У дома Правила за работа Големи домакински уреди Как и какво да заменим таблетките за съдомиялна машина

Как и какво да заменим таблетките за съдомиялна машина

Съвременните домакински уреди са просто създадени, за да опростят живота на винаги заети и бързащи, не по-малко съвременни хора. Електро магазините периодично провеждат различни промоции, особено през празниците, за да купувате домакински уреди с отстъпка, което ви позволява да увеличите продажбите, а клиентите спестяват част от бюджета.

След като купите такова чудо на технологията като съдомиялна машина, в началото изглежда, че животът се е искрял с нови цветове, сега завинаги можете да забравите за необходимостта да миете чинии с ръце.

Въпреки това, с течение на времето, съмненията започват да се промъкват, тъй като се мие добре, но средствата за измиване са много скъпи, както за обикновеното домакинство.

Ето защо все повече собственици на съдомиялни се чудят как могат да заменят таблетите за съдомиялни машини, за да запазят семейния бюджет от неизпълнение.

Сортове продукти за съдомиялни машини

таблетки за съдовеСред почистващите препарати, които производителите препоръчват да се използват за съдомиялна машина, се открояват следните категории:

 • хапчета
 • гел
 • прах.

Детергент от която и да е от тези категории се справя с възложените му функции, като помага да се измие съдовете до блясък. Може да се използва във всяка съдомиялна машина.

Обърнете внимание, че прахът като правило е най-рентабилният вариант на детергента и се използва най-често. По своя състав той е подобен на обикновения прах за пране, но се различава само по това, че не се абсорбира от кожата, когато попадне върху тях. Не се консумира много икономично поради структурата си.

Детергентите с гел са по-икономични, безопасни от здравна гледна точка, но по-скъпи.

Съставът на всички тези почистващи препарати обикновено е подобен. Там е основният компонент, отговорен за процеса на измиване, разпенващ агент, парфюм, антибактериално средство, разнообразие от омекотители и изплаквания, които придават блясък на съдовете.

Обикновено използваните средства за издухване са съставени от фосфати или парабени, които са вредни за здравето.

Разликите между различните ценови категории прахове, таблетки и гелове са в качеството и безопасността на съставните компоненти.

Прах и таблетки с маркировка Organic се разделят, тоест детергент, направен от естествени съставки, които не вредят на околната среда, те могат да се използват за страдащи от алергия. Цената им обаче е по-висока от тази на обикновените.

Изненадващо е, че ако решите да замените обичайните таблетки за съдомиялни машини с подобни на себе си, ще получите почти органичен препарат, който може да се използва, без да навреди на околната среда.

Вижте също - Как да измиете кожено яке у дома

Алтернативни почистващи препарати за миене на съдове

домашен препаратАлтернативните почистващи препарати могат да бъдат напълно различни, в същото време те струват и стотинка.

Направи си сам таблетки за съдомиялна машина

Съдомиялната машина с фактор за таблетки е лесна за приготвяне, рентабилна и важна.

Можете да използвате тави за кубчета лед, за да оформите бъдещия си почистващ препарат.

Смесете следните компоненти:

 • 1 супена лъжица боракс
 • 1 супена лъжица сода за хляб
 • 1 супена лъжица лимонов сок концентрат

Смесете равни части боракс и сода за хляб, добавете 1 супена лъжица концентриран лимонов сок, за да държи таблетката заедно.

Съвети:

Можете да удвоите дела на содата с твърда вода.

След това използвайте оцет по време на цикъла на изплакване.

Рецепта за втори алтернативен почистващ препарат

рецепта за домашно хапчеНякои собственици на съдомиялни казват, че не им харесва сместа от боракс и сода, тъй като резултатът не винаги е перфектен. Ето защо те препоръчват да се смесват следните три съставки:

 • Bura
 • Газирани напитки
 • Редовен почистващ препарат за съдове

Пропорциите са около едно към едно, ако водата е твърда, тогава част от содата може да се удвои.

Използвайте оцет вместо специалния агент в дозатора за препарат за изплакване.

Трета рецепта за миене на съдове

рецепта за почистващ препаратСъставът на този продукт ще включва горчица, сода, можете да използвате калциниран и обикновен детски прах за пране. Защо по детски, питате вие. Тук всичко е просто, това е най-безопасното, хипоалергенно.

Смесете всички компоненти в равни пропорции и поставете в отделението за почистващи препарати, като изберете подходящата програма.

Важно:

Не трябва да използвате само горчица, без да добавяте прах или гел, тъй като тя ще набъбне от влагата, в резултат на това може да се забие в колата, създавайки запушване.

Вижте също - Изработка на препарат за миене на съдове

Как да използвате домашно почистващ препарат

миене на съдовеНай-простата рецепта за почистващ препарат, която е съставена от типичен набор от съставки, които вече имаме в нашите кухни.

Така че, алтернативен прах или таблетки за съдомиялна машина със собствените си ръце или почти напълно органичен перилен препарат има във всяка кухня.

Но да започнем в ред.

 • Поставете мръсните съдове в съдомиялната машина, както обикновено.
 • Добавете около три капки обикновен препарат за миене на съдове, за да създадете пяна.
 • Напълнете чашата в съдомиялната машина с 2/3 сода.
 • Отгоре се допълва с трапезна сол, докато чашата е почти пълна.
 • Пуснете съдомиялната машина, както обикновено.
 • Ура! вашите кимвали излизат хубави и лъскави.

За да засилите ефекта, можете да започнете цикъла на изплакване, като добавите бял оцет в отделението за препарат за изплакване.

В заключение отбелязваме, че използването на самостоятелно изработени инструменти може да се превърне в такава неприятност като ремонт на съдомиялни машини. Затова претеглете плюсовете и минусите, преди да използвате алтернативите.

42001 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите