У дома Ремонти Големи домакински уреди Пералнята на LG дава грешка IE, 1E - как се декодира?

Пералнята на LG дава грешка IE, 1E - как се декодира?

Дали пералнята бавно пуска вода в барабана или изобщо не я взима? И на екрана постоянно свети "1E" или "IE"? Не се отчайвайте веднага, защото проблемът може да не е толкова ужасен и можете сами да го поправите. В статията ще разгледаме какво е причинило неизправността и как да я отстраним.

Грешка при декодирането

LG перална машина - IE код за грешка или 1E

Пералнята се пълни с бельо, всички отделения за прах и климатик се пълнят и пълнят, но след стартиране на програмата не се събира вода. На екрана се появява съобщението „1E“ или „IE“, което казва, че по някаква причина не е било възможно да се изтече вода през определеното време. В същото време моторът е напълно работещ и излъчва характерно бръмчене, но водата изобщо не влиза в резервоара или само в тънка струя.

Грешка IE, 1E на перални машини на LG без дисплей ще бъде показана едновременно с предупредителни индикатори за предмиене и основно измиване.

Вижте също - Пералнята на LG дава грешка в LE - какво означава това?

В какви случаи можете сами да го поправите

Грешка IE, 1E не винаги може да бъде свързана точно с повреда на самото оборудване. Често това сигнализира за липса на силен натиск във водоснабдяването.

  • Прекъсване на водоснабдяването, На първо място, преди да намерите проблем, трябва да се уверите, че на сайта на вашия адрес не се извършват водопроводни или ремонтни работи. Обикновено такова население се предупреждава предварително или в случай на злополука съответните служители на жилищните бюра или главите на домакинствата докладват колкото е възможно повече.

Важно:

Липсата на налягане или неговата недостатъчност е основната причина за появата на грешката "1E" или "IE".

  • Кранът пред маркуча, който отива към машината, е затворен, Освен това трябва да проверите всички кранове, които са разположени по пътя на подаване на вода към машината. Някои от тях може да бъдат блокирани. След отварянето им, появяващото се налягане ще елиминира грешката.
  • Вентилът пред маркуча на машината е леко отворен, Отварянето на клапана не „до спиране“ може да доведе до недостатъчно налягане. Затова трябва да проверите колко отворен е този заключващ механизъм и го развийте с пълна скорост.
  • Маркучът за водоснабдяване е повреден или счупен, Извити или прехвърлени маркучи, които подават вода от водоснабдяването към пералнята, също могат да причинят грешка на дисплея. Необходимо е да се провери тяхната цялост и ако се установи дефектен елемент, го заменете.
  • Запушена мрежафилтър, Замърсената мрежа не може да пусне вода в нужното количество, затова трябва да се провери дали има налягане във водоснабдяването и отворени кранове, работещи маркучи за захранване.Този артикул се почиства с вода с 1-2 чаени лъжички лимонена киселина, разредена в литър или други почистващи препарати.

Важно:

Рестартирането на машината, което се извършва, като я изключите за четвърт час от захранването, често помага за премахване на грешката "1E" или "IE".

Неизправности, изискващи ремонт

Ако всички действия за отстраняване на препятствията за водата, влизаща в машината, са елиминирани, тогава разбивката се отнася до оборудването. В този случай не можете да го поправите сами и се нуждаете от помощта на специалист. Таблицата показва основните видове повреди, причините за възникване и признаци, по които те могат да бъдат идентифицирани, както и кратки данни за необходимите ремонти.

Признаци Причините Какво да правя
Не вдига вода / вдига много бавно (в някои случаи вдига малко). Клапанът за пълнене се счупиотговаря за подаването на вода към машината. Не се отваря, не реагира на сигнали от контролния модул и водата не влиза в машината.

В редки случаи клапанът се отваря леко и водата бавно се пълни.

Входният клапан трябва да бъде сменен.
Не се събира вода и грешката в IE е включена. Дефектен превключвател за налягане (сензор за ниво на водата), който отговаря за контрола на количеството вода в резервоара на машината. Може би тръбата на превключвателя за налягане е запушена и трябва да се продуха. Ако това не помогне, тогава е необходима подмяна на сензор.
Не се попълва и е включен код 1E. Издавания на управителния съвет (електронен контролер) - чип, който контролира работата на машината. По принцип контролния модул може да бъде ремонтиран. Необходимо е да спойкате изгорелите релета или триак, които са отговорни за работата на вентила за подаване на вода, и да спойкате коловозите.

В някои случаи е необходимо да се замени електронният контролер.

заключение

Основното нещо за пералнята е стабилно налягане на водата и напрежение на захранващата мрежа. Това ще намали до минимум всякакви щети и значително ще удължи експлоатационния му живот. За да направите това, трябва да придобиете специален стабилизатор на напрежението, тъй като стабилните индикатори за електричество няма да повредят контролния модул или вентилната намотка. Ако въпреки това на дисплея се появи грешка "1E" или "IE", това може да показва само недостатъчно налягане поради различни причини или за повреда на оборудване, което контролира потока на течността в резервоара, или износени или огънати маркучи.

Вижте също:

6587 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите