У дома Как да изберем телевизори ТОП 10 най-добри кутии за Smart TV според отзивите на клиентите

ТОП 10 най-добрите интелигентни телевизионни приемници според отзивите на клиентите

Интелигентните телевизионни тунери се различават значително по функционалност и цена. Когато избирате приемник, трябва да се съсредоточите върху нуждите си. Ако имате нужда от минимален набор от функции (кино, YouTube), тогава можете да вземете евтин модел. Ако имате нужда от по-модерни функции, удобно управление, трябва да помислите за по-скъпи конзоли. Има определени видове тунери, предназначени за геймърите. Разбрах нюансите и характеристиките на моделите, проучих отзивите на клиентите и събрах ТОП 10 най-добри тунери за година.

HARPER ABX-210

HARPER ABX-210

Всички приставки са с малки размери. Медиаплейърът HARPER ABX-210 с обичайната правоъгълна форма (9.6 × 1.6 × 9.6 см) тежи само 160 г. Корпусът е изработен от висококачествена пластмаса с матова повърхност, върху която няма следи. Стабилните крака са разположени отдолу, така че тунерът да не се плъзга по повърхността. Отстрани има два USB порта и слот за карта с памет (microSD и microSDHC). На задния тесен панел са всички останали изходи (аудио, коаксиален, композитен, HDMI). Работи в Android 7.1 OS. Поддържа голям брой файлове и кодеци: можете да възпроизвеждате филми, музика, да разглеждате снимки, да стартирате игри и др. HARPER ABX-210 е съвместим с всякакви телевизори, може да функционира и като рутер и игрова конзола. Размерът на оперативната памет е 2 GB. Флаш памет - 8 GB. Интернет връзка - чрез тел или Wi-Fi. Захранва се от външно устройство. Има пасивно охлаждане, както при повечето модели с рейтинг. Управлява се дистанционно (дистанционно управление).

Ползи:

 1. Красива гледка.
 2. Compact.
 3. Поддържа много видео формати.
 4. Много конектори за връзка.
 5. Добра Android система.
 6. Качеството на възпроизвеждане на видео е нормално.
 7. Добра функционалност.

Недостатък:

 1. Не много удобно дистанционно управление.

HARPER ABX-210 е стилна, евтина приставка за, което ви позволява да превърнете обикновена телевизия с ефирно излъчване в „Умна“. Осигурява удобна интернет връзка, разполага с достатъчно количество памет, широка функционалност и добро качество на работа. 89% от потребителите препоръчват продукта за покупка.

Google Chromecast 2018

Google Chromecast 2018

Оригиналният прикачен файл под формата на диск с диаметър 5,2 см (дебелина - 1,4 см), лесно се побира в дланта на ръката ви. Свръхлеко тегло - 40 г. Свързва се само чрез HDMI конектор, разположен отстрани. От друга страна има USB порт за зареждане, а до него има малък бутон, с който можете да нулирате настройките. Приставката се включва чрез смартфон след инсталиране на приложението (Google Home), чрез което се осъществява контрола. Интернет връзка - чрез Wi-Fi. Възпроизвежда видеоклипове в Full HD. Поддържа всички основни видео формати. Медиен плейър без вградено устройство. Той получава захранване чрез външно устройство от мрежата или чрез USB.

Ползи:

 1. Интересно изпълнение.
 2. Лесно се свързва с всяко устройство.
 3. Не са необходими проводници, дистанционни.
 4. Може да се захранва от телевизора чрез USB.
 5. Управление на смартфон.
 6. Стабилна интернет връзка.
 7. Страхотна функционалност.

Недостатъци:

 1. Не 4К.
 2. Няма шофиране.
 3. Не можете да изберете резолюция (плейърът определя режима).
 4. Не всички приложения се поддържат.

Медия плейър на Google Chromecast 2018 за - Иновативна замяна на стационарен играч. HARPER ABX-210 се различава както в начина на свързване, така и в управлението (от смартфон, компютър). 92% от купувачите смятат модела за идеално решение, когато има слаб Smart TV или липсата му.

Селенга а4

Селенга А4

Префиксът на Selenga A4 със стандартна форма е подобен в някои технически характеристики на HARPER ABX-210. Тя се различава от него по наличието на дисплей, поддръжка за 4K. Захранва се от процесор Amlogic S905W. Той има три USB порта, четец за карти и вместо коаксиален изход има оптичен. Оперативната памет е същата, но обемът на вътрешната памет е по-голям (16 GB). Възможна е Bluetooth връзка. Той има повече функции, сред които: Интернет радио, IPTV, комуникация DLNA. За управление се използва дистанционното управление.

Ползи:

 1. Приятен външен вид.
 2. Бърза и стабилна Wi-Fi връзка.
 3. Не се забавя.
 4. Чете всички формати, показва 4K.
 5. Приемлива цена.

Недостатък:

 1. Има случаи на „замръзване“. Според прегледите това се дължи на прегряване (нормална рестартиране спестява).

Цена Selenga A4 -, По отношение на възможностите моделът надминава HARPER ABX-210. От по-скъпите Invin W6 се различава по наличието на дисплей и голям брой USB портове. Префиксът работи без повреди. В сравнение с вградения Smart телевизорът не се забавя. Предвид функционалността и качеството на работа, цената, 83% от потребителите препоръчват този модел.

Invin W6 2Gb / 16Gb

Invin W6 2Gb / 16Gb

Медийният плейър на тази марка е почти подобен на предишния модел. Той разполага с два (вместо три) USB-конектора, липсата на дисплей. Няма Bluetooth връзка, но поддържа някои 3G модеми. Предимство - има гласов контрол (дистанционното управление поддържа гласово търсене).

Ползи:

 1. Компактност.
 2. Качествено изграждане.
 3. Дистанционно с гласов контрол.
 4. Гладка интернет връзка.
 5. Добро качество на работа.

Недостатъци:

 1. Липса на Bluetooth свързаност.
 2. Някои не са доволни от възможностите на Play Market.
 3. Има случаи, когато филмите се забавят, IVI не работи, гласово търсене (единични рецензии).

Invin W6 2Gb / 16Gb per - Красив функционален играч. Удобната функция за гласово управление на дистанционното улеснява работата. Някои клиенти не са напълно доволни от силното нагряване на приемника по време на работа. Но 78% от потребителите харесват функционалността на плейъра.

Международна версия на Xiaomi Mi Box

Международна версия на Xiaomi Mi Box

Стационарна приставка с поддръжка за безжично предаване на данни Xiaomi Mi Box International Version (10,1 × 2 × 10,1 см), опростена със заоблени ъгли. Характеристиките му са подобни на Invin W6 2Gb / 16Gb, той поддържа 4K UHD. Тя се различава в операционната система - Android 7.1. Xiaomi има само един USB порт. Но има Bluetooth: можете да свържете други безжични устройства, например слушалки или високоговорители. Поддържа технологията за предаване на данни Miracast, AirPiay. Вградената памет е по-малка от тази на Invin - 8 GB. Bluetooth дистанционно с микрофон - можете да контролирате гласа си.

Ползи:

 1. Стилен, компактен.
 2. Висококачествен монтаж.
 3. Удобно дистанционно управление с гласово управление.
 4. Възможност за управление от смартфон.
 5. Добър звук и изображение.
 6. Нормална функционалност.

Недостатъци:

 1. Само един USB порт (без LAN, Ethernet портове).
 2. Мрежова връзка - само чрез Wi-Fi.
 3. Има проблеми с възпроизвеждането на някои формати.

Цена Xiaomi Mi Box International версия -, Префиксът има широка функционалност, възпроизвежда видео с различни формати. Invin W6 и Selenga A4 са по-ниски в броя на конекторите, но има Bluetooth връзка. Като цяло моделът е приличен. 82% от потребителите оценяват положително работата на конзолата.

Xiaomi Mi Box S

Xiaomi Mi Box S

Медийният плейър Xiaomi Mi Box S е направен в стандартен дизайн и е почти идентичен по размер с Xiaomi Mi Box International Version. ОС се различава от него - Android 8.1 (Oreo). HDMI, USB 2.0 конектори са разположени отзад. По отношение на функционалността, плейърът може да бъде сравнен със смартфон: преглед на всякакъв вид файлове, поддържащи кодеци, Google Play. Поддържа DTS, Dolby аудио формати, осигуряващи триизмерен съраунд звук. Може да работи в системата Smart Home. Паметта е същата като в Mi Box International Version. Достъп до Интернет - чрез Wi-Fi.Управление - Bluetooth дистанционно управление, което има бутони за стартиране на видео услуги (Netflix, Live TV), е възможно да използвате Google Assistant за управление на конзолата с помощта на гласови команди.

Ползи:

 1. Стилен дизайн.
 2. Изработка.
 3. Удобно управление.
 4. Наличието на гласов асистент, интеграция в Smart Home.
 5. Стабилност на работата.
 6. Хардуерна поддръжка за всички известни видео кодеци и аудио формати.
 7. Страхотна функционалност.

Недостатъци:

 1. Без програмируеми бутони
 2. Един USB порт.
 3. Няма слот за SD карта.
 4. Малко количество вътрешна памет.

Цена Xiaomi Mi Box S -... Моделът надминава Mi Box International Version по характеристики и функционалност. Той се различава от всички описани модели в подкрепа на DTS и Dolby, което подобрява качеството на възпроизвеждания звук. 87% от купувачите похвалиха работата на конзолата.

Dune Neo 4K Plus

Dune Neo 4K Plus

Dune Neo 4K Plus е подобен по дизайн и оборудване на Xiaomi Mi Box S, но все още има редица разлики. Операционна система - Android 6.0. Става възможна кабелна Ethernet връзка. Dune има повече конектори: 2 USB, стерео аудио, композитно аудио, композитно видео. Възможно е да използвате SD карта. Дистанционното управление е обикновено, без гласов асистент.

Ползи:

 1. Надеждна конструкция.
 2. Метално тяло.
 3. Отлично оборудване.
 4. Добро местоположение за всички пристанища.
 5. Възможността за инсталиране на голям брой приложения.
 6. Поддържа почти всички видео формати.

Недостатъци:

 1. Не много удобни контроли.
 2. "Влажен" фърмуер.
 3. Лош музикален плейър.

Цена Dune Neo 4K Plus - ... Моделът е по-нисък от операционната система Xiaomi Mi Box S, въпреки че това на практика не влияе върху качеството на работа. Превъзхожда качеството на сглобяване, отчетено от 84% от купувачите. Основният недостатък е работата на дистанционното управление (то трябва да бъде ясно насочено към конзолата). В този аспект Bluetooth дистанционното на Xiaomi е голям плюс.

Apple TV 4K 32GB

Apple TV 4K 32GB

Тя се различава от Dune Neo 4K Plus в операционната система - tvOS, поддръжка за Air Play, Dolby Vision и HDR 10 за пълноценно възпроизвеждане на висококачествени изображения с добър звуков детайл, цвят и отличен динамичен диапазон. Предлага се AppStore. Възпроизвежда услуги на марката Apple и iTunes, могат да работят в екосистемата на Apple. Префиксът има по-голямо количество оперативна (3 GB) и високоскоростна вградена NAND памет (32 GB). Мрежова връзка - чрез Wi-Fi, Ethernet LAN. За разлика от Dune, той има HDMI конектор. Разликата от конкурентните модели е сензорен контролен панел с гласов асистент Siri и инсталиран жироскоп, който ви позволява да го намерите. Няма интеграция с Android джаджи, приставката работи само с iPhone. Тя се различава значително повече тегло от другите модели - 425 g.

Ползи:

 1. Елегантен дизайн.
 2. Добро качество на изграждане.
 3. Вътрешно захранване
 4. Скорост на работа.
 5. Функционален контролен панел.
 6. Отлично качество на картината и звука.
 7. Достатъчен набор от функции.

Недостатъци:

 1. Няма руска Сири.
 2. Възпроизвеждане - само в два формата.
 3. Интеграция - само за iPhone.
 4. Няма включен HDMI кабел.
 5. Висока цена.

Apple TV 4K 32GB за принадлежи към високия ценови сегмент. Отличава се с добро техническо оборудване, висококачествено възпроизвежда изображението със сочна реалистична картина с отличен звук. Dune HD Pro 4K е малко по-нисък в броя на конекторите, но разполага с голяма памет и удобен сензорен панел. 93% от потребителите са доволни от работата му.

Dune HD Pro 4K

Dune HD Pro 4K

Dune HD Pro 4K, оборудван с дисплей с размери 18,8 × 2,7 × 12,8 см, със значителен брой конектори (в допълнение към други неща, има и USB 3.0 и два USB 2.0). Позволява възпроизвеждане от Flash-HDD или SSD. ОС - Android 6.0. Стандартна памет - 2 GB, вградена - 16 GB. Достъп до интернет - безжично чрез двулентов Wi-Fi модул или кабелен чрез LAN канал на Gigabit Ethernet. Управлява се от дистанционно управление с програмируеми клавиши и подсветка или от смартфон. Има Bluetooth.

Ползи:

 1. Красив дизайн.
 2. Информационен дисплей.
 3. Голямо ергономично дистанционно управление. Има бутони за управление на други устройства.
 4. Поддръжка за почти всички формати.
 5. Много настройки.

Недостатъци:

 1. Качеството на предоставения HDMI кабел е лошо.
 2. Няма втори HDMI изход.
 3. Според прегледите фърмуерът е влажен.
 4. Някои потребители посочват, че Bluetooth връзката е нестабилна (например при свързване на безжични слушалки).

Dune HD Pro 4K струва ... Плейърът поддържа всички видове формати, играе 4K перфектно. Той предлага няколко опции за управление, отделно купувачите отбелязват удобството на дистанционното управление. Но поради високата цена, изискванията на потребителите са завишени, така че много от тях не са напълно доволни от качеството на софтуера. 74% от купувачите нямат оплаквания от работата му.

NVIDIA SHIELD

NVIDIA SHIELD

Конзолата NVIDIA SHIELD е създадена специално за геймърите, така че е включен геймпад. Той има функциите на игрална конзола и медиен плейър, различава се в оригиналния си вид, в големи размери. Осъществено от технологията Chromecast на Android OS 7.0. Оперативната памет е малко повече от тази на Dune HD Pro 4K - 3 GB. Тя може да бъде разширена чрез свързване на карта с памет или USB устройство чрез един от USB 3.0 конекторите. Свързва се с интернет чрез Wi-Fi. Има Bluetooth. Единственият модел в класацията с активно охлаждане. Изисква платен абонамент за NVIDIA GeForce Now за игра на игри и закупуване на дистанционно за възпроизвеждане на филми.

Ползи:

 1. Страхотен дизайн.
 2. Висококачествени материали.
 3. Мощна хардуерна платформа.
 4. Добра скорост.
 5. Геймпадът е включен.
 6. 4K видео поддръжка.
 7. Тези. подкрепата е страхотна.
 8. Nvidia регулира качеството на изображението въз основа на честотната лента.
 9. Голяма производителност. Без закъснения, замръзва.

Недостатъци:

 1. Висока цена.
 2. Няма включен HDMI кабел.
 3. Не много игри, много без руски.
 4. На дистанционното управление няма бутон за включване / изключване (можете да го изключите чрез комбинация от бутони на джойстика).

NVIDIA SHIELD заслужава ... Предварително инсталираните програми не покриват цялата функционалност. Ще трябва да го инсталирате сами. Въпреки че някои от тях са достатъчни. Можете да контролирате настройките от дистанционното управление или от геймпада. Последните могат да бъдат свързани към слушалки чрез Bluetooth. Моделът превъзхожда много игрални колеги и си струва парите според 82% от купувачите.

2579 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите