У дома Как да изберем Климатична техника ТОП 14 най-добри отоплителни радиатори според отзивите на клиентите

ТОП 14 най-добри отоплителни радиатори според отзивите на клиентите

Днес търговските вериги и магазини предлагат четири типа отоплителни радиатори. Моделите се различават по топлопроводимост, топлопредаване, свойства и цена. Разбрах нюансите, присъщи на всеки вид, и подготвих ТОП-14 най-добри модели за година. Моля, обърнете внимание, че почти всички радиатори се продават секционно. Това ви позволява да наберете желания брой секции, като вземете предвид мощността и топлопредаването, за да осигурите оптималната температура във всяка стая.

Рейтинг на 10 най-добри нагреватели с Aliexpress според отзивите на клиенти

ТОП 4 алуминиеви радиатори за отопление

Алуминиевите батерии се характеризират с най-висока топлопроводимост и най-бързо нагряване поради тънките си стени. Те се препоръчват за отопление на частна къща: те са прости, икономични, няма нужда от преплащане (затворена автономна система). Но алуминият е чувствителен към качеството на водата, склонен към корозия, затова не се използва в системи, където се осигурява дълъг престой без вода (като например източване на охлаждащата течност за лятото в апартаменти на многоетажни сгради).

ROMMER Al Optima 500

ROMMER Al Optima 500 x12

Всички алуминиеви радиатори имат странична връзка (1 "). Централното разстояние е стандартно - 500 мм. Една секция на радиатора тежи 0,81 кг, побира 0,28 литра вода. Този тип, за разлика от други, представени в класацията, ще изисква минимум от охлаждащата течност в системата, следователно нагряването става много по-бързо. Издържа на температури до 110 ° C. Дебелината на стената на вертикалния колектор е 1,8 мм. Третира се с антикорозионно покритие. Мощността на една секция е 155 вата. Топлопредаване - 133,4 W при температура 70 ° C. Проектиран за налягане от 12 бара (максимум по време на изпитване на налягане - 24 бара).

Ползи:

 1. Лесно е да настроите
 2. Лаконичен дизайн.
 3. Бели дробове.
 4. Надежден.
 5. Евтините.

Недостатък:

 1. Материалът е крехък. По време на транспортирането можете да вземете (има изолирани случаи).

ROMMER Al Optima 500 за в 12 секции - най-икономичният вариант, с дискретен дизайн и нормална степен на надеждност. Осигурява добро разсейване на топлината, въпреки че е по-малко от Rifar Alum 500. 86% от потребителите препоръчват тези батерии за закупуване.

Rifar Alum 500

Rifar Alum 500 x10

Различава се в много по-голямо тегло - 1,45 кг. Обемът в една секция е почти еднакъв - 0,27 литра. В горната част се правят заоблени венчелистчета, за да се засили конвекцията. Издържа на много по-високо налягане - 20 бара (до 30 при натискане). Проектиран за всякаква температура до 135 ° C. Топлинното разсейване е доста високо - 183 W. 10 секции са необходими за отопление на площ от около 18 кв. м.

Ползи:

 1. Хубава гледка.
 2. Силно разсейване на топлината.
 3. Бързо загрявайте стаята.
 4. Удобна лесна инсталация.
 5. Надеждно, високо качество.

Недостатък:

 1. Висока цена.

Rifar Alum 500 за (10 секции) осигурява оптимално ниво на пренос на топлина. Този тип радиатор има отлични показатели, но също така е донякъде надценен. Модел с малко отзиви, но всички те са положителни.

Royal Thermo Revolution 500

Royal Thermo Revolution 500 x10

Тежи по-малко от Rifar Alum 500 - 1,2 кг. Ребрата също са направени донякъде „вълнообразни“, което подобрява външния вид. Те се отличават с голям обем. Една секция побира 0,37 литра. Издържа на същото налягане в системата. Ограничителната температура е 110 ° C. Топлоотделянето също е високо - 181 W. Мощността на една секция е 171 W.

Ползи:

 1. Дизайн.
 2. Силно разсейване на топлината.
 3. Добро качество на боята (не се отлепва като евтините модели).
 4. Затоплят се добре.

Недостатъци:

 1. Има изолирани случаи на малък брак: задната стена е слабо оцветена, капка боя върху нишката.
 2. Скъпо.

Цена Royal Thermo Revolution 500 - за 10 секции. Въпреки голямото количество охлаждаща течност в системата, радиаторите осигуряват бързо нагряване. Силно разсейване на топлината. 92% от купувачите са доволни от надеждността, качеството на материалите и боядисването.

Глобален ISEO 500

Глобален ISEO 500 x10

Модел в лаконичен дизайн с фини венчелистчета. Една секция тежи малко повече от Rifar Alum с 1,31 кг. Той има най-голям обем охлаждаща течност в една секция - 0,44 литра. Проектиран за налягане от 16 бара (24 бара - тест за налягане). Издържа на температурата на охлаждащата течност до 110 ° C. Топлопредаването на една секция е по-малко - 115 W. Мощността е по-висока - 181 вата.

Ползи:

 1. Външен вид.
 2. Нормално разсейване на топлината.
 3. Загряват перфектно.
 4. Добро качество на покритието.

Недостатък:

 • Висока цена.

Глобален ISEO 500 x10 -, По отношение на топлопреминаването тя губи на всички алуминиеви радиатори в класацията. Различава се в много голямо количество охлаждаща течност в системата за този сегмент. 91% от купувачите обаче са доволни от покупката и я препоръчват за покупка.

ТОП-4 биметални отоплителни радиатори

Биметалните радиатори се различават по дизайн. Отвън корпусът е направен от алуминий, а отвътре сърцевината е от стомана. Надеждността се увеличава, вероятността от корозия се намалява. Те са устойчиви на воден чук, не се влошават от лошото качество на охлаждащата течност, могат да издържат на повече налягане в системата. По-траен, надежден в сравнение с алуминия. Но трябва да кандидатствате само за надеждни производители, предоставящи сертификати за качество. Има случаи на фалшификати, когато само вертикални тръби са направени от стомана, а не напълно сърцевината. Фалшивата не се различава от алуминиевата батерия по характеристики, но струва като биметална.

Теплоприбор BR1–500

Топлинен уред BR1-500 x10

Подобно на всички биметални радиатори, топлинното устройство BR1-500 се различава от алуминия по голямото си тегло. Една секция тежи 1,94 кг. Разстоянието от центъра до центъра за свързване към тръбите е стандартно - 500 mm. Диаметър - 1 инч. Съществува странична връзка към системата. Тези характеристики са общи за всички биметални батерии, включени в класацията. Обемът на водата в една секция е малък - 0,21 литра. Предназначен за температури на охлаждащата течност до 110 ° C. Издържа повече налягане от повечето алуминиеви нагреватели - 20 bar (30 bar при кримпване). Мощността на 10 секции е 1950 вата.

Ползи:

 1. Прост дизайн. Поради липсата на изпъкналости и закръгленост, лесно се почиства.
 2. Двойно опаковани, за да се предпазят от повреди при транспортиране.
 3. Според коментарите на експерти, пълен биметал (цялата стоманена рамка).
 4. Добро качество на изграждане.
 5. Евтините.
 6. Лесна инсталация.

Недостатък:

 1. Охладете бързо.

Разход за топлинен уред BR1-500 x10 , Бюджетен домашен радиатор, изработен на италианско оборудване. Значително по-евтини от аналозите на по-известните производители, но по отношение на качеството не им отстъпват. Това се потвърждава от клиентите, които са ги инсталирали. По отношение на топлопредаването те са по-ниски от базата Rifar 500.

База Rifar 500

База Rifar 500 x10

Моделът надминава всички биметални радиатори по отношение на скоростта на топлопреминаване - 2040 W. Производителят уверява, че 10 секции са достатъчни за отопление на 20 кв. м. Способен да издържа на по-висока температура на охлаждащата течност от BR1-500 Теплоприбор - до 135 ° С. В други показатели той на практика не се различава от него.

Ползи:

 1. Приятен дизайн.
 2. Бързо се загрява.
 3. Отлично разсейване на топлината
 4. Надежден. Те работят без проблеми няколко години без течове (според прегледите на клиентите).
 5. В комплекта има всичко необходимо за свързване.
 6. Качествена изработка.

Недостатък:

 1. Има изолиран случай на брак.

Rifar Base 500 x10 струва за 10 секции. Надежден радиатор с добро качество. 93% от потребителите препоръчват продукт за покупка.

Глобален СТИЛ ПЛЮС 500

Глобален СТИЛ ПЛЮС 500 x10

Модел в стилен дизайн. Отличава се с по-малък обем вода в една секция (0,19 л), значително работно налягане - до 35 бара (52,5 бара - при кримпване). Той е малко по-нисък по мощност спрямо BR1 Heat Appliance - 1850 W. Топлопредаване - 1140 вата. За отопление на стаята 18,5 квадратни метра. 10 секции са достатъчни (според производителя).

Ползи:

 1. Хубава гледка. Изглеждат солидни.
 2. Надеждна сглобка с европейско качество (производство - Италия).
 3. Затоплят се добре.
 4. След няколко години употреба няма оплаквания.

Недостатък:

 1. Има случаи на откриване на драскотини под вътрешната фабрична опаковка (очевидно една партида слезе от монтажната линия с дефектно външно покритие). Това не се отразява на качеството на работа.

Цена Global STYLE PLUS 500 x10 - за 10 секции. Според купувачите разликата с по-евтините радиатори е значителна: по-дебели стени, качество на метала, здрав монтаж. 95% от потребителите са доволни от радиатора.

Royal Thermo PianoForte 500

Royal Thermo PianoForte 500 x10

По повечето характеристики те са подобни на Global STYLE PLUS. Дизайнът е специален: секции, които са дори във форма и подредени с различна степен на изместване (редуване между стърчащите горна и долна част създава впечатление за свирене на пиано). Единственият модел в този раздел на класацията, представен в бяло, сребристо и черно. С по-голям топлопренос - 1230 вата. Това се постига чрез асиметрично подреждане на секции. Проектиран за по-ниско работно налягане от Global STYLE PLUS - 30 бара (до 45 - при кримпване).

Ползи:

 1. Красив дизайн, 3 цвята за избор.
 2. Добро покритие.
 3. Загрява добре. Дълга гаранция от производителя.
 4. Удобство при монтажа.

Недостатъци:

 1. Има изолиран случай на брак.
 2. Оплаквания за висока звукова проводимост.

Цена Royal Thermo PianoForte 500 x10 - за 10 секции. Моделът се откроява с оригиналния си дизайн, което също влияе върху увеличаването на топлопредаването. Клиентите са доволни от надеждността на работата, качеството на отоплението, но поради недостатъци, само 88% от потребителите са готови да препоръчат радиатор за покупка.

ТОП-4 стоманени отоплителни радиатори

Стоманените радиатори са надеждни, високо разсейване на топлината. От минусите си струва да се подчертае нестабилността на воден чук и чувствителността към корозия. Някои производители използват специални покрития, за да се предпазят от него. Повечето стоманени радиатори имат изглед на панел, т.е. не е възможно да наберете желания брой секции, както в алуминий, така и в биметал. Изключение правят тръбните стоманени радиатори.

Axis Classic 22 500x1000

Axis Classic 22 500 × 1000

Стоманеният радиатор се състои от два водни панела и два конвекционни реда. Външната скара е сменяема: можете да почиствате вътрешните части. Той се различава от стандартните размери, присъщи на всички модели с рейтинг (50 × 100 × 10 см) с малко по-голяма дебелина - 11 см. Почти всички радиатори тежат около 28 кг. Затвореният обем на водата е 5,63 литра. Стоманените радиатори се различават от биметалните по ниско работно налягане - 9 бара (13,5 - при кримпване). ½ инчова странична връзка Централното разстояние е нестандартно - 449 мм. Проектиран за температура на охлаждащата течност до 120 ° C. Моделът има повишена мощност - 2188 вата.

Ползи:

 1. Хубава гледка. Прост дизайн.
 2. Висококачествен монтаж. Домашно производство на италианско оборудване.
 3. В комплекта - всичко необходимо за инсталиране.
 4. Загрява добре.
 5. Евтините.

недостатък

 1. Нестандартна централна връзка. Няма проблеми, ако връзката е направена с полипропиленови тръби.

Axis Classic 22 500 1000 разходи , Моделът надминава всички видове стоманени радиатори, включени в класацията, по мощност. Осигурява бързо загряване на помещението. Изискващите потребители са удовлетворили качеството на метала, надеждността, така че по-голямата част от тях препоръчват продукта за покупка.

Buderus Logatrend K-Profil 22 500x1000

Buderus Logatrend K-Profil 22 500 × 1000

Той разполага с голям обем съдържаща се вода - 6,3 литра. Работното налягане в системата е по-високо - до 10 бара, но по-малко мощност - 1826 W. Според изчисленията на производителя, един радиатор е достатъчен за отопление на помещение от около 18 квадратни метра. mМоделът се подлага на антикорозионна обработка чрез фосфатиране и пръскане с горещ прах. Централното разстояние е 450 мм.

Ползи:

 1. Лаконичен дизайн.
 2. Хубаво боядисано. С течение на времето не пожълтява.
 3. Затоплете добре.
 4. Качеството на сглобяването е нормално.

Недостатък:

 1. За декларираната зона един радиатор не е достатъчен (но зависи от температурата на охлаждащата течност).

Цена Buderus Logatrend K-Profil 22 500 1000 - , Моделът е малко по-нисък от Axis Classic 22 по мощност, но има по-добро антикорозионно покритие. Купувачите са доволни от качеството на изработка, радиатора.

Kermi FKO 22 500x1000

Kermi FKO 22 500 × 1000

Той има най-малкия обем - 5,4 литра. Но тя губи мощност на първите два модела - 1808 вата. Проектиран за налягане в системата до 10 бара (13 бара - изпитване на налягане). Той осигурява работа при температура на охлаждащата течност до 110 ° C. Централното разстояние е 446 мм. Производителят използва технологията Therm X2, за да увеличи енергийната ефективност на оборудването. Външното покритие е направено от два слоя прахова боя, което увеличава устойчивостта на механични повреди.

Ползи:

 1. Красива гледка.
 2. Качествено направено.
 3. Лесна грижа.
 4. Добро разсейване на топлината

Недостатък:

 • Има случаи на течове след няколко години употреба (в жилищна сграда, където системата се източва за лятото).

Kermi FKO 22 500 1000 за осигуряват нормално ниво на топлина. Поради малкия обем на охлаждащата течност, нагряването на радиатора и помещението става по-бързо. Препоръчва се за инсталиране в затворена система без източване на охлаждащата течност за дълъг период.

Арбония 2180 1800 270

Арбония 2180 1800 270

Единственият представител в прегледа на тръбните радиатори от стоманена стомана Тя се различава от панелните модели в нестандартни размери. Това е тесен модел (65 мм) с много голяма височина (1800 мм). Ширината на една секция (тръба) е 45 мм. Централното разстояние е 1730 мм. Една секция тежи 2,61 кг, но включва много по-голям обем от алуминиевите и биметалните радиатори - 1,56 литра. По отношение на топлопредаването шестсекционната Arbonia се очаква да е по-ниска от останалите модели с рейтинг - 1730 вата. Мощност - 990 вата.

Ползи:

 1. Интересна гледка.
 2. Нормално разсейване на топлината. Загрява добре.
 3. Висококачествен монтаж.

Недостатък:

 1. Необходимо е да се вземе предвид мястото за монтаж, възможността за тръбопроводи. Ако в стаята има прозорци, тя ще духа от тях (не можете да поставите такъв радиатор под тях).

Цена Arbonia 2180 1800 270 -, Можете да изберете броя на секциите за разлика от други проби от стомана. Персонализираните размери значително увеличават преноса на топлина поради по-голямата площ на радиатора. Може да стане част от интериора. Клиентите нямат оплаквания за качеството.

ТОП-2 чугунени отоплителни радиатори

Чугунните радиатори могат да бъдат закупени секционно, набирайки желания номер за стаята. Чугунът има по-ниска скорост на нагряване, но дългосрочно поддържане на топлина при изключване на отоплението. Батериите издържат на по-голямо налягане от стоманата, надминават ги по трайност. Такива радиатори са по-малко податливи на корозия, могат да бъдат инсталирани в отворени системи и в жилищни сгради. Но те изглеждат не много привлекателни, изискват боядисване - това е малък минус.

STI Nova 500

STI Nova 500 x10

Чугунените радиатори осигуряват стандартно разстояние от центъра до 500 мм. Връзка - 1 инч. Те се различават от алуминиевите и биметалните по значително тегло, което трябва да се вземе предвид при монтажа. Една секция тежи 4,2 кг. Голям обем вода в една секция е 0,52 литра. Проектиран да работи при температура на охлаждащата течност до 150 ° C. Издържа на налягане до 12 бара (18 бара - при кримпване). Топлопредаването е по-ниско от стоманените радиатори - 1200 вата.

Ползи:

 1. Те изглеждат модерно.
 2. Заемайте малко място (малка дебелина).
 3. Качествена изработка. Надеждност.
 4. Загрейте бързо (в сравнение с остарели модели от чугун).
 5. Разсейването на топлината е добро.

Недостатъци:

 1. Благодарение на дизайнерското решение се натрупва прах. Има трудно достъпни места, където е трудно да го избършете.
 2. Heavy. Нуждаете се от допълнителни крепежни елементи.

Цена STI Nova 500 x10 - за 10 секции. Приличен модел за висококачествено отопление. Чугунът е по-траен и надежден материал. И благодарение на по-голямата ширина на вътрешния отвор, те имат по-дълъг експлоатационен живот.

Оценка на 10-те най-добри нагреватели от Aliexpress според отзивите на клиенти

Konner Modern 500

Konner Modern 500 x10

Моделът е сходен по характеристики с предишния тип радиатор.Има по-типичен дизайн за чугунени батерии. Осигурява по-голям обем вода в системата. Една секция побира 0,9 литра. Значителни размери и тегло (4,9 кг - една секция).

Ползи:

 1. Затоплят се добре. Топлопредаването е достатъчно.
 2. Комплектът съдържа всичко за монтаж.
 3. Много отзиви за няколко години отлична работа.
 4. Лесно се почиства. Няма „венчелистчета“ и труднодостъпни места, където може да се натрупа прах.
 5. Не се влошава от лошото качество на водата.

Недостатъци:

 • Покритието е слабо. Необходимо е отново да бъде боядисано. Има единичен случай на прилив на боя.
 • Единичен случай на брак.

Konner Modern Price 500 x10 -, Радиаторът е подходящ за всяка отоплителна система, той е имунизиран срещу соли или други вещества, добавени към водата и е по-малко податлив на корозия в сравнение с други видове батерии. 92% от купувачите са доволни от качеството и надеждността на модела.

5058 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите