У дома Отзиви Телевизионен преглед LG 24MT49S-PZ

Телевизионен преглед LG 24MT49S-PZ

Телевизор LG 24MT49S-PZ - малка, функционална джаджа със Smart TV. Можете да гледате филми и телевизионни предавания по него или да го използвате като монитор на компютър, да играете в мащабна резолюция. Бързо и лесно превключване на съдържание чрез смартфон, Wi-Fi връзка за преглед на снимки / видеоклипове на големия екран.

В рецензията ще разкрия всички предимства на 24MT49S-PZ, ще сравня с други устройства на марката на една ценова ниша LG 24MT58VF-PZ () и LG 32LJ510U ().

Този модел участва в Топ интелигентни телевизори, в класиране на най-добрите LG телевизори и в класиране на най-добрите телевизори за кухнята.

екран

LG 24MT49S-PZ

Размерът на диагонала е 24 инча, резолюцията е 1366x768 или, както е посочено на официалния уебсайт, 720p HD. Ъгълът на гледане е 1780, доброто цветопредаване и скоростта на реакция на екрана с тази разделителна способност се гарантират от типа на матрицата на WVA дисплея. Между другото, има 24MT58VF-ЗЗ разделителната способност е с порядък по-висока - 1920x1080. Акцентите в ъглите обаче ще продължат да бъдат както на джаджи в тъмни сцени, така и с динамични сцени. Подсветка на екрана - Edge LED, светодиодите са разположени отстрани на матрицата, в модела 32LJ510U Вече е внедрен директен светодиод, който дава по-равномерно осветяване. Скоростта на опресняване е 50 Hz.

Външен вид

LG 24MT49S-PZ

Красив строг дизайн. Рамката е черна, за да съответства на нея - опора под формата на широка стойка. Размери със стойка - 556x387x53 мм. Може да се монтира на стената. Самата форма на стойката според потребителите е нестабилна, стойката изглежда по-надеждна 32LJ510U под формата на два крака.

конектори

LG 24MT49S-PZ

Пълният набор от входове / изходи на устройството е отличен. Той има 2 HDMI на предния страничен панел (двамата му конкуренти нямат това). Но няма VGA вход и изход за слушалки, както в 24MT58VF-ЗЗ... Един USB порт, компонент / композит, вход на RF антена, CI слот, LAN, оптичен конектор, Ethernet (RJ-45). Поддържа безжичен Wi-Fi 802.11ac или 802.11n, Miracast.

Звук

LG 24MT49S-PZ

Саундтрак с реалистичен стерео звук, вградени 2 високоговорителя от 5 W, специална звукова система за корекция на звука Virtual Surround. Без поддръжка на Dolby Digital, както в 32LJ510U, така че звукът е слаб по сила: потребителите отбелязват, че почти през цялото време силата на звука е усукана до максимум.

Функции

LG 24MT49S-PZ

Телевизорът има webOS 3.5. Интернет връзка дава възможност за преглед на страници на браузъра, видео съдържание и игри. ОС може да бъде надстроена, изтеглена от магазина на LG и инсталирана на вашето устройство.

Чрез специалното приложение LG TV Plus можете да контролирате устройството от смартфон и да използвате функцията Miracast.

WiDi компютър на телевизора. Достъп до мрежови компютърни файлове (DNLA). Симплинк функция (HDMI CEC).

Енергийна ефективност, осигурена от светлинен сензор. Яркостта на екрана се променя в зависимост от осветлението в стаята. Намалява консумацията на енергия, като поддържа удобно изживяване. Тази функция се прилага във всички модели на марката, включително 24MT58VF-ЗЗ и 32LJ510U.

Предимства и недостатъци

  • ниска цена () за устройство 2 в 1 - телевизор и монитор;
  • поддръжка на webOS 3.5. Интернет връзка;
  • висококачествена картина;
  • отличен ъгъл на гледане на бюджетна телевизия - 1780;
  • връзка с домашна Wi-Fi мрежа;
  • според прегледите 1080p видеоклипове са страхотни в YouTube, въпреки че телевизионната резолюция е 720p, а в киното IVI всичко е наред, без спирачки.

Минуси:

  • слаб звук;
  • няма достатъчно запис на твърдия диск или флаш устройство;
  • малко дистанционно управление, малки бутони;
  • имате нужда от усилвател за разпределение на сигнала, в противен случай той е много бавен от смартфон.

присъда

Страхотен телевизор за кухнята, спалнята. Ъгълът на гледане е широк, качеството на изображението е високо, отблясъците от слънцето или осветлението почти не се забелязват. Единственият отрицателен е слаб звук. Струва си да се обърне внимание и да се закупи, особено след като модел със същия екран 24MT58VF-ЗЗ по-висока разделителна способност, по същия начин, "куца" в саундтрака, и 32LJ510U се различава само в качеството на подсветката. Но и двамата „конкуренти“ са без ОС и интернет връзка.

 

1442 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите