У дома Как да изберем Вградени уреди Кой производител на кухненски качулки е по-добър според отзивите на клиентите

Кой производител на кухненски качулки е по-добър според отзивите на клиентите

Качулка за готварска печка умее да върши чудеса. Правилното устройство може да превърне гореща кулинарна работилница в уютен кът за цялото семейство за минута-две. Това обяснява нарастващата популярност на това устройство сред нашите потребители. Но за тези, които все още не са намерили ефективен модел качулка за себе си, ще бъде полезно да знаят какво да търсят при покупката. Преди да отидете в магазин или на сайт за продажба, не бъдете мързеливи да прочетете нашата класация на най-добрите производители на кухненски качулки през 2019 г., тогава ще бъде много по-лесно да направите правилния избор.

Първо, нека да разберем защо да инсталирате аспиратор в кухнята?

За какво е кухненска качулка?

аспиратор

Този уред елиминира изпаренията, миризмите и продуктите от изгарянето, които са резултат от кулинарни експерименти. Моля, обърнете внимание, че висококачественото устройство не маскира миризмите, а пречиства и освежава въздуха в къщата.

Благодарение на работата на уреда, мазнините и неприятните миризми не развалят ежедневието и кухнята. По тапета и мебелите няма жълти следи от сажди, а във въздуха не виси синкава тежка завеса от дим.

Вижте също:

Какво определя доброто представяне на качулката?

работа с качулка

Нека да разгледаме най-общо как работи една модерна качулка и как работи. Той извежда замърсен въздух във вентилацията и отстранява този поток извън жилищната зона. Поради разликата в налягането, чистият въздух от улицата влиза в кухнята, която предварително се задвижва чрез филтри, йонизатор и т.н. Разбира се, такава качулка не е лесна за инсталиране - имате нужда от връзка с вентилацията и комина. Но ефективността и производителността на този конкретен тип качулки са най-високи.

По-прости циркулационни качулки не премахват и не поемат въздух, те се монтират по-лесно, но ефективността на такова устройство е много по-ниска.

Ако четете отзивите, тогава съвременният купувач счита за препоръчително да купува вентилационни модели, но тези, които искат да спестят пари, могат да изберат мощна циркулационна качулка и своевременно да почистят нейните филтри

Какви са качулките за кухнята?

видове качулки за кухнята

В допълнение към разпределението на абсорбаторите според принципа на работа - за циркулационни и изпускателни качулки, трябва да изберете структурния тип на устройството. Има три от тях:

 • вдлъбнати, които са скрити в специални кухненски шкафове и се вписват добре във всеки интериор;
 • куполовидни, които имат връзка с вентилация;
 • плосък - най-малко мощните, но много компактни образци с циркулационна качулка.

Модерна качулка, дори качулка с купола, лесно се вписва във всеки интериор. Но ако сте объркани от външния вид на устройството, винаги можете да го скриете зад фасадата на мебелите.

Как да изберем най-добрия аспиратор?

вентилатор за изсмукване в кухнята

За да може покупката да ви угоди и да работи дълго и стабилно, трябва да знаете критериите, които определят качеството на кухненските качулки.

Така че, обръщаме внимание на:

 • производителност;
 • ниво на шум;
 • размери;
 • контролира;
 • допълнителни опции.

Разбира се, няма да е излишно да изберете модели качулки от доказани и реномирани марки. По-долу ще разгледаме най-добрите производители на тази техника.

А сега нека разгледаме по-отблизо всеки елемент от този списък и да обясним на нашия клиент какво казват сухите данни от техническия паспорт на устройството.

 1. Колкото повече въздух отделя за единица време, толкова по-висока е неговата производителност. За да разберете коя качулка е подходяща за вашата кухня, трябва да умножите параметрите на кухнята - дължина, ширина и височина и след това да увеличите тази цифра с 10-15 пъти. Ето колко въздух трябва да се дестилира от най-добрите модели кухненски качулки. Ако имате малък кухненски бокс и не готвите там често, тогава няма смисъл да плащате за турбо модел.
 2. Нивото на шума по време на работа е важен индикатор за всички домакински уреди. Да бъдеш близо до твърде силен качулка за дълго време е не само неудобно, но и вредно. Обикновено те правят шум в диапазона от 40-50 dB, не надвишават този праг твърде много в преследване на стилен външен вид или ниска цена. Има много тихи модели - 35-37 dB, в които моторът е затворен в звукоизолирана кутия и „омекотен“ със специални уплътнения. В нашата класация добавихме няколко модела, които са изключително тихи и шумни, но с други предимства.
 3. Що се отнася до размерите, всичко е просто. Въоръжаваме се с лента и измерваме ширината на табелата - това е максимално допустимата минимална ширина на качулката. Повече е възможно, по-малко не е. Важен показател е дълбочината. В идеалния случай, когато уредите и кухненските шкафове са в една линия, но стандартните числа на този индикатор, като правило, са 40-50 cm.
 4. Механика или електроника? Бутони и копчета или копчета? Ти решаваш. Въпреки че има мнение, че механиката е по-надеждна, тогава електрониката е по-гъвкава по отношение на настройките. Спорът по този въпрос може да бъде проучен в рецензиите.
 5. Допълнителните опции не винаги са важни, но помагат за по-лесна употреба на техниката. И ако определени възможности вече са включени в цената, тогава е глупаво да отказвате да ги използвате. Автоматично стартиране или изключване, остатъчен цикъл на вентилатора, таймер, подсветка - всички тези приятни допълнения не се срещат при всички модели и често обикновеният клиент гони точно тази функционалност.

Така че, тези индикатори ще ви помогнат да идентифицирате онези модели, на които можете да дадете предпочитание в магазина или на сайта. Е, искаме да представим на нашите читатели класация на надеждни и добре доказани производители на кухненски качулки и списък с топ модели за година. Въоръжен с тези знания, нашият клиент ще направи правилния избор.

Рейтинг на най-добрите производители на качулки за домакинство за кухнята 2019

рейтинг на производителите на кухненски качулки

Има много производители на кухненски качулки. Но всяка компания се стреми да изпъкне и да направи своите продукти за разлика от устройствата на конкурентни компании. Следователно техниката на определена марка може да има свои собствени характеристики.

Например италианците традиционно обръщат голямо внимание на външния вид на устройствата. Ето защо, ако имате нужда от стилна и функционална качулка, обърнете внимание на марките Бонбони и Елица, И тук е марката най-доброто, също италиански, е известен със своята висока ефективност и хармонично съчетание на цена и качество.Можем да кажем, че това е най-класираният производител. Немците са старателни и взискателни. Качулки на немски марки Bosch и Siemens винаги добре сглобен и издръжлив.

Според отзивите на клиентите, Gorenje се различава по практичност и многофункционалност. Ако имате нужда от евтин, но "издръжлив" качулка - купете го сами Hansa.

Нека да определим кои модели кухненски качулки станаха най-популярни година.

 • И така, той отваря нашия топ, редица от най-евтините популярни кухненски качулки: Indesit 7H H 161 IX (класически компактен модел, производителност 250 м3 / час). Най-евтините куполни модели са TM GEFEST, а моделите GORENJE WHCR623E15X (неръждаеми, с алуминиеви филтри за мазнини и капацитет 408 м3 / час), Best SP 2195 2M 60 (590 м3 / ч, три скоростни режима, управление на бутони).
 • Най-продавани нови пристигащи: Gorenje WHC623E16W (505 м3 / ч. B-клас енергийна ефективност, LED осветление и полиуретанова пяна на филтри), Bosch DKE 615Q (60 cm ширина, оборудван с два филтъра, 400 cbm), Best Margherita 60 ( 650 кубически метра, няколко скоростни режима, механично управление), Best Canazei 90 (430 m3 / h, проектиран за 11-16 m² площ, Т-образен модел),
 • Следващата позиция в класацията за 2019 г. е най-добрата цена / качество: Samsung HDC6145BX (450 м3 / ч, електронно управление, филтър за мазнини, ниво на шум 50 dB),
 • Безшумно работещи качулки: Siemens LC 955 KA 40 IX (сензорно управление, 480 m3 / h, 47 dB и с индикатор за мръсни филтри), Smeg KSE 89 D (модел на камина с два филтъра, 46 dB, 620 m3 / h).
 • Качулки с индикатори за висока мощност, които са отбелязани в отзивите на клиентите: Gefest BO-1604 (качулка с таймер и вместимост 1000 кубически метра), Best K 240 90 (1000 кубически метра, 59 dB, модел на стената на купола с управление с бутон) , Gorenje DT 6 SY2B (мощно, Т-образно, механично извличане).
 • С практически допълнителни опции: Bosch DWK 06G620 (периметър изсмукване), Best K 3039 90 (индикатор за смяна на филтъра), Gorenje DVG 600 ZBE, Best Zeta 90 (изключен таймер), Sweet Air HC 629 FB Xameleo (сензор за дим), Bosch DWK 06G620 (периметрична абсорбция).
 • В края на нашата класация са най-добрите вградени модели според прегледите в мрежата: Bosch DFS 067K50 (700 m3 / h, сензорно управление, метален филтър за мазнини) и Siemens LI 67SA530 IX (740 m3 / h, три скоростни режима, тип механично управление).

Нашата класация на най-добрите производители на кухненски качулки през 2019 г. беше написана с цел да ви улесни да направите избор и да оборудвате кухнята си с наистина подходящ уред, който ще ви служи вярно повече от една година. Уютни кухненски събирания за вас!

Вижте също:

9646 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите