У дома Как да изберем Климатична техника ТОП 12 най-добри инфрачервени нагреватели според отзивите на клиентите

ТОП 12 най-добри инфрачервени нагреватели според отзивите на клиентите

Предлагаме ви рейтинг на най-добрите инфрачервени нагреватели за преглед. на годината. Тези устройства, които отдавна и здраво печелят признание в европейските страни, тепърва започват да печелят популярност у нас. Защо? Тъй като те са много по-скъпи от другите видове отоплително оборудване и изобщо не отопляват подобно на други устройства и това предизвиква съмнения относно тяхната безопасност за здравето. Но това не е нищо повече от предразсъдъци и обичайното неразбиране на същността.

ТОП 10 най-добри нагреватели с Aliexpress

Как работи инфрачервеният нагревател?

Неговият ефект на нагряване може да се сравни със слънчевата енергия. Той не загрява въздуха, но загрява всички предмети в стаята: мебели, картини, чаши и, разбира се, хора. И топлината от тях започва да загрява въздуха.

Освен това, за разлика от други (маслени, спирални и газови нагреватели), въздухът започва да се нагрява от пода, а не от самия връх, което значително ускорява отоплението на помещението. Но, тези нагреватели отопляват не само помещенията. Те са много ефективни дори на улицата, например, в открита беседка, тъй като не загряват въздуха отвън, което е нереално за затопляне, а директно хора и предмети, както беше споменато по-горе.

Вижте също - Как да изберем котел на твърдо гориво: видове, устройство и принцип на работа

Какво трябва да разберете, когато купувате това устройство

Този тип техника влиза в сила моментално. Буквално пет минути след включването, стаята просто се нагрява. Но ако го изключите, температурата спада също толкова бързо.

Тоест, ако нямате друг тип нагревател, който поддържа температурата в помещението за дълго време (например конвекторни нагреватели), тогава не трябва да бързате да купувате инфрачервен. Добре е само моментално да загреете студено пространство, докато друго устройство набира скорост.

Например, не се препоръчва да го оставяте през нощта, тъй като ще бъде надвишена допустимата доза инфрачервено лъчение. Може да работи безопасно около 3-4 часа подред. Дори не само безопасно, но и полезно за здравето (инфрачервените лъчи убиват вирусите).

Тогава трябва да се изключи за известно време. Няма ли да ставате през нощта, за да направите това? Поради това може да се счита не за основния тип нагревател, а за спомагателен, още повече, че постоянната му употреба е скъпо удоволствие: консумира твърде много електроенергия.

Сега нека разгледаме кой инфрачервен нагревател е по-добре да изберете. Обръщаме вашето внимание на факта, че когато избирате, не трябва да разчитате на по-малко мощни устройства: в този случай колкото по-мощни са, толкова по-ефективни.

Те се предлагат в различни модификации:

 • етаж
 • таван
 • Монтиран на стена

Вижте също - Как да свържете термостат към инфрачервен нагревател

С наближаването на зимата търсенето на отоплителни уреди нараства. При цялото разнообразие от продавано оборудване, не всички проби са еднакво полезни и практични. Инфрачервените нагреватели не консумират енергия за отопление на устройството, следователно, те са по-икономични, загряват се бързо, не изгарят кислород в помещението, като газови. Това са най-важните качества и предимства на този вид техника. След като проучих отзивите на клиентите, експертните мнения, съставих рейтинг на най-добрите инфрачервени нагреватели на годината.

ТОП-4 подови инфрачервени нагреватели

Timberk TCH Q1 800

Timberk TCH Q1 800

Отваря оценката чист и приятен инфрачервен нагревател за поставяне на пода / масата. Мощност - 800 W, загрява стая до 10 м2, Работи в 1 режим на отопление, в случая има настройка на мощността и превключвател със светлинен индикатор. Нагревателят е оборудван със система за изключване от прегряване или преобръщане и термостат. На гърба е осигурена дръжка за лесно използване и носене.

Професионалисти:
 • достъпна цена;
 • малък размер;
 • бързо насочено отопление.
Минуси:
 • къс захранващ кабел;
 • изключва се при най-малкото прехвърляне на устройството;
 • през нощта сиянието от нагревателя е много забележимо.

Бюджетен, но висококачествен, компактен модел върши отлична работа на своите задължения. Той има много чувствителна защита от падане: ако искате да преместите устройството дори малко, то се изключва веднага, но можете да го преместите, при условие че е достатъчен къс захранващ кабел. Цена - , На Yandex. На пазара 89% от купувачите препоръчват този продукт.

Вижте също - Какъв тип нагревател да изберете за къща или апартамент

Ballu BHH / M-09N

Ballu BHH / M-09N

Компактният нагревател Ballu е с мощност 900 W, е в състояние да отоплява помещение до 15 m2, В това отношение той изпреварва предишния модел Timberk TCH Q1 800. Снабден е с система за автоматично термично изключване, система за защита от преобръщане и термостат за поддържане на стабилна температура. За контрол е осигурен блок с два бутона - с пълна и половина мощност. Нагревателят моментално преминава към работна температура. Благодарение на технологията O2 Safety System, тя не изгаря кислород, не изсушава въздуха. Поради липсата на конвекция по време на работа на нагревателя, микроскопичният прах не се издига във въздуха. Устройството може да работи в два режима: загряване 1 на 400 W и 2 на 800 W. Нагревателят има клас на устойчивост на прах и влага клас IP20.

Професионалисти:
 • 2 режима на работа;
 • Технология на системата за безопасност O2;
 • IP20 - клас на защита от прах и влага;
 • ниска цена.
Минуси:
 • свети много ярко;
 • нагревателните елементи често се провалят;
 • при първия старт излъчва неприятна миризма на изгоряла пластмаса.

Моделът Ballu се различава от своя конкурент Timberk TCH с по-голяма мощност, по-голяма отоплителна площ, 2 режима на работа. Той отлично затопля стаята, но с първите няколко старта често мирише на пластмаса. Устройството излъчва много ярка светлина, може да замени нощна светлина. Ballu BHH / M-09N има чести проблеми с нагревателните елементи, които често се отказват. По-малко добре изграден от Timberk TCH. Цена - , На Yandex. Пазарен 79% от купувачите препоръчват този продукт.

Hyundai H-HC3-10-UI998

Hyundai H-HC3-10-UI998

Моделът на търговската марка Hyundai е с мощност 1000 W, загрятата площ е до 15 m2както и модела Ballu BHH / M-09N. Той може да работи в три режима: с мощност 330, 660 и 1000 вата. Снабден с автоматична система за изключване от превишаване на температурата, система за защита от преобръщане, термостат за поддържане на стабилна температура. Той има първия клас на електрическа защита и IPX0 клас на защита от влага. Има удобна дръжка за носене, стойка с регулируема. На тялото има регулатор на мощността.

Професионалисти:
 • голяма мощ
 • 3 режима на работа;
 • IPX0 клас на защита от влага;
 • стойка за регулиране на нагревателя
Минуси:
 • некачествен монтаж;
 • къс захранващ кабел.

Мощният модел Hyundai много бързо затопля малка стая, работи в 3 режима.Тези възможности липсват в Ballu BHH / M-09N и още повече в Timberk TCH Q1 800 с 1 работен режим. Но към инструмента Hyundai имам големи оплаквания от качеството на сглобяване, което оставя много да се желае. Случва се лошо завинтените части да гърмят вътре в устройството, калъфът често е повреден или лошо сглобен. Цена - , На портала на Yandex. Пазарен 95% от купувачите препоръчват този продукт.

Polaris PKSH 0508H

Polaris PKSH 0508H

Класиране лидер сред модели на открито. Мощност - 800 W, загрява стаята до 20 m2, 2 позиции - вертикална и хоризонтална. Във вътрешността на устройството е разположен въглероден нагревателен елемент: благодарение на него се осигурява повече отопление на помещението. Нагревателят може да работи в 2 режима, като Ballu BHH / M-09N. Снабден е с система за автоматично изключване от превишаване на температурата, система за защита от преобръщане в две позиции, термостат за поддържане на стабилна температура. За разлика от описаните устройства, моделът Polaris има функция на таймера до 3 часа, което е удобно. Устройството е направено в метален калъф, има удобна дръжка за носене.

Професионалисти:
 • железен калъф;
 • високо качество на сглобяване;
 • възможността за вертикално или хоризонтално подреждане;
 • ниска консумация на енергия;
 • има таймер.
Минуси:
 • при честа употреба, въглеродните влакна изгарят;
 • къс захранващ кабел;
 • нестабилен в изправено положение;
 • висока цена.

Нагревателят Polaris се оказа много икономичен, като Timberk TCH Q1 800, но загрява до 20 м2а не 10 или 15 като конкуренти. Практически: има функция на таймера до три часа, може да бъде разположена вертикално или хоризонтално, но във вертикално положение е нестабилна. Цена - - Смятам, че е надценено и като се има предвид, че за тези пари можете да вземете 2 модела Ballu BHH / M-09N или Timberk TCH Q1 800, няма причина да купувате Polaris. На портала на Yandex. Пазарен 97% от купувачите препоръчват този продукт.

ТОП-4 стенни инфрачервени нагреватели

Timberk TCH AR7 1000

Timberk TCH AR7 1000

Стенният нагревател Timberk е с мощност 1000 W, отопляема площ - до 10 m2, Устройството може да работи само в един режим с минимална височина на монтаж 1 m 80 см. Може да се използва в апартамент или на открити пространства: на балкони, лоджии, тераси. Снабден със защита срещу прегряване, има клас на защита от влага IP20.

Професионалисти:
 • ниска цена;
 • малък размер и тегло;
 • много тиха работа;
 • осигуряват бързо загряване на помещението.
Минуси:
 • малка максимална площ за отопление

Много висококачествен евтин модел, който стана много популярен. Може да се окачи на стена или таван. Той е компактен, така че няма да е твърде забележим, той се справя отлично със задълженията си. Единственият недостатък, който мога да посоча, е малка зона за отопление, в противен случай е отличен нагревател. Цена - , На портала на Yandex. Пазарен 100% от купувачите препоръчват този продукт.

Вижте също - Кои отоплителни радиатори са по-добри за апартамент и къща според експерти

Ballu BIH-AP4-0.6

Ballu BIH-AP4-0.6

Моделът на домашната компания Ballu има необичаен външен вид. Отоплява стаята до 6 m2, което е почти наполовина по-малко от Timberk TCH AR7 1000. Той има ниска мощност - само 600 W, но е по-икономичен. Благодарение на патентованата компактна форма на корпуса, нагревателят под тавана визуално изглежда по-тесен, по-тънък, той е удобен за инсталиране. Високата степен на защита от прах и влага IP54 и анодизирана повърхност с дебелина 25 микрона гарантират дълъг експлоатационен живот на нагревателя. Комплектът включва универсални въртящи се скоби за удобна инсталация и регулиране на отоплителния ъгъл под ъгъл със стъпка 30 °. Корпусът е изработен от неръждаема стомана, покрит с термоустойчива боя.

Професионалисти:
 • Красив дизайн;
 • възможност за монтаж под ъгъл 30 °;
 • калъф от неръждаема стомана;
 • висока степен на защита от прах и влага - IP54;
 • ниска консумация на енергия.
Минуси:
 • ниска мощност;
 • малка максимална площ за отопление;
 • липса на защита срещу прегряване.

Моделът е популярен със своя дизайн. Когато е инсталиран на тавана, той прилича на лампа и благодарение на специалните си тела може да бъде поставен под ъгъл от 30 °. Малка стая се загрява много бързо.Не гори кислород, работи безшумно. За отопление на помещение, по-голямо от 6 м22, ще ви трябват 2-3 устройства. Отдолу ще приписвам липсата на защита срещу прегряване, тъй като вярвам, че безопасността е на първо място. Цена - , На портала на Yandex. На пазара 93% от купувачите препоръчват този продукт.

Hyundai H-HC4–25-UI710

Hyundai H-HC4–25-UI710

Устройството е предназначено за монтаж на стена: комплектът включва скоби, както при модела Ballu BIH-AP4-0.6. Освен това можете да закупите собствен преносим статив с променлива височина. Устройството е с мощност 2500 W, може да отоплява помещение с площ до 30 м2, което се различава от същия модел на Ballu. Има защита от прегряване.

Професионалисти:
 • голяма мощ
 • голяма максимална зона за отопление;
 • скоби за закрепване към тавана с възможност за промяна на ъгъла на наклон;
 • защита от прегряване.
Минуси:
 • висока консумация на енергия;
 • липса на защита срещу влага.

Устройството е много мощно, достатъчно е за отопление 30 m2 за разлика от Ballu BIH-AP4-0.6 с максималната си площ от 6 m2 - разликата е просто огромна. Снабдена е със система за защита от прегряване, която не е в BIH-AP4-0.6. Като минуси бих могъл да включа голяма консумация на електроенергия и липса на защита от вода. Ако ще поставите този нагревател в беседката, уверете се, че водата не капе върху него. Цена - , На портала на Yandex. Пазарен 100% от купувачите препоръчват този продукт.

Ballu BIH-L-2.0

Ballu BIH-L-2.0

Друг модел от Ballu е с мощност 2000 вата. Отопляема площ - 20м2, За разлика от Hyundai H-HC4-25-UI710, той е защитен от влага: устройството може да се използва при дъжд и на открито. Надеждната система за сигурност осигурява стабилна работа: конвективната система за охлаждане предотвратява прекомерното нагряване на нагревателя, хромирана стоманена решетка предпазва от случаен контакт, а вграденият термостат предпазва от прегряване. Корпусът е изработен от удароустойчива стомана с перфорации за охлаждане. Доставя се с универсални скоби за монтиране на инструмента към стена, таван или друга повърхност, палци за монтиране на скоби без инструменти.

Професионалисти:
 • защита от влага - IP24;
 • високоустойчиво стоманено тяло;
 • крилни винтове за монтаж;
 • конвективна система за охлаждане;
 • перфорирано тяло.
Минуси:
 • висока цена;
 • лампата изгаря бързо;
 • случаят е много горещ;
 • стативът трябва да бъде закупен отделно.

Този модел е надценен. Цена - , Производителят дава 2 години гаранция. Но обикновено този модел не завършва дори до една година, тъй като след няколко месеца лампата му изгаря - консуматив, поради което не се счита за гаранционен случай, а разходите за подмяна на лампата , Не виждам смисъл в такава покупка, ако на всеки 2 месеца трябва да отделите 2 хиляди за нейния ремонт. зад можете да вземете модела не по-зле, но в много отношения дори по-добър, например, Hyundai H-HC4-25-UI710. На портала на Yandex. На пазара 90% от купувачите препоръчват този продукт.

ТОП-4 таванни IR нагреватели

Almac IK5

Almac IK5

Таван инфрачервен нагревател в стилен калъф. Лесен за инсталиране, фиксиран на тавана на всяко удобно място. Подходящ за домашни и офис помещения, включително помещения с висока влажност и балкони. Мощност - 500 W, максимална отоплителна площ - 10 m². Нагревателят може да бъде окачен до височина 3 м. Освен това може да се свърже термостат за поддържане на зададената температура.

Професионалисти:
 • компактност;
 • ниска цена;
 • безшумна работа;
 • външен вид.
Минуси:
 • лошо отопление поради липса на мощност;
 • тялото на устройството е много горещо;
 • неинформативна инструкция;
 • напукване при нагряване и охлаждане.

Устройството има ниска мощност, загрява се доста слабо, не се справя напълно със своите функции. По време на дългата работа калъфът се нагрява много: производителят твърди, че максимумът е до 80 градуса, но всъщност е много по-висок. Инструкциите за връзка са много неразбираеми, не всеки ще ги измисли сам. Цена - , На портала на Yandex. На пазара 88% от купувачите препоръчват този продукт.

Вижте също - Инфрачервените нагреватели са вредни или не

RESANTA ICO-800

RESANTA ICO-800

Устройството се базира на усъвършенстван инфрачервен дизайн. Той бързо ще отоплява всички жилищни или промишлени помещения. Мощност - 800 W, което го отличава от предишния модел, максималната площ за отопление е до 10 m². Нагревателят е монтиран на разстояние 2,5-3,5 м от пода на специални скоби, предвидени на тялото. Клас на защита - IP20. Корпусът е от стомана, вътре в корпуса с топлоустойчиво покритие, отразяващи се алуминиеви панели и тръбни електрически нагреватели. По време на работа нагревателните елементи прехвърлят топлинна енергия към панелите, които от своя страна излъчват енергия вече в инфрачервения спектър.

Професионалисти:
 • стоманен калъф;
 • добър външен вид;
 • качество на изграждане;
 • клас на защита - IP20.
Минуси:
 • не се нагрява добре, когато е инсталиран над 1 метър;
 • тялото се загрява до 280 градуса.

IKO-800 се справя добре със задачите си само на разстояние до 1 метър, ако поставите устройството по-високо, практически няма да усетите топлина: той, подобно на модела ALMAC IK 5, му липсва мощност. Нямам оплаквания относно качеството на сглобяване: кутията е направена от стомана, има клас на защита IP20, което означава, че може да се използва, например, когато вали, в полуотворени помещения. Цена - , На портала на Yandex. Пазарен 81% от купувачите препоръчват този продукт.

Ballu BIH-S2-0.6

Ballu BIH-S2-0.6

Следващият модел Ballu, само тип таван, е с мощност 600 W, максималната площ за отопление е до 12 м². Устройството изглежда необичайно външно, различава се от описаните проби по това, че може да бъде прикрепено не само към обикновен таван, но и към окачен тип Armstrong с клетка от 600 × 600 mm. Устройството има корпус, устойчив на влага, снабден е с термостат за стабилна работа и поддържане на желаната температура. Максималната ефективност на отопление се осигурява от двойна топлоизолация и допълнително екраниране, което намалява топлинните загуби поради нагряване на задната страна на устройството.

Професионалисти:
 • възможност за инсталиране на окачен таван от типа "Armstrong";
 • вграден термостат;
 • корпус, устойчив на влага;
 • двойна топлоизолация;
 • красива гледка;
 • малки размери.
Минуси:
 • висока цена;
 • ниска мощност.

Устройството Ballu отново се откроява от конкуренцията със своя необичаен дизайн. Ключовите разлики от RESANT IKO-800 и Almac IK5 са вграденият термостат и възможността за монтиране на окачени тавани. На белия таван това устройство ще бъде невидимо. Той има ниска мощност, но това не пречи да загрее достатъчно добре помещението, въпреки че за по-добро отопление ще са необходими няколко устройства. Цена - , На портала на Yandex. Пазарен 100% от купувачите препоръчват този продукт.

ТОП 10 най-добри нагреватели с Aliexpress

Timberk TCH A5 1500

Timberk TCH A5 1500

Тимберк е с мощност 1500 вата. Максималната отопляема площ е 16 m². Тя се различава от тези два показателя от вече изброените. TCH A5 - възможност за комбиниране на няколко устройства в група до 3000 вата с обща мощност, като се използва допълнителна. опции (TMS X2 HP1, TMS X3 HP1). Мощен рефлектор с висока отразяваща способност - над 90%. Бързо достига работна мощност. Възможно е да свържете дистанционно управление TMS 08.CH и стаен термостат TMS 09.CH или TMS 11.CH. Няма вграден термостат, за разлика от модела Ballu BIH-S2-0.6.

Професионалисти:
 • мощен;
 • възможност за комбиниране на устройства в група;
 • силен отражател;
 • възможно е да се работи от дистанционното управление (закупува се отделно);
 • Можете да свържете термостат.
Минуси:
 • висока цена;
 • няма вграден термостат;
 • силно се напуква при нагряване / охлаждане;
 • голямо тегло.

Лидерът в класацията на нагревателите на тавана: има най-високата мощност, възможно е да се комбинират устройствата в група за по-добро отопление. Никой от конкурентите няма тази опция. От голямо практическо значение е контролът от дистанционното управление, което се закупува отделно. Състезателите не могат да се похвалят и с подобен "трик". Бях изненадан от липсата на вграден термостат, но можете да го закупите отделно и да го свържете. Не харесвах силния пукащ звук по време на отопление и охлаждане, няма такъв дефект нито в Ballu BIH-S2-0.6, нито дори в бюджетния Almac IK5. Цена - , На портала на Yandex. Пазарен 95% от купувачите препоръчват този продукт.

Вижте също:

10584 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите