнес стил.

Ползи:

 1. Приятен класически дизайн, елегантен, малък размер.
 2. Педометър с висока точност, пулсомер.
 3. Вграден компас.
 4. Нормална резолюция на екрана.

Недостатъци:

 1. Без NFC, Wi-Fi връзка.
 2. Ниска автономност - само 168 часа в режим на готовност.
 3. Малък размер на екрана.
 4. Без функция за безжично зареждане
 5. Лош избор на циферблати, по-точно голям избор, но не много хубави.

Проучих характеристиките и отзивите на този часовник, заключих, че по-скоро това е фитнес гривна в калъфа на часовника. Ако го намерите в продажба , тогава можете да го вземете, не е подходящо да ги купувате по-скъпо: има конкуренти с близка цена, но по-интересна функционалност. За разлика от предишния модел Amazfit Bip, кутията е изработена от неръждаема стомана, но екранът е малко по-лош, използва се различна технология, излага се на ярка слънчева светлина, диагоналът е малко по-малък, но резолюцията на Honor е с порядък по-голяма.

Автономността е сравнително ниска, следващият модел в класацията HUAWEI Watch GT Classic показва до 720 часа в режим на готовност, Honor - само 168. Няма безжично зареждане, Amazfit го има. Потребителите се оплакват от неправилна работа на електронната част. Цена - , Мисля, че е донякъде надценена.

HUAWEI Гледайте GT Classic

HUAWEI Гледайте GT Classic

Както споменахме по-горе, часовникът има метален калъф. Каишките са лесно сменяеми, можете да изберете цвета, да промените изображението си. Работи от едно зареждане до две седмици - обърнете внимание, ако погледнете внимателно серията Elegant: зареждането тук е достатъчно за една седмица.

Часовникът е оборудван с иновативни сензори за сърдечен ритъм, които го наблюдават, използвайки технологията TruSeen.Тя се учи бързо, измерва сърдечната честота в реално време. Те се отличават с прецизната работа на GPS, те са свързани с 3 сателитни системи - GPS, GLONASS, GALILEO.

Полезно за обучение: програмата включва различни режими на тренировка за бягане за хора с различни нива на обучение, предоставени са полезни препоръки, доклади. Освен програми за бягане, има и други за спортове на открито и на закрито. Часовникът събира данни по време на сън, дава препоръки как да подобрите качеството му.

Има стандартни функции за известия за входящи повиквания и съобщения, информиране за ежедневна дейност и много други. Корпусът е защитен от влага. От Amazfit Bip те се отличават с дизайна си - кръгъл циферблат и коренно различен дизайн. Часовникът е малко по-масивен, каишката е от кожа и силикон, подобно на предишния модел Honor Watch Magic.

Ползи:

 1. Висока автономия: до 720 часа - в режим на готовност, 22 - в активен режим.
 2. Висока разделителна способност, четим екран, ярък.
 3. Добър дизайн, те изглеждат скъпи и се вписват в бизнес стила.
 4. Голям избор от тренировки.
 5. Синхронизация с телефона, показва всички известия.

Недостатъци:

 • Няма NFC.
 • Слаб процесор.

Това, което бих отбелязал като плюс за този часовник, е добрата резолюция на екрана. За сравнение: Apple Watch Series 5 има 326 пиксела на инч, вертикална разделителна способност - 448, хоризонтална - 368, HUAWEI - 327/454/454, съответно, въпреки че цената му е три пъти по-ниска. Автономността също е висока - заявяват се 720 часа в режим на готовност и 22 часа в активен режим. В режим на готовност само Amazfit Bip показва повече - 1080 часа, в активен режим Samsung Galaxy Watch - 96 часа. Потребителите отбелязват добра защита от вода, но аз също не бих препоръчал активно плуване или вземане на душ с този часовник.

Кожена и силиконова гривна; кожени вложки в гривната са само в този рейтинг модел, всички останали са изработени от силикон. Най-високата разделителна способност на екрана, голям диагонал - 1.39 ", повече само в Apple Watch Series 5 - 1.78". Има компас, в по-скъпи проби не е така. По принцип потребителите са доволни с часове и препоръчват, но не търсят сложни функции в тях.

Samsung Galaxy Watch (46 мм)

Samsung Galaxy Watch (46 мм)

Необходими са повече от една оценка без технология Samsung. Те отидоха с голяма дължина, за да направят часовника да изглежда механичен. Потребителят може да персонализира външния вид на циферблата, ефекта на дълбочината, подсветката. Самият циферблат е кръгъл, ръцете са засенчени; по време на дисплея на часовника той излъчва тракащ звук, характерен за механичните изделия. В продажба има циферблати с различни размери, в случая разглеждаме 46 мм, но има и 42 мм (имайте предвид, че капацитетът на батерията в този размер е два пъти по-малък), цветовете на каишките също са разнообразни.

В настройките можете да зададете постоянно показване на времето. Вътрешна памет - 4 GB, можете да изтеглите музика на часовника и да я слушате без мобилен телефон. Производителят претендира за много висока автономност, но в сравнение с други часовници, в режим на готовност, Galaxy работи с едно зареждане до 168 часа, докато същият Amazfit Bip с цена 5 пъти по-ниска може да издържи до 1080 часа.

Galaxy Watch е истински личен треньор: измерва 6 индикатора по време на тренировка, можете да ги настроите до 39. Има добавка на Samsung Health, тя помага да проследявате здравето си, да следите сърцето си, да броите калории, да оценявате състоянието на съня си, нивото на стрес и дава съвети за управление дишане за намаляване на стреса.

Часовникът проследява събуждането, дава кратко обобщение на времето, планираните дела за днес и така нататък. Преди да си легнат, те дават кратко обобщение на изминалия ден - на екрана се показва отчет, включващ здравословното състояние за деня. Този часовник е истински спътник на джоба.

Налична е инсталация на приложения на трети страни. Инсталиран GPS, сензор за надморска височина и барометър. Водоустойчивият калъф издържа до 5 атм. Предлага се безжично зареждане, часовникът е инсталиран на дока. Възможно е да свържете часовника към домакински уреди, които поддържат тази функция; за това се използва опцията Home loT.

Ползи:

 1. Дизайнът следва външния вид на класически механичен часовник.
 2. Автономност: работете без телефон, дори правите плащания.
 3. Ярък екран с добри цветове, висока разделителна способност, гладък дисплей.
 4. Напълно заменете фитнес гривната, голям избор от тренировки.
 5. Добра GPS връзка.
 6. Винаги на дисплея функция.
 7. Бързо сменящи се сменяеми каишки.
 8. Можете да отговаряте на обаждания.
 9. Водоустойчив корпус.
 10. Възможност за плащане с часове.
 11. Удобно управление на рамката.

Недостатъци:

 1. Нисък капацитет на батерията в сравнение с конкурентите: при активна употреба той почти не издържа два дни.
 2. Лоша работа на сензора за налягане: показанията скачат, понякога те просто изчезват, грешни данни за височина и стъпки за броене. Такъв проблем не е във всички часовници, но в много.

Потребителските отзиви на часовника са много различни. Тези, които не са се сблъсквали с брак, казват, че това е един от най-добрите часовници на пазара, които са съвместими с различни операционни системи. Следващият в класацията ще бъде Apple Watch Series 5 GPS, които се свързват само с телефони с iOS, но в същото време Samsung е почти толкова добър, колкото Apple по отношение на функционалността и дори надминава дизайна, тъй като изглеждат като истински механични - кръгъл случай, имитация на часовник, самия Калъфът е от неръждаема стомана, докато Apple е от алуминий и керамика. Samsung е малко по-масивен от популярната ябълка.

Просто е невъзможно да сравним този часовник с предишните модели в класацията. Ако по-рано разгледахме по-скоро фитнес гривни в калъф за часовник, то това вече е пълноценен интелигентен часовник. Цената им също е коренно различна: средна -, Но в същото време те напълно изпълняват функцията на телефон, позволяват ви да отговаряте на повиквания, съобщения и други. Само голям процент дефекти обърква, но се отнася само за барометъра, брояча на стъпките и измерването на височината, други функции не са засегнати.

Apple Watch Series 5 GPS 44mm алуминий

Apple Watch Series 5 GPS 44mm алуминий

Завършване на ТОП-5 модела на Smart-watch с дисплей, който никога не излиза. Можете постоянно да променяте стила си - повече от 100 опции за набиране, лесна смяна на каишки. Apple Watch следи сърдечната честота в реално време и ви уведомява, ако е ненормална.

Часовникът се грижи за здравето по необичайни начини - например има функция за определяне на силата на звука на околните шумове. Ако те са достатъчно силни, за да повредят слуха ви, програмата ще ви предупреди за това. Има приложения за спорт: те показват постижения и пръстени за активност - добра мотивация за по-активни занимания.

Както в Samsung Galaxy Watch, може да се използва за слушане на музика. Има компас, измерване на височината за улесняване на ориентацията. Инсталиран гласов асистент Siri, Apple Pay и др. Режим на заключване във вода: заключва екрана, предпазвайки от работа. След изключване на режима се издава звук, който отстранява водата от процепа на високоговорителя.

Ползи:

 1. Удобен режим на гласово набиране
 2. Висококачествен екран с висока разделителна способност.
 3. Можете да инсталирате различни лица на часовника - в различни часови зони, показващи различна информация и т.н.
 4. Apple Pay.
 5. Бърза производителност на процесора.
 6. Добра функционалност: те помагат в спорта и ежедневието, проследяват количеството изпита вода, помагат в тренировките и много други.
 7. Силен и ясен звук от високоговорителя.

Недостатъци:

 1. Стъкло с ниско качество: бързо се надрасква и губи външния си вид, но може да бъде покрито със защитна.
 2. Висока цена, като всички продукти на Apple.
 3. Сравнително кратък живот на батерията - 2-3 дни, за такава цена не е достатъчно.

Apple е Apple, може да се обвинява за завишени цени, може да се похвали за неговата функционалност. Феновете на тази марка винаги избират нейните продукти, но можете да си купите аналози много по-евтино.

От недостатъците в Apple Watch Series 5 ще отбележа лош анализ на съня, или по-скоро той изобщо не се изпълнява, тази функция е само „за показване“. За сериозен анализ на обучението те също не са подходящи, а само повърхностна информация.

В сравнение с Samsung Galaxy Watch, тогава Apple има повече вътрешна памет - 16384 MB, по-удобна система за разплащане. Друга екранна технология: в Samsung - Super AMOLED, в Apple - OLED, колкото по-голям е диагоналът на екрана, толкова по-висока е неговата разделителна способност.

Има функция на ЕКГ, но тя не работи, тъй като е направен пълноценен анализатор, по-скоро за да предупреди хората със сърдечни заболявания за внезапни промени. Най-вероятно той се основава на мрежата за сърдечен ритъм, тъй като часовникът не е достатъчен, за да прочетете пълна кардиограма.

Samsung няма термометър. Активното време на Samsung е по-високо - 96 часа срещу 18. Но цената на Apple е почти с 10 хиляди по-висока - , Що се отнася до мен, това е просто много скъпа играчка, въпреки че в ежедневните работи помага много, ако свикнеш с тях.

ТОП 5 детски умни часовници

Knopka zhizni старт

Старт на бутона за живот

Това е стилна джаджа, която се грижи за безопасността на децата. Дизайнът му включва часовник, телефон, GPS тракер и фенерче. За безопасност има бутон за пряк достъп за SOS помощ, ако дете изпадне в опасна ситуация, едно натискане ще уведоми родителите за това и местоположението може да бъде проследено с помощта на GPS тракер. Ако часовникът беше изваден от ръката, незабавно се известява и за това.

Часовникът се използва като телефон: SIM карта е инсталирана и тя може да приема / изпраща съобщения и повиквания. По всяко време можете да се обадите на детето на часовника и да слушате какво се случва наоколо.

Детето винаги ще бъде под наблюдение, местоположението му се определя с точност от 6 метра. Можете да зададете границите на безопасната зона, след което, когато я оставите, идва сигнал. Историята на движенията е налична. За да получите цялата информация от часовника до телефона си, трябва да инсталирате безплатното приложение Knopka911.

Ползи:

 1. Ярък цветен сензорен екран.
 2. Определен е ограничен списък с номера за входящи и изходящи повиквания.
 3. Можете да слушате околностите по всяко време.
 4. Приложение за собствени смартфони.
 5. GPS точно определя местоположението.
 6. Удобно седнете на ръката си.
 7. Ярък, интересен дизайн за деца.
 8. Наблюдение на калориите и съня.

Недостатъци:

 1. Нисък капацитет на батерията, понякога не е достатъчен дори до вечерта.
 2. При липса на комуникация със сателити и местоположение на LBS започва твърде голямо разпространение в определянето на местоположението - от 50 м на 2 км, което е съвсем логично.
 3. Не може да се свърже с Wi-Fi.

Този часовник беше замислен като сравнително евтин приспособление, което осигурява безопасността на дете, но всъщност продуктът е влажен. Поставени са добри характеристики, но работата им оставя много да се желае. Потребителите отбелязват неправилната операция за определяне на местоположението: за да работи точно, трябва постоянно да свързвате часовника с интернет. Батерията бързо губи капацитета си, зарядът продължава 3-4 часа. Педометърът често греши.

Като цяло идеята не е лоша: високоговорителят на часовника е много силен, детето се чува добре, можете да слушате какво се случва около него по всяко време. Могат да се изпращат малки аудио и текстови съобщения. Тоест часовникът може напълно да замени телефона на детето, да ви позволи да проследите местоположението му, да изпратите алармен сигнал в случай на опасност. Но за такива недостатъци са оправдателни.

Плувец с джет

Плувец с джет

Стандартната функционалност включва SOS бутон, възможността да провеждате разговори и да получавате съобщения, точно както в обикновен телефон, но при условие че в часовника е инсталирана SIM карта. Можете да звъните и да слушате какво се случва наоколо. Геолокация: показване на местоположението на картата, създаване на географски знак със SMS известие за напускането му, преглед на историята на движенията.

Основната разлика от предишния модел е камерата и можете да я използвате от часовника и с помощта на специално приложение. Тоест родителят може сам да прави снимки от часовника на детето, използвайки своя смартфон. Водоустойчив. Интерфейсът е удобен за деца, ярък и интересен. Приложението за смартфони е разработено във връзка с производителите на дънни платки за часовници, което обещава адекватна производителност.

Ползи:

 1. Седят добре на ръката.
 2. Камера, управлявана чрез приложение.
 3. Лесна връзка със смартфон - сканиране на QR код.
 4. Функция против загуба - търсене на часове в случай на загуба.
 5. Създаване на безопасна зона.
 6. Той е водоустойчив, невъзможно е да плувате и потапяте във вода, но ако случайно го намокрите, часовникът ще го издържа.
 7. Сравнително точна геолокация.
 8. Свържете се с Wi-Fi, Glonass.

Недостатъци:

 1. Нисък капацитет на батерията.
 2. Методът на зареждане е неудобен, трудно е да инсталирате часовника на контактите и той често оставя по време на презареждане.
 3. Няма индикация за сваляне на часовника от ръката.

Часовникът има малко по-малко грешки от бутона Start Life Button, но средната им цена е по-висока - около , Размерите на часовника са еднакви. В Life Button няма камера, но в Jet Kid Swimmer той е с ниско качество: няма да е възможно да вземете висококачествен селфи от тях, само за да получите приблизителен преглед на всичко, което се случва около детето. Разделителната способност на екрана също е по-висока, отколкото в Life Button, същата резолюция в рейтинга само за ELARI KidPhone 3G. Същият часовник има най-високия капацитет на батерията сред всички. Диагоналът на екрана е 1,44 ″, както в Life Button, същия размер на екрана за Jet Kid Scout, ще ги разгледаме допълнително.

Като цяло часовникът не е лош за парите. Някои потребители се оплакват от трудностите при свързването към смартфон, понякога IMEI не съвпада по часовника и върху кутията, което причинява трудности при сдвояването в приложението. Има редица потребители, които са недоволни от качеството на определяне на местоположението, но по-евтините аналози, произведени от Китай, дават още по-голяма грешка. За парите, които можете да вземете.

Умен бебешки часовник T58

Умен бебешки часовник T58

Часовникът не предлага нищо ново, което все още не сме обмисляли в предишните модели, няма да го повтарям - получаване на обаждания, подслушване, определяне на местоположението. Няма камера като в плувката Jet Kid. Средната цена не е далеч от тях - .

Ползи:

 1. Добър дизайн, като деца на всяка възраст.
 2. Лесна настройка, може да бъде свързана с родното приложение или други.
 3. Точно определяне на местоположението.
 4. Удобна система за управление с два бутона.
 5. Малък размер на часовника.
 6. 2G поддръжка.
 7. Wi-fi връзка.
 8. Дълъг живот на батерията - до 96 часа в режим на готовност.

Недостатъци:

 • Екранът не е ярък, но монохромен, лесно се осветява от слънцето.
 • Без вибрации.
 • Екранът не е докосване, но контролите се реализират успешно чрез бутони.
 • Крехко стъкло на дисплея (бързо се напуква).
 • Не е защитено от влага.

Часовникът е много добър, особено като се има предвид цената му. За по-точно местоположение ви съветвам да не инсталирате родното приложение AIBEILE. По-добре е да използвате софтуер на трети страни - „Къде са моите деца“, като изключите определянето на местоположението чрез клетъчни мрежи в него. Добро представяне на високоговорителя, микрофона, но без вибрации, което не винаги е удобно.

Моля, обърнете внимание, че екранът е едноцветен, тъмен и със сини букви. Ако искате по-ярък и по-голям екран, съветвам Jet Kid Swimmer - размерът на екрана е по-голям, като самия часовник, по-висока разделителна способност, цветен сензорен екран, но без 2G поддръжка.

Освен това Smart Baby Watch T58 може да включва работа с ранни операционни системи - ANDROID 4.0, IOS 6, други модели работят само с по-късни версии. Ако имате нужда от часовник със защита от влага, препоръчвам Jet Kid Swimmer или ELARI KidPhone 3G. Вярно, че последните ще струват повече, но те също са по-интересни във функционалността, тогава ще ги разгледаме подробно. Часовникът е добър, препоръчвам го за покупка.

Jet kid scout

Jet kid scout

Същата стандартна функционалност за детски часовници. Разликата от Jet Kid Swimmer е по-ниска степен на защита, издържа пръски, директна вода не се препоръчва, няма камера. Размерите са абсолютно еднакви. Скаутът използва микро-SIM, Swimmer nano-SIM, но това е незначителна разлика. Те поддържат 2G, Swimmer няма тази функция, но имат по-добра резолюция на екрана и Wi-Fi връзка. Часовникът има същия капацитет на батерията.

Ползи:

 1. Голям, лесен за управление екран, удобен за потребителя интерфейс.
 2. Ръчен сензор.
 3. Връзка към 2G.
 4. Силен високоговорител, ясен звук.
 5. Свързан с Глонас.

Недостатъци:

 • Лоша батерия: зареждането издържа само 1-1,5 дни, бързо губи капацитета си.
 • Доста грубо приложение, лоша русификация.
 • Няма връзка с wifi.
 • Неудобно гнездо за зареждане: защитната капачка е трудна за вдигане и лесно се откъсва.

Хубав и удобен часовник, точна геолокация, нормално качество на разговорите. Дори е създадена математическа игра, въпреки че това може да се отдаде и на минусите - повече причини да се разсейвате по време на часовете.Ако искате часовник с повече защита от прах и влага, тогава разгледайте Jet Kid Swimmer или ELARI KidPhone 3G. Последните предлагат вибрация, 3G и 2MP камера с възможности за видеозапис и имат вградена 4GB памет.

Разделителната способност на екрана е ниска, сравнима с бутона Start Life, но достатъчно за гледане. По отношение на капацитета на батерията, те са подобни на разглежданите предишни модели, не бива да очаквате много автономност, ще трябва да я зареждате ежедневно. Методът на зареждане е реализиран по-добре, отколкото в Jet Kid Swimmer, няма такава трудност при свързването към контактите. Часовникът е добър, препоръчвам го за покупка.

ELARI KidPhone 3G

ELARI KidPhone 3G

Цената на този часовник е около , но функционалността им е по-интересна. В допълнение към стандартните функции, които вече бяха разгледани в предишните модели, има много повече, което е интересно, особено фактът, че часовникът работи на ANDROID OS. Има поддръжка за гласовия асистент "Alice", видео комуникация, крачкомер, реализиран в игрална форма, предна камера с 2 MP. В часовника можете дистанционно да настроите алармата, да промените дизайна на менюто, има вибрация. Защитено от влага, достъп до Интернет - чрез 3G и Wi-Fi.

Ползи:

 1. Цялата необходима функционалност за безопасността на детето.
 2. Те работят на ANDROID OS, но в същото време са съвместими с IOS.
 3. Защитено от прах, влага.
 4. Вибрация.
 5. Камера с видео запис и видео комуникация.
 6. Добра резолюция на екрана и диагонал.
 7. Достъп до Интернет - чрез Wi-Fi и 3G.
 8. Гласовият асистент "Алиса" е инсталиран.
 9. Когато SOS функцията е активирана, аудио записът на обкръжението се активира автоматично.

Недостатъци:

 1. Няма функция за получаване и изпращане на SMS.
 2. Неточни показания на крачкомер за посочената стойност (показва твърде много стъпки).
 3. Приложението за смартфони е слабо оптимизирано за IOS над версия 10 включително.
 4. Не е решено да сваляте часовника от ръката.
 5. Крехко стъкло.
 6. Честият софтуер замръзва, информацията в приложението се актуализира за дълго време.

Часовникът е интересен, има гласов асистент, с който детето може да общува и дори да играе, камера с видео поддръжка, но самият часовник е слаб. Крехкият софтуер за замразяване на екрана. Но има поддръжка за 3G и Wi-Fi, голям капацитет на батерията, добра резолюция на екрана. Ако искате да купите нещо по-евтино с подобно качество на картината, препоръчвам Jet Kid Swimmer: те също имат Wi-Fi поддръжка и камера, но без видеозапис.

Часовниците са доста скъпи, но дават страхотна функционалност. Не очаквайте бърза работа от тях, но те се справят с функцията на общуване с детето и контрол върху него, възложен му.

ТОП 5 фитнес гривни

Честна група 5

Бюджетна лента за китка с AMOLED 0.95 '' сензорен екран. Тялото е защитено от вода, има NFC технология, функцията за измерване на кислород в кръвта, избор от 10 вида тренировки. Мониторите на часовника спят денонощно в реално време, използвайки технологията TruSleep. Те разпознават 6-те най-често срещани проблема, оценяват неговото качество и дават препоръки за подобрение. Гривната ви позволява да контролирате дистанционно плейлистата на вашия смартфон и камера. Има функция за промяна на дизайна на циферблатите и търсене на телефона през гривната. Разпознава стилове на плуване, издържа на потапяне във вода до 50 метра.

Ползи:

 • Водоустойчив (лесно издържа на къпане).
 • Мониторинг на сърдечната честота с уведомяване за нейното увеличение над определената от потребителя точка.
 • Зареждането на батерията продължава около седмица.
 • Екранът показва данни за текущата температура на въздуха и прогнозата за времето.
 • Нощен режим - автоматично намаляване на яркостта.
 • Висока разделителна способност на екрана, не свети при ярка светлина.

Недостатъци:

 1. Функционалността не включва ръчно регулиране на времето за сън.
 2. За да изтеглите допълнителни екрани, ще трябва да преминете към неруската версия на приложението.
 3. Някои видове тренировки се стартират само от смартфон, което причинява известни неудобства.

Много добра гривна за малко пари. Цена - , Ако не се занимавате със спорт професионално, ще намерите цялата необходима функционалност в него. Има леки забавяния и недостатъци, но не и критични. Висока разделителна способност на екрана, голям капацитет на батерията. Моля, обърнете внимание, че няма часовник или хронометър в часовника. Ако тези функции са важни, разгледайте Amazfit Cor или Xiaomi Mi Band 4.Тези модели имат подобна цена, при устойчив на надраскване екран, капацитетът на батерията в Xiaomi е по-нисък, но той се свързва със системата Smart Home и има гласов контрол.

Amazfit cor

Amazfit cor

Гривната е малко по-масивна от предишната в класацията, но има и по-голям диагонал, като най-голямата от всички гривни в класацията е 1,23 ”. На екрана можете да видите известията с пълни подробности. В режим на готовност работи малко по-малко от предишния - 288 часа срещу 336. Джантата на гривната е изработена от неръждаема стомана, стъклото е 2.5D, издържа налягане до 5 ATM, можете да тренирате и да не се страхувате да повредите гривната.

Защитени от вода, могат да се използват при плуване и плуване. Гривната следи вашето здраве 24 часа на ден, отчита изгорените калории, сърдечната честота, следи съня и т.н., анализира и дава полезни препоръки за подобрение. Цялата информация за обучението се показва на екрана в реално време. Лесна смяна на каишки (6 цвята).

Ползи:

 1. Хубав дизайн на самата гривна, изглежда добре дори на женска ръка.
 2. Ярък дисплей.
 3. Добрата функционалност, бързо и без проблеми се свързва с Android.
 4. Висока автономност. Батерията издържа до 10 дни.
 5. Необходим набор от тренировки.
 6. Комплект сменяеми дизайни за набиране.
 7. Удобно изпълнено зареждане (на магнит).
 8. Водна защита.
 9. Заключение на екрана с известия от телефона, времето, друга необходима информация.

Недостатъци:

 1. Каишката не е много удобна: често се отваря и гривната се опитва да падне от ръката.
 2. Доста масивна, но това се компенсира от диагонала на екрана. Поради големия размер, той често се прилепва, което увеличава вероятността от счупване на екрана или загуба на гривната.

Цената е 50 долара, но моделът дава добра и цялата необходима функционалност с висока автономност. Батерията може да издържи до две седмици, седмица - при много активно използване. Добре съотношение цена / качество, гривната може да се препоръча за покупка.

Екранната технология е IPS, но се различава леко от AMOLED, който е оборудван с Honor Band 5. Както бе споменато по-горе, най-големият размер на екрана. Това е едновременно плюс и минус: гривната е по-масивна, стиска се, понякога се опитва да се изплъзне от ръката ви, постоянният контакт с предмети увеличава вероятността тя да се счупи. Но в същото време на екрана се поставя по-голям брой знаци с голям диагонал: той е станал по-информативен, отколкото в Honor Band 5. С увеличен диагонал резолюцията е малко по-ниска. Има таймер, хронометър, който Honor няма.

Xiaomi Mi Band 4

Xiaomi Mi Band 4

Функционалността на тази гривна е различна от предишните в класацията, тя е оборудвана с микрофон и гласово управление. Има жироскоп. Пулсът следи непрекъснато в реално време. Подобно на Amazfit Cor, той е оборудван с хронометър и таймер. Висока автономност - до 480 часа работа. Друго важно предимство пред останалите е, че той може да се свърже към системата Smart Home, ако това е от значение за вас. Екранът се чете добре при ярко слънце. Голям избор от дизайни на екрани, от които да избирате - около 77.

Гривната е претърпяла много промени в сравнение с предишните поколения гривни Xiaomi: екранът е станал цвят, но животът на батерията не се е променил и е останал на нивото от 20 дни без презареждане. Екранът е станал по-голям, побира повече информация. Появи се гласов асистент, с него можете да контролирате гривната. Сензорите са актуализирани, сега измерването на физическата активност стана още по-точно. Като цяло потребителите, които са свикнали с предишните поколения, ще открият много изненади.

Ползи:

 1. Яркостта на екрана е регулируема.
 2. Голям избор от тренировки.
 3. Управление на плейлисти на смартфон.
 4. Водоустойчив.
 5. Гласов асистент.
 6. Връзка към системата Smart Home.
 7. Висока автономност.
 8. Таймер, хронометър.
 9. Висока точност на измерване.

Недостатъци:

 1. Зареждането е неудобно, трудно е да извадите капсулата от гривната, в допълнение, има голяма вероятност да я счупите.
 2. Педометърът отчита стъпките само при движение с ръце, например, ако навиете количката, тогава стъпките не се отчитат.

Xiaomi пусна страхотна гривна с достъпна цена - , Той изпълнява всички възложени му функции, а също и допълнителни „кифлички“ под формата на връзка със системата Smart Home и гласов асистент. Мога да нарека тази гривна най-добрата в нейния ценови сегмент. Батерията се задържа много дълго време, връзката с телефона не се губи, потребителите не забелязват спиране и грешки в работата. Има някои малки недостатъци в работата на крачкомера и неудобното зареждане, но за 3 хиляди не може да се нарече критичен.

В гривната няма GPS; ако се интересувате от тази функция, проверете HUAWEI Band 3 Pro. Той има по-добра резолюция на екрана с подобен диагонал и същата AMOLED технология. Уведомете за времето, но в HUAWEI няма микрофон и гласов асистент. Този модел на Xiaomi е трудно да се намери достоен конкурент.

HUAWEI Band 3 Pro

HUAWEI Band 3 Pro

Единствената от всички гривни в класацията с GPS, което увеличава точността на изчисляване на изминатото разстояние, цената е малко по-висока от предишните - , Стандартният размер на екрана е 0,95 ′, само Amazfit Cor има повече. Но в същото време много висока резолюция на екрана. Технологията TruSeen е въведена за наблюдение на съня, използва инфрачервено лъчение и елементи на изкуствен интелект, данните за сърдечната честота се предават точно до втората. При мониторинга на съня те са подобни на Honor Band 5, защото се използва същата технология.

Ползи:

 1. Водоустойчив.
 2. Добра синхронизация с телефона.
 3. Интелигентен будилник, който работи много ефективно.
 4. Ярък хубав екран.
 5. Палпируема вибрация.
 6. Добър мониторинг и анализ на съня.
 7. Необходим набор от тренировки.

Недостатъци:

 1. Неинформативно приложение.
 2. Ниска автономност в сравнение с конкурентите: едно зареждане трае до 3 дни, а постоянно зареждането с GPS продължава до 7 часа.
 3. Чете се слабо, докато плува.

От Honor Band 5 се различава само в леко разширена функционалност: добавят се GPS, жироскоп, измерване на постоянен сърдечен пулс с доклад до секунда. Иначе моделите са подобни. По-висока и цената на HUAWEI - по-скъпа е при .

Основните недостатъци не са в самата гривна, а в приложеното към нея приложение. Той е неинформативен, не дава подсказки, не уведомява за увеличение на сърдечната честота (всичко трябва да се провери ръчно, приложението показва само цялата информация). Но това не е особено критично, не влияе върху работата на самата гривна. Но ако спортувате професионално, тогава тази гривна може да не е много удобна за вас. Погледнете по-отблизо Honor Band 5: той предоставя сигнали за сърдечната честота, препоръки за тренировки.

Рейтинг на най-добрите часовници с Aliexpress

Samsung Galaxy Fit

Samsung Galaxy Fit

Завършва оценката на цената на Smart-гривна , но функционалността му е доста скромна. Например, няма GPS, гласово управление, както в HUAWEI Band 3 Pro и Xiaomi Mi Band 4. Гривната съдържа цялата необходима функционалност, калъфът е издръжлив, лек, удобно се побира върху ръката ви, защитен е от повреди и улеснява достъпът до вашите постижения по всяко време движение на ръката. Производителят твърди, че гривната може безопасно да се използва за плуване, катерене и други спортове, където има голяма вероятност от счупване на екрана - тя е защитена от прах, вода и има висока якост.

Ползи:

 1. Прецизно измерване на ефективността, изследва качеството на съня и нивата на стрес.
 2. Достатъчен набор от тренировки.
 3. Работи добре във вода.
 4. Висока автономия - работи до 3 седмици с едно зареждане.
 5. Безконтактно зареждане.
 6. Удобна каишка.
 7. Качествен монтаж и материали.

Недостатъци:

 1. Педометърът се задейства от всяко движение на ръката.
 2. С увеличаване на сърдечната честота над 140 удара започват неточности в измерването.
 3. Нощният режим трябва да бъде включен ръчно.

На фона на Xiaomi Mi Band 4 и Honor Band 5, тя печели само в качеството. Точността на измерване на тези гривни е по-висока, автономността също е на ниво, качеството на екрана и разделителната способност са сходни, но цената е два пъти по-ниска. Купувайки Samsung Galaxy Fit, вие просто плащате за марката и качеството на материала. Разбира се, тя ще издържи по-дълго от изброените гривни, но тази концепция е относителна, в зависимост от начина на употреба. Ако нямате нищо против да платите гривната , купете, ако имате нужда от аналог по-евтино, което ще даде по-точни измервания, погледнете други гривни от класацията.

925 0


Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите